Önder Zengin 8 Ağustos 2014 Paylaş 8 Ağustos 2014 Arkadaşlar aracı alalı 2.5 ay oluyor. Daha öncede birkaç konu açmıştım. Aracı yeni yeni tanıyorum ve siz degerli forum uyelerinin bilgilerine başvuruyorum. Yağ seviyesi ölçümü ile ilgili bayağı bilgi okudum. Sizlere sorum şu. Motoru durdurduktan 10 dk sonra yağ seviyesi min ve max cizgisinin ortasindayken arac park halinde 7_8 saat yada daha fazla kaldiginda yağ seviyesini ölçtüğümde maximum da oldugunu goruyorum. Karterden yagın suzulmesi icin 5_10 dk beklenmeli diyorlar ama bu galiba araçtan araca farklilik gosteriyor. Motor tamamen sogumamisken yağ eksik galiba diye dusunuyorum ama araç park halinde kalinca sabah bakinca yağ ful seviyede. Buna mantikli aciklamasi olcak yarkadaslardan yorum bekliyorum. Iyi forumlar Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 8 Ağustos 2014 Paylaş 8 Ağustos 2014 motor daki yağ tamamen 5 dk aşağıya süzülüyormuymuş hocam.motor yağı motor sopuk olduğu zaman ölçülür diye biliyorum Yorum bağlantısı
Misafir 8 Ağustos 2014 Paylaş 8 Ağustos 2014 Araç eğer düz bir zeminde ise, en sağlıklısı sabah aracı çalıştırmadan bakmak olacaktır. Süzülme zaman alabilir. Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 8 Ağustos 2014 Paylaş 8 Ağustos 2014 Benim araçta orta seviye ile max.seviye arasındaki yağ farkı 200 gr.dır. Filtre ile değişim yapılınca konulması gereken miktar 3,8 litredir aslında . Ama çoğu usta 4 litre yağı boşaltır 200 gr. yağı içinden alıpta daha faydalı bir iş için kullanmaz. Eğer ben yanında durduğum zaman yağı koyarsa bir plastik bardak 180 ml baştan alırım kalanı boşalttırırm. Tam min.max.ortasında olur. Sizdede aynı şekilde yapıldığından dolayı araç uzun süre durduğunda motordaki yağın tamamı süzüldüğünden max.çizgisine dayanmaktadır. Yorum bağlantısı
Önder Zengin 8 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 8 Ağustos 2014 Araç yag eksiltiyor dusuncesine kapilim surekli kontrol ederek durumun farkina vardim. Suan 12 saat calismiyor arac seviye max da. Ama araci kullabdiktan yarim saat icindeki olcumlerde seviye ortada. Arastirmalarimda motor stop ettikten 5dk sonra ölçülüyor diyor ama demekki bu ölçum dogru degil. Birde focus 1 de min ve max ciZgileri araaindaki yag kac lt denk geldigini bilen varsa yazabilirmi? Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 8 Ağustos 2014 Paylaş 8 Ağustos 2014 (düzenlendi) 0.25 veya 0.5 litre olması lazım. 8 Ağustos 2014 tarihinde Ünal Doğar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 8 Ağustos 2014 Paylaş 8 Ağustos 2014 (düzenlendi) 3 değerli öğretmenimiz eğer benim yazımı dikkatlice okumuş olsalardı bu tip ufak hacimli araçlarda yaklaşık 0,5 litre olduğunu bulabilirlerdi... 8 Ağustos 2014 tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 8 Ağustos 2014 Paylaş 8 Ağustos 2014 3 değerli öğretmenimiz eğer benim yazımı dikkatlice okumuş olsalardı bu tip ufak hacimli araçlarda yaklaşık 0,5 litre olduğunu bulabilirlerdi... Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 8 Ağustos 2014 Paylaş 8 Ağustos 2014 4 lt yag konuldugunda zaten min cizgisini az geciyor.bizim araclarda.ben 300 gram dahha koyduruyorum araca 4lt yaninda Yorum bağlantısı
Önder Zengin 8 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 8 Ağustos 2014 Fatih bey cümlede benim arabam dediginiz için ve arabanizin focus 1 olamayabilegini dusundugumden sormustum. Cevabiniz icin tesekkurler. Bi kac yerde iki cizginin arasinin 1 litreye denk geldigini okumustum. Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu 9 Ağustos 2014 Paylaş 9 Ağustos 2014 Arkadaşlar,motora fazla yağ koymak iyi değil.Ben arabanın yağını değiştirdim.Daha sonra arabayı satmaya karar verince alıcı arkadaş ustasına götürdü,usta kartere bakınca çok fazla yağ sızması olduğunu gördü.Terleme gibi değil.Resmen yağa batırıp sonrada karteri oraya takmışız gibi.Usta dediki,karter contası yağ kaçırmış,değişmesi gerek.150-200 civarı bir şey söyledi.Buna yağ fiyatı dahil mi hatırlamıyorum.Eve geldim ben de tak etti yağı fazla koyduğumu olayın bundan olduğunu anladım.Enjektörle yarım litre civarında yağ çektim,karterin dışını yıkadım.Şimdi sorun yok.uzun yola gittim.1000km civarı sadece gidiş.Sorun yok.Arkadaşlara tavsiye olur diye yazdım.Konuyla tam alakalı değil. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Ağustos 2014 Paylaş 13 Ağustos 2014 Yağ, çubuğa değiyorsa sıkıntı yok. Bu kadar incelemek gereksiz. Tabiki sabah ölçtüğünüzdeki değer doğrudur. Yada sıcak motoru stop et. 15 Dakika sonra bak. Kafaya taktığınız fark 200 gramdır. 1 Yorum bağlantısı
Önder Zengin 20 Eylül 2014 Yazar Paylaş 20 Eylül 2014 Konuyu tekrar hortlatiyorum ama bizim focuslar filtre degisimiyle birlikte 4 lt yag kondugunda max noktasinami geliyor yoksa iki cizgi ortasinami. Yorum bağlantısı
Recommended Posts