Sinan Kablan 30 Haziran 2014 Paylaş 30 Haziran 2014 merhaba arkadaşlar 2013 model 1.6 powershift otomatik vites fiesta aldım araba yokuşlarda çıkarken vites geçişlerin ses yapıyo özellikle 2.vitesten 3.vitese geçişlerde servise gittim bu seslerin normal olduğunu söylediler sonra arabaya bir yazılım yüklediler bu seferde vites geçişlerindeki sesler azaldı ama 1.vites ve 2.viteste araba kendini silkeliyor neden olduğunu bilmiyorum bu konuda yardım ederseniz sevinirim... Yorum bağlantısı
Ali Öztürkk 2 Temmuz 2014 Paylaş 2 Temmuz 2014 Kavrama yemeye başladığı için 1den 2ye geçerken titreme ve silkeleme baş gösteriyor. En temiz yol kavrama değişimi. Sıkışık trafiğe çok girdiniz mi? Neden soruyorum; sıkışık trafikte dur kalk yaparken frene tam basamıyorsunuz mecburen şanzıman motordan gelen güçle fren arasında kalıyor. Haliyle kavrama zorlanıyor.. Ben sırf bu yüzden aracımı sattım. Sonuç: Honda hayat onda ) Forumdan kimse kızmasın eğrisi doğrusu bu.. Ama şu var fiesta gerçekten çok iyi yol tutuşa ve direksiyon hissine sahip bir araç.. 1 Yorum bağlantısı
Fedai Özoğlu 6 Temmuz 2014 Paylaş 6 Temmuz 2014 Bu çift kavrama dsg tipi şanzımanlar bir türlü düzen tutmayacak herhalde. Yorum bağlantısı
Sinan Kablan 11 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2014 arkadaşlar yaptığınız yorumlar teşekkür ederim.servise gittim titreme olyanın kavramada bir parçanın değişeceğini söylediler garantiden parçayı istediler arabayı dün aldım hiçbir sorun kalmadı ses de gelmiyor artık inşallah böyle sorunsuz gider.. Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek 12 Mayıs 2015 Paylaş 12 Mayıs 2015 merhaba arkadaşlar 2013 model 1.6 powershift otomatik vites fiesta aldım araba yokuşlarda çıkarken vites geçişlerin ses yapıyo özellikle 2.vitesten 3.vitese geçişlerde servise gittim bu seslerin normal olduğunu söylediler sonra arabaya bir yazılım yüklediler bu seferde vites geçişlerindeki sesler azaldı ama 1.vites ve 2.viteste araba kendini silkeliyor neden olduğunu bilmiyorum bu konuda yardım ederseniz sevinirim... Bana ulaşırsan sana yardımcı olurum* 539 578 58 09 arkadaşlar yaptığınız yorumlar teşekkür ederim.servise gittim titreme olyanın kavramada bir parçanın değişeceğini söylediler garantiden parçayı istediler arabayı dün aldım hiçbir sorun kalmadı ses de gelmiyor artık inşallah böyle sorunsuz gider.. merhaba, aynı durum bende de var. bir kaç ay önce servise vermiştim. 3 farklı yazlım yükleyip, oldu demişlerdi. daha kötü olmuştu. genel müdürlüklerine şikayet etmiştim. getirin yine bakalım demişlerdi. uzun süreceğini söyledikleri için bırakamamıştım. bugün tekrar bıraktım, az önce aradılar. kavramanın değişeceğini söylediler. parça siparişi vermişler. 1-2 ay sürebilir dediler. fikrinizi almak istedim. doğru yolda mıyım ? bir de garantisi dolmak üzere 1 yıl için 350TL istediler. yapmalı mıyım sizce ? Yorum bağlantısı
