İçeriğe Yönlendir

Yeni Bilgisayarda Bir Sorun

Mustafa Erhan

Recommended Posts

Mustafa Erhan

Forumdaslar sifir bir tane Ssd harddiski bios goruyor biosdan sonraki format asamasinda gormuyor. Nedeni ne olabilir? Ne yapmam lazim?

Yorum bağlantısı
Muhammet Ergün

öncelikle biçimlendirmen gerekebilir.

sistem kurulu bilgisayarda bilgisayarım sağ  tık yönet disk depolama 

Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy
(düzenlendi)

Eski harddisklerde slave ve master ayarı vardı şimdikilerde de varsa master olarak ayarlayın. Daha da olmazsa 2. harddisk olarak tanıtıp bölümleme ve format atabilirsin.

tarihinde Fikret Özsoy tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Anakartinizin sata driver ini windows göremiyor olabilir. Sata surucusunu windows yükleme alaninda gostermemiz gerekir.

Yorum bağlantısı
Mustafa Erhan

Anakartinizin sata driver ini windows göremiyor olabilir. Sata surucusunu windows yükleme alaninda gostermemiz gerekir.

Nasill?

Yorum bağlantısı
Ahmet Uğur Özdemir

Format atarken hiç bir harddiskimi görmüyor yoksa sadece onumu görmüyor

Yorum bağlantısı
Mustafa Erhan

Cift hdd var. Biri normal biri ssd.

Biosda ikisini goruyor ama setup basladiginda ikisinide gormuyor

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Anakartinizin sata surucusunu .inf olarak indirin ve usb bellege atin. Windows Kurulum ekraninda diskinizi görmediginiz yerde sürücüyü goster deyin ve usb belleginiz icinde surucunuzu gosterin. Ardindan diskiniz gozukecektir.

Yorum bağlantısı
Ahmet Uğur Özdemir

Cift hdd var. Biri normal biri ssd.

Biosda ikisini goruyor ama setup basladiginda ikisinide gormuyor

Neyle format attiğinizi öğrenebilirmiyim?

Flash bellekle format atıyorsanız büyük ihtimal flash belleği düzgün tanımlamamış olabilirsiniz hangi işletim sistemini atıyorsunuz bilmem ama cd/flash bellek düzgün tanımlanmadı ise böyle bir sorun yaşarsınız biosta ayarlarınızı default çevirin flashla atıyorsanız yardım için işletim sistemini söylerseniz hangi sistemi atacağınıza size bir kaç program önerebilirim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Erhan

Cd ve flasla denedim ikisindede sorun yok ama driver sorunu muhtemelen. Deneyecegim tesekkurker.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Forumdaslar sifir bir tane Ssd harddiski bios goruyor biosdan sonraki format asamasinda gormuyor. Nedeni ne olabilir? Ne yapmam lazim?

Hangi işletim sistemini yüklemeye çalışıyorsunuz ? win7 yada win8 ise kuruyorsanız sata sürücüler zaten gömülü halde vardır. Sıkıntının sürücü kaynaklı olduğunu sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Mustafa Erhan

Hangi işletim sistemini yüklemeye çalışıyorsunuz ? win7 yada win8 ise kuruyorsanız sata sürücüler zaten gömülü halde vardır. Sıkıntının sürücü kaynaklı olduğunu sanmıyorum.

Ne olabilir?
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Hocam sorun var zaten ama cozum ariyorum sorun tavsiyesi degil :)

Bu şekilde yardımcı olamayız ama size.. yukarı da hangi işletim sistemini yüklemeye çalışıyorsunuz diye soru sormuşum siz cevap vermek yerine soru sormuşsunuz.. Elimizde sihirli değnek yok ki Bolu ya kadar uzatalım :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Erhan

Win 8 kuracagim. Hddlerde sorun yok bios ikisinide goruyor. Windows baslatiliyordan sonra sistem disk bulamadi falan diyor. Bi turlu cozemedim. Oneri bekliyorum. Bios ayarlsrindan oldugunu sanmiyorum cok yabanci biri degilim

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Anakart eski ise sürücüsü gömülü olmayabilir.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Anakart eski ise sürücüsü gömülü olmayabilir.

Evet ama normal gördüğü diski de format esnasında göremez oluyormuş..Yani sadece yeni taktığı disk değil alayı gözükmüyor :) Büyük ihtimalle bios da iş bitiyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Erhan

Anakart yeni 450 liralik falan. Baska pc de format atip taksam calistirir mi acaba?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Anakart yeni 450 liralik falan. Baska pc de format atip taksam calistirir mi acaba?

Maalesef sağlıklı çalışmaz sistem.

Diğer diski de görmediğini atlamışım. Anakart veya kurulum cd'sinde sorun olabilir. Basit olan, kurulum cd'sini değiştirip denemeniz.

Sonrasında bios'u default a çekip deneyin derim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Dere

Hiren gibi bir yazılımla bilgisayarı USB'den aç, mini xp ya da win7 Hiren15.1 ile gelir) ile sistemi başlat. Eğer bu ikisi sabit diskleri görüyorsa sorun biosta değildir. Başka sabit disklerle denemediysen denemeni tavsiye ederim. İki sabit diski teker teker denemişsindir. Çakışma yoktur diye düşünüyorum. Bu sorunlar eskiden olurdu ya, yine mi başlıyoruz yoksa? Sabit diskleri başka bilgisayara (tek başlarına, sadece bir disk olacak) takarak denedin mi? Sorunun kesin nerede olduğunu bulursan ona göre davranabiliriz. Birden fazla yerde olma ihtimali de var mı ki? :unsure2:

Yorum bağlantısı
Sercan Şentuna
(düzenlendi)

Merhaba,

SSD üzerine kurulum yapabilmek için SATA çalışma modunun BIOS içerisinde AHCI modunda olması gerekmektedir. Bu şekilde dener misin?

tarihinde Sercan Şentuna tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...