İçeriğe Yönlendir

Arıza Tespit Ücreti Ne Kadar

Güven Kaya

Recommended Posts

Güven Kaya

arkadaşlar 2010 fieastam var motor arıza ıışığı sarı sanıyor ford yalova erdeğer yetkili servise gidicem yarın bu arızayı tespit ücreti tahmini ne kadar ? 

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Bosch da normal 150 indirimli 80 tl diyorlar, sırf arıza kaydına bakmak için  :)

Yorum bağlantısı
Gökhan Efiloğlu
(düzenlendi)

2nsqb9g.jpg

Ben bundan aldım kendim yapıyorum.

nedir bu açıklarmısınız doğru bilgi veriyormu 

tarihinde Gökhan Efiloğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir

Android uygulamalı telefonunuza indirilen uygulama ile bluetooth üzerinden bağlantı kurarak arızalar görüyor hatta müdahale edebilirsiniz.

Fakat sadec Airbag ışığını silemiyorsunuz.

y9adubu7.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Alper Köksal

konuyu yıllar sonra tekrar uyandırdım ama Yalova ERDEĞER Ford servisi geçen gün bana da arıza tespiti için 200+kdv gibi bir rakam istedi. 

aracımda seyir halinde giderken ani gaz vermelerde hafif vuruntu var dedim bankodaki adama. ücret dahilinde arıza tespiti yaparız dedi.  peki neden olabilir bir fikir verin en azından dedim,  yok dedi illa ücret ödemeden bir şey diyemeyiz. 

sanki avukata dava dosyası danışıyoruz!!!

zerre kadar güvenim kalmadı Ford ERDEĞER yalova yetkili servisine. bu saattten sonra oraya yaptıracak olsam da yaptırmam. gider bursadaki yetkili servislere yaptırırım. 

esnaflıktan zerre haberleri yok. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök

Araba dururken vites boşta gaza basınca vuruntu hissi varmı ? Motor kulağı olabilir

sanayide bi ford ustasına gösterin

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Daimi müşterisi olunan,samimi usta olunca para almiyorlar, ama yol ustu ugrayinca bayagi 100-150 liradan asagi bakan zor..

Az bi teknik bilgiyle obd cihaz ve ilgili uygulamalariyla bakiliyor. cok mudahale edilmiyor ama ufak tefek hatalari silebilirsiniz..

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
(düzenlendi)
17 saat önce, Alper Köksal yazdı:
konuyu yıllar sonra tekrar uyandırdım ama Yalova ERDEĞER Ford servisi geçen gün bana da arıza tespiti için 200+kdv gibi bir rakam istedi. 
aracımda seyir halinde giderken ani gaz vermelerde hafif vuruntu var dedim bankodaki adama. ücret dahilinde arıza tespiti yaparız dedi.  peki neden olabilir bir fikir verin en azından dedim,  yok dedi illa ücret ödemeden bir şey diyemeyiz. 
zerre kadar güvenim kalmadı Ford ERDEĞER yalova yetkili servisine. bu saattten sonra oraya yaptıracak olsam da yaptırmam. gider bursadaki yetkili servislere yaptırırım. 

Adamlar haklı. Kendimden pay biçeyim,
Forklift arızalı. Müşteri arıyor arıza tespiti yapın diye. Bendeki program gökten vahiyle gelmiyor, aylık güncelleme, bağlantı ekipmanları vs. Bunlar maliyet. Tespiti yapıp 800 tl alıyorum.
Şimdi, adam geldi veya gittim tespiti yaptım. İşletme veya müşteri ise başka biriyle çalışıyor, benden daha ufak işletme ve işletme maliyeti daha düşük. Haliyle müşteri oraya daha uyguna yaptıracak arızayı. Tespiti ben yapacağım, müşteri gidip usta bak bunlar bunlar bozukmuş yap diyecek. Kaymağı başkası yiyecek bendeki teknik alt yapı sayesinde.

Diğer husus, ben ( otomobil yetkili servisi veya forklift servisi), tespit sonrası işlemi bana yaptırır ise arıza teşhis bedeli almam, alınmıyor.

tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
17 saat önce, Alper Köksal yazdı:

aracı onlar tamir ederse bu ücreti extra almayacaklar ki. ama arızayı öğrnenip gdeceğim diyenden de yatırımın ücretini alırlar.

Dİğer yandan bakalım konuya: Tek kapı dükkan açayım, bana gelen arızalı arabayı gidip serivste bedava teşhis ettirip geleyim , tamri edip müşteriye satayım işçiliği dersem olur mu? olmaz.

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Arıza tespitinden ücret almaları problem değil ama kolay veya zor fark etmiyor hepsinden aynı ücreti talep ediyorlar.

Antifriz kaçağı için gittiğinizde de aynı ücret isteniyor, şanzıman arızası için gittiğinizde de. Veya tespiti daha zor arıza için gittiğinizde de. 

Benim araçta motorun arkasından antifriz kaçağı vardı, yeri belli. Bir kaç boruyu çıkarıp bakacak, kaçağı görecek. 250₺ diyor. Cazip ve mantıklı gelmiyor. 

Sonucunda değişen parça 25₺’lik parça. 

Buna bir sistematik getirmeleri lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
17 dakika önce, Mustafa Arıkan yazdı:

Arıza tespitinden ücret almaları problem değil ama kolay veya zor fark etmiyor hepsinden aynı ücreti talep ediyorlar.

Antifriz kaçağı için gittiğinizde de aynı ücret isteniyor, şanzıman arızası için gittiğinizde de. Veya tespiti daha zor arıza için gittiğinizde de. 

Benim araçta motorun arkasından antifriz kaçağı vardı, yeri belli. Bir kaç boruyu çıkarıp bakacak, kaçağı görecek. 250₺ diyor. Cazip ve mantıklı gelmiyor. 

sanayi de bir cocukluk arkadasım var hatta dükkanını acarken maddi yönden bile yardımım dokundugu bu yüzden günün hangi saati farketmez nezaman istesem life kaldırırım arabamı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
1 saat önce, Mustafa Arıkan yazdı:

arızayı bilmeden nasıl bir tarife olacak? zaten amaç para almak değil ki, aksine işleme  almamak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
1 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

arızayı bilmeden nasıl bir tarife olacak? zaten amaç para almak değil ki, aksine işleme  almamak

Arıza var bi soket gevşekliğidir, arıza var tespiti zordur. Hepsine 250 demesini biliyor ama servis. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Şimdi, Mustafa Arıkan yazdı:

Hepsine 250 demesini biliyor ama servis.

amaç O. gelme diyemiyor, kanunen her müşteriye hizmeti vermek zorunda ama faturayı yüksekten açıyor. zaten bu şekilde ki teşhise de güvenmem yetkilide :mamba:

ancak zaten tüm bunlara da hiç gerek yok, devamlı müşterisi olunan bir tamirhanede çoğu işlem beleş yanında da çay bile ikram.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Köksal
On 29.09.2018 at 17:18, Mustafa Arıkan yazdı:

benim bildiğim önce arıza tespit edilir ona göre bir maliyet çıkartılır, müşteri onaylarsa tamirat işlemi  yapılır. 

yada bana hep öyle tamirciler denk geldi. sanayideki özel servisler bu konuda daha samimi ve inandırıcı.

yetkili servislerin garantisiz araçlara bakışı sömürülecek meta gibi. Yeni araç alırsam ve periyodik  bakımları için tercih edeceğim Yetkili servis Yalova ERDERĞER  olmayacak. 

seyir halindeyken çok şiddetli olmamak kaydıyla gaza ani yüklenmelerde hafiften öne doğru vuruntu oluyor. gaza yavaş yavaş basarsam o vutuntu olmuyor. ve sabah 1-2 km de olmuyor yani motor soğukken.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...