Eren Gökmen 20 Ağustos 2014 Paylaş 20 Ağustos 2014 Merhaba En sonunda bagajdaki kendini aydinlatmayan lambadan kurtuldum. nasil yaptigima gelince: Gerekli Malzemeler: -Led serit -cift tarafli bant (serit ledin banti kötüyse) -led baglanti aparati (kolay baglanti icin, lehimle de olur) -elektrik banti forumdan da arkadaslarin, abilerin yardimi ile nasil yapabilecegimi ögrendim hepsine tesekkurler. bagaj aydinlatmasini cikariyoruz (becerebilirsek kablosunu cikariyoruz, beceremezsek kesiyoruz. ben kestim) bu da baglanti aparatimiz. normalde 2 seriti birbirine baglamak icin kullaniliyor. ama biz kabloya bagliyacagimiz icin ben kestim. bu da baglanti sekli. inanilmaz pratik. led seridi icine sokup kapagi kapatmak yeterli. Yanliz dikkat edilmesi gereke husus + ve - arabadaki + (turunculu olan kablo) ile led seridin +si. arabadaki - (siyahli kablo) ile led seridin -si birbirine denk gelmeli yoksa lamba yanmaz. daha sonra en üstteki resimdeki gibi kablolari birbirine ekledikten sonra ne olur ne olmaz deyip, elektrik banti ile bir güzel sariyoruz. seridi yapistiramadim bir türlü. yapistirdigimda yarim saat sonra düsüyordu. forumdan cok yardim eden oldu bu konuda sagolsunlar. daha sonra evde resimdeki banti buldum. plastik, esnek bir malzeme, iki tarafi yapiskanli ve mükemmel tutuyor. bunuda seride yapistirdiktan sonra dilediginiz yere sabitleyebilirsiniz. ben daha sonra paralel alip sagli sollu yapistirdim ledleri. cok iyi aydinlatiyorlar simdi, son halini cekmeye firsatim olmadi maalesef:) 3 Yorum bağlantısı
Onur Oflaz 20 Ağustos 2014 Paylaş 20 Ağustos 2014 Ellerinize sağlık. Son halini de isteriz Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 20 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 20 Ağustos 2014 cok tesekkurler. son halinide cekecegim ama su anda bagaj carsamba pazari gibi oldugu icin cekemedim henüz:) Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 21 Ağustos 2014 Paylaş 21 Ağustos 2014 Orta kısım karanlık olmuş sanki ? Pandizotun altına koysaydın daha iyi olurdu ? 1 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 21 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 21 Ağustos 2014 Orta kısım karanlık olmuş sanki ? Pandizotun altına koysaydın daha iyi olurdu ? o benim araba degil:) ben henüz cekmedim son halini:) Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 21 Ağustos 2014 Paylaş 21 Ağustos 2014 Elinize emeğinize sağlık. Pratik ve güzel olmuş gibi keşke son halini de ekleseydiniz. Benimki de bu şekilde Sizin çalışma pek başarılı olmamış..Benim bagajda gecenin köründe tesbih dizilebiliyor 1 Yorum bağlantısı
Erkan Gültekin1 21 Ağustos 2014 Paylaş 21 Ağustos 2014 Çok güzel ve temiz bir uygulama olmuş tebrikler teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Serkan Turan 21 Ağustos 2014 Paylaş 21 Ağustos 2014 Güzel çalışma olmuş. Elinize sağlık. Bende yapacağım en acilinden.. Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 21 Ağustos 2014 Paylaş 21 Ağustos 2014 Güzel çalışma olmuş. Elinize sağlık. Bende yapacağım en acilinden.. Pandizotun altına yap aydınlık olsun Yorum bağlantısı
Serkan Turan 21 Ağustos 2014 Paylaş 21 Ağustos 2014 Pandizotun altına yap aydınlık olsun Bende öyle düşündüm abi. Boyuda uzun olsun içinde tesbih dizenlere rakip olalım.. Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 21 Ağustos 2014 Paylaş 21 Ağustos 2014 Bende öyle düşündüm abi. Boyuda uzun olsun içinde tesbih dizenlere rakip olalım.. Aynen öyle Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 21 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 21 Ağustos 2014 Çok güzel ve temiz bir uygulama olmuş tebrikler teşekkürler.. bende tesekkür ederim. yapmisken paylasayim dedim diger arkadaslara yardimci olur Yorum bağlantısı
Recep Güney 21 Ağustos 2014 Paylaş 21 Ağustos 2014 Elinize sağlık aynısını bende yaptım artık bagajim aydinlik;) Yorum bağlantısı
Serkan Turan 21 Ağustos 2014 Paylaş 21 Ağustos 2014 Aynen öyle Taklitlerimizden sakının derler şimdi.. Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 21 Ağustos 2014 Paylaş 21 Ağustos 2014 (düzenlendi) Taklitlerimizden sakının derler şimdi.. Demezler,çünkü '' Taklitler,Aslını yaşatır'' . 21 Ağustos 2014 tarihinde Serdar GÜNGÖR tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 21 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 21 Ağustos 2014 Güzel çalışma olmuş. Elinize sağlık. Bende yapacağım en acilinden.. özellikle baglanti aparati sayesinde inanilmaz kolay ve cabuk oluyor. tavsiye edilir. simdiki hedefim torpido gözü. sonra ic aydinlatmalar vs. ama uyarmaliyim: hastalik yapiyor. insanin her yere led döseyesi geliyor Pandizotun altına yap aydınlık olsun pandizotun alti bence de en iyi aydinlatmayi saglar ama pandizotu cikarmak gerekince ne olacak 1 Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 21 Ağustos 2014 Paylaş 21 Ağustos 2014 özellikle baglanti aparati sayesinde inanilmaz kolay ve cabuk oluyor. tavsiye edilir. simdiki hedefim torpido gözü. sonra ic aydinlatmalar vs. ama uyarmaliyim: hastalik yapiyor. insanin her yere led döseyesi geliyor pandizotun alti bence de en iyi aydinlatmayi saglar ama pandizotu cikarmak gerekince ne olacak Sabit olmayacak,sökülebilir olacak,altta Cmax'ta var buna benzer olabilir. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/259729-led-floresan-bagaj-ayd%C4%B1nlatma-son-fotolar-ve-video-ilk-mesajda/ 1 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 21 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 21 Ağustos 2014 Sabit olmayacak,sökülebilir olacak,altta Cmax'ta var buna benzer olabilir. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/259729-led-floresan-bagaj-ayd%C4%B1nlatma-son-fotolar-ve-video-ilk-mesajda/ evet bunu görmüstüm. gercekten mükemmel iscilik. ben bazi zamanlar pandizotu evde birakiyorum (büyük malzemeler vs. tasidigim zamanlar) o nedenle benim icin; pandizotta sabit olmamali, cikarip pandizot yuvasina oturtulabilecek sekilde dizayn edilebilir ama bu da orada bir engel demek, biriside icine pil koymayi ve isildak olarak kullanmayi tavsiye etmisti yanlis hatirlamiyorsam ki bence mükemmel bir fikir ama benim icin su anda en iyi dizayn, yaptigim sekilde oldu:) herkes ihtiyacina göre kendi dizaynini yapacaktir:) bizimki bir fikir vermek sadece. ben hallettim cok sükür ama fikir vermesi acisindan bir projem daha var, söyle ki: led lamba + kücük günes enerjisi paneli + hareket sensörü. bunlarin 3ü 1 arada olan sekilleri var, enerji paneli kablo ile uzatilanlari var, ayri ayri olanlari var. eger led yapmasaydim, hareket sensörlü led lamba alip, panelide kablo ile kelebek camin oralara yerlestirecektim. böylece elektrik baglanti olmayacak, piller günes ile sarj olacak, lamba da sadece bagaji acinca yanacak. Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 21 Ağustos 2014 Paylaş 21 Ağustos 2014 Ben sadece ampulu kuvvetli LED ile değiştirmiştim. Yaklaşık 3 dakika sürdü ve hiç kablo karmaşası falan olmadı. Neden öyle yapmadınız? Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 21 Ağustos 2014 Paylaş 21 Ağustos 2014 Ben sadece ampulu kuvvetli LED ile değiştirmiştim. Yaklaşık 3 dakika sürdü ve hiç kablo karmaşası falan olmadı. Neden öyle yapmadınız? Daha fazla aydınlık olması için ? Sizin resim var mı? gece resmi görebilirmiyiz ? Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 21 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 21 Ağustos 2014 Ben sadece ampulu kuvvetli LED ile değiştirmiştim. Yaklaşık 3 dakika sürdü ve hiç kablo karmaşası falan olmadı. Neden öyle yapmadınız? lamba ic kisimda kaldigi icin pek iyi aydinlatmayacagini düsündüm acikcasi, cift tarafli olsun istedim. bir de burada o tarz lambalar her yerde yok, olan yerlerde de cok pahali. kablolar karisik degil aslinda cok basit bir sekilde birlestirdim, fotograflarda karisik görünüyor sanirim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts