İçeriğe Yönlendir

C Max Motor Sistem Arızası

Serhat Balcı

Recommended Posts

Serhat Balcı

arkadaşlar 2004 model c-max tdci aracım ekranında motor sistem arızası verdi. anahtarı taktığımda marj basmıyor. ustaya götürdüm bugün görüntü ekran panelinin komple değişmesi gerektiğini söyledi. bi kaç servis 2.500 tl dedi. çıkması ise 800 tl daha uygun bulabiliceğim bir yer var mırdır ankara da bu konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler

Yorum bağlantısı
Serhat Balcı

Akü ölçümü yapildi mi? Marş basmazken immo isigi yanip sonuyor mu

evet sürekli yanıp sönüyor. akü ölçümünü yapmadı servis.

Yorum bağlantısı

Motor ikazı yanıyor diye görüntü ekran paneli?  :unsure2: Ids ilemi baktılar? Başka servislerede baktırın derim. 2.500 çok para..

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Cihaza bağlatıp kodları okutun not alıp sildirin kontak kapatıp tekrar okutun bakalım aynı kodlar varmı? Akü yada soket temassızlığı sorunu bence

Bu arada hemen parça değiştirip masrafa girmeyin derim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
  • 4 ay sonra...
Mehmet Sezgin

merhabalar serhat bey

yaklaşık 3 ay önce aldığım aracımda aynı sorunlar yüzünden hüsrana uğradım.fakat kısa zamanda sorunun çözümünü buldum.

sorun gösterge panelinden çıktı.ne alâka diyebilirsiniz.biraz elektronik bilgim mevcut olduğundan aracın elektrik şemasını iyice inceledim.neredeyse tüm sistem bilgileri gösterge paneline giriş çıkış yapıyor.gösterge paneli tamamen sökülüp arkasındak 32 pinli soketin tüm lehimleri yeniden yapıldı.yaklaşık 10 adet lehim çatlağı vardı.

çok şükür şu anda hiçbir sıkıntı kalmadı.eskişehirde olsaydınız yarım saat içinde sorununuzu halllederdim. yolunuz buraya düşerse mesaj atın yardımcı olurum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Misafir

merhabalar serhat bey

yaklaşık 3 ay önce aldığım aracımda aynı sorunlar yüzünden hüsrana uğradım.fakat kısa zamanda sorunun çözümünü buldum.

sorun gösterge panelinden çıktı.ne alâka diyebilirsiniz.biraz elektronik bilgim mevcut olduğundan aracın elektrik şemasını iyice inceledim.neredeyse tüm sistem bilgileri gösterge paneline giriş çıkış yapıyor.gösterge paneli tamamen sökülüp arkasındak 32 pinli soketin tüm lehimleri yeniden yapıldı.yaklaşık 10 adet lehim çatlağı vardı.

çok şükür şu anda hiçbir sıkıntı kalmadı.eskişehirde olsaydınız yarım saat içinde sorununuzu halllederdim. yolunuz buraya düşerse mesaj atın yardımcı olurum.

:bravo: :bravo: Tebrik ediyorum.

Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak

Gösterge panelini kargoyla size yollasa aslinda cok buyuk bir iyilik yapmış olursunuz tebrik ediyorum şimdiden geçmiş olsun serhat bey..

Yorum bağlantısı
Mustafa AYSAN

merhabalar serhat bey

Sizden şu elektrik şemasını göndermenizi istesem.veyahut hangi siteden ulaşmıştınız yardımcı olabilir misiniz?

Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin

şema pdf dosyasında onu nasıl ekleyebilirim bilmiyorum. bir deneme yapayım

Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin
(düzenlendi)

şema pdf dosyasında onu nasıl ekleyebilirim bilmiyorum. bir deneme yapayım

malesef ekleyemedim.diğer forum sitelerinde de bulabilirsiniz. focus II wiring diagram diye yazarsanız bulabilirsiniz.dosya ingilizce türkçesini bulamadım.

tarihinde mehmet sezgin tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Yasin Yıldız

gecenlerde bagaja 180 adet 1.5 lıtrelık su şisesi yuklediğimde bemim marş basmadı ve motor sistemi arızası verdi. kolı kolı suyu arac içine dağıttıktan sonra düzeldi.:)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mustafa AYSAN

aracımda şöyle bir durum oluştu.

sabah kontağı çevirdim. motor sistem arızası mesajı verdi. kontağı kapattım bir süre bekledim. tekrar açtım kontağı aynı mesajı tekrar gördüm. ardından marşa bastım araba çalıştı çalışmasına ama bir süre sonra stop etti. neyse dedim tekrar kontağı kapattım bir süre bekledim ve kontağı açtım. aynı hata mesajını tekrar verdi araç. marşa bir daha bastım ve tekrar stop ederse diye hafif gaza bastım. bingo arabam sıkıntısız çalışmaya devam etti. ne olur ne olmaz diye biraz daha çalışır durumda aracı bıraktım. 2-3 dakika sonra tekrar aynı hata mesajını sistem verecek mi diye arabayı stop ettim. hiçbir sıkıntı olmadan arabayı çalıştırdım. bu olay bir hafta önce başıma geldi. bir haftadır sıkıntısız aracı kullanıyorum. ama tekrar olursa diye de endişeleniyorum.

bu durum neden oluşmuş olabilir? bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin

aracımda şöyle bir durum oluştu.

sabah kontağı çevirdim. motor sistem arızası mesajı verdi. kontağı kapattım bir süre bekledim. tekrar açtım kontağı aynı mesajı tekrar gördüm. ardından marşa bastım araba çalıştı çalışmasına ama bir süre sonra stop etti. neyse dedim tekrar kontağı kapattım bir süre bekledim ve kontağı açtım. aynı hata mesajını tekrar verdi araç. marşa bir daha bastım ve tekrar stop ederse diye hafif gaza bastım. bingo arabam sıkıntısız çalışmaya devam etti. ne olur ne olmaz diye biraz daha çalışır durumda aracı bıraktım. 2-3 dakika sonra tekrar aynı hata mesajını sistem verecek mi diye arabayı stop ettim. hiçbir sıkıntı olmadan arabayı çalıştırdım. bu olay bir hafta önce başıma geldi. bir haftadır sıkıntısız aracı kullanıyorum. ama tekrar olursa diye de endişeleniyorum.

bu durum neden oluşmuş olabilir? bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.

arıza verdiği esnada gösterge paneli üstüne(göğüse) hafifçe vurun düzelirse gösterge lehimlerinizde çatlal vardır.değilse bilgisayara bağlayıp hata kodlarına bakınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa AYSAN

arıza verdiği esnada gösterge paneli üstüne(göğüse) hafifçe vurun düzelirse gösterge lehimlerinizde çatlal vardır.değilse bilgisayara bağlayıp hata kodlarına bakınız.

teşekkürler

deneyeceğim

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...