İçeriğe Yönlendir

Araç Üzerine Bulaşmış, Damlamış Kurumuş Çam Reçinesi Nasıl Çıkarılır?

Ali Cihangiroğlu

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Gayet basit, İPA (izopropil alkol) ile, beze saf alkolü az dökün ve silin, anında duman eder reçineyi, dün denedim oradan biliyorum :)

Not: cam plastik aksam boyalı yüzey, heryerde kullanın bu ipa yı, reçineyi anında çıkarır, sıfır zarar verir.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı

Boya koruma varsa onu kaldırır abi :)

Gerçi reçinenin zararlarının yanında, korumasız yüzey melek kalır 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Boya koruma varsa onu kaldırır abi :)

Gerçi reçinenin zararlarının yanında, korumasız yüzey melek kalır 

Sana öyle geliyor :tongue:  senin boya koruma dediğin ziebart falan gibi şeyleri kaldırır, İPA, ZR53 nano silika korumanın üstünü temizlemekte kullanılır, öyle tırt korumalara benzemez tabii bu, kısaca banamısın demez ZR 53, ayrıca sizdeki kısa vadeli korumacık olur ancak, komik geliyor artık bana bu 4-6 ay dayanan şeyler   :D  :p

Yorum bağlantısı
Murat Kavuk

Sıfır zarar verdiği konusunda emin miyiz? Adı üstünde alkol, üstelik güçlü bir türevi.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Sıfır zarar verdiği konusunda emin miyiz? Adı üstünde alkol, üstelik güçlü bir türevi.

Komple arabayı yıkamıyoruz canım, sadece reçineyi sil geç, sildim baktım zr53 hala aynı, zaten su iticiliği azaldığında üstüne yapışmış kalıntıları silmede İPA kullanıyorlar, direk canlandırır su iticiliği, korumasız verniğe zarar vermez, zaten saf ve anında uçuyor.

Mert in de dediği gibi, yüzey temizlikte 1 numara favori üründür, zarar vermez.

İzo dediğiniz şey aslında Eau de alcool 96 derece olan mı?

Değil sanırım, senin dediğin etil alkol sanırım, yani eczanelerde olan, bu petrol türevi bir alkol, içersen kafa buldurmaz etil alkol gibi, direk pert eder adamı, galiba sanayi tipi alkolde diyorlar buna, eczanede direk bulamazsın zaten, ancak siparişler ecza depolarından alabilirsin.

Mesela bilidiğim kadarıyla hastahanelerde, odalarda falan el dezenfektan sıvı makinelerindeki madde de bu İPA kullanırmış.

Yahu mesleğe baktım şimdi, kime anlatıyorum, sen bilmiyormusun  :D

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Sana öyle geliyor :tongue:  senin boya koruma dediğin ziebart falan gibi şeyleri kaldırır, İPA, ZR53 nano silika korumanın üstünü temizlemekte kullanılır, öyle tırt korumalara benzemez tabii bu, kısaca banamısın demez ZR 53, ayrıca sizdeki kısa vadeli korumacık olur ancak, komik geliyor artık bana bu 4-6 ay dayanan şeyler   :D  :p

autoglym extra gloss protection uygulanmışsa ağzına tükürmez mi :)

Ben bir kere ipa kullandım, pasta sonrası parlatma öncesi komple sildim en ufak bir leke kalmadı dolayısıyla kil'ede gerek kalmadı

Nerelerde satılır?

Sanalpazar erdem boyada var ben oradan almıştım

http://www.sanalpazar.com/Ipaizopropil-Alkol-temizlik-Solventi-1-Lt-99__isp7116148

tarihinde Eray Turan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Birşey daha söylim. Camda siyah cam silikon bulaşmıştı. Yıkamacı sirkeli bezle sildi. Anında geçti :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

autoglym extra gloss protection uygulanmışsa ağzına tükürmez mi :)

o zaten hikaye, makyaj malzemesi o direk pert eder  :D

Birşey daha söylim. Camda siyah cam silikon bulaşmıştı. Yıkamacı sirkeli bezle sildi. Anında geçti :)

Kabasını jiletle al ve beze motorin dök sil, biraz bastırıp ovaladınmı anında söker oda :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

o zaten hikaye, makyaj malzemesi o direk pert eder :D

Kabasını jiletle al ve beze motorin dök sil, biraz bastırıp ovaladınmı anında söker oda :)

Sirke kireç lekesinide alıyormuş.
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Etil alkol içme alkol ve izopropil alkol topik uygulama için alkoldür. Etil alkol alkollü içecekler bulunabilir . İzopropil alkol mikropları öldürmek için topikal olarak kullanılan alkol ve diğer şeyler arasında sabunlar , şampuanlar ve temizlik ortak bir madde vardır. Bu yutulduğunda İzopropilalkol hastalık ve hatta ölüme neden olur

İzopropil alkol fosil yakıtlardan türetilmişpropen kimyasal bir reaksiyona neden su ile kombine bir hidrasyon işlemi boyunca işlenir fosil yakıtlardan yapılır. Damıtma sonra saf izopropil alkol meydana getirmek için herhangi bir yan ürünleri üzerinden işlemek için meydana gelir. Bu, daha sonra damıtılmış su , bir yüzde ile tekrar karıştırılır veya saf formda satılabilir. Aynı zamanda, bu noktada, sağlık ve temizlik ürünlerinde katkı maddesi olarak da kullanılabilir. 

Sirke kireç lekesinide alıyormuş.

Ben bilmem, camlar 4-5 kat düzenli WAX uygulamalı olduğundan bana uzak şeyler, kireci ancak çaydanlıkta birde duvarda görürüm ben  :D< :D>

İPA – İZOPROPİL ALKOL % 99 luk 1LT İTHAL SANAYİ TİPİ SOLVENT

SANAYİ TİPİ OLUP ARAÇ BOYA YÜZEYLERİNİ POLİSAJ İŞLEMİNDEN SONRA YÜZEYDEKİ ARTIKLARIN VE YAĞLARIN TEMİZLENMESİNDE ,BOYA KORUMA WAXLARI UYGULANMASINDAN ÖNCE VEYA NANO ÜRÜN UYGULAMASINDAN ÖNCE YÜZEYİ KİRLERDEN VE YAĞLARDAN ARINDIRMAK İÇİN KULLANILIR.

ELEKTRONİK SANAYİNDE TEMİZLİKTE VE Protez saçtan bantı çıkarmak için kullanılır.

NOT: ELLERİ TAHRİŞ EDEBİLİR.KULLANILIMDA NİTRİ ELDİVEN KULLANIMI TAVSİYE EDİLİR.

Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş

kolonyada etkili cözümdür bant izini falan boyaya zarar vermeden söker

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Camları IPa ile silin, ne kireç lekesi ne parlama, ne de buğulanma kalıyor.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Misafir

Konuyu hortlatmak gibi olmasın ama google amcada izopropil alkol nasıl kullanılır diye aratırken bizim forum karşıma çıktı :) , acaba plastik yüzey üzerinde kullanırsam ne olur, eritme vs yaparmı plastik yüzeye? 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Emin olmadığınız yüzeylerde mümkünse görünmeyen bir noktada deneyin. Boyalı yüzeyde ben sorunla karşılaşmadım ama boyasız plastikte denemedim. Genelde camları temizlemekte kullanırım, pasta yağını temizlemekte de yetersiz aslında. Çok güçlü bir çözücü değil o konuda. Nano yapacaksam farklı temizleyiciler kullanırım.

Waxı siler mi? waxına göre değişir, dolgu özellikli srp yi silmiyor mesela.

Yorum bağlantısı
Misafir

Emin olmadığınız yüzeylerde mümkünse görünmeyen bir noktada deneyin. Boyalı yüzeyde ben sorunla karşılaşmadım ama boyasız plastikte denemedim. Genelde camları temizlemekte kullanırım, pasta yağını temizlemekte de yetersiz aslında. Çok güçlü bir çözücü değil o konuda. Nano yapacaksam farklı temizleyiciler kullanırım.

Waxı siler mi? waxına göre değişir, dolgu özellikli srp yi silmiyor mesela.

Araç için kullanmayacağım, aslında plastik yüzeydeki sprey boyayı sökmek için kullanacağım Köksal ne dersin?

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Araç için kullanmayacağım, aslında plastik yüzeydeki sprey boyayı sökmek için kullanacağım Köksal ne dersin?

Boya sökmekte işe yarayacağını sanmıyorum, tiner türevi de ağır kaçabilir. Sonradan tekrar boya atacak mısın yoksa boyasız plastik olarak mı kullanmaya devam edeceksin?

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Boya sökmekte işe yarayacağını sanmıyorum, tiner türevi de ağır kaçabilir. Sonradan tekrar boya atacak mısın yoksa boyasız plastik olarak mı kullanmaya devam edeceksin?

Sonradan tekrar boya atacağım üstteki boya katmanını sökecek birşey lazım bana.

tarihinde DOĞUŞ BAĞ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz
(düzenlendi)

Selamlar,

IPA (izoprofil alkol)'ü cam suyu imalatında kullanıyoruz. %90 oranında :) cam suyunu kokladığınızda burnunuza gelen o alkol kokusu IPA'dır. (Bazı merdiven altı firmalar IPA ve Ethanol yerine methanol kullanıyor. Kesinlikle kullanılmaması lazım, zehirlidir.)

Kaportaya ve plastik aksama kesinlikle zarar vermez. Fakat plastik aksama sürerseniz beyaz bir harelenme meydana gelebilir. Bunuda nemli bezle çıkarabilirsiniz. 

Fakat bazı cam sularında kullanılan IPA'yı geri dönüşüm tesislerinden satın alıyorlar bu gibi durumlarda bazen IPA'nın içerisinde farklı çözücü-solventlerde bulunabiliyor. Bu durumda aracınızdaki plastik aksama zarar verebilir. Genelde silecekleri kısa sürede yıpratır ve sertleştirir bu gibi ürünler.

Benim tavsiyem aracınızın üzerindeki reçine ve boya kalıntılarını (boya üzerinde pürüz oluşturan tüm kirlenmeler için) kil uygulaması yapmanızdır. %100 çözüm.

Benim evimin bulunduğu bölgede de çok miktarda çam ağacı var ve inanılmaz şekilde reçine saçıyorlar. Ben fırsat buldukça kil ile temizliyorum. Sonuç mükemmel.

Eğer ısrarla ben IPA ile temizleyeceğim diyen arkadaşlarımız varsa elimde 1 litre kadar IPA mevcut. İsteyene gönderebilirim.

Selamlar,

IPA (izoprofil alkol)'ü cam suyu imalatında kullanıyoruz. %90 oranında :) cam suyunu kokladığınızda burnunuza gelen o alkol kokusu IPA'dır.

Kaportaya ve plastik aksama kesinlikle zarar vermez. Fakat plastik aksama sürerseniz beyaz bir harelenme meydana gelebilir. Bunuda nemli bezle çıkarabilirsiniz. 

Fakat bazı cam sularında kullanılan IPA'yı geri dönüşüm tesislerinden satın alıyorlar bu gibi durumlarda bazen IPA'nın içerisinde farklı çözücü-solventlerde bulunabiliyor. Bu durumda aracınızdaki plastik aksama zarar verebilir. Genelde silecekleri kısa sürede yıpratır ve sertleştirir bu gibi ürünler.

Benim tavsiyem aracınızın üzerindeki reçine ve boya kalıntılarını (boya üzerinde pürüz oluşturan tüm kirlenmeler için) kil uygulaması yapmanızdır. %100 çözüm.

Benim evimin bulunduğu bölgede de çok miktarda çam ağacı var ve inanılmaz şekilde reçine saçıyorlar. Ben fırsat buldukça kil ile temizliyorum. Sonuç mükemmel.

Eğer ısrarla ben IPA ile temizleyeceğim diyen arkadaşlarımız varsa elimde 1 litre kadar IPA mevcut. İsteyene gönderebilirim.

Sonradan tekrar boya atacağım üstteki boya katmanını sökecek birşey lazım bana.

DOT 3 fren hidroliği kullanabilirsin. Komple boyayı söker. Eğer komple boya sökülmesin yüzeydeki sprey boyayı silmem lazım dersen hegzan yada MEK (metil etil keton) deneyebilirsin.

tarihinde Kazım Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

KAzım bey yaşıyor musunuz yahu :)

Uzak kaldınız buralardan :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz

Sani Bey selamlar :)

Yaz dönemi çok yoğun geçti. Sürekli bir yerlerdeydim. Dediğiniz gibi baya uzak kaldık :)

İnşallah bundan sonra çok daha sık görüşebileceğiz. Özlemişim sizleri...

KAzım bey yaşıyor musunuz yahu :)

Uzak kaldınız buralardan :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

DOT 3 fren hidroliği kullanabilirsin. Komple boyayı söker. Eğer komple boya sökülmesin yüzeydeki sprey boyayı silmem lazım dersen hegzan yada MEK (metil etil keton) deneyebilirsin.

Dod 3 ü düşündüm ancak çıkacak olan atığı nasıl imha edebilirim?, musluğa dökülmesi sakıncalı olur diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...