İçeriğe Yönlendir

Turboya Yağ Gelmiş....

ERKAN YILDIZ

Recommended Posts

ERKAN YILDIZ

Öncelikle hepinize merhaba. Uzun zamandır sizleri takip etsemde yazmak bugüne nasip imiş. Benim aracın yağ oringi patlamış ve aracın altı yağ dolmuş yapması için ustaya bıraktım yapmış fakat turbonunda yağlandığını söylemiş. Sizce sıkıntılı bir durummudur? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Turboya üst karterden gelen yağ buharı nedeniyle bir miktar yağlandığı oluyor, ancak yazdığım gibi yağ buharının yoğunlaşması neticesinde orada yağ bulaşığı şeklinde oluyor ve turbo tarafından emilerek yanma sistemine gönderiliyor. Yani bu yağlanma çalışma prensibi gereği bir durum. Ancak fazla miktarda yağ gelmesi söz konusuysa ciddi bir sıkıntı var demektir. Böyle bir durumda zaten önemli miktarda yağ eksilme olur.

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Feyzal Özer

Merhaba, benim arabada gaza geç tepki verme problemi vardı özellikle yokuşlarda kalkarken araba kendini zor toparlıyordu. Tamire götürdüm aracın debriyaj balatalarının bittiği ve turbo selenoid vanasının arızalı olduğu söylendi. İkiside değişti ilaveten periyodik bakım yapıldı. Bu gün arabamı bakımdan aldım fakat geç tepki verme olayında herhangibir değişiklik olmamış. Ustaya sordum turboda yağ kaçağının olduğunu bir miktar boşluk oluştuğunu bundan yaptığını söyledi. Acaba haklımıdır böyle bir arıza böyle bir sonuç mu verir yoksa başka bir sıkıntı mı var yardımcı olabilirseniz sevinirim. Bu arada 4-5 ay önce arabaya cc yaptırdım turbo borusu ve hortumları değiştirdim egr, manifolt ve eksoz temizliği yaptırdım. Maf sensörünü hiçbirşey değdirmeden özel temizleyici spreyle (CRC) temizledim. Bilgisayara bağlandığında herhangibir hata da vermiyor. 

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Eren Gökmen

Turboya yag gelmesi bence cok normal ki Mükremin abi aciklamis. benim focusumdada ayni sekilde yaglanma oluyor hatta  sola dogru egimli yerlere park edince yag hava filtresine kadar gelebiliyor. banada bir usta bu turboda bosluk var gider yakinda demisti (araba 57000 deydi!, simdi 86000de ve turbo hala tas gibi maasallah. gec tepki olayina gelince 1.6 tdci 1750 (özellikle 1500 ) devir altinda toplamada zorlaniyor. yokus kalkislarinda devri yüksek tutmak gerekiyor biraz. insallah baksa bir sorun yoktur araclarinizda. iciniz rahat etmeyecekse, imkaniniz varsa forumda tavsiye edilen servislere gidebilirsiniz

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

Merhaba, benim arabada gaza geç tepki verme problemi vardı özellikle yokuşlarda kalkarken araba kendini zor toparlıyordu. Tamire götürdüm aracın debriyaj balatalarının bittiği ve turbo selenoid vanasının arızalı olduğu söylendi. İkiside değişti ilaveten periyodik bakım yapıldı. Bu gün arabamı bakımdan aldım fakat geç tepki verme olayında herhangibir değişiklik olmamış. Ustaya sordum turboda yağ kaçağının olduğunu bir miktar boşluk oluştuğunu bundan yaptığını söyledi. Acaba haklımıdır böyle bir arıza böyle bir sonuç mu verir yoksa başka bir sıkıntı mı var yardımcı olabilirseniz sevinirim. Bu arada 4-5 ay önce arabaya cc yaptırdım turbo borusu ve hortumları değiştirdim egr, manifolt ve eksoz temizliği yaptırdım. Maf sensörünü hiçbirşey değdirmeden özel temizleyici spreyle (CRC) temizledim. Bilgisayara bağlandığında herhangibir hata da vermiyor. 

Bu motor ile ilgilil kaçıncı defa yazıyorum artık hatırlamıyorum ama tekrarlamakta fayda var yine. Araç rölanti ile 1750 devir arasında 1-2 saniye geçikmeli tepki verir. Bunun nedenide hem benzine nazaran daha kalitesiz yakıt olan dizel hemde turbolu olmasındandır.1750 devirden sonra esas randımanı ortaya çıkar ve 3000 devire kadar tam gücünü ortya çıkarır.3,000 den sonra yine güç kaybı başlayarak 4,000 devirde son bulur. Özellikle kış aylarında motor soğukken yokuşta zorlanarak kalkabilir. Eğer aracınız 1750 den sonra hızlanması güzel ise ve belirli noktada kesiklik yapmıyorsa sorunu yoktur...Yinede kafanıza takılan bir şeyler olursa  istediğiniz bir vakitte buraya gösterebilirsiniz.http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/254633-osman-ve-fatih-maslakta-no-name-servis/

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...