İçeriğe Yönlendir

Focus Geç Çalışma Sorunu

Serkan Ünsalan

Recommended Posts

Serkan Ünsalan

http://youtu.be/z3nDvcC_pbg

arızalı benzin pompası sonrası çalışmama

1 soru: Şuanki videoda olan sorun araç benzin pompası bozuldu.

depoyu yere vurduktan sonra 1 hafta sonra araç geç çalışmaya, hemen marşı almamaya başladı.benzin pompalamıyordu araç Meyle Marka şamandıra ile birlikte değiştirdik.

şimdi ise araç 2-3 gün çalışmadan evin önünde durduğunda çalıştırmak istediğimde 10 sn sonra çalışıyor.videodaki ses gibi oluyor 10 sn sonunda çalışıyor bu neden oluyordur.

pompadan kaynaklı olduğunu düşünerek tekrar değişim yaptık yine aynı sorun var.

ustalardan yardım bekliyorum.

2 soru: Fren bastığım zaman balatalardan ses geliyor.9 ay önce değiştirdim balataları disk ile birlikte.disk bocsh marka balatada trw marka.

balatayıda bosch istemiştim ses yapar diye trw aldık bundada ses yapıyor frenlemeyle ilgili herhangi bir sorun yok ama bunun nedeni nedir acaba.arada yapmıyor her fren sıktığım zaman bu şekilde oluyor.balataları değiştirmemmi gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Murat DEMİRHAN

Daha önce formdan takip ettiğim kadarı ile arkadaşlar daima benzin pompasının şamandra ile takım olarak değişmesi yönünde tavsiyeleri vardı.O yönde belki sorun yaratıyor olabilir.Frenler ise balataların sertleşme yaptıysa ondan dolayı ses yapıyordur.Sorun olacağını sanmıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ayan

bendede aynı sorun vardı ustam yumuşak balata çaktırttı hem firen tutuşu daha esnek oldu hemde ses yapmıyor artık.çalışma konusuna gelincede enjektörler tıkalı olmasın?arada temizleyici at depoya

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Direk lpg ile çalıştırmayı deneyin. Hemen çalışırsa pompa şüpheli. Ama ateşleme sistemi de kontrol edilmeli diye düşünüyorum. trv marka olarak çok iyi onu kafaya takmayın.

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

Hocam direk lpgde calistrdim birsefer.buji ve buji kablosu 20bin km oldu benzin filtresi 10bin olmadi yag bakimida ayni sekilde aku 2 senelik olctum sıkıntı yok.baska ne kaliyor geriyor

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Tamam o halde sıkıntı pompadan anlaşıldı da değiştiği halde neden sıkıntı çözülmedi.?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

Pompa iki sefer degisti hocam bide ayni sıkıntı devam ediyor anlamdim bende

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Forumumuzda Mehmet Özyürek 4 kere arızalı buji kablosu setini peşpeşe alabildi :) Bence yine pompa arızalı.

3-5 kere akü konumua getirip aracı sonra kontağı kapatın. 5. defada marşı deneyin. Muhtemelen çalışacaktır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan
  Sani Gerşon yazdı:

Forumumuzda Mehmet Özyürek 4 kere arızalı buji kablosu setini peşpeşe alabildi :) Bence yine pompa arızalı.

3-5 kere akü konumua getirip aracı sonra kontağı kapatın. 5. defada marşı deneyin. Muhtemelen çalışacaktır.

Nasil yani anlamadim?

Mehmet abidede ne sans varmis yahu

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Usta israr ederse çalışan bir pompa deneme amaçlı takılabilir.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
  Serkan Ünsalan yazdı:

Nasil yani anlamadim?

Mehmet abidede ne sans varmis yahu

1 kere aküye alın aracı (marşa basmadan son kademe anahtardaki), 10sn bekleyin, sonra kapatın. Bu süreci 5 kere tekrarlayın. Sonrasında yine bekleyip marşa basın. Bakalım ne olacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

Kontagi acip isiklarin sonmesini bekliyorum kapatiyorum bu islemi 3 defa yapip 4 seferde isiklar sondukten sonra marsa basiyorum arac caliaiyor

Fatih Öztürk27 yazdı:

Usta israr ederse çalışan bir pompa deneme amaçlı takılabilir.

Daha olmadi kuzenimin aracindakini sokucem deniyecem
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Şu haliyle en mantıklısı bu gibi. Kolay gelsin. İnşallah çözülür.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
  Serkan Ünsalan yazdı:

Kontagi acip isiklarin sonmesini bekliyorum kapatiyorum bu islemi 3 defa yapip 4 seferde isiklar sondukten sonra marsa basiyorum arac caliaiyor

Pompanız ölü ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Pompa meyle marka yerine visteon takılsaydı çok daha iyi olurdu.. orjinal olan visteondur. Meyle de alman malı ama orjinal değil.

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

2 takilan meylede sıkıntı yok suanda eskisi gibi calismaya basladi.

Ayhan Onaran yazdı:

Pompa meyle marka yerine visteon takılsaydı çok daha iyi olurdu.. orjinal olan visteondur. Meyle de alman malı ama orjinal değil.

Viston yoktu memlekette.2 gun sonrada sinava gidecektim mecburiyetten.meyle takildi abi.siparis ertesi gun gecilcekti arayada hafta sonu girdigi icin hafta ici gelecekti.bu un.icin.vakit olmadigi icin meyle ile devam ediyorum artik.bakalim eger sıkıntı devam ederse ilerleyen zamanda o zaman visteon getirtirim
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Çelik

aynı sorun bende de var kardeşim. fakat araç sıcak iken hemen alıyor, bir de sanki çekişten düştü gibi.. yakın zamanda bir servis yolu görünüyor bize. bir de direk lpg ile nasıl çalıştırılıyor acaba araç? bilgili arkadaşlar varsa teşekkür ederim..

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

Uzun zaman calismadigindan sorun oluyor zaten.motor calissin sicak oldugunda yda ertesi gun bindiginde sıkınti yok zaten.lpg tusuna basili tut kontagi ccevir calisiyor.ben 1 sefer calistirdim 2.5 km yol gittim 1 dkda bir otüp durdu arac bidaha lazim olmadi artik

Yorum bağlantısı
Metin Çelik
  Metin ÇELİK yazdı:

Teşekkür ederim, bi deneyelim bakalım

maalesef yine aynı, geç çalıştı, nedendir anlamıyorum.. geçen gün 100 km benzin ile boşuna gezmişiz o zaman. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

Tamirciyle gorusmeye gittim.tamirci basincla ilgisi olabilir diyor bakalim diyor artik canim sıkılmaya basladi

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

malum pompayla olan sorunumu biliyorsunuz  hala devam etmekte.

aracı bugün bilgisayara bağlayıp arızaya kodu var mı diye bakmak aklımıza geldi ve

"P0723 Çıkış Mili Devir Sensör Devresinde Kesiklik"            diye uyarı veriyor.

forumda bu arıza ile ilgili daha önce konu açılmış.hız sensörünün bu geç çalışmayla ilgisi var mıdır acaba.km bazen sıfıra düşüyor 1-2 dk sonra geliyor.

tamirci sensörden kaynaklı diyor.bu sensörün orjinal kodu nedir.teşekkürler

anlamdığım hız sensörünün geç çalışmayla ilgisi nedir ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...