İçeriğe Yönlendir

2004 Transit Connect K210S Tddi Bakım Ve Nasıl Oldugu

engin yardaş

Recommended Posts

engin yardaş

meraba arkadaşlar il aracımıaracımı alalı 2 gün oldu 2004 model transit connect 159.000 bin de inci beyaz camlıdır yeni muayenesi yapılmış aracı aldıım arkadaş genel bakım sayılan ya ve filtre deişimini yaptırıp teslim etti tabi bendedaha bi ustaya götürüp triger ve dier aksamlarına baktırma zamanım olmadı sadece biustaya gösterdim alırken motoru çok iyi ve kaporta orjinal dedi tramerdende sorguladım kazasız biaraç çıktı sadece sag ön aks deişmesi lazım dedi zaten bende kalkışlarda bi ses farkediyodum sizlerden ricam ne önerirsiniz benim için orjinal bi servisegötürüp aracı komplebi gösterip deişecek parçaları servistemi yaptırayım yoksa dışardan ustalarınamı kararsız kaldım istanbul silivride bulunuyorum. aracın normal bakımlarında ne yapmam lazım neler önerirsiniz benim kautu açtıımda yapabilceim herhangi bi bakımı varmıdır günlük veyahu haftalık olarak. bide teyp olarak üzerindeki çok kötü onun için ne yapmamlazım yardımcı olursanız sevinirim.  

Yorum bağlantısı
Murat Aydın

yetkili servis dışında gerekli bakımları yaptırır iseniz tanıdık bildik bir ustada ciddi kazancınız olur. yetkili servis fiyatları ciddi can yakıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
engin yardaş

teşekkürler murat abi 

aslında daha kapsamlı araç hakkında bilgi sahibi olmam lazım aynı model ve özelliklerde kullanan varmıdır acaba.

Yorum bağlantısı
engin yardaş

kimseden bi ses çıkmadı heralde benim arabanın model eski kaldı digerlerine göre :)

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

İlk önce trigeri bir kontrol ettirin veya eski sahibi ne zaman değiştirmiş onu öğrenin.
Serviste bakım fiyatları biraz yüksektir sanayiye göre, güvendiğiniz ustanız varsa ona gitmenizi öneririm.(kendim serviş dışında ustaya dokunturtmadım hiç)

Haftada bir veya uzun yola çıkarken kaputu açıp bütün sıvıların eksik olup olmadığını ve lastik havalarını kontrol edebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
engin yardaş

teşekkürler ugur kardesim aracı aldıım kişilerden bi cevap alamadımtriger için bende servise sordum yalı kayış ve triger setini 2.500 tl fiyat veriyorlar ne acayip bir iş desene tambi bakım yaptırsak 5.000 tl isticekler Allah yardımcımızolsun tam insafsızlar.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)

teşekkürler ugur kardesim aracı aldıım kişilerden bi cevap alamadımtriger için bende servise sordum yalı kayış ve triger setini 2.500 tl fiyat veriyorlar ne acayip bir iş desene tambi bakım yaptırsak 5.000 tl isticekler Allah yardımcımızolsun tam insafsızlar.

O nasıl bir fiyattı öyle. 

Tam rakamı hatırlamıyorum ama 3 yıl önce bakım + triger seti değişimi(5 yıl dolmuştu) serviste 500 tl cıvarında yaptırmıştım.

1 ay sonra bakıma gidicem 250 tl cıvarı o tutucak, ön takımdan ufaktan bir ses geliyor bakalım o nekadar masraf çıkartıcaklar.

tarihinde Uğur Kamil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
engin yardaş

bende anlamadım uğur kardeşim korkuyoruzki servise gidelim bana istanbulda bi servis önerecek arkadaş varsa öneri alabilirim.

Yorum bağlantısı
Erkan Tekin

bende 2003 connect kullanıcısıyım yetkili servis gerçekten can yakıyor. ben özel serviste 2 ay önce a'dan z'ye bütün bakımlarını yaptırdım ön sağ sol aksları değiştirdim triger falan hepsini yaptırdım 2.000 tl para ödedim ve orjinal parça kullandık aradaki farkı siz düşünün.
Özel servirse aksları 1.000 tl ye aldım işçilik falan 1.100 yada 1.150 tl para verdim.Yetkili serviste nasıl bir fiyat çıkar bilmiyorum yağ ve filtre değişimine 750 tl para istemişlerdi :) 

Yorum bağlantısı
engin yardaş

teşekkürler erkan kardeşim duruma bakılırsa benimde iyibir özel servise gitmem lazım senin araba 2003 demiştin kaç binde aracın tddi mi yok sa tdci aradaki farkı anlamadım bitürlü bide erkan tekin kardeşim triger degiştirdiimiz zaman motoru indirerekmi deiştiriyolar.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

bende 2003 connect kullanıcısıyım yetkili servis gerçekten can yakıyor. ben özel serviste 2 ay önce a'dan z'ye bütün bakımlarını yaptırdım ön sağ sol aksları değiştirdim triger falan hepsini yaptırdım 2.000 tl para ödedim ve orjinal parça kullandık aradaki farkı siz düşünün.

Özel servirse aksları 1.000 tl ye aldım işçilik falan 1.100 yada 1.150 tl para verdim.Yetkili serviste nasıl bir fiyat çıkar bilmiyorum yağ ve filtre değişimine 750 tl para istemişlerdi :)

Ben hersene bakımımı yetkili serviste yaptırırım hiç 750 tl istemediler benden. Trigeride değiştirdiğim zaman oldu fren sisteminide(disk vs) Bugüne kadar servise ödediğim en yüksek rakam 500 tl cıvarında.

Ayrıca şuanda Motor yağı, Yağ filtresi, Hava filtresi, Karter tapa, İşçilik 250 tl kampanya var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Tekin

Ben hersene bakımımı yetkili serviste yaptırırım hiç 750 tl istemediler benden. Trigeride değiştirdiğim zaman oldu fren sisteminide(disk vs) Bugüne kadar servise ödediğim en yüksek rakam 500 tl cıvarında.

Ayrıca şuanda Motor yağı, Yağ filtresi, Hava filtresi, Karter tapa, İşçilik 250 tl kampanya var.

doğrudur uğur abi ben gittiğimde 700 750 tl bişi istemişlerdide şimdi hatırlayamadım bişi daha sormuştum ona demişlerdi ama işçilik yoktu içince 

Yorum bağlantısı
engin yardaş

ugur kardeşim triger deiştiinde motoru indirme durumu varmı acaba bide bizim arabalarda kaç bin km motor ömrü

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

ugur kardeşim triger deiştiinde motoru indirme durumu varmı acaba bide bizim arabalarda kaç bin km motor ömrü

Triger değişiminde motor inmez. Sol kısımdakı soğutma suyu deposunu yerinden söküyorlar(bağlantıları duruyor) trigerin üstündeki kapağı söküp değiştiriyorlar. Bakımla birlikte 2 saatte yakın sürmüştü.

Kullanım tarzı ve düzenli bakım yaptırmakla alakalı bir durum o(bütün araçlar için geçerli) 300-400 bin km motora işlem yaptırmayanıda gördüm 150-200 bin kmde motoru eline aalanıda gördüm(hemde uzaktan akrabam olur) doğru düzgün bakım yaptırmadıkları ve araı hiç dikkat etmeden kullandıkları için. 2 connect'tede ciddi masraf çıkınca sattılar şuan 3. 0 connect'i aldılar.

doğrudur uğur abi ben gittiğimde 700 750 tl bişi istemişlerdide şimdi hatırlayamadım bişi daha sormuştum ona demişlerdi ama işçilik yoktu içince 

Ayın 23'ünde bir aksilik çıkmazsa bakıma gidicem akşam üzeri ayrıntılı faturayı paylaşırım burda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
engin yardaş

Arkadaşlar connect 2004 modelin teyp ses yükseltici tuşu çalışmıyor napcaz şimdi :)

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
engin yardaş

arkadaşlar aracımı şükür bakıma verebildim yaptırdıklarım ön sa rotil,rot,z rot ,aks körüü,elektrik tesisat ve far bakım, devir daim ve hortumu, triger seti, mazot hortumu silecekler ön balatalar,motor takozu,arka kampanalar tornaya verildi ve genel bakımlar yalnız bakımdan sonraanar ya giderkenbi uultu yapıyor ustaya sormadım daha nedendir acaba bilen varmıdır :)

Yorum bağlantısı
engin yardaş

İLK ÇALIŞTIRMADAN SONRA GERİ GERİGELDİİMDE OLUYOR USTAYA SORDUM BALATALAR YENİ ONDANDIR DEDİ BAKALIM Bİ KAÇ ZAMAN BİNELİM DEVAM EDERSE TEKRARDAN GÖSTERCEM.

Yorum bağlantısı
Murat Dere

İLK ÇALIŞTIRMADAN SONRA GERİ GERİGELDİİMDE OLUYOR USTAYA SORDUM BALATALAR YENİ ONDANDIR DEDİ BAKALIM Bİ KAÇ ZAMAN BİNELİM DEVAM EDERSE TEKRARDAN GÖSTERCEM.

Caps Lock açııık. ;)

Yorum bağlantısı
engin yardaş

Caps Lock açııık. ;)

İlk çalıştırmadan sonra geri gerigeldiimde oluyor ustaya sordum balatalar yeni ondandır dedi bakalım bi kaç zaman binelim devam ederse tekrardan göstercem.

Yorum bağlantısı
Murat Dere

İlk çalıştırmadan sonra geri gerigeldiimde oluyor ustaya sordum balatalar yeni ondandır dedi bakalım bi kaç zaman binelim devam ederse tekrardan göstercem.

Caps Lock kapalııı. :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Serviste bakım fiyatları yüksek diyenler için paylaşiyim dedim. Salı günü bakım yaptırdım, Mazot filtresi değişmedi(seneye değişecek) yağ ve diğer bütün filtreler değişti 220 tl tuttu. Direksiyon sıvısı sınırın altındaydı onuda tamamladılar ücret almadılar.

Ön takımdaki birkaç küçük parça ve bağlantı yerlerindeki lastikler değişecekti yoğunluktan dolayı bayramdan sonraya bıraktık onu. Bozuk yolda ufaktan ses geliyor ara sıra  ön takımdan.

Yorum bağlantısı
engin yardaş

Serviste bakım fiyatları yüksek diyenler için paylaşiyim dedim. Salı günü bakım yaptırdım, Mazot filtresi değişmedi(seneye değişecek) yağ ve diğer bütün filtreler değişti 220 tl tuttu. Direksiyon sıvısı sınırın altındaydı onuda tamamladılar ücret almadılar.

Ön takımdaki birkaç küçük parça ve bağlantı yerlerindeki lastikler değişecekti yoğunluktan dolayı bayramdan sonraya bıraktık onu. Bozuk yolda ufaktan ses geliyor ara sıra  ön takımdan.

teşekkürler kardeşim

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Okan Tansel

slm öncelikle hayırlısı olsun kazasız belasız öncelikle bende 2004 transit connet kullanıyorum triyer deşim kilometresi 160000 dir. önceki sahibi 90000 civarında deştirdiyse triyeri deştirtirin akslara gelince orjinal ekipman özel serviste yapın fortun kendi servisleri insanları bir güzel öpüp iki katı fiyat çıkarıyor.ve motor bakimını tapm yaptırın öle sadece filtrelerle olmaz yağı,filtreleri .temizliği gibi bunlar önemli ;))

Yorum bağlantısı
engin yardaş

slm öncelikle hayırlısı olsun kazasız belasız öncelikle bende 2004 transit connet kullanıyorum triyer deşim kilometresi 160000 dir. önceki sahibi 90000 civarında deştirdiyse triyeri deştirtirin akslara gelince orjinal ekipman özel serviste yapın fortun kendi servisleri insanları bir güzel öpüp iki katı fiyat çıkarıyor.ve motor bakimını tapm yaptırın öle sadece filtrelerle olmaz yağı,filtreleri .temizliği gibi bunlar önemli ;))

teşekkürler  okan bey bende zaten triger kayışını 161.000 degiştirdim bikaç bin km sonra yagı filtreleri ve genel bi bakım yaptırcam bikaç eksiim dahavar onlarıda tamamlarsam yeter bana 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...