Murat Korkmaz 12 Mayıs 2015 Paylaş 12 Mayıs 2015 merhaba, aynı durum bende de var. bir kaç ay önce servise vermiştim. 3 farklı yazlım yükleyip, oldu demişlerdi. daha kötü olmuştu. genel müdürlüklerine şikayet etmiştim. getirin yine bakalım demişlerdi. uzun süreceğini söyledikleri için bırakamamıştım. bugün tekrar bıraktım, az önce aradılar. kavramanın değişeceğini söylediler. parça siparişi vermişler. 1-2 ay sürebilir dediler. fikrinizi almak istedim. doğru yolda mıyım ? bir de garantisi dolmak üzere 1 yıl için 350TL istediler. yapmalı mıyım sizce ? Merhaba, bende de aynı sorun mevcut her zaman olmuyor ancak çok dur kalk trafiğe girdiğimde veya araçta 3 4 kişi varken eğimli bir yokuştan çıkarken 2. vitesten 3. vitese geçerken araç titreme yapıyor. Herhalde kavrama ısınıyor yoğun trafikte o da titremeye mi sebep oluyor bilemedim ? Ertesi gün veya bir kaç saat beklediğinizde geçiyor normale dönüyor şanzıman sıkıntı olmuyor. 2 ay önce tepretoğullarına gittim bu şikayetimi söyledim ordaki usta yanına bir teknisyen alıp 45 dk filan araçla gezmişler bilgisayarı da araca bağlamışlar ancak herhangi bir titreşim bir sorun bulamadıklarını söyledi yeni yazılım atmışlar güya öğretme işlemi yapılmış ancak sorun yine fazla dur kalka girdiğim zaman oluyor. Fordun müşteri hizmetlerine şikayet et ararlar dediler. Ne yapsam kararsız kaldım. Sonra haftalarca aracı serviste bırakmak istemiyorum. Sizin araç kaç gün serviste kaldı ve hangi servise götürdünüz aracı ? Çok söylenmeden parça değişimi işlemini onayladılar mı nasıl oldu süreç ? Çoğu çift kavramalı şanzımanlar gibi bizim şanzımanlarda da sorun olabiliyor o yüzden bence garanti uzatılabilir diye düşünüyorum. Teşekkür ederim 1 Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek 12 Mayıs 2015 Paylaş 12 Mayıs 2015 Merhaba, bende de aynı sorun mevcut her zaman olmuyor ancak çok dur kalk trafiğe girdiğimde veya araçta 3 4 kişi varken eğimli bir yokuştan çıkarken 2. vitesten 3. vitese geçerken araç titreme yapıyor. Herhalde kavrama ısınıyor yoğun trafikte o da titremeye mi sebep oluyor bilemedim ? Ertesi gün veya bir kaç saat beklediğinizde geçiyor normale dönüyor şanzıman sıkıntı olmuyor. 2 ay önce tepretoğullarına gittim bu şikayetimi söyledim ordaki usta yanına bir teknisyen alıp 45 dk filan araçla gezmişler bilgisayarı da araca bağlamışlar ancak herhangi bir titreşim bir sorun bulamadıklarını söyledi yeni yazılım atmışlar güya öğretme işlemi yapılmış ancak sorun yine fazla dur kalka girdiğim zaman oluyor. Fordun müşteri hizmetlerine şikayet et ararlar dediler. Ne yapsam kararsız kaldım. Sonra haftalarca aracı serviste bırakmak istemiyorum. Sizin araç kaç gün serviste kaldı ve hangi servise götürdünüz aracı ? Çok söylenmeden parça değişimi işlemini onayladılar mı nasıl oldu süreç ? Çoğu çift kavramalı şanzımanlar gibi bizim şanzımanlarda da sorun olabiliyor o yüzden bence garanti uzatılabilir diye düşünüyorum. Teşekkür ederim bende de sıkıntı çok kötü değil. aynı yazdığınız gibi her zaman olmuyor. zaten o yüzden kaç aydır götürmedim servise. ama çok trafikte kalınca, yokuşta arabada 3-4 kişi olunca titreme yapıyor bazen. ilkinde yazılım denemişlerdi zaten. bu kez direkt parça değişimi onaylanmış. ama arada şikayet etmiştim ben, etkisi oldu mu bilemem. 2-3 ay beklersiniz parçayı dediler. 1 yıl uzattım garantiyi. 2 yıl daha garantili olmuş oldu. bekleyeceğiz bakalım parçayı, sonucu yine buraya yazarım. iyi akşamlar. Yorum bağlantısı
Tuluhan Şıpka 13 Mayıs 2015 Paylaş 13 Mayıs 2015 Kavrama yemeye başladığı için 1den 2ye geçerken titreme ve silkeleme baş gösteriyor. En temiz yol kavrama değişimi. Sıkışık trafiğe çok girdiniz mi? Neden soruyorum; sıkışık trafikte dur kalk yaparken frene tam basamıyorsunuz mecburen şanzıman motordan gelen güçle fren arasında kalıyor. Haliyle kavrama zorlanıyor.. Ben sırf bu yüzden aracımı sattım. Sonuç: Honda hayat onda ) Forumdan kimse kızmasın eğrisi doğrusu bu.. Ama şu var fiesta gerçekten çok iyi yol tutuşa ve direksiyon hissine sahip bir araç.. Bende sattım honda jazz a geçtim. Gerçekten sorunsuz bir araç tavsiye ederim..Dediğiniz gibi yol tutuş fiesta gibi olmasada arabada VSA özelliği var. Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 Bende sattım honda jazz a geçtim. Gerçekten sorunsuz bir araç tavsiye ederim..Dediğiniz gibi yol tutuş fiesta gibi olmasada arabada VSA özelliği var. ben fiestadan çok memnunum aslında. titreme de çok fazla rahatsızlık vermiyordu, çok sık olmuyordu çünkü. ben başıma iş açarım diye halletmek istedim. parça değişince sorunum kalmaz umarım. hayırlı olsun arabanız bu arada, güle güle kullanın. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 arkadaşlar yaptığınız yorumlar teşekkür ederim.servise gittim titreme olyanın kavramada bir parçanın değişeceğini söylediler garantiden parçayı istediler arabayı dün aldım hiçbir sorun kalmadı ses de gelmiyor artık inşallah böyle sorunsuz gider.. Bu tip şanzumana sahip araçlarda maalesef otomatik rahatlıktır diye alıyoruz ama neticede düz şanzuman mantığında kullanmak gerekiyor. Örneğin DSG için uzun ömür sıkışık trafikte manuel kullanmakta yani durduğunda N hareket ederken 1 e almak gerekiyor. Düşük devir yüksek vites mantığında çalıştığından çok düşük devirlerde hemen vites yükseltme ihtiyacı hissediyor hız kararsız kaldığından şanzuman da kararsız kalıyor bu da şanzumanın zorlanmasına neden oluyor. Örneğin mahalle arası dik rampa tırmanırkende vites kontrolü sizde olmalı yoksa orada da yükselt alçat arası robot teknoloji kararsız kalıyor o da bu tip problemelere neden oluyor. Yorum bağlantısı
Tuluhan Şıpka 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 ben fiestadan çok memnunum aslında. titreme de çok fazla rahatsızlık vermiyordu, çok sık olmuyordu çünkü. ben başıma iş açarım diye halletmek istedim. parça değişince sorunum kalmaz umarım. hayırlı olsun arabanız bu arada, güle güle kullanın. Teşekkür ederim...Umarım sizde keyifle uzun yıllar kullanırsınız aracınızı. Yorum bağlantısı
Tuluhan Şıpka 28 Mayıs 2015 Paylaş 28 Mayıs 2015 (düzenlendi) 2011+ Ford Focus & Fiesta Powershift Clutch Shudder FIX To Try At Home 28 Mayıs 2015 tarihinde Tuluhan Şıpka tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 28 Mayıs 2015 Paylaş 28 Mayıs 2015 (düzenlendi) Garantiyi uzatmaya gerek yok, bu bariz tasarım hatasına benziyor, bu sebeble garantiniz sonsuz, bırakın değişsinler, zaten garantiyi uzatsanızda yine kıvıracaklar ve mahkemeye gideceksiniz, bu sebeble her yol mahkemeye vardığından kullanın gitsin, tekrarlar ve yok yapmayız derlerse verirsiniz mahkemeye, bu arada arabayıda kullanırsınız, sonrasında geri verir paranızıda alırsınız. 28 Mayıs 2015 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek 29 Eylül 2015 Paylaş 29 Eylül 2015 Garantiyi uzatmaya gerek yok, bu bariz tasarım hatasına benziyor, bu sebeble garantiniz sonsuz, bırakın değişsinler, zaten garantiyi uzatsanızda yine kıvıracaklar ve mahkemeye gideceksiniz, bu sebeble her yol mahkemeye vardığından kullanın gitsin, tekrarlar ve yok yapmayız derlerse verirsiniz mahkemeye, bu arada arabayıda kullanırsınız, sonrasında geri verir paranızıda alırsınız. 14 Mayıs'ta onaylanan değişim için parça yeni geldi. Bugün bıraktım aracı servise. 2-3 gün sürer dediler. hayırlısı bakalım. Yorum bağlantısı
Misafir 5 Ağustos 2016 Paylaş 5 Ağustos 2016 (düzenlendi) Yaşadığım konu ile ilgili aynı durum olduğu için yeni konu açmadan burdan sizden yardımcı olmanızı isterim.. Aracım 2015 Powershift 12.000 km'de şu anda ve çoğu zaman olmasa da kalkışlarda 1-2 vites arasında silkeleme mi dersiniz titreme mi derseniz öyle bir durum mevcut lakin ses falan yok.. Ben tek kullandığım zaman bu durumu çok yaşamıyorum ama arabaya ikinci bir kişi bindiği zamanlarda çok sık rastaladım. Dün akşam arkadaşımın düğünü vardı çok git gel yaptım sağa sola bu durumu fazlası ile yaşadım.. Sanki kararsız kalıyor gibi oluyor vites geçişinde.. Ne olabilir sizce sorun yukarıda bahsedilen sorunlarla aynı olma ihtimali var mı..? Servisle konuştum pazartesi günü aracı bekliyorlar götürüp bırakacağım teste sokacaklar.. Ama aklım acayip karışık bu duruma.. Kronik şanzıman sorunu bende de mi baş gösterdi acaba.. 5 Ağustos 2016 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 5 Ağustos 2016 Paylaş 5 Ağustos 2016 İlk defa olmuyor bu ; genellikle yeni konu açılmasın deniyor ama eski konulara da girip yeni bir soru yazıldığında bakıldığı ilgilenildiği olmuyor.. Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 5 Ağustos 2016 Paylaş 5 Ağustos 2016 merhaba; servis önce yazılım güncelleyecek.. daha sonra kavrama temizliği yapacak daha sonra kavrama değişimi yapacak (bunu yapınca ohh be diyeceksiniz) en son şanzıman değişimi..(inşallah buraya gelmez iş) Yorum bağlantısı
Misafir 5 Ağustos 2016 Paylaş 5 Ağustos 2016 (düzenlendi) merhaba; servis önce yazılım güncelleyecek.. daha sonra kavrama temizliği yapacak daha sonra kavrama değişimi yapacak (bunu yapınca ohh be diyeceksiniz) en son şanzıman değişimi..(inşallah buraya gelmez iş) Merhaba Volkan bey; cevabınız için çok teşekkür ederim, yazılım güncellemesi ve kavrama temizliği aynı anda mı yoksa sonraki zamanlarda ki aşamalar mı.. 5 Ağustos 2016 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek 2 Kasım 2016 Paylaş 2 Kasım 2016 14 Mayıs'ta onaylanan değişim için parça yeni geldi. Bugün bıraktım aracı servise. 2-3 gün sürer dediler. hayırlısı bakalım. aradan 1 yıl geçmiş. kavrama değişince sorun kalmamıştı, 2 ay önce yeniden başladı merhaba; servis önce yazılım güncelleyecek.. daha sonra kavrama temizliği yapacak daha sonra kavrama değişimi yapacak (bunu yapınca ohh be diyeceksiniz) en son şanzıman değişimi..(inşallah buraya gelmez iş) aynen, kavrama değişimi sonrası "oh be" demiştim. sonraki aşama şanzıman değişimi midir ? garantisi doldu bu arada (1 yıl uzatmam var ama uzatmalar full karşılamıyor sanırım) kavramanın garantisi parça olarak 2 yıl, şanzıman derlerse garanti kapsamına girer mi ? Merhaba Volkan bey; cevabınız için çok teşekkür ederim, yazılım güncellemesi ve kavrama temizliği aynı anda mı yoksa sonraki zamanlarda ki aşamalar mı.. merhaba, yazılım 3 kez, ayrı ayrı zamanlarda yüklendi. her seferinde yeni yazılım yükledik, test ettik sorun yok dendi ama aslında hiç bir işe yaramamıştı. kavrama değişimi için 3-4 ay parça beklemiştim. 10 aydır da sorun yoktu. servis yolları göründü yine bana... Merhaba Volkan bey; cevabınız için çok teşekkür ederim, yazılım güncellemesi ve kavrama temizliği aynı anda mı yoksa sonraki zamanlarda ki aşamalar mı.. siz ne yaptınız bu arada ? Yorum bağlantısı
Ömer Faruk Ergel 3 Kasım 2016 Paylaş 3 Kasım 2016 Merhaba ; aynı sorunla ben de karşı karşıyayım, başımdan geçenleri biraz anlatmak isterim. Uzun bir süredir (1 yıl) 1-2-3 vites geçişlerinde şanzımandan sürekli ses geliyordu. Son 2 aydır artık bu geçişler o kadar anormal hale gelmişti ki araçta silkelenme ya da motorda zorlanma gibi tepkiler alıyordum. Acaba şanzıman değil de buji kablolarında, bujilerde ya da ateşleme sisteminde başka bir sorun mu var diye düşünmeye başlamıştım. Aile 'nin ortak aracı olduğu için genelde düşük devirlerde sakince kullanılan bir araç. "yavaş giden atın, çok derdi olur" gibi bir düşünceyle bir gece e5 te son sürat yarım saat kadar kullandım aracı. Bir atiklik gelmişti, doğru ama hala titreme devam ediyordu. Hem titretiyor, hem ses çıkarıyor. (acaba nedir bu) Artık acabalardan kurtulup yetkili bir servise gitmeye karar verdim. (canına yandığımın özel sektörü) 'sonunda' bugün canıma tak etti ve kaynarcadaki şahsuvaroğlu 'na götürdüm aracı. Kontrol sonrasında kavrama 'nın değişeceği, yazılım güncellemesi yapılacağının bilgisi verildi. Çok da iyi karşılayıp, ilgilendiler. Aracımın garantisi bitmişti, fakat henüz 24 binde, ilk defa duyduğum iyi niyet garantisi diye bir durum kapsamında işlemlerin hepsinin Ford tarafından karşılanacağını söylediklerinde haliyle biraz mutluluk oldu. Değişim sonrası ilk yorumları ve durumu tekrar paylaşacağım. Ruhu şaad olsun. Henry Ford 1863 - 1947 1 Yorum bağlantısı
Misafir 4 Kasım 2016 Paylaş 4 Kasım 2016 aradan 1 yıl geçmiş. kavrama değişince sorun kalmamıştı, 2 ay önce yeniden başladı aynen, kavrama değişimi sonrası "oh be" demiştim. sonraki aşama şanzıman değişimi midir ? garantisi doldu bu arada (1 yıl uzatmam var ama uzatmalar full karşılamıyor sanırım) kavramanın garantisi parça olarak 2 yıl, şanzıman derlerse garanti kapsamına girer mi ? merhaba, yazılım 3 kez, ayrı ayrı zamanlarda yüklendi. her seferinde yeni yazılım yükledik, test ettik sorun yok dendi ama aslında hiç bir işe yaramamıştı. kavrama değişimi için 3-4 ay parça beklemiştim. 10 aydır da sorun yoktu. servis yolları göründü yine bana... siz ne yaptınız bu arada ? Yılmaz bey 2 ay önce falan servise gidip durumu söylediğimde teste çıkıldı tuhaf ya hiç titreme olmadı sonra cihaza taktılar en son güncelleme var zaten bunluk birşeyde değil dediler.. Sonra da kavrama değişimi için belli bir seviyeye ulaşması lazım ancak o zaman değişim yaparız dediler.. Aracınızı kullanın titreme yaşadığınız gün randevusuz getirin bakalım dediler, bundan sonra pek karşılaşmadım titreme sorunu ile açıkçası.. Lakin son zamanlarda birşey fark ettim aracı genelde hep yalnız kullanırım ara sıra iki kişi oluruz arabada.. Buraya kadar sorun yok lakin 3 kişi olduk mu arabada titreme yine başlıyor ara sıra.. Bunu da anlamak mümkün değil.. Üşeniyorum şimdi servise gitmeye açıkçası ne yapsam bilemedim.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Kasım 2016 Paylaş 4 Kasım 2016 cvt faciasını bir daha yaşamak isemiyordur belki Yorum bağlantısı
Misafir 11 Kasım 2016 Paylaş 11 Kasım 2016 Perşembe günü servise aracımı bıraktım yazılım güncellemesi yapacağız akşama doğru alırsınız dediler.. Akşamı arayıp kavrama'nın değişeceğini söylediler ve bu akşama doğru aracı teslim ettiler bana.. 3 saatlik kullanımım ile her hangi bir soruna rastlamadım nihayet o titreme olayı son bulmuş görünüyor.. Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek 26 Kasım 2016 Paylaş 26 Kasım 2016 Perşembe günü servise aracımı bıraktım yazılım güncellemesi yapacağız akşama doğru alırsınız dediler.. Akşamı arayıp kavrama'nın değişeceğini söylediler ve bu akşama doğru aracı teslim ettiler bana.. 3 saatlik kullanımım ile her hangi bir soruna rastlamadım nihayet o titreme olayı son bulmuş görünüyor.. hayırlı olsun. ben de 40bin bakımını bekliyordum. bakıma verince kavramaya da yeniden bakın dedim. önce yeni yazılım çıktı büyük ihtimal düzelir dediler. sonra aradılar kavrama yine değişecek dediler. çarşamba günü teslim aldım aracı, bu her sene böyle mi devam edecek dedim. 2.kez kavrama değişimi bile çok çok az görülüyor dediler. umarım haklı çıkarlar ve son kez değişmiş olur. 3-4 gündür kullanıyorum, sorun kalmamış tabi. umarım hep böyle devam eder. selamlar. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Kasım 2016 Paylaş 27 Kasım 2016 hayırlı olsun. ben de 40bin bakımını bekliyordum. bakıma verince kavramaya da yeniden bakın dedim. önce yeni yazılım çıktı büyük ihtimal düzelir dediler. sonra aradılar kavrama yine değişecek dediler. çarşamba günü teslim aldım aracı, bu her sene böyle mi devam edecek dedim. 2.kez kavrama değişimi bile çok çok az görülüyor dediler. umarım haklı çıkarlar ve son kez değişmiş olur. 3-4 gündür kullanıyorum, sorun kalmamış tabi. umarım hep böyle devam eder. selamlar. Araştırdığım kadarı ile 3 defa değiştirende olmuş. İnşallah bizlerin başına gelmez. Size de hayırlı olsun. İyi geceler dilerim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts