Latıf Kaya 14 Temmuz 2014 Paylaş 14 Temmuz 2014 arkadaşlar herkese merhaba geçen gün aracımda şöyle bi ses fark ettim araba ısındıktan sonra rölantide gaza hafif basıp bıraktığımda arabadan tık tık tık diye bi ses geliyodu 3 5 saniye sonra kesiliyordu içeriden de aralıklarla bi uğultu ses vardı ama araba soğukken ses yok burda bi tamirci arkadaş vardı ona gösterdim sesin kayış gergisinden geldiğini söyledi ve değişmesi gerek dedi acaba böyle bi sorunla karşılaşan varmı aramızda veya değişmesem başka bi yolu yokmu sesin kesilmesi için,arabaya zararı falan olurmu hiç değişmesem.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 14 Temmuz 2014 Paylaş 14 Temmuz 2014 V kayışını gerdirme bilyalarıyla birlikte değiştirceksiniz.Sesten kurtulmanın başka bir yolu yok..çözüm şu diyenlere inanmayın hepsi geçici çözümlerdir.. geçmiş olsun.. 1 Yorum bağlantısı
Latıf Kaya 14 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 14 Temmuz 2014 teşekkür ederim peki abi değişmezsem arabaya bi zararı olurmu Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 14 Temmuz 2014 Paylaş 14 Temmuz 2014 teşekkür ederim peki abi değişmezsem arabaya bi zararı olurmu Kısa vade de olmaz ancak zamanla ses artar.. dayanılmaz bir hal alır. Daha sonra da bilya tamamen dağılırsa kayış yerinden fırlayabilir. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27 14 Temmuz 2014 Paylaş 14 Temmuz 2014 Değiştirip kurtulun. Yolda kaldığınızı değmez. Yorum bağlantısı
Latıf Kaya 14 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 14 Temmuz 2014 anladım abi çok sağulun teşekkürler Yorum bağlantısı
Latıf Kaya 14 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 14 Temmuz 2014 ayhan abi kusura bakmayın acaba bunun değişim maliyeti ne kadar olur Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 14 Temmuz 2014 Paylaş 14 Temmuz 2014 ayhan abi kusura bakmayın acaba bunun değişim maliyeti ne kadar olur Çok bişey tutmaz.. Tahminimce malzeme 50-75 tl arası işçilikte 50 versen tamamdır.. Yorum bağlantısı
Latıf Kaya 14 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 14 Temmuz 2014 abi ama bizim burdaki usta dediki 200 300 tl gider dedi ama o kayış gergisin komple değişeceğini diyordu yani o kütük komple herhalde onun demesi ile sizin dediğinize göre v kayış gergi bilyası tek değişecek demi abi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 14 Temmuz 2014 Paylaş 14 Temmuz 2014 Yok ya o kadar tutmaz.. V kayışı ve arızalı olan bilya değişecek.. Tüm bilyalar değişse bile 150 tl yi geçmez işçilik dahil. Connectler de durumu tam bilemiyorum ama böyledir geneli.. Yorum bağlantısı
Latıf Kaya 14 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 14 Temmuz 2014 tamam abi çok sağol bugün akşama doğru gider değişirim Yorum bağlantısı
Özcan Cepheci 14 Temmuz 2014 Paylaş 14 Temmuz 2014 Bende benzer bir ses vardı sabit aralıklarla çat çat çat şeklinde devri yükseltince çat sesleri arasındaki süre kısalıyordu.Gergi rulmanı dendi değiştirdim orjinali tam hatırlamıyorum ama 170 civarı idi sanıyorum bende gergi kolu olmayan sadece rulmanı değiştirttim ses düzeldi ama birkaç gün için sonra yine başladı sonra yine düzeldi yine başladı V kayışının üzerine su döken usta bile oldu ıslanınca ses kayboluyor birkaç gün sonra yine başlıyordu.Sizdeki de benzer bir sorun ise V kayışınızı değiştirin bende en son Otokoç'ta V kayışını ve gergi rulmanının tekrar değiştirdiler sorun çözüldü taktıkları rulman başka arabadan ses yapıyor gerekçesi ile sökülmüştü bendede yaklaşık 4 yıldır kullanılıyor ses filan da yapmadı.Rulmanı tekrar değiştirme sebepleri daha önceden V kayışını değiştirmiştim zaten ses ondan 1 ay filan sonra başlamıştı takılan gergi rulmanının üzerindeki plastik kaplamada V kayışından kaynaklanan yıpranma ve lastik kallıntılarından dolayı pürüzler oluşmuştu.işimizi garantiye alalım dediler ve onuda değiştirdiler. Yorum bağlantısı
Latıf Kaya 14 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 14 Temmuz 2014 Herkese merhabalar bi saat önce sanayiden geldim ve bitane gergi bilyası değiştim valla o uğultu sesi gitti ama o tık tık ses kesilmedi usta v kayışını söktü arabayı çalıştırdı uğultu kesildi ama tık tık sesi kesilmedi ve usta dediki bu calışma sesidir hepsinde var dedi normaldir oncede varmış sen fark etmemişsin dedi iste ben gergi bilyasi v kayışını işçilik dahil 80 tl ye değiştim herhalde öncedende o tık tık sesi vardı ben farketmedim 1 Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27 14 Temmuz 2014 Paylaş 14 Temmuz 2014 Tık sesi lpg enjektöründen gelebilir. Yorum bağlantısı
Latıf Kaya 14 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 14 Temmuz 2014 Abi araba connect 110ps Rolantide gaza basıp bırakınca 5. 6 saniye tık tık tık diye ses gelip sonra kesiliyor Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27 14 Temmuz 2014 Paylaş 14 Temmuz 2014 O ses normal diye israr ediyor kullanıcılar. Alışmanız gerekecek galiba. Yorum bağlantısı
Latıf Kaya 14 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 14 Temmuz 2014 Geçmiş olsun.. Sagol Ayhan abi teşekkürler peki sizcede o tık tık gelen ses normalmi uğultu gitti zaten Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 15 Temmuz 2014 Paylaş 15 Temmuz 2014 Sagol Ayhan abi teşekkürler peki sizcede o tık tık gelen ses normalmi uğultu gitti zaten Connectlere has öyle bir tık tık ses var mı bilemiyorum..hiç kullanmadım. Yorum bağlantısı
Latıf Kaya 24 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 24 Temmuz 2014 (düzenlendi) arkadaşlar tekrar herkese merhabalar ya benim v kayış gergisi tekrar ses yapmaya başladı geçen bilyanın birini değiştim ses biraz gitti ama gene başladı ustayla görüştüm kayış gergisi komple değişecek dedi fiyat konusunda bilgisi olan varmı acaba onun bana dediği rekam fazla geldi gibi 380 tl işçilik hariç 24 Temmuz 2014 tarihinde Latıf Kaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts