Kubilay Evis 11 Ağustos 2014 Paylaş 11 Ağustos 2014 Bizim Focus'un baskı-balata hatta volanıyla ilgili bir kaç sorum olacak; 1. Yokuş yukarı aracı kaldırırken motoru devirlendirmeyince araç stop etme eğilimi gösteriyor.2. Vites değiştirirken debriyaja her basıp-çektiğimde lok-luk sesler duymaya başladım.3. Araç 1. vitesteyken el freni tam çekik kaldırmaya çalıştı amcam ama araba stop etmedi bunda bir şey yok dedi.4. Herhangi vitesteyken yokuş yukarı 3000 devirde aynı hız ile çıkıp, yokuş aşağı inerken de aynı hızla iniyor mu diye kontrol edin dediler onu deneme fırsatım olmadı. Bu yöntem ne kadar doğru? 5. Araba biraz yakmaya başladı. Normal şartlarda şehir içi yb'de 6.0lt/100km geçmezken, artık 6.2-6.3 gibi değerler görüyorum. 6. Debriyaj bayağı en üstte kavrıyor. 7. Genelde debriyaja basarak stop ediyorum araç çok titremesin diye, dün gece stop ettikten sonra ayağımı çekerken lok-luk sesi baya şiddetli geldi. Debriyajı pompalamaya başladım ses kesildi ancak sabah yine denedim ses devam ediyor. 8. 4. viteste kaldırmayı dene diye okudum forumdan ancak araba bayağı bayağı 4. viteste yürüdü (el freni inik vaziyette). Yorum bağlantısı
Misafir 11 Ağustos 2014 Paylaş 11 Ağustos 2014 Bence ehil bir ustaya acilen götür derim. %90 baskı balata. Belki volantı kurtarırlar. Ben cuma günü değiştirdim. 1500-1600 arası masraf çıkar volant dahil. Volantsız 750-800 e hallolur. 1. viteste kalkarken araç titreme yapıyorsa, arada debriyaj yarıda filan kalıp düzeliyorsa, ayağını debriyajdan çekerken ses yapıyorsa bunlar belirtiler. Yolda kalma riskin olabilir. Yorum bağlantısı
Kubilay Evis 11 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 11 Ağustos 2014 Bence ehil bir ustaya acilen götür derim. %90 baskı balata. Belki volantı kurtarırlar. Ben cuma günü değiştirdim. 1500-1600 arası masraf çıkar volant dahil. Volantsız 750-800 e hallolur. 1. viteste kalkarken araç titreme yapıyorsa, arada debriyaj yarıda filan kalıp düzeliyorsa, ayağını debriyajdan çekerken ses yapıyorsa bunlar belirtiler. Yolda kalma riskin olabilir. Abi bana kalsa 2 ay öncesinden götürmüştüm aklımda hep no-name servise gidip hem tanışmak hemde usta ellere bırakmak ama babam ahh babam yok bunda bir şey diyor Yorum bağlantısı
Misafir 11 Ağustos 2014 Paylaş 11 Ağustos 2014 Abi bana kalsa 2 ay öncesinden götürmüştüm aklımda hep no-name servise gidip hem tanışmak hemde usta ellere bırakmak ama babam ahh babam yok bunda bir şey diyor Dediğim gibi, biten balata, zamanla baskı plakasının volanta sürterek iz yapmasına ve volantın çöp olmasına sebep oluyormuş. Volant değişmez ise kalkışlarda ve vites değişimlerinde titreme artıyor ve mecburen değişim gerekiyormuş ileride. Bu defa 2 sefer işçilik verilir. Volant 750-800 arası bir meblağ. Benim belimi çok büktü. Ona göre zaman kaybetmeyin bence.. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 11 Ağustos 2014 Paylaş 11 Ağustos 2014 benim fiestada 7-8 ay bitik kullandım(ben askerdeydim hanım kullandı azar azar) şükür volana zarar gelmemişti, ama değiştikten sonra yakıt azaldı aracın çekişinde de büyük bir artış oldu, devir saati yokuş yukarı gaza yüklenince birden artıp tekrar azalıyorsa buda anlama yöntemi... Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 11 Ağustos 2014 Paylaş 11 Ağustos 2014 5. vitese tak el frenini çek gaza yavaşça asılarak debriyajı kaldır. debriyajı kaldırdığın zaman araç hala çalışıyorsa bitiktir.. stop ettiyse sağlamdır 2 Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 11 Ağustos 2014 Paylaş 11 Ağustos 2014 5. vitese tak el frenini çek gaza yavaşça asılarak debriyajı kaldır. debriyajı kaldırdığın zaman araç hala çalışıyorsa bitiktir.. stop ettiyse sağlamdır katılıyorum 3. Araç 1. vitesteyken el freni tam çekik kaldırmaya çalıştı amcam ama araba stop etmedi bunda bir şey yok dedi. Bu durum balatanın kaydığını gösterir.Balata karşısında bulunan mekanizmaya sürtünerek yapışır ve birlikte dönerler.Bu döngü tekerlere iletilir. Tekerler dönmüyor ve debriyajdan ayak çekilmiş ise balata kayıyordur.Başka açıklaması yok.En yakın zamanda değiştirilmesi gerekebilir. Yorum bağlantısı
Erkan Uygur 11 Ağustos 2014 Paylaş 11 Ağustos 2014 Cuma günü bu tecrübeyi bizzat yasadım.Tatil için istanbuldan ayvalığa gidiyorduk.Yazlığa girmeye 1-2 km kala baskı balata koptu.Araç henüz 53 binde usta bu durum normal değil dedi ya hor kullanılmış veya hep yarım debriyaj yapılmış olsa dedi.Sayfiye yeri olduğundan öyle servis falanda yok kayınpederin araba ile çektik Dikili oto sanayiye.Taksi durağından usta adı vs aldıydık doğruca ona gittik.300 tl işçilik istedi ayrıca hazırda parçada yokmuş bergamadan gelecekmiş sachs marka 385 de ona verdik 10 tl hidrolik özetle 700 tl mal oldu fiyat nasıl bilmem ama araç çok fark etti yakıt ortalamada nerdeyse 1 lt azaldı vites geçişleri falanda çok iyi pisikolijkimidir para verdik ondanmı bilmiyorum farklı geldi Yorum bağlantısı
Misafir 12 Ağustos 2014 Paylaş 12 Ağustos 2014 Cuma günü bu tecrübeyi bizzat yasadım.Tatil için istanbuldan ayvalığa gidiyorduk.Yazlığa girmeye 1-2 km kala baskı balata koptu.Araç henüz 53 binde usta bu durum normal değil dedi ya hor kullanılmış veya hep yarım debriyaj yapılmış olsa dedi.Sayfiye yeri olduğundan öyle servis falanda yok kayınpederin araba ile çektik Dikili oto sanayiye.Taksi durağından usta adı vs aldıydık doğruca ona gittik.300 tl işçilik istedi ayrıca hazırda parçada yokmuş bergamadan gelecekmiş sachs marka 385 de ona verdik 10 tl hidrolik özetle 700 tl mal oldu fiyat nasıl bilmem ama araç çok fark etti yakıt ortalamada nerdeyse 1 lt azaldı vites geçişleri falanda çok iyi pisikolijkimidir para verdik ondanmı bilmiyorum farklı geldi Sadece baskı balata ile kurtarmışsınız. Fiyatlar normal. Geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Ağustos 2014 Paylaş 12 Ağustos 2014 Işcilik biraz yuksek olmuz. Yazlik tarife calismislar. Ancak sayfiye yerinde belki sirkulasyon azligi nedeni ile bu fiyatlar normal olabilir. Sonucta o an icin aracin yapilmasi onemli olan ve bazen 100-200TL goze gelmez. Saygilarimla. Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Erkan Uygur 12 Ağustos 2014 Paylaş 12 Ağustos 2014 Işcilik biraz yuksek olmuz. Yazlik tarife calismislar. Ancak sayfiye yerinde belki sirkulasyon azligi nedeni ile bu fiyatlar normal olabilir. Sonucta o an icin aracin yapilmasi onemli olan ve bazen 100-200TL goze gelmez. Saygilarimla. Saygilarimla. Aslında benimde aklıma ilk o geldi sonra istanbulda gittiğim özel servise telefon açtım onlarda 790 deyince eh dedim yani bariz bir fark yokmuş diye düşündüm. işçilikten 50 tl daha inecekti aslında ama o zaman bergamaya sen gidip parçayı alırsın veya ben gider alırım dedi , ikramımı böyle yapayım dedi. Bergamada 40 km git gel zaman ve bilmediğin yer parçacıyı bulacan vs tamam dedik bizde Yorum bağlantısı
Misafir 12 Ağustos 2014 Paylaş 12 Ağustos 2014 Işcilik biraz yuksek olmuz. Yazlik tarife calismislar. Ancak sayfiye yerinde belki sirkulasyon azligi nedeni ile bu fiyatlar normal olabilir. Sonucta o an icin aracin yapilmasi onemli olan ve bazen 100-200TL goze gelmez. Saygilarimla. Evren Abim. Bende cuma günü değiştirdim ve çok yere sordum. 150-380 arası işçilik istediler. 150 Tl isteyen yerler, parçaların tümünü kendilerinden alırsam 150 olur dediler. Farkı parça parasından çıkartıyorlar zaten. Ben zar zor, kavga dövüş 300 den 250 ye indirttim işçiliği. Önde çekişli araçlarda baskı balatsa değişim, özellikle Ford da çok külfetliymiş. Komple alt takım, travers, motor bağlantıları vs aklına ne geliyorsa sökülmesi gerekiyor. Harbiden de 3-4 saat diye tahmin edilen işçilik 1 günü geçti Aracı perşembe akşamı bıraktım, cuma sabah 9 da başladı usta, cumartesi sabah ancak bitti. Yani normal bir ücret. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 12 Ağustos 2014 Paylaş 12 Ağustos 2014 ben baskı balata değişirken tanıdık olduğu halde başında bekledim, 9-10 gibi başladılar, saat 3-4 gibi bitti, işçilik 200 TL verdim, parçaları da bizzat aldım. hakikaten çok çok uğraşıyorlar... Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya 29 Temmuz 2017 Paylaş 29 Temmuz 2017 (düzenlendi) Aracım 182 binde ronalti kalkışlarda titreme olmaya başladı son zamanlarda.az gaz verirsem sorunsuz kalkıyor.araci bitince viteste atıp el freni sonuna kadar cekip gaz vermeden kalkmaya çalışınca araç stop ediyor. Aceba baski balata bitiyor mı? Bitip bitmediginin anlaşılması için nette çok farklı ve fazla bilgi var.kafa karıştırıyor.yorumlarinizi bekliyorum. 29 Temmuz 2017 tarihinde Ersin Özkaya tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Anıl Mert 29 Temmuz 2017 Paylaş 29 Temmuz 2017 Eğer araba yürüyor ise baskı siyiriyor demektir stop ediyorsa baskı sağlamdır ayrıca aracın devir hız oranı farklı ise yani devir saati yükselirken hız aynı oranda yükseltiyor ise sıkıntı yoktur fakat hız yukselmiyor ise baskı sıyırmaya başlamış demektir. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts