Alperen Bugra Pert 2 Temmuz 2014 Paylaş 2 Temmuz 2014 Selamlar. 97 Mondeo'mda klimayi actigimda A/C isigi yaniyor fakat devreye girmiyor. Aracimi gecen sene mayis ayinda klima bakimina sokmustum, gazi, yagi, vb. herseyi tamamlandi ve dune kadar sorunsuz calisir durumdaydi. Sorun ne olabilir? Cozume nerden baslamaliyim? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 Temmuz 2014 Paylaş 2 Temmuz 2014 Gaz yine boşalmıştır. 1 sene geçmiş sonuçta. Yorum bağlantısı
Alperen Bugra Pert 2 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 2 Temmuz 2014 Gazin bosalmasi durumunda kompresor calismaz mi? Klima kompresoru veya fani hicbir sekilde calismiyor. Role veya sigorta sorunu olma ihtimali olsa nasil kontrol etmeliyim? Yerleri nerededir? Yorum bağlantısı
Tamer Taban 3 Temmuz 2014 Paylaş 3 Temmuz 2014 benim aracın klima gazı bitmişti. a/c düğmesine bastığımda çıt çıt ses yapıp bir devreye giriyor bir çıkıyordu. sizdede böyle ise gaz bitmiştir. Yorum bağlantısı
Yildirim Karaca 3 Temmuz 2014 Paylaş 3 Temmuz 2014 Gaz yine boşalmıştır. 1 sene geçmiş sonuçta. 1 sene geçtiğinde gaz boşalma yapmaz sorun yoksa uzun süre kullanılır gazın basıldığı ağızlarda sibop var onları yenileyin birde kış dahi olsa haftada bir klimayı çalıştırın selamlar Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Temmuz 2014 Paylaş 3 Temmuz 2014 Gazin bosalmasi durumunda kompresor calismaz mi? Klima kompresoru veya fani hicbir sekilde calismiyor. Role veya sigorta sorunu olma ihtimali olsa nasil kontrol etmeliyim? Yerleri nerededir? Çalışmaz. 1 sene geçtiğinde gaz boşalma yapmaz sorun yoksa uzun süre kullanılır gazın basıldığı ağızlarda sibop var onları yenileyin birde kış dahi olsa haftada bir klimayı çalıştırın selamlar 1 senede çocuk yapıyoruz yahu, neler olur bir bilseniz 1 Yorum bağlantısı
Alperen Bugra Pert 3 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2014 benim aracın klima gazı bitmişti. a/c düğmesine bastığımda çıt çıt ses yapıp bir devreye giriyor bir çıkıyordu. sizdede böyle ise gaz bitmiştir. Tamer bey; A/C dugmesine bastigimda yesil ledin yanmasi disinda hicbir tepki yok. Ne cit sesi, ne rolanti dalgalanmasi, nede hava sogutma islevleri olumsuz. Yorum bağlantısı
Alperen Bugra Pert 3 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2014 1 sene geçtiğinde gaz boşalma yapmaz sorun yoksa uzun süre kullanılır gazın basıldığı ağızlarda sibop var onları yenileyin birde kış dahi olsa haftada bir klimayı çalıştırın selamlar Yildirim bey; gazin basildigi agizlardaki siboplarda sorun var ise yine gaz bosalmistir sanirim :-) Sani beyin uyarisi hakli demekki.. Tesekkurler, selamlar. Yorum bağlantısı
Sami Başkaya 3 Temmuz 2014 Paylaş 3 Temmuz 2014 Benim arabadada aynı Alperen Beyin söylediği gibi sorun var ac ışığı yanıyor ama ne komporöserde nede fanlarda hayat var.Gazı bittiğindendir heralde.Alperen bey siz sorunu çözerseniz burada paylaşırmısınız? Yorum bağlantısı
Emre Emiroğlu 3 Temmuz 2014 Paylaş 3 Temmuz 2014 (düzenlendi) Klima gazı olmasa dahi düğmeden devreye aldığıniz zaman fanin calışması ve rolantiniz cok az artmasi gerekiyor hocam. Kompresorüm bozukken bile bu şekildeydi. En olası şüpheliler klima siboplari ve bağlantı elemanlarınin aralarında kullanilan lastik contalar yani o-ringler. Geçen sene sadece gaz bakımimi yapildı ? Klima bobininiz calışmıyorsada devreye giremez fakat fan ve devir artışının olmasi gerekir. 3 Temmuz 2014 tarihinde Emre Emiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yildirim Karaca 3 Temmuz 2014 Paylaş 3 Temmuz 2014 Yildirim bey; gazin basildigi agizlardaki siboplarda sorun var ise yine gaz bosalmistir sanirim :-) Sani beyin uyarisi hakli demekki.. Tesekkurler, selamlar. alperen bey benim tahminim o siboplar araç üretildiğinden beri değişmemiştir siz değiştiirip gaz basmadan evvel hava bastırıp köpükle kontrol ettikten sonra klima gazı basmanız gerekiyor klimacı bilir birde komprösörün içinde lastik çonta var onuda değiştirirseniz tepe tepe kullanırsınız toplam maliyet gaz la beraber 150 yi bulur Yorum bağlantısı
Alperen Bugra Pert 3 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2014 Benim arabadada aynı Alperen Beyin söylediği gibi sorun var ac ışığı yanıyor ama ne komporöserde nede fanlarda hayat var.Gazı bittiğindendir heralde.Alperen bey siz sorunu çözerseniz burada paylaşırmısınız? Sami bey; olumlu veya olumsuz sonucu burdan paylasacagim elbette. Yalniz "kucuk" bir sorunum var; gecen hafta bebisim dogdu :-) mondimi sadece hastane - ev arasinda gorebiliyorum. :-( Klima gazı olmasa dahi düğmeden devreye aldığıniz zaman fanin calışması ve rolantiniz cok az artmasi gerekiyor hocam. Kompresorüm bozukken bile bu şekildeydi. En olası şüpheliler klima siboplari ve bağlantı elemanlarınin aralarında kullanilan lastik contalar yani o-ringler. Geçen sene sadece gaz bakımimi yapildı ? Klima bobininiz calışmıyorsada devreye giremez fakat fan ve devir artışının olmasi gerekir. Emre bey; gecen sene detayli bir bakim yapildi klimaya. Lastik, conta, kece gibi degisebilecek tum aksam yenilendi. Yorum bağlantısı
Alperen Bugra Pert 3 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2014 alperen bey benim tahminim o siboplar araç üretildiğinden beri değişmemiştir siz değiştiirip gaz basmadan evvel hava bastırıp köpükle kontrol ettikten sonra klima gazı basmanız gerekiyor klimacı bilir birde komprösörün içinde lastik çonta var onuda değiştirirseniz tepe tepe kullanırsınız toplam maliyet gaz la beraber 150 yi bulur Haklisiniz Yildirim bey, gecen seneden bugune yipranmis olabilir tekrar degistirmekte yarar var. Maliyet gecen sene kacak tamiri dahil 350 TL idi. Umarim sizin soylediginiz rakami gecmez. :-) Yorum bağlantısı
Sami Başkaya 3 Temmuz 2014 Paylaş 3 Temmuz 2014 Sami bey; olumlu veya olumsuz sonucu burdan paylasacagim elbette. Yalniz "kucuk" bir sorunum var; gecen hafta bebisim dogdu :-) mondimi sadece hastane - ev arasinda gorebiliyorum. :-( Emre bey; gecen sene detayli bir bakim yapildi klimaya. Lastik, conta, kece gibi degisebilecek tum aksam yenilendi. Gerçekten çok sevindim allah analı babalı büyütsün...... Yorum bağlantısı
Alperen Bugra Pert 3 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2014 Cok tesekkur ederim. Allah isteyen herkese nasip etsin insallah. Yorum bağlantısı
Emre Emiroğlu 3 Temmuz 2014 Paylaş 3 Temmuz 2014 Sami bey; olumlu veya olumsuz sonucu burdan paylasacagim elbette. Yalniz "kucuk" bir sorunum var; gecen hafta bebisim dogdu :-) mondimi sadece hastane - ev arasinda gorebiliyorum. :-( Emre bey; gecen sene detayli bir bakim yapildi klimaya. Lastik, conta, kece gibi degisebilecek tum aksam yenilendi. Allah analı babalı buyütsun role ve sigorta ihtimalide var ama dusuk ihtimal ac ışığı yandığı için. Klima cohazına bağlandığı an çıkar sorununuz insallah en az masrafla hallolur. Yorum bağlantısı
Alperen Bugra Pert 3 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2014 Allah analı babalı buyütsun role ve sigorta ihtimalide var ama dusuk ihtimal ac ışığı yandığı için. Klima cohazına bağlandığı an çıkar sorununuz insallah en az masrafla hallolur. Tesekkur ederim. Cumartesi gunune randevu aldim, Ankara sasmaz sanayi sitesinde klimaci Kenan ustaya gosterecegim. Yorum bağlantısı
Alperen Bugra Pert 5 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 5 Temmuz 2014 Merhaba arkadaslar. Benim klimanin sorunu bugun cozuldu. Sistem azot gazi ile kacak testine tabi tutuldu ve klima musurunun plastik olan kisminda catlak oldugu ve bu catlagin gazin ucmasina neden oldugu ortaya cikti. Siboplarin ve musurun degismesine muteakip 740 gr. klima gazi tekrar dolduruldu. Enson; fan hava akisini azaltan normal polen filtresi karbon filtre ile degistirildi. Tum bu islemler 255 TL maliyetle cozumlendi ve suanki performans cok iyi durumda. Herkese kazasiz, arizasiz, mutlu gunler diliyorum.. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Temmuz 2014 Paylaş 5 Temmuz 2014 Geçmiş olsun Alperen Bey.. Bir hatırlarma, Gaz kaçmış ise, ışık yansa bile kompresör devreye girmez... Şayet klimayı kışın kullanmaz iseniz, contalar kuruyacağından gaz sağlıklı bir sistemden de kaçabilir... Klimanızı 15 günde bir kısa süre de olsa çalıştırıp, yağlama yapmasını sağlamak işe yarar bir çözümdür.. 1 Yorum bağlantısı
Alperen Bugra Pert 5 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 5 Temmuz 2014 Cok tesekkur ederim Mehmet bey, Tavsiyenizi dikkate alacagim, iyiki FCTR'ye uye olmusum; sizlerin tecrubelerinden ve daha onceki acilan konulardan, bilmedigim bircok meseleyi ogreniyorum. Saygilarimla.. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts