İçeriğe Yönlendir

Dizel Araca Benzin Konursa

Bora Ulter

Recommended Posts

Bora Ulter

Selamlar,

Maceralı bir tatil dönüşü aklımda kalanları sizlerle paylaşmak ve konuşmak istedim.

Bir benzin istasyonununda dizel aracıma yanlışlıkla benzin konulmuş. Ben de durumu farketmedim.

Çeyrek depo maztun üzerine yarım depoda benzin almış oldum.

Gayetde virajlı ve inişli-çıkışlı dağ yollarından oluşan bir 25 km yi bu karışımla tamamladım.

Bu sırada önce bir yokuşu çıkarken stop etti. Ancak hemen çalıştı.

Daha sonra bir su kenarında mola verdim. Ancak burada araç bir türlü çalışmadı.

Yokuş aşağı olmasından yararlarak aracı çalıştırabildim ve son 2-3 km de de tamamlayarak otele vardım.

Ancak daha sonra otelden araç bir daha hareket etmedi.

Yardımsever milletim aracın sağına soluna baktı ama sorunu bir türlü bulamadık.

İstanbul'dan eksper bir tanıdığımıza telefon açtım. Durumu anlattım. Fişime bakmamı söyledi. Bir baktım ki durum bu.

Benzin şirketine telefon açtım ancak onlardan önce istasyon hemen bir çekici gönderip aracı aldırdı.

Çanakkale Ford servisine gönderdiler. Aracın deposu vs. temizlendi. Filtreler değişti. Mazot kondu. Bir de mazota takviye koymuşlar.

Şimdi tabi aklımda bir sürü soru var. Her ne kadar serviste bişey olmaz deselerde bu işlemler yeterli midir?

Araçta var olan bir sistem benzin girişini engelliyormuş. Bu nedenle araç çalışmamış.

İstasyondakilerle servis tanıdık gibi geldi. Hızlıca sorunu hallettiler. İlerde sorun çıkar mı bilemiyorum?

Gerçi araçla dönüşte 400 km yol yaptım. Arada devirli kullandım. Ancak bir sorun olmadı.

Ne dersiniz?

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

iyi de,deponun ağzı dizel pompasına göre değil mi,benzin pompası nasıl girmiş ordan :unsure2:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

iyi de,deponun ağzı dizel pompasına göre değil mi,benzin pompası nasıl girmiş ordan

bende bunu merak ediyorum hep

Yorum bağlantısı
Bora Ulter

enjektör, pompa ve depo temizlenmiş, filtreler değiştirilmiş. Ancak detaylı bir rapor yok.

Test raporlarını istemiştim ancak onu da ulaştıramadılar.

Kendi servisime götüreceğim bu hafta.

Aklıma takılan bir diğer problem de akü lambası, anahtarı iki tık çevirdiğim zaman yanıyor.
Motor çalışınca sönüyor. Eskiden yapmazdı. Araç buzdolabı aldım acaba ondan mı  yoksa aracı çalıştıracağız diye sürekli marş basmamızdan mı bilemedim?

Akü zayıflayınca mı çıkıyor?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
(düzenlendi)

enjektör, pompa ve depo temizlenmiş, filtreler değiştirilmiş. Ancak detaylı bir rapor yok.

Test raporlarını istemiştim ancak onu da ulaştıramadılar.

Kendi servisime götüreceğim bu hafta.

Aklıma takılan bir diğer problem de akü lambası, anahtarı iki tık çevirdiğim zaman yanıyor.

Motor çalışınca sönüyor. Eskiden yapmazdı. Araç buzdolabı aldım acaba ondan mı  yoksa aracı çalıştıracağız diye sürekli marş basmamızdan mı bilemedim?

Akü zayıflayınca mı çıkıyor?

Akü lambası araç çalışmadan evvel hep yanık olur ? araç çalışınca söner.. Geç sönmesi normal değildir..

Bu arada geçmiş olsun..İstasyonda ki pompacıyı tebrik etseydiniz üstün başarısından dolayı..

tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bora Ulter

o zaman benzini yiyince düzeldi lamba :)

pompacıyı bir daha görmedim, bu ilk vukuatı değilmiş. sanırım rakip firmaya çalışıyordu :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Benzine mazot karıştırırsanız kötü de, mazota benzin karışınca kurtuluşu var:) Hatta mazota belli oranda benzin katıldığında biraz daha performans bile alırsınız. Daha da ileri gidelim; yanlış akaryakıt sadece araçlara değil, akaryakıt depolarına da aktarılabiliyor. Böyle durumlarda belli bir yüzdeye kadar tolerans tanınıyor, araçlara konuluyor:)

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bora Ulter

benim oran biraz yüksek oldu o zaman. yaklaşık çeyrek depo üstüne yarım depo benzin ilave edilmiş oldu.

bana söylenene göre yeni modellerde benzinin motora gitmesini engelleyecek sistem mevcutmuş.

bu sistem nedeniyle araç çalışmıyormuş. doğru mudur henüz bakamadım internetten?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

benim oran biraz yüksek oldu o zaman. yaklaşık çeyrek depo üstüne yarım depo benzin ilave edilmiş oldu.

bana söylenene göre yeni modellerde benzinin motora gitmesini engelleyecek sistem mevcutmuş.

bu sistem nedeniyle araç çalışmıyormuş. doğru mudur henüz bakamadım internetten?

Tabii ki yalan :)

Yorum bağlantısı
Murat Kavuk

Böyle bir sistem ben de duymadım. Sadece bilindiği üzere, yeni nesil ford'larda kullanılan kapaksız sistem, mazotlu araca benzin pompası girmesini engelliyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...