İçeriğe Yönlendir

Fiat Bravo Dijital Klima Panel Ve Sıcaklık Sensör Temizliği (Resimli)

Misafir

Recommended Posts

Merhabalar,

İçinde biriken tozdan dolayı sürekli gözüme takılmaktaydı ve klima full auto konumda bazen sapıtıyordu.

Yeğenimi kpss sınavına götürdüm ve beklerken girişeyim dedim.

Öncelikle Teybin altındaki 2 tırnaklı ufak panel çıkartılıyor, sonrasında onun da altında ki daha ufak olan panel çıkartılıyor.

Hemen ardından vites çerçevesi sökülüyor ve vidalar ortaya çıkıyor. Vidaları söküp büyük çerçeveyi dışarıya alıyoruz.

8mnd1a.jpg

Sonrasında paneli sökebilmek için 2 vidayla tutturulan koruma panelini söküyoruz.

9vXdQN.jpg

Ardından panel boşa çıkıyor ve arkadaki 3 soketi söküyoruz. Ve panel çıkıyor.

pv4WWr.jpg

Üstte 3, altta 3, kenarlarda 1 er tane olmak üzere toplam 8 tırnağı gevşetip, ön kısmı çıkartıyoruz.

NYV1nL.jpg

Tahmin ettiğimden daha tozluydu, bu kadar toz nasıl birikmiş anlamak mümkün değil.

Güzelce temizledikten sonra üst kısımda görünen (yuvarlağın içerisinde) sensörü kontak spreyle temizleyip kapatıyoruz

LdPnGa.jpg

AZ2kXz.jpg

Full auto da sapıtma yapmıyor artık, stabil çalışıyor ve ekranın gerçek rengi ortaya çıktı.

Toplam işlem yarım saat kadar sürdü.

9vXdAr.jpg

EQlRBD.jpg

Yorum bağlantısı

Ellerinize sağlık. :good1: Bu kirlenmenin birtek Ford larda olduğunu sanırdım. Fiat tada varmış.. Koç grubu değilmi? Tırt..  :D  :D  :D

Yorum bağlantısı

Ellerinize sağlık. :good1: Bu kirlenmenin birtek Ford larda olduğunu sanırdım. Fiat tada varmış.. Koç grubu değilmi? Tırt..  :D  :D  :D

Valla alayı tırt :)

Teyp ekranına toz sızmasın diye conta düşünülmüş ama buna koymamışlar, ilginç :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Normal bir durum  :D

Eline sağlık, boş zamanı boşa geçirmemiş faydalı bir işlem yapmışsın, eline sağlık  :good1:

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Süper paylaşım valla. Hanımın bravo da da aynı sıkıntı mevcuttu. Elinize sağlık...

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

elinize sağlık güzel bir şey yapmışsınız,ancak sanki digital ekranı tam temizleyememişsiniz gibi geldi bana.silme izleri duruyor mu ne (en sondan bir önceki foto)

toz ve iz bırakmayan güzel bir bezle tekrar girişin bence  :) 

Yorum bağlantısı

elinize sağlık güzel bir şey yapmışsınız,ancak sanki digital ekranı tam temizleyememişsiniz gibi geldi bana.silme izleri duruyor mu ne (en sondan bir önceki foto)

toz ve iz bırakmayan güzel bir bezle tekrar girişin bence  :)

En üst kısmı ıslak mendille silmiştim takmadan önce o yüzden kirli görünüyor. Taktıktan sonra temizledim :)

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Elinize sağlık güzel çalışma olmuş, hemde kısa sürede :)

Yorum bağlantısı

Elinize sağlık güzel çalışma olmuş, hemde kısa sürede :)

Sizin elinize su dökemeyiz üstadım :)

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Elınıze sağlık. Iyı ış olmuş. Paylaşım olarak ta çok güzel.

Yorum bağlantısı
Mehmet Polat

Ellerine sağlık Eray, titiz kullanıcının hali başka... :)  :good1: Ne zaman satıyorsun? :biggrin:

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Sizin elinize su dökemeyiz üstadım :)

:) Estağfurullah, hepsi aynı, emek vermek güzel sonuçta.

Yorum bağlantısı

Benim klimanin da tam ortasinsa bir tane zerrecik var:) Gecen guneste gordum, ekrana vurdum ama koruma ekraninda degil arkadaymis dusmedi. Bir de fiat klima panelini kontrol eden sanirim ismi rezistor olan bir parca vae. Bu parca arizasindan şikayet evo ve puntocularda cok fazla. 180tl'lik parca ama kisin kalorifer birden uflemeyi kesip, birkac dakika sonra devam ediyormus. Belirtisi buymus. Bravo'da durum nedir bilmiyorum. Ben marttan bu aya kadar bir sorun gormedim.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı

Benim klimanin da tam ortasinsa bir tane zerrecik var:) Gecen guneste gordum, ekrana vurdum ama koruma ekraninda degil arkadaymis dusmedi. Bir de fiat klima panelini kontrol eden sanirim ismi rezistor olan bir parca vae. Bu parca arizasindan şikayet evo ve puntocularda cok fazla. 180tl'lik parca ama kisin kalorifer birden uflemeyi kesip, birkac dakika sonra devam ediyormus. Belirtisi buymus. Bravo'da durum nedir bilmiyorum. Ben marttan bu aya kadar bir sorun gormedim.

Saygilarimla.

Bravo'da böyle bir durum yok, en azından araştırdığımda hiç karşılaşmadım.

Sizin ki zerrecik benim ki katman :)

Ekran etrafında herhangi bir izolasyon yok o sebeple tozlanmaya çok müsait abi.

Ellerine saglık kardeşim :)

Sağol canım kardeşim  :flowers:

Ellerine sağlık Eray, titiz kullanıcının hali başka... :)  :good1: Ne zaman satıyorsun? :biggrin:

Abi benim akılsız başım hep aynı şeyi yapıyor, aklıyor paklıyor satıyor :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Polat

Abi benim akılsız başım hep aynı şeyi yapıyor, aklıyor paklıyor satıyor :)

Ben de senden pek farklı değilim.  :) Aklama paklama bitince haber ver yabancıya gitmesin... :biggrin:

Yorum bağlantısı

Ben de senden pek farklı değilim.  :) Aklama paklama bitince haber ver yabancıya gitmesin... :biggrin:

Tamam abim benim  :)

Bu arada bi buluşup öner otoya gidecektik,  ne oldu o iş abi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Polat

Tamam abim benim  :)

Bu arada bi buluşup öner otoya gidecektik,  ne oldu o iş abi?

Hiç sorma o işi sana da Tolgahan'a da mahcup oldum. Hafta sonları farklı meşgaleler çıktı. Şimdi de malum ramazan ama eğer istersen, Tolgahan ve diğer arkadaşlar da müsait oldukları bir hafta sonu gidebiliriz...  :)

Yorum bağlantısı

Hiç sorma o işi sana da Tolgahan'a da mahcup oldum. Hafta sonları farklı meşgaleler çıktı. Şimdi de malum ramazan ama eğer istersen, Tolgahan ve diğer arkadaşlar da müsait oldukları bir hafta sonu gidebiliriz... :)

Estafurullah abi o nasil soz, ramazandan sonra ne zaman musait olursaniz gideriz
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...