Yücel Varol 18 Ağustos 2014 Paylaş 18 Ağustos 2014 Arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve benzer konuları araştırdım ama benim biraz daha değişik problemim 2007 focus tdci ghia araç aladım. 4 ay oldu araç 187000 de şuan 181.500 de tan otada servisten çıkmış. ben de 182 bin de aldım yani devamlı yetkili serviste bakımları yapılmış. Öncelikle aracımın problemlerini sayıyım. aracım yokuşlarda ölü çok dik ranpalarda 1vitesle çıkıyorum 2.vitese attıgım da yemiyor tekrar düşüyorum 1. vitese turbo nun etkisini çok fazla hissedemiyorum bu arada ilk defa ford aracım oldu bundan önceki turbolu araçlarım da turbo açtıgın da tepkisini çok fazla hissediyordum bu acaba forda ait birşeymi sonrasın da araç 3 bin devire gelince sanki arkadan birisi aracı tutuyor gaza yüklenmeme ragmen tepki yok ancak vites büyüterek hızlanabiliyorum aracın düz yolda birde 120 km hızı geçtikden sonra hızlanması idare eder ama 120 ye gelene kadar allh canını alıyor. klıma da açıksa arabadan in itekle o derece. Aracın tüm bakımlarını özel bir serviste tekrar yaptırdım yag, yagfiltresi,antifiriz,polen filtresi treger kayışı v kayışı hepsi degişti. sonrasın da erg valfi temizligi yapıldı ama sonuç aynı partakül filtresi temizligi yaptırdım. Partekül her focusda yokmuş ama benim araçta çıktı filtrenin üstün de de yazıyordu emin olmak için inceledim. Araç bu işlemlerden de geçti ama sonuç degişmedi şimdi aklıma takılan turbo turboda muhtemelen sıkıntı var yalnız 3bin deviri geçmemesi aklımı karıştırdı. başına böyle sıkıntılar gelen arkdaşlar ve bu konu hakkında bilgisi olan arkdaşlardan yardım bekliyorum. şimdiden teşekür ederim.aracın yagı biraz fazla bu arda araçta yağ yakma yok duman atma yok duman namına hiç birşey yok. Yorum bağlantısı
Mert Ender 18 Ağustos 2014 Paylaş 18 Ağustos 2014 Turbo, kızdırma bujileri, EGR solenoid arızası, akünün bitmek üzere olması, bunların bir tanesi veya tamamı birden... Arıza kodu var mı diye bakılmış mıydı? Yorum bağlantısı
Mustafa Şimşek 18 Ağustos 2014 Paylaş 18 Ağustos 2014 Arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve benzer konuları araştırdım ama benim biraz daha değişik problemim 2007 focus tdci ghia araç aladım. 4 ay oldu araç 187000 de şuan 181.500 de tan otada servisten çıkmış. ben de 182 bin de aldım yani devamlı yetkili serviste bakımları yapılmış. Öncelikle aracımın problemlerini sayıyım. aracım yokuşlarda ölü çok dik ranpalarda 1vitesle çıkıyorum 2.vitese attıgım da yemiyor tekrar düşüyorum 1. vitese turbo nun etkisini çok fazla hissedemiyorum bu arada ilk defa ford aracım oldu bundan önceki turbolu araçlarım da turbo açtıgın da tepkisini çok fazla hissediyordum bu acaba forda ait birşeymi sonrasın da araç 3 bin devire gelince sanki arkadan birisi aracı tutuyor gaza yüklenmeme ragmen tepki yok ancak vites büyüterek hızlanabiliyorum aracın düz yolda birde 120 km hızı geçtikden sonra hızlanması idare eder ama 120 ye gelene kadar allh canını alıyor. klıma da açıksa arabadan in itekle o derece. Aracın tüm bakımlarını özel bir serviste tekrar yaptırdım yag, yagfiltresi,antifiriz,polen filtresi treger kayışı v kayışı hepsi degişti. sonrasın da erg valfi temizligi yapıldı ama sonuç aynı partakül filtresi temizligi yaptırdım. Partekül her focusda yokmuş ama benim araçta çıktı filtrenin üstün de de yazıyordu emin olmak için inceledim. Araç bu işlemlerden de geçti ama sonuç degişmedi şimdi aklıma takılan turbo turboda muhtemelen sıkıntı var yalnız 3bin deviri geçmemesi aklımı karıştırdı. başına böyle sıkıntılar gelen arkdaşlar ve bu konu hakkında bilgisi olan arkdaşlardan yardım bekliyorum. şimdiden teşekür ederim. aracın yagı biraz fazla bu arda araçta yağ yakma yok duman atma yok duman namına hiç birşey yok. Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun, probleminiz Hava Akış Sensörü Sorunu olabilir mi ? aracınızın göstergesinde arıza ışığı / işareti yanıyor mu ? mesela Motor kontrol sistemi arızası (EOBD) (sarı renk) Yorum bağlantısı
Yücel Varol 18 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 18 Ağustos 2014 araç arıza kodu vermedi erg valfi temizlenip takıldı o sırada da aku bitti aküde sıfır söylemeyi unutmuşum. hiç bir arıza kodu vermiyor. Özel servistekiler en son bi yazılım yükleyelim dediler neyse o birde katalizör iptali yaptıkmı süper dedi ama bana mantıklı gelmedi. araç çıkarken bunları yapar yollarlardı o zmn gene süper olmuş olurdu. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Ağustos 2014 Paylaş 18 Ağustos 2014 Turbo hortumu patlaması da olabilir. Kroniktir. Kızdırma bujileri kontrol edilmeli derim. Yorum bağlantısı
Yücel Varol 18 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 18 Ağustos 2014 arkdaşlar teşekür ediyorum ilginize turbo hortumunu ben de kontrol ettim ustada diyecegim ama öle çok detaylı bakmadı kızdırma bujilerine baktırıyım o zaman son çare mazot filtresini degiştirecegim. Oda olmassa enjektörlere baktıracagım. Yorum bağlantısı
Yücel Varol 18 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 18 Ağustos 2014 bu partakül filtresi temizleme aletimidir nedir onu yapanlar bizim arkdaşlar söktüler temizlediler makinada birsürü krum fln çıktı kesin bundandır dediler ama degişmedi katelözör yokmuş benim arabada partekül filtresi varmış. temizlendi yani Yorum bağlantısı
Feyzal Özer 26 Ağustos 2014 Paylaş 26 Ağustos 2014 (düzenlendi) Sizinkiyle hemen hemen aynı sıkıntıları bende yaşıyorum. Yapmadığım şey kalmadı hatta şu başlıktada paylaştım "Kalkışta Yığılma Ve Gaza Geç Tepki Verme" Ustam baştan beri ısrarla sorunun turbodan olduğunu ve revizyonunun olmayacağını söylüyordu. Ben dinlemedim şahin rektifiyede revize ettirdim fakat gerçekten bişey değişmedi. Parçayı deneme şansımız olmadığı için yeniside çok pahalı olduğu için bişey yapamıyoruz şu anda. Umarım sizinki turbo değildir. 26 Ağustos 2014 tarihinde Feyzal Özer tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali GÜNEŞ 5 Eylül 2014 Paylaş 5 Eylül 2014 Sizinkiyle hemen hemen aynı sıkıntıları bende yaşıyorum. Yapmadığım şey kalmadı hatta şu başlıktada paylaştım "Kalkışta Yığılma Ve Gaza Geç Tepki Verme" Ustam baştan beri ısrarla sorunun turbodan olduğunu ve revizyonunun olmayacağını söylüyordu. Ben dinlemedim şahin rektifiyede revize ettirdim fakat gerçekten bişey değişmedi. Parçayı deneme şansımız olmadığı için yeniside çok pahalı olduğu için bişey yapamıyoruz şu anda. Umarım sizinki turbo değildir. mrblar, aracınız hayırl olsun. eger km orjinalse ve herhangi bir arıza kodu vermiyorsa arkadaşların dediğine ek olarak, yakıt sisteminde(mazot filtresi, comman rail sistemde tıkanma, depodaki mazot pompasının pislikten tıkanması) temizlik ilk etapta denenmeli, düzelmezse turbonun basınç değerleri bir ölçtürülmeli normalse, enjektörlerinizi pompacılarda test ettirin, sorun çözülecektir. ancak herhangi bir mekanikçi değil fordtan anlayan bir mekanikçiyi tercih etmek iyi olur. Yorum bağlantısı
Feyzal Özer 17 Eylül 2014 Paylaş 17 Eylül 2014 mrblar, aracınız hayırl olsun. eger km orjinalse ve herhangi bir arıza kodu vermiyorsa arkadaşların dediğine ek olarak, yakıt sisteminde(mazot filtresi, comman rail sistemde tıkanma, depodaki mazot pompasının pislikten tıkanması) temizlik ilk etapta denenmeli, düzelmezse turbonun basınç değerleri bir ölçtürülmeli normalse, enjektörlerinizi pompacılarda test ettirin, sorun çözülecektir. ancak herhangi bir mekanikçi değil fordtan anlayan bir mekanikçiyi tercih etmek iyi olur. merhaba Ali Bey tavsiyeleriniz için teşekkürler öncelikle. Sanırım dediğiniz gibi enjektörlerde bir sorun var şakırtılı çalışıyor. Levent sanayide bir pompacıya gösterdim avans vuruyor dedi söktü fiberlerini değiştirdi ayar yaptı taktı fakat değişen bişey olmadı. Ona göre bundan sonraki aşama enjektörleri değiştrmek gerekiyormuş. Bilemiyorum gerçekten tamiri yokmudur değiştirmekmi gerekir şu an araştırmadayım. Malum çok para. Belki başka bir pompacıya daha gösteririm. Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya 17 Eylül 2014 Paylaş 17 Eylül 2014 aynı dert bendede vardı. bosch sderviste enjektörler değişti şakırdama gitti yakıt azaldı ama güç düzelmedi. turbo değişti gene bişey olmadı. turbo boruları patlak ise bo surunu yapabilir önce ona bakın. sonra hava ve mazot filtreleriniz yeni ise. n75 egr elektro vana denilen küçük kahverengi bir parça var. motorun arka altında (yolcu tarafı) bu parça turbo kulaklarının açısını ayarlar. o bozulmuş yada hortumu çıkmış olabilir. birisi 3000-4000 devir gaza basıp bırakırken siz turbonun altındaki mile bakın aşa yukarı yaklaşık 1 cm oynaması lazım. oynamıyorsa turbo vanası bozuktur. eğer burdada sorun yoksa benim uyguladığım çözümü yazayım. araba şu an uçuyor tabiri caizse. bir düz tornavida alın turbonun westgate giden miline motor stop iken yukardan bastırın. ilk başta bir zorlanma olur sonra tekrarladığınızda işlem çok kolaylaşır. bu turbo yön bıçaklarının tıkandığını gösterir. bu şekilde elle açmış olursunuz. bi deneyin isterseniz. Ha bir de ayrıca hava girişindeki maf sensörünün kablosunu söküp araca 5-10 dakika kullanın bakalım çekişte değişme varsa. akışmetrede bozulmuş olabilir. Yorum bağlantısı
Feyzal Özer 17 Eylül 2014 Paylaş 17 Eylül 2014 aynı dert bendede vardı. bosch sderviste enjektörler değişti şakırdama gitti yakıt azaldı ama güç düzelmedi. turbo değişti gene bişey olmadı. turbo boruları patlak ise bo surunu yapabilir önce ona bakın. sonra hava ve mazot filtreleriniz yeni ise. n75 egr elektro vana denilen küçük kahverengi bir parça var. motorun arka altında (yolcu tarafı) bu parça turbo kulaklarının açısını ayarlar. o bozulmuş yada hortumu çıkmış olabilir. birisi 3000-4000 devir gaza basıp bırakırken siz turbonun altındaki mile bakın aşa yukarı yaklaşık 1 cm oynaması lazım. oynamıyorsa turbo vanası bozuktur. eğer burdada sorun yoksa benim uyguladığım çözümü yazayım. araba şu an uçuyor tabiri caizse. bir düz tornavida alın turbonun westgate giden miline motor stop iken yukardan bastırın. ilk başta bir zorlanma olur sonra tekrarladığınızda işlem çok kolaylaşır. bu turbo yön bıçaklarının tıkandığını gösterir. bu şekilde elle açmış olursunuz. bi deneyin isterseniz. Ha bir de ayrıca hava girişindeki maf sensörünün kablosunu söküp araca 5-10 dakika kullanın bakalım çekişte değişme varsa. akışmetrede bozulmuş olabilir. Hasan Bey merhaba, bahsettiğiniz elektrovanayı değiştirdim, turboyu söktürüp temizlettim tamir takımını değiştirdiler, kanatçıkları açıp kapatan sizinde tornavidayla bastır dediğiniz wastegate ölçümlerde yeterli açma işini yapamadığı için sağlamıyla değiştirdiler. Motor çalışırkende bakıyorum mil yukarı aşağı hareket ediyor. Ayrıca araca bağladığım OBD cihazıyla cep telefonumdan hareket halindeyken bakıyorum turbo basıncı 15-16 PSI değerlerine çıkıyor fakat yüksek devirlerde. Zaten benim yüksek devirlerde sorunum yok kalkışlarda ve düşük devirlerde araç zor toparlanıyor. Arabanın kontrol etmediğimiz bir yeri kalmadı enteresan bir açmazdayım şu an. Ne yapmalı bilmiyorum. Bu arada siz enjektörleri kaç paraya değiştirdiniz mahsuru yoksa yazabilirmisiniz. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Feyzal Özer 17 Eylül 2014 Paylaş 17 Eylül 2014 Motor rölantide iken yani gaz vermiyorken milin hareketsiz olması lazım. Sadece gaz verir iken hareket etmeli belirttiğiniz mil Merhaba, motor rolantideyken tamamen hareketsiz değil bir milimetre kadar aşağı yukarı hareket ediyor sanki motor sarsıntısından olurmuş gibi. Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya 19 Eylül 2014 Paylaş 19 Eylül 2014 Hasan Bey merhaba, bahsettiğiniz elektrovanayı değiştirdim, turboyu söktürüp temizlettim tamir takımını değiştirdiler, kanatçıkları açıp kapatan sizinde tornavidayla bastır dediğiniz wastegate ölçümlerde yeterli açma işini yapamadığı için sağlamıyla değiştirdiler. Motor çalışırkende bakıyorum mil yukarı aşağı hareket ediyor. Ayrıca araca bağladığım OBD cihazıyla cep telefonumdan hareket halindeyken bakıyorum turbo basıncı 15-16 PSI değerlerine çıkıyor fakat yüksek devirlerde. Zaten benim yüksek devirlerde sorunum yok kalkışlarda ve düşük devirlerde araç zor toparlanıyor. Arabanın kontrol etmediğimiz bir yeri kalmadı enteresan bir açmazdayım şu an. Ne yapmalı bilmiyorum. Bu arada siz enjektörleri kaç paraya değiştirdiniz mahsuru yoksa yazabilirmisiniz. Teşekkürler. enjektörler tamamen değişmedi bosch serviste orjinalleri ile sadece meme diye tabir edilen uç kısımları değişti. 650 tl tutmuştu 6 ay önce enjektörler tamamen değişmedi bosch serviste orjinalleri ile sadece meme diye tabir edilen uç kısımları değişti. 650 tl tutmuştu 6 ay önce birde maf sensörünü söküp o şekilde gitmeyi denedinizmi ? ayrıca wurth un dizel araçlar için enjektör temizleyici ve yanma odası temizleyici katkılarını deneyebilirsiniz. ben 3 depoda bir kullanıyorum. motor gerçekten rahatlıyor. Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya 20 Eylül 2014 Paylaş 20 Eylül 2014 bi gelişme varmı son durum nedir ? Yorum bağlantısı
Feyzal Özer 22 Eylül 2014 Paylaş 22 Eylül 2014 bi gelişme varmı son durum nedir ? Valla Hasan Bey, geçen başka bir ustaya gösterdim hava akışmetresi dedi (MAF sensörü yani) değiştirdik çekişte bir miktar iyileşme oldu. Fakat enjektörlerdeki şakırdama aynen devam onun için atatürk oto sanayide Bilim dizel varmış bosch dizel servisi oraya bi göstereceğim tamir edilebilirmi acaba bi bakacağım. Fakat bu arada enjektör diplerinde bir yağ kaçağı var bir türlü çözemedik onuda. Eksantrik kapak contası değişti enjektör keçeleri değişti olmadı. Bu gün yine bıraktım bi manifolt oringlerine bakacaklar bakalım şu yağ meselesini halledersem enjektörlerle ilgileneceğim sonra. Maşallah bi başladık bir senedir tamirciyi su yolu yaptık satmakta istemiyorum araçtan memnunum aslında şu sorunları çözebilirsem kullanmak istiyorum çünkü biçok parçasını değiştirdik yada bakım yaptık. Bakalım artık. Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya 22 Eylül 2014 Paylaş 22 Eylül 2014 Hasan bey bu mile üsten bastırma işini merak ettim bana çok ilginç geldi. O mil anladığım kadarıyla sol-sağ yani yatay eksende hareket ediyor. Üsten bastırınca hiç hareket etmiyor aşağıya doğru. Siz yukarıdan bastırınca milin aşağıya doğru mu hareket etmesi lazım ? hayır. o mil dikey hareket eder. turbonun hemen altındaki vestgate denilen ve turboyu aktifleştiren (n75 elektrovana dan gelen vakum ile) parça ile turbo arasında ki toplamda 5-6 cm uzunluğundaki milden bahsediyorum. zaten motor çalışırken bastırsanız da hareket etmez basınçlıdır. burdaki olay aslında temelde şu: turbonun temiz hava girişi değil motor içindeki eksozdan gelen basıç ile dönen bıçakların hızını kontrol eden kısımdaki zamanla oluşan kurum ve balçık bu kısmı tıkıyor. ve bıçaklar zor hareket ettiğinden turbo geç devreye giriyor. biz biraz güç uygulayarak bu tıkanmayı açıyoruz. hepsi bu aslında. Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya 22 Eylül 2014 Paylaş 22 Eylül 2014 Valla Hasan Bey, geçen başka bir ustaya gösterdim hava akışmetresi dedi (MAF sensörü yani) değiştirdik çekişte bir miktar iyileşme oldu. Fakat enjektörlerdeki şakırdama aynen devam onun için atatürk oto sanayide Bilim dizel varmış bosch dizel servisi oraya bi göstereceğim tamir edilebilirmi acaba bi bakacağım. Fakat bu arada enjektör diplerinde bir yağ kaçağı var bir türlü çözemedik onuda. Eksantrik kapak contası değişti enjektör keçeleri değişti olmadı. Bu gün yine bıraktım bi manifolt oringlerine bakacaklar bakalım şu yağ meselesini halledersem enjektörlerle ilgileneceğim sonra. Maşallah bi başladık bir senedir tamirciyi su yolu yaptık satmakta istemiyorum araçtan memnunum aslında şu sorunları çözebilirsem kullanmak istiyorum çünkü biçok parçasını değiştirdik yada bakım yaptık. Bakalım artık. benim araçta 1 yıldır aynen bu durumdaydı. her usta farklı bişey dedi. pek çok parça değişti motor nerdeyse sıfır gibi oldu. bende satmaya kıyamadım. sonra sorunları mantıklı düşünerek ve araştırarak kendim bulmaya çalıştım. şu an kedi mırıltısı gibi çalışan bir tdci motorum var. inşallah uzun süre sanayiye gitmem. Yorum bağlantısı
Feyzal Özer 22 Eylül 2014 Paylaş 22 Eylül 2014 benim araçta 1 yıldır aynen bu durumdaydı. her usta farklı bişey dedi. pek çok parça değişti motor nerdeyse sıfır gibi oldu. bende satmaya kıyamadım. sonra sorunları mantıklı düşünerek ve araştırarak kendim bulmaya çalıştım. şu an kedi mırıltısı gibi çalışan bir tdci motorum var. inşallah uzun süre sanayiye gitmem. inşallah o kedi mırıltısını bende arabamda duyarım Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya 22 Eylül 2014 Paylaş 22 Eylül 2014 Üstten vurunca ne kadar esnemesi gerekiyor ? vurmak değil, yavaşça aşağı doğru bastıracaksınız. tornavida gibi bir alet ile aşağı doğru westgate kadar yani toplam 3-4 cm iniyor. zaten tıkanıklık yoksa zorlanmadan rahatça iniyor. eğer tıkalı ise ilk seferde biraz zorlanıyor. sonra rahatlıyor. Üstten vurunca ne kadar esnemesi gerekiyor ? hatta eğer vaktim olursa videosunu çekip göndermeye çalışıyım Yorum bağlantısı
Yücel Varol 18 Ekim 2014 Yazar Paylaş 18 Ekim 2014 arkdaşlar kolay gelsin hepinize aracın çekiş problemini çözdüm arcın tüm bakımını tekrardan yaptırdım öncelikle herşeyini kontrol ettirdim en ufak bir problem çıkmadı çekiş gene degişmedi sonra yazılım attır dediler düzelir dediler modifiyeci bazı arkdaşlar ben de ankarda bu işin üstadı birini buldum dün itibari ile akşam 8 de yazılım uyguladılar. 1 saat lik bir süreç öncesin de eski yazılımı kaydettiler sonrasın da arabada olabilecek problemleri kontrol etti araçta hiç bir sıkıntı çıkmadı ne motor ne enjöktör ne de turbo sonrasın da yazılımı yaptı araç 2007 ford focus tdci ghıa 109 bg olandan 140 bg olarak veririm aracı dedi tamam dedik ve yaptı işlem bitti teste çıktık ve sonuç mükemmel araç 148 bg çıktı ama 1 ve 2 vites öldü diyebilirim gaza yüklendigim anda oldugu yere yapışıyo patiden kalkamıyor. 3 4 5 vitesler de tadını aldım bugun itibari ile sabah saat 6.30 da işe gelirken ankara da cinnah yokuşu bilenler vardır. eski hali ile 4. vites 110 alttan kaptırırsan çıkıyordu her gün deniyordum hep aynıydı bugün en çok merak ettiğim yer orasıydı 4. vites kaptırdım gene yokuşun ortasın da 140 gördü araç çok bağırınca dayanamayıp 5. vitese attım düşme yerine biraz daha hızlandı ve sonuç yokuşu 150 ile bitirdim. çekişi süper oldu yalnız her viteste 3.5 devir i geçtik den sonra duman atıttığını fark ettim biraz önce telefonla görüştük akşamdı dumanın ne kadar çıktığını fark edemedim dedim tekrar getir enjöktörlere giden mazutu az kısıp ayarlayım dedi kesinlikle duman atmaz dedi inş. akşam gene götüreceğim. sağolsun çok memnun kaldım cidden duman işi de çözülürse süper olacak ve her türlü her şeye garenti verdi turbo bozulası motor enjöktör 8 bin tane araç yapmış tır da dahil buğune kadar hi bir problem olmamış daha önce de 6 ay önce orda focusa yaptıran biri si ile görüştüm haala kullanıyorum bir sorun çıkmadı dedi ondan sonra yaptırdım zaten. ilgilenen arkdaşlara duyurulur. Yorum bağlantısı
