Feyzal Özer 17 Temmuz 2014 Paylaş 17 Temmuz 2014 Herkese merhabalar, Daha önce forumda bazı konularda da yazmıştım fakat bir türlü çözümleyemediğim sıkıntımı ve bunun için yaptıklarımı burda toplamak ve sizlerin fikirlerini almak istiyorum. Paylaşımda bulunacak herkese değerli fikirlerinden dolayı şimdiden teşekkür ederim. Sorunlarımın başlangıcı yaklaşık bir yıl önce siyah duman olayıyla başladı. Buna ilişkin olarak hava filtresi - turbo arasındaki hortum ve turbo - intercooller arasındaki boru ve uçlarındaki hortumlar değişti. Fakat sorun azalsada devam etti. Sonra Bosch serviste carbon clean yapıldı, emme manifoldu ile egr sökülmeden temizlendi. Genel bakım yapıldı. Sonrasında yakıta bir katkı kondu ve yaklaşık 60-70 km 3000-3500 d/dk civarında yol yapıldı. Sorun çözülecek derken başımıza başka işler çıktı. Arabadan yanık kokusu gelmeye başladı. Bu sefer Oto Koça götürdüm enjektör pulların yanmış dediler değiştirdik. Koku kesildi fakat siyah dumana birde kalkışlarda yığılma, gaza geç tepki verme, yakıt artışı ve motorun üst kısmında yağlanma eklendi. Bir kaç ay böyle kullandım. Sonra debriyajında kavrama aralığının azaldığını ve epey yukarda kavradığını fark ettim. Sorunlarımın bir kısmının bundan olabileceğini düşünerek ustama gittim. Yağ kaçağının üst kapaktan olduğunu contasının değişmesi gerektiğini, debriyajın bitmek üzere olduğunu ve turbo selenoid valfinin sıkıntılı olduğunu söyledi. Tamam dedim debriyajı, contayı ve selenoid valfi değiştirdik. Bu arada sökülmüşken egr ve emme manifoldunuda temizledik. Bu arada işlemleri yaparken turboda yağ kaçağı olduğunu ve basıncının düşük olduğunu söyledi. Bu kadar masraf etmişken birde turboyu değiştiremeyeceğimden onu es geçtim. Sorunların bir kısmı düzelsede siyah duman, kalkışlarda yığılma ve gaza geç tepki verme sorunu düzelmedi. Bunun üzerine kafayı bozdum, turboyu, katalitik konvertörü ve enjektörleri söktürdüm. Kat birtakım kimyasallarla temizlendi bayağı kurumlanmıştı. Enjektörlerde problem çıkmadı ama yinede bir temizlik ve ayar yapıldı. Turboyuda Pendik'te Şahin Rektifiye diye bir yerde tanıdık vasıtasıyla revize ettirdim. Bu arada revize işini usta gözümün önünde yaptı sağolsun gayet profesyonel bir şekilde temizledi içinin tamir takımını değiştirdi balansını yaptı wastegate sorunluydu değiştirdi. Velhasıl bunlarla artık sıkıntım geçecek diye düşünüyordum ki hüsran. Siyah duman yok denecek kadar azaldı fakat kalkıştaki yığılma ve gaza geç tepki verme olayı hala devam ediyor. Bilgisayarda herhangibir hata vermiyor. Turbo basıncı normal görünüyor. Bu arada map ve maf sensörlerini herhangibir hata kaydı olmadığı halde ben garanti olsun diye özel sensör temizleme spreyiyle temizledim. Fakat sonuç yok. Birtek şu anda aklımda intercooller kaldı birtek onu sökmedik ondanda olurmu bilemiyorum. Sonuç olarak tüm bu işlemlere rağmen araba ilk kalkışta gaz yemiyor önce bir yığılıyor sonra birden atılıyor. Hele yokuşlarda kalkarken nerdeyse stop edecek. Yüksek viteslerde giderkende 2-3-4-5 fark etmiyor devir 2500 ün altındayken gaza yüklendiğimde önce bir yığılıyor sonra yavaş yavaş hızlanmaya başlıyor. Yani gaza bastığında atılmıyor araba. Şimdi bana sabır gösterip yazıyı okuyabildinizse değerli yorumlarınızı bekliyorum. Katkılarınızın bu tür sıkıntısı olan herkese ve tabiki banada yardımcı olması dileğiyle herkese teşekkürler. 3 Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 17 Temmuz 2014 Paylaş 17 Temmuz 2014 Benzer problemleri bende yaşıyorum takipteyim.. Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 17 Temmuz 2014 Paylaş 17 Temmuz 2014 Hani derler ya ... iyi bir doktora denk geldim. Umarım, iyi bir ustaya denk gelirsin. Yorum bağlantısı
Feyzal Özer 17 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 17 Temmuz 2014 Hani derler ya ... iyi bir doktora denk geldim. Umarım, iyi bir ustaya denk gelirsin. Doğru diyosunuz Hikmet Bey gerçekten sıkıldım artık inşallah bi anlayana denk gelirimde kurtarır beni bu dertten. Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Batın Kırat 17 Temmuz 2014 Paylaş 17 Temmuz 2014 Kısmen benzer sorun benim aracımda da var, Ankara'da Ford Başer servise götürüp 2 kez arıza test cihazına bağlattım hiçbirşey görünmedi, Motor ustasına sorunun muhtemel nedenlerini sordum cevap veremedi, dolayısı ile aracı onlarda yaptırmak beni endişelendirdiği için Şaşmaz sanayide arıza test cihazına bağlattım birşey görünmedi. Önümüzdeki günlerde enjektörlerin sökülüp temizliğinden başlayacağız gibi görünüyor, ama benim tahminimce bu arızanın kızdırma bujisi ile bir bağlantısı olabileceğini düşünüyorum. son günlerde yaz kış farketmiyor kızdırma bujilerim ilk çalıştırma öncesi uzun bir süre devrede kalıyor ve araç ilk çalıştırmada 1500 d/d ile şakırtılı bir ses ile çalışıyor 2-3 dakika sonra devir rolanti devrine ulaşıyor. bu konuyu takipteyim... Yorum bağlantısı
Tamer Terzi 18 Temmuz 2014 Paylaş 18 Temmuz 2014 Herkese merhabalar, Daha önce forumda bazı konularda da yazmıştım fakat bir türlü çözümleyemediğim sıkıntımı ve bunun için yaptıklarımı burda toplamak ve sizlerin fikirlerini almak istiyorum. Paylaşımda bulunacak herkese değerli fikirlerinden dolayı şimdiden teşekkür ederim. Sorunlarımın başlangıcı yaklaşık bir yıl önce siyah duman olayıyla başladı. Buna ilişkin olarak hava filtresi - turbo arasındaki hortum ve turbo - intercooller arasındaki boru ve uçlarındaki hortumlar değişti. Fakat sorun azalsada devam etti. Sonra Bosch serviste carbon clean yapıldı, emme manifoldu ile egr sökülmeden temizlendi. Genel bakım yapıldı. Sonrasında yakıta bir katkı kondu ve yaklaşık 60-70 km 3000-3500 d/dk civarında yol yapıldı. Sorun çözülecek derken başımıza başka işler çıktı. Arabadan yanık kokusu gelmeye başladı. Bu sefer Oto Koça götürdüm enjektör pulların yanmış dediler değiştirdik. Koku kesildi fakat siyah dumana birde kalkışlarda yığılma, gaza geç tepki verme, yakıt artışı ve motorun üst kısmında yağlanma eklendi. Bir kaç ay böyle kullandım. Sonra debriyajında kavrama aralığının azaldığını ve epey yukarda kavradığını fark ettim. Sorunlarımın bir kısmının bundan olabileceğini düşünerek ustama gittim. Yağ kaçağının üst kapaktan olduğunu contasının değişmesi gerektiğini, debriyajın bitmek üzere olduğunu ve turbo selenoid valfinin sıkıntılı olduğunu söyledi. Tamam dedim debriyajı, contayı ve selenoid valfi değiştirdik. Bu arada sökülmüşken egr ve emme manifoldunuda temizledik. Bu arada işlemleri yaparken turboda yağ kaçağı olduğunu ve basıncının düşük olduğunu söyledi. Bu kadar masraf etmişken birde turboyu değiştiremeyeceğimden onu es geçtim. Sorunların bir kısmı düzelsede siyah duman, kalkışlarda yığılma ve gaza geç tepki verme sorunu düzelmedi. Bunun üzerine kafayı bozdum, turboyu, katalitik konvertörü ve enjektörleri söktürdüm. Kat birtakım kimyasallarla temizlendi bayağı kurumlanmıştı. Enjektörlerde problem çıkmadı ama yinede bir temizlik ve ayar yapıldı. Turboyuda Pendik'te Şahin Rektifiye diye bir yerde tanıdık vasıtasıyla revize ettirdim. Bu arada revize işini usta gözümün önünde yaptı sağolsun gayet profesyonel bir şekilde temizledi içinin tamir takımını değiştirdi balansını yaptı wastegate sorunluydu değiştirdi. Velhasıl bunlarla artık sıkıntım geçecek diye düşünüyordum ki hüsran. Siyah duman yok denecek kadar azaldı fakat kalkıştaki yığılma ve gaza geç tepki verme olayı hala devam ediyor. Bilgisayarda herhangibir hata vermiyor. Turbo basıncı normal görünüyor. Bu arada map ve maf sensörlerini herhangibir hata kaydı olmadığı halde ben garanti olsun diye özel sensör temizleme spreyiyle temizledim. Fakat sonuç yok. Birtek şu anda aklımda intercooller kaldı birtek onu sökmedik ondanda olurmu bilemiyorum. Sonuç olarak tüm bu işlemlere rağmen araba ilk kalkışta gaz yemiyor önce bir yığılıyor sonra birden atılıyor. Hele yokuşlarda kalkarken nerdeyse stop edecek. Yüksek viteslerde giderkende 2-3-4-5 fark etmiyor devir 2500 ün altındayken gaza yüklendiğimde önce bir yığılıyor sonra yavaş yavaş hızlanmaya başlıyor. Yani gaza bastığında atılmıyor araba. Şimdi bana sabır gösterip yazıyı okuyabildinizse değerli yorumlarınızı bekliyorum. Katkılarınızın bu tür sıkıntısı olan herkese ve tabiki banada yardımcı olması dileğiyle herkese teşekkürler. geçmiş olsun, bendedeaynı sorun mevcut, Aracı yeni aldım.2011 dizel focus, 110 bg imiş Bende duman yok ama kalkişlarda yığılma, ve gaza geç tepki verme, bilgiayar hata vermiyordu, 3-5 ustaya gittim sorun yok dendi ama sorun var, Bugün siteden edindigim bildiler ile ustaya gittim ve selenoid valfini değistirsmesini istedim, usta sorun bulamadi ama benim ricam ile valfi degistirdi.teste ciktim 2 kmsonre motor arizsi verdi, usya bilgisayara bagladi hava yetesiz gibi bisey dedi ve taktigi selenoidi degistirdi. Tekrar 5-10 km test edildi sorun yoktu, ama ustadan cikiska 3-5 kmsonra gene motor arizasi verdi, ustayi ardim ve yarin tekrar gideceğim, Şu ana kadarsorun giderilmis degil, ama daha oncebilgisayar hata verimyordu. simdi turbo basinci yetersiz diye hata veriyor, bence bir asama, değisem parca orjinal degil, olmazsa yetkili servise gidecegim, Bu arada 2gun once enjektörlere de baktirdim ayarlandi ama sorundegismedi, Sonuc alirsam yazarim. Sizdesonuc olursa yazin lutfen Yorum bağlantısı
Misafir 18 Temmuz 2014 Paylaş 18 Temmuz 2014 Kalkıştı yığılma, benzinli ile mukayese edilirse dizel motoru için normal. Turbo tam güç devreye girene kadar düşük devirlerde yığılma yapar. Gaz teli olmayan araçlarda da gaz pedalı biraz geç tepki verir. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Murat Güngör 18 Temmuz 2014 Paylaş 18 Temmuz 2014 aynen katılıyorum yokuşlardaki kalkışlarda yığılma ve gaza geç tepki verme bence normal bizim araçta bu şekilde 1700- 2000 dewire ulaşana kadar araçta yığılma oluyor.Bence bu bir sorun değil Kalkıştı yığılma, benzinli ile mukayese edilirse dizel motoru için normal. Turbo tam güç devreye girene kadar düşük devirlerde yığılma yapar. Gaz teli olmayan araçlarda da gaz pedalı biraz geç tepki verir.Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Tamer Terzi 20 Temmuz 2014 Paylaş 20 Temmuz 2014 (düzenlendi) Kalkıştı yığılma, benzinli ile mukayese edilirse dizel motoru için normal. Turbo tam güç devreye girene kadar düşük devirlerde yığılma yapar. Gaz teli olmayan araçlarda da gaz pedalı biraz geç tepki verir. Saygılarımla. Bu normal olsa yeni takılan selenoid sonrasında " 299 hava basıncı yetersiz " mesajı vermemesi gerekirdi bence.3 yeni selenoid denendi 3 ündede aynı 299 hatasi verdi, ( araç uzerindeki orjinal selenoide hata verniyor ama aractaki anormallikler yine mevcut) en son arac üzerindeki eski orjinal parca takilidi su anda, son 3 gunde 3 selenoid degisti ve her defasinda 299 hata verdi, degisen 3 parcaninda ( ki parçalar yan sanayi ama) hatali olma ihtimali çook zor, bu tespite göre sorun başka yerde. şu an merek ettigim, selenoid bozuk degilse, başka ne sebeble 299 hatası verir, bilen varsa bildirirses sevinirim 20 Temmuz 2014 tarihinde Tamer Terzi tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Feyzal Özer 21 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 21 Temmuz 2014 Bence bu işte selenoid valfin ya da wastegate in parmağı var. Çükü turbo motor çalıştığı andan itibaren devrede selenoid valf turboyu gereksiz yere yükte bırakmamak için kanatçıkları kapatıyor. Gaza basıldığı anda kanatçıkları açsa belki turbo daha çok hava pompalayacak ve araç kendini daha çabuk toparlayacak. Veya sistemi tam olarak bilemiyorum ama eğer turbo sistemdeki basıncı araç boşta bile olsa sürekli bir değerde ve kalkışa hazır tutması gerekiyor ve bunu yapamıyorsa o zamanda gerekli basınca ulaşana kadar bir gecikme olması muhtemel. Böyle bir şey varsa manifold basınç sensörü işini doğru yapmıyor olabilir. Sonuç olarak birbiriyle bağlantılı o kadar etken varki hangisiyle uğraşayım bilemiyorum. Yorum bağlantısı
Rahim DUMAN 24 Temmuz 2014 Paylaş 24 Temmuz 2014 (düzenlendi) Bendede aynı sorun var. Yanlız sahildeyken böyle bi sorun yoktu. Şimdi yaz tatilini geçirmek üzere memlekete(Erzurum) geldim. Rakım 1800-1900m. Araç gaza geç tepki veriyor. Hatta birkaç kez ışıklarda çabuk kalkmak gerektiğinde aracı stop ettirdim. Birde motor çok sesli çalışıyor sahile göre. Konuyu takip ediyorum umarım sorunu çözersiniz. Bizede yol gösterir. 24 Temmuz 2014 tarihinde Rahim DUMAN tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 24 Temmuz 2014 Paylaş 24 Temmuz 2014 (düzenlendi) Bendede aynı sorun var. Yanlız sahildeyken böyle bi sorun yoktu. Şimdi yaz tatilini geçirmek üzere memlekete(Erzurum) geldim. Rakım 1800-1900m. Araç gaza geç tepki veriyor. Hatta birkaç kez ışıklarda çabuk kalkmak gerektiğinde aracı stop ettirdim. Birde motor çok sesli çalışıyor sahile göre. Konuyu takip ediyorum umarım sorunu çözersiniz. Bizede yol gösterir. Sizinki gayet normal rakım yüksekliği arabayıda insandaki gibi etkiler.3-5 gün içinde sensörler yardımıyla ecu kendine ayar çekecektir.Dönüştede tam tersi araç 1-2 gün çok güzel tepkiler vercektir. İstanbulda olan arkadaşlara Maslakta No name servise bir ara uğramalarını tavsiye edebilirim Osman yada Fatih usta işini iyi bilen arkadaşlardır... 24 Temmuz 2014 tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 25 Temmuz 2014 Paylaş 25 Temmuz 2014 Sizinki gayet normal rakım yüksekliği arabayıda insandaki gibi etkiler.3-5 gün içinde sensörler yardımıyla ecu kendine ayar çekecektir.Dönüştede tam tersi araç 1-2 gün çok güzel tepkiler vercektir. İstanbulda olan arkadaşlara Maslakta No name servise bir ara uğramalarını tavsiye edebilirim Osman yada Fatih usta işini iyi bilen arkadaşlardır... Fatih abi bu rakım farkını hissedebileceğimiz en düşük aralık nedir? Yani atıyorum deniz seviyesinde giden araba yokuş çıktı ve 250-300 metre yükseldi, ordan sonra hemen hissedilebilir mi? Yoksa bu yükseklik farkının daha mı fazla olması gerekir? Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 25 Temmuz 2014 Paylaş 25 Temmuz 2014 Fatih abi bu rakım farkını hissedebileceğimiz en düşük aralık nedir? Yani atıyorum deniz seviyesinde giden araba yokuş çıktı ve 250-300 metre yükseldi, ordan sonra hemen hissedilebilir mi? Yoksa bu yükseklik farkının daha mı fazla olması gerekir? Ben başıma ilk defa rakım nedeni ile çekişten düşme hissi 1995 senesinde 1,6 corolla ile Trabzondan Gümüşhaneye geçerken Zigana geçidinde gelmişti.Tırmanışın ortalarına doğru araç ağırlaşmaya başladı sonlarına doğru iyice hantalaşmıştı.Rakım 2000 m olduğuna göre 700-800 metrelerden sonra hissetmiştim.Geçen senede Safranboludan dönerken C-max ile Karabük Bolu arasında şahane manzaralı biraz virajlı yollarda ilerlerken Hanım'a dönüp şöyle dedim : ya araçta problem var yada biz anlamadan bayağı bir yükseldik galiba.10 dakika sonra bir yerde rakım 1600 küsür yazıyordu.Genelde havadaki nem oranına bağlı olarak 1000 lere doğru hissedilmeye başlanıyor 1500 den sonra iyice hissediliyor. 2 Yorum bağlantısı
Rahim DUMAN 28 Temmuz 2014 Paylaş 28 Temmuz 2014 Sizinki gayet normal rakım yüksekliği arabayıda insandaki gibi etkiler.3-5 gün içinde sensörler yardımıyla ecu kendine ayar çekecektir.Dönüştede tam tersi araç 1-2 gün çok güzel tepkiler vercektir. İstanbulda olan arkadaşlara Maslakta No name servise bir ara uğramalarını tavsiye edebilirim Osman yada Fatih usta işini iyi bilen arkadaşlardır... Fatih abi bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. Saygılar. Yorum bağlantısı
Kemal Arslan 31 Temmuz 2014 Paylaş 31 Temmuz 2014 Benim aracımda da gaza geç tepki verme, yığılma, hatta çok dik yokuşlarda kaldıramıyorum bazen stop ediyor, hatta 2. viteste çıkması gereken yokuşta yığılıp kalıyor, gaza ne kadar bassamda devir düşüyor 1. vitese atıyorum mecburen. Servis kayıtlarından baktım, aracın eski sahibi gaza geç tepki veriyor diye ford servisine götürmüş. Servis orasına burasına bakmış teslim etmiş. Sonuçlar kısmında bu gaza geç verme olayını çözüp çözmediklerini yazmamışlar. Ustama deneme sürüşü yaptırdım bir kaç defa normal dedi ama daha önceki aracım Symbol 1.5 dci 65 bg di hiç böyle bir şey yapmadı, Üstelik 148.000 km deydi. İlginç geliyor durum bana ama çözemedim. Takipteyim konuyu. Sorunun kaynağı inşallah bulunur. Bir de aracımın km si şu anda 119.000 de. Yorum bağlantısı
Özkan YAVUZARSLAN 1 Ağustos 2014 Paylaş 1 Ağustos 2014 Bu konuyu arabamı ilk aldığım günden beri forumlardan araştırıyorum 3 servise gittim bunun bu araçlar için normal olduğunu, ilk kalkışta az gaz vererek yani turboyu devreye sokarak (1750 devir) Rampalarda ise kalkarken 2500 devir civarlarında kaldırmamı söylediler. Forumlarda yazan da bu arabaların turbo devreye girmeden bir hiç olduğu ki ben fiorino 1,3 multijet kullanıyorum şirkette aynı problem onda da var. Araç rampada devir görmeden kalkamıyor. Düzde çok seri. Umarım yanlış biliyorumdur. Böyle güçlü bir arabaya böylesi bir zayıflık yakışmıyor. Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 4 Ağustos 2014 Paylaş 4 Ağustos 2014 Benzer şikayetlerinizi eski C Max aracımda bende yaşamıştım. Aklıma gelen şu oldu okuyunca. Hani araç yığılıyor ve sonra birden atılıyor yazmışsınız ya işte o yığılma anında egzostan tabiri caizse pofff diye yoğun bir siyah duman attıktan hemen sonra mı atılıyor ileri doğru. Dikiz aynasından bunu kontrol edebilirsiniz. Eğer böyle bir durum varsa ben maf sensörü değişikliği ve fiziki egr iptali ile bu sorunu çözmüştüm. Maf sensörünü değiştirmeden fiziki egr iptali ile çözülebilirmiydi bilmiyorum ama ikisini de yapmıştım ve yığılma ve egzostan yoğun siyah duman atma sonrasında ileri atılma olayı kalkmıştı. Araç adeta kendine gelmişti. Yorum bağlantısı
Ümit Yapıcı 16 Eylül 2015 Paylaş 16 Eylül 2015 Selamlar, bende benzer bir durumu yaşıyorum, bugün canıma tak etti artık. Ben daha önce de dizel araç kullandım, böyle bir olay görmedim. Araç kafasına göre bazen gaza geç tepki veriyor. Hatta söyle söyleyeyim, kontak kapatıp açınca sorun düzeliyor. Bugün artık düz yolda yola açılan dolgu yapılmış çukurda durdum (trafik nedeni ile), tekrar kalkmak istediğimde ön lastik tam çukurun çıkında idi ve araç bir türlü gaz yemedi. Gaza sonuna kadar basıyorum ama devir 1000 in üstüne çıkmıyor ve anlık yakıt 2lt gösteriyor. Geri vitese takıp biraz geri geldim, sonra araç kalkabildi. En kısa sürede ustaya gidip kontrol ettireceğim, hayırlısı olsun artık. Daha önce sorun yaşadığını yazan arkadaşlar çözüm bulup bulmadıklarını yazmamışlar... Yorum bağlantısı
Şafak YAZICI 23 Şubat 2016 Paylaş 23 Şubat 2016 Merhaba Arkadaşlar, Bahsi geçen konularda bende muzdaribim, 1800 -1900 devirde gaz takılıyor, tepkisiz üzerine siyah duman ve yanık lastik kokusu. bir de kokuyu içeri veriyor. hızlanmada ciddi problem yaşıyorum. araç 241,000 km de, carbon clean, emme manifold temizliği turbo bakımı vs hepsini yaptım! ama sorun halen devam ediyor! şehir içi 500 km ancak yapıyorum! mazot pompasından olma ihtimali nedir sizce? servise verip de cevap alamazsam diye vermiyorum. en son arıza testinde bir problem görünmedi. yardımınız için şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Şubat 2016 Paylaş 23 Şubat 2016 1. turbo bakımı nasıl bir şey merak içindeyim hep duyarım ama nasıl olduğuna ılaşamadım 2. enjektörler sökülerek test edildi mi? 3. kızdırma bujisi en son ne zmaan değişti Yorum bağlantısı
Şafak YAZICI 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 (düzenlendi) 1. turbo bakımı nasıl bir şey merak içindeyim hep duyarım ama nasıl olduğuna ılaşamadım 2. enjektörler sökülerek test edildi mi? 3. kızdırma bujisi en son ne zmaan değişti turbo bakımı: temizlik ve kontrol, basınç değerleri normal. borular bağlantı noktaları vs hepsi kontrol edildi. bir problem görülmedi. enjektörlerde test edildi değerler normal, aldığımda değiştirdim. (238 bin km de değişti.) 24 Şubat 2016 tarihinde Şafak YAZICI tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ümit Yapıcı 27 Şubat 2016 Paylaş 27 Şubat 2016 Arkadaşlar, bende çözüm bulup bulmadığıma emin olmadığım için yazmamıştım. Öner Otomotiv Tuncay ustaya gittim. Sensörleri temizldiler, sonrasında bayaa sıkıntıyı yaşamadım. Fazla zaman geçmeden EGR hatası verdi, EGr yide değiştirdik. Bir daha sorun yaşamadım. Fikir vermesi açısından yazdım. Geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Recommended Posts