Yavuz Ali 24 Haziran 2014 Paylaş 24 Haziran 2014 Öncelikle herkese kazasız belasız sürüşler dilerim. Umarım ilerde bir ford kullanıcısı olurum ancak şu anki aracım bir opel. Bi kanuda görüşlerinizi almak istiyorum.Aracım 2005 astra h 1.6 twinport 95 binde ve hiç lpg takılmadı. Seyir halinde ayağımı gazdan çekip bi sn sonra tekrar ama çoook az dokunduğumda bi yığılma oluyor 2-3 sefer arkadan tutup bırakır gibi oluyor aynı durum ayağım gazda ve pedala olan baskıyı azaltıncada oluyor yani gaz pedalına belli belirsiz dokunduğumda araç komresinden saha sert bi yığılma oluyor. Herzaman olmamakla beraber soğukken saha çok ve 1500 devir civarı yapıyor alt ve üst devirlerde yok yada denk gelmedi.Bu durumdan dolayı manifold temizliğiEgr temizliğiKelebek remizliğiGaz pedalı pozisyon sensörü temixzliği2 defa würth 1 er depo arayla yapıldı kullanıldı.Geç çslışma sarsıntı çok yakma çekişte düşüklüük arıza kaydı hiç biley yok.Tecrübelerinizden yararlanmak isterim şimdiden herkese teşekkür eder saygılarımı sunarım.. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 24 Haziran 2014 Paylaş 24 Haziran 2014 Ateşleme elemanları kontrol edildi mi? Yorum bağlantısı
Yavuz Ali 24 Haziran 2014 Yazar Paylaş 24 Haziran 2014 Bujileri değiştirdim bobin test edilmedi ancak dediğim gibi geç çalışma sarsıntı çok yakma tekleme çekiş düşüklüğü yok bunlarda bana bobinin sağlam olsuğunu düşündürüyor. Buji kablosu yok aracımda. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 24 Haziran 2014 Paylaş 24 Haziran 2014 Bujileri değiştirdim bobin test edilmedi ancak dediğim gibi geç çalışma sarsıntı çok yakma tekleme çekiş düşüklüğü yok bunlarda bana bobinin sağlam olsuğunu düşündürüyor. Buji kablosu yok aracımda. Kablosuz buji nasıl ateşleniyor 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 24 Haziran 2014 Paylaş 24 Haziran 2014 Egr temizlenmiş ama sağlammı değilmi kontrol edildimi. Opellerde genelde egr arızası meşhurdur. Yorum bağlantısı
Yavuz Ali 24 Haziran 2014 Yazar Paylaş 24 Haziran 2014 Aracım da buji kablosu yok bobin direk bujilerin üzerine oturuyor yani bobin kablo görevinide görüyor. Egr temizlendi çalışıyor fişini çektim fark olmadı körlettim yine fark olmadı Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 24 Haziran 2014 Paylaş 24 Haziran 2014 Aracım da buji kablosu yok bobin direk bujilerin üzerine oturuyor yani bobin kablo görevinide görüyor. Egr temizlendi çalışıyor fişini çektim fark olmadı körlettim yine fark olmadı İlk defa duydum. Ben olsam yine de bobin değişimi denerdim. Son olarak yakıt pompası da saçmalıyor olabilir. Akü sökülüp beyin resetlendi mi? Yakıt haritası bozulmuş olabilir. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Haziran 2014 Paylaş 24 Haziran 2014 Önce bi akü söküp reset atın. Daha sonra maf sensörü temizliği yapıldı mı? Son olarak ise,4 bobinin teker teker sökerek yol testi yapın. 1.bobini çektiniz,yolda tekleme vs gitti, ozaman o Bobin arızalidir. Bunu her bobinde deneyin. Yada hiçbisi ile uğraşmadan bilgisayara bağlatip baktirin. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Haziran 2014 Paylaş 24 Haziran 2014 Önce bi akü söküp reset atın. Daha sonra maf sensörü temizliği yapıldı mı? Son olarak ise,4 bobinin teker teker sökerek yol testi yapın. 1.bobini çektiniz,yolda tekleme vs gitti, ozaman o Bobin arızalidir. Bunu her bobinde deneyin. Yada hiçbisi ile uğraşmadan bilgisayara bağlatip baktirin. Bobinsiz sorun olmadan gidiyorsa, bobine ne gerek var? Yorum bağlantısı
Misafir 24 Haziran 2014 Paylaş 24 Haziran 2014 Bobinsiz sorun olmadan gidiyorsa, bobine ne gerek var? Tekleme var,tekleme var Yorum bağlantısı
Yavuz Ali 24 Haziran 2014 Yazar Paylaş 24 Haziran 2014 Bobin tek parça bu arada tek tek denenmiyor. Belirttiğim gibi tekleme v.s yok. Esasında başka araçlarla test şansım olmadığı için bu durumun sorun olup olmadığından emin bile değlim önceki aracım clio dci idi 2005 bu durum yoktu ancak o araç gaz telli idi. Sanki gaz pedalına milimetrelik dokununca olan bidurum telli olsada şöyle yarım tur sıkıştırssm yani o alanı pas geçsem aorun olmayacak gibi. Normal kullanımda sorun yok ancak trafikte önde ki araç dengesiz kullandığı zaman teafiği okuyamayıp gaz pedalına kararsız dokunduğum zaman herçkleşen bi durum. Teyp kodu v.s sorun olacağı için kıtup başını sökmedim aklıma gelmişti aslında Hava filtresinden sonraki plastik parça havayı okuyan maf yada map tam adını bilmiyorum onuda temizlledim çalışıyor soketini söküp çalıştırınca saçmalıyor araç Yorum bağlantısı
Yavuz Ali 24 Haziran 2014 Yazar Paylaş 24 Haziran 2014 Bahsedilen bobin Teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Mert Nazmi Serin 24 Haziran 2014 Paylaş 24 Haziran 2014 Kablosuz buji nasıl ateşleniyor AAA Sani wifi/bluetooth buji duymadın mı hiç ? Yok yok senin araba çok teknoloji dışı kalmış sat sen o naylonu Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 24 Haziran 2014 Paylaş 24 Haziran 2014 AAA Sani wifi/bluetooth buji duymadın mı hiç ? Yok yok senin araba çok teknoloji dışı kalmış sat sen o naylonu Benim arabada buji bile yok ki Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Haziran 2014 Paylaş 24 Haziran 2014 Benim arabada buji bile yok ki audi ve tek bobin rakamı derim hatıraların canlanır Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 24 Haziran 2014 Paylaş 24 Haziran 2014 audi ve tek bobin rakamı derim hatıraların canlanır Tabii ki, Renault candır Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 24 Haziran 2014 Paylaş 24 Haziran 2014 İlk defa duydum. Ben olsam yine de bobin değişimi denerdim. Son olarak yakıt pompası da saçmalıyor olabilir. Akü sökülüp beyin resetlendi mi? Yakıt haritası bozulmuş olabilir. Kütük diyorlar ona. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Haziran 2014 Paylaş 24 Haziran 2014 Tabii ki, Renault candır 110u geçmezsen yolda bie durabildiği rivayet edilir Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 24 Haziran 2014 Paylaş 24 Haziran 2014 110u geçmezsen yolda bie durabildiği rivayet edilir Yolda durdum, şahitlerim var. Yorum bağlantısı
Yavuz Ali 24 Haziran 2014 Yazar Paylaş 24 Haziran 2014 (düzenlendi) Evrt arkadaşlar bide sorunum için birer yorum yapalım :) 24 Haziran 2014 tarihinde Yavuz Ali tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Haziran 2014 Paylaş 24 Haziran 2014 öncelikle opel yetkili serviste orjinal test cihazına bağlatıp, gaz pedalı/kelebeği çalışma aralığı ve maf ın grafiğine / oksijen sensörünün loop unun abaktırmalı, arıza kodlarına değil! 1 Yorum bağlantısı
Yavuz Ali 25 Haziran 2014 Yazar Paylaş 25 Haziran 2014 Şu sıralar yetkili servis imkanım yok zaman açısından. Konuya ek olarak bahsettiğim durum araç cut-off da iken meydana geliyor. Yani yol bilgisayarında 0 l/100km görmediğim zaman gerçekleşmiyor. Buda bana yakıt sistemiyle alakslıymış hissi veriyor Yorum bağlantısı
Recommended Posts