Batın Kırat 27 Ekim 2014 Paylaş 27 Ekim 2014 arkdaşlar kolay gelsin hepinize aracın çekiş problemini çözdüm arcın tüm bakımını tekrardan yaptırdım öncelikle herşeyini kontrol ettirdim en ufak bir problem çıkmadı çekiş gene degişmedi sonra yazılım attır dediler düzelir dediler modifiyeci bazı arkdaşlar ben de ankarda bu işin üstadı birini buldum dün itibari ile akşam 8 de yazılım uyguladılar. 1 saat lik bir süreç öncesin de eski yazılımı kaydettiler sonrasın da arabada olabilecek problemleri kontrol etti araçta hiç bir sıkıntı çıkmadı ne motor ne enjöktör ne de turbo sonrasın da yazılımı yaptı araç 2007 ford focus tdci ghıa 109 bg olandan 140 bg olarak veririm aracı dedi tamam dedik ve yaptı işlem bitti teste çıktık ve sonuç mükemmel araç 148 bg çıktı ama 1 ve 2 vites öldü diyebilirim gaza yüklendigim anda oldugu yere yapışıyo patiden kalkamıyor. 3 4 5 vitesler de tadını aldım bugun itibari ile sabah saat 6.30 da işe gelirken ankara da cinnah yokuşu bilenler vardır. eski hali ile 4. vites 110 alttan kaptırırsan çıkıyordu her gün deniyordum hep aynıydı bugün en çok merak ettiğim yer orasıydı 4. vites kaptırdım gene yokuşun ortasın da 140 gördü araç çok bağırınca dayanamayıp 5. vitese attım düşme yerine biraz daha hızlandı ve sonuç yokuşu 150 ile bitirdim. çekişi süper oldu yalnız her viteste 3.5 devir i geçtik den sonra duman atıttığını fark ettim biraz önce telefonla görüştük akşamdı dumanın ne kadar çıktığını fark edemedim dedim tekrar getir enjöktörlere giden mazutu az kısıp ayarlayım dedi kesinlikle duman atmaz dedi inş. akşam gene götüreceğim. sağolsun çok memnun kaldım cidden duman işi de çözülürse süper olacak ve her türlü her şeye garenti verdi turbo bozulası motor enjöktör 8 bin tane araç yapmış tır da dahil buğune kadar hi bir problem olmamış daha önce de 6 ay önce orda focusa yaptıran biri si ile görüştüm haala kullanıyorum bir sorun çıkmadı dedi ondan sonra yaptırdım zaten. ilgilenen arkdaşlara duyurulur. hocam ne kadar ücrete yaptırdınız bu işi. Yorum bağlantısı
Batın Kırat 27 Ekim 2014 Paylaş 27 Ekim 2014 vurmak değil, yavaşça aşağı doğru bastıracaksınız. tornavida gibi bir alet ile aşağı doğru westgate kadar yani toplam 3-4 cm iniyor. zaten tıkanıklık yoksa zorlanmadan rahatça iniyor. eğer tıkalı ise ilk seferde biraz zorlanıyor. sonra rahatlıyor. Hasan bey merhabalar, yukarıda bahsettiğiniz turbonun hemen altındaki vestgate üzerinde küçük bir hava emiş deliği var, bu bahsettiğim yüzeye (delik çevresine) herhangi bir yağ damlıyor yada birşekilde burada yağlanma oluyormu? Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya 30 Ekim 2014 Paylaş 30 Ekim 2014 Hasan bey merhabalar, yukarıda bahsettiğiniz turbonun hemen altındaki vestgate üzerinde küçük bir hava emiş deliği var, bu bahsettiğim yüzeye (delik çevresine) herhangi bir yağ damlıyor yada birşekilde burada yağlanma oluyormu? eskiden karterden çıkıp hava filtre hortumuna ordanda turboya giren bağlantıda hafif yağlanma olurdu boruyu değiştirdim artık yok. ancak ordaki yağlanmada westgate e kadar gelmez diye tahmin ediyorum. westgate üzerini sıcakken motor temizleme spreyi ile temizlemiştim ve ilk günkü gibi parlıyordu son 2 aydırda öyle. herhangi bir yağ kaçağı oyok o bölgede. ancak turbosdan çıkan ince bir demir boru var. tam westgate üzerine denk gelen. sizin kaçak orda olabilir. bu boru tuebonun içine giren fazla yağı tahliye ediyor. ona bi baktırın bence. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts