İçeriğe Yönlendir

Gaz Yağı İle Araba Parlatmak Hk.

Ebrar Tüfek

Recommended Posts

Ebrar Tüfek

Selamunaleyküm, Forumda  Arabayı yıkadıktan sonra gaz yağı ile parlatan varmı ? dedemden gördüm bende yıkadıktan sonra sprey şişeye 1:3 gaz yağı  ve su doldurup aracıın kaportasına sıkıp bezle temizliyorlar. Gerçekten çok parlıyor. Boyaya bir zararı olurmu  ? Eskiden askeriyede jipleri mazotla temizliyorlarmış. Bide bunu kaportaya nasıl uygulayacağız. Bilgisi olan varmı ? İyi günler

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

biraz bekledikten sonra bi su tutsak yine tozlanırmı :)

o parlaklık 1 saat sürer sora arabanın her yeri toz olur :)

Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz

biraz bekledikten sonra bi su tutsak yine tozlanırmı :)

o zaman parlaklık gider :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Olmaz, kendine bir wax al, hem parlar hem asittden hemde UV den korur, gaz falan yoklukta kullanılırdı...

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

hızlı cila lazım sana, atas hydrorep veya arexons iş görür. 

Abi internet alışverişini beceremiyorum samsunda nerden bulabilirim bu türr malzemeleri

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Yapı marketlerde (koçtaş gibi) Kipa gibi büyük marketlerin araba bölümlerinde...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
(düzenlendi)

Abi internet alışverişini beceremiyorum samsunda nerden bulabilirim bu türr malzemeleri

vallahi kardeşim samsun'da satan yer bilmem mümkün değil ama merkezdeysen, illaki bazı ürünleri bulabilirsin. ilk etapta şampuan, 2kova, yıkama eldiveni, cila, lastik parlatıcı ve bez yeterli olacaktır zaten sana araç dışı için. 

internet alışverişi kolay iş aslında. link verebilirim ama sorunu çözmen lazım tabi. yoksa ülkede bile bulunmuyor bazı şeyler, kaldı ki samsun'da bulmak...

edit: ali abi'nin dediği doğru bak. bu tip yerlerde çok geniş seçenek olmaz ama yine de bulunur tabi bir şeyler. bunun dışında bireysel olarak bölünmüş ürün satan çıkar belki. forumda da bir bakayım orada birileri var mı diye.

tarihinde Umut Taşlı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

vallahi kardeşim samsun'da satan yer bilmem mümkün değil ama merkezdeysen, illaki bazı ürünleri bulabilirsin. ilk etapta şampuan, 2kova, yıkama eldiveni, cila, lastik parlatıcı ve bez yeterli olacaktır zaten sana araç dışı için. 

internet alışverişi kolay iş aslında. link verebilirim ama sorunu çözmen lazım tabi. yoksa ülkede bile bulunmuyor bazı şeyler, kaldı ki samsun'da bulmak...

edit: ali abi'nin dediği doğru bak. bu tip yerlerde çok geniş seçenek olmaz ama yine de bulunur tabi bir şeyler. bunun dışında bireysel olarak bölünmüş ürün satan çıkar belki. forumda da bir bakayım orada birileri var mı diye.

İnternet alışverişi kolayda annem izin vermiyor kredi kartı numarası falan veriliyor diye :) 100 kere anlattım nasıl olduğunu ama napalım istemiyor :) yarın gidip bakayım yapı marketlere :)

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
(düzenlendi)

İnternet alışverişi kolayda annem izin vermiyor kredi kartı numarası falan veriliyor diye :) 100 kere anlattım nasıl olduğunu ama napalım istemiyor :) yarın gidip bakayım yapı marketlere :)

bi şekilde anlatmak lazım ama orasına çok da bir şey diyemem tabi. 

dediğin gibi, bir bak, atas vinet veya hydrorep varsa alabilirsin, arexons hızlı cila veya meg. ürünleri de olabilir. lastik parlatıcı olarak yıllardır sarp kullanıyorum ama bulabileceğini sanmam. 3'lü 5'li mf bezler ilk etapta idare eder biraz ama bel de bağlamamak lazım. iki kovayı alabilirsin, eldiven veya yıkama bezi olarak ben de detaylı bir şey diyemem. 

şunu diyebilirim bir de; genel zaaftır, meg. ürünlerini toplamaya kalkarsan, bayağı masraflı olur. bu yüzden hemen girişme alırken. 

meg: meguiars

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

abi jant temizleyicisi var camlarda buğu önleyen sıvıdan var deri temizleyicisi var oto şampuan var 3 tane mikrofiber bez var kovalarıda bulurum da işte cilada kaldı aklım

bi şekilde anlatmak lazım ama orasına çok da bir şey diyemem tabi. 

dediğin gibi, bir bak, atas vinet veya hydrorep varsa alabilirsin, arexons hızlı cila veya meg. ürünleri de olabilir. lastik parlatıcı olarak yıllardır sarp kullanıyorum ama bulabileceğini sanmam. 3'lü 5'li mf bezler ilk etapta idare eder biraz ama bel de bağlamamak lazım. iki kovayı alabilirsin, eldiven veya yıkama bezi olarak ben de detaylı bir şey diyemem. 

şunu diyebilirim bir de; genel zaaftır, meg. ürünlerini toplamaya kalkarsan, bayağı masraflı olur. bu yüzden hemen girişme alırken. 

meg: meguiars

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı

abi jant temizleyicisi var camlarda buğu önleyen sıvıdan var deri temizleyicisi var oto şampuan var 3 tane mikrofiber bez var kovalarıda bulurum da işte cilada kaldı aklım

hydrorep'i kapıda ödeme ile bulabilirsin belki. 

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı

bulabilirsen özelden yada burdan atarmısın abi

atarım canım, niye atmayayım?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
(düzenlendi)

bulabilirsen özelden yada burdan atarmısın abi

boyassi'den alabilirsin. atas ürünleri yok ama diğer ürünler de çok kalitelidir. seviyeli forumlara bakıp, aklına yatanı al derim ben:

http://www.boyassi.com/kategori/cila-boya-koruma.aspx .

edit: şununla başlayabilirsin mesela:

http://www.boyassi.com/urun/meguiars-ultimate-quik-wax---hizli-sprey-cila-450ml_1622.aspx?CatId=244 .

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

boyassi'den alabilirsin. atas ürünleri yok ama diğer ürünler de çok kalitelidir. seviyeli forumlara bakıp, aklına yatanı al derim ben:

http://www.boyassi.com/kategori/cila-boya-koruma.aspx .

edit: şununla başlayabilirsin mesela:

http://www.boyassi.com/urun/meguiars-ultimate-quik-wax---hizli-sprey-cila-450ml_1622.aspx?CatId=244 .

bu siteden istediğim her malzemeyi kapıda ödeme ile alabiliyormuyum ?

http://www.boyassi.com/urun/3m-6006-premium-sivi-boya-koruma-waxi-400ml_1710.aspx?CatId=244%C2'>

Bunu forumda kullanan varmı iyimidir  ?

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı

bu siteden istediğim her malzemeyi kapıda ödeme ile alabiliyor muyum ?

Bunu forumda kullanan var mı iyi midir  ?

iyi bir üründür. ilk başta iyi olur. sonradan hızlı cila kesmez zaten.  :good1:

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

iyi bir üründür. ilk başta iyi olur. sonradan hızlı cila kesmez zaten.  :good1:

Öğrenci harçlığıyla en uygunu bu :) ben alayım bunu 

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı

Öğrenci harçlığıyla en uygunu bu :) ben alayım bunu 

meg. üzmez hiçbir şekilde. dediğin gibi ucuz da.

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

meg. üzmez hiçbir şekilde. dediğin gibi ucuz da.

Bide bu killerin daha ucuzu yokmu abi ya  :unsure2:

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı

Bide bu killerin daha ucuzu yokmu abi ya  :unsure2:

olsa da hayır gelmez diye düşünüyorum. iki bezin birine 50, diğerine 80 lira verdim dün, alışırsın fiyatlara zamanla.  :unsure2:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

gazyağı süper parlatır, karışıma da gerek yok, gerçek . naylon olmayan iplikten üretilmiş bez gazyağına yatırılır bolca beklenir emer, 2-3 ay başka işem olmadan kullnaılır, yalnızzzzz, boya selülozik tinerle atılmış olacak.... O da artık yok

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...