Ömer Gencer 23 Ağustos 2014 Paylaş 23 Ağustos 2014 aracım 2001 focus arac marşa basmıyor usta geldi akü sağlam marştan düz veriyor marş dönüyor ama motor çalışmıyor ve ateşleme yok bu iki arıza muhtemelen birleşik Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 23 Ağustos 2014 Paylaş 23 Ağustos 2014 bobin buji kablosu buji leri 3 unu bi kontrol ettirin 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 23 Ağustos 2014 Paylaş 23 Ağustos 2014 bence immo olabilir,lakin önce immo ışığına bakmak lazım eğer kontağı açtıkdan sonra immo sönmüyorsa immodur yoksa immodan değildir ki bu araçda immo ışığı varmı yokmu bilmiyorum.Bobinler arızalıda olsa birşekilde çalışır ama sağlıklı ateşleme olmaz.Bobinlere giden kablolar kontrol edilmeli özellikle bobin kablo birleşme yerine ve sigorta kutusundaki sigortalar gözden geçirilmeli. 1 Yorum bağlantısı
Ömer Gencer 23 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 23 Ağustos 2014 bence immo olabilir,lakin önce immo ışığına bakmak lazım eğer kontağı açtıkdan sonra immo sönmüyorsa immodur yoksa immodan değildir ki bu araçda immo ışığı varmı yokmu bilmiyorum.Bobinler arızalıda olsa birşekilde çalışır ama sağlıklı ateşleme olmaz.Bobinlere giden kablolar kontrol edilmeli özellikle bobin kablo birleşme yerine ve sigorta kutusundaki sigortalar gözden geçirilmeli. konsolda saatin yanında kırmızı ışık var immo ışığı hızlı hızlı yanıp sönüyo o zaman immo arızası olabilir çözüm nedir Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 23 Ağustos 2014 Paylaş 23 Ağustos 2014 konsolda saatin yanında kırmızı ışık var immo ışığı hızlı hızlı yanıp sönüyo o zaman immo arızası olabilir çözüm nedir kontak anahtarının içini açıp immo chipini sökün, bir müddet bekleyip tekrar takın, daha önce başıma gelmiş bu şekilde çözmüştüm, bu arada içini açarken dikkat edin, immo chipi sabit değil açınca düşebilir. 1 Yorum bağlantısı
Ömer Gencer 23 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 23 Ağustos 2014 kontak anahtarının içini açıp immo chipini sökün, bir müddet bekleyip tekrar takın, daha önce başıma gelmiş bu şekilde çözmüştüm, bu arada içini açarken dikkat edin, immo chipi sabit değil açınca düşebilir. tamam bi deneyeyim Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 23 Ağustos 2014 Paylaş 23 Ağustos 2014 konsolda saatin yanında kırmızı ışık var immo ışığı hızlı hızlı yanıp sönüyo o zaman immo arızası olabilir çözüm nedir İmmo ışığı araç çalışmazken zaten yanıp yanıp söner.. bu normaldir.. Yorum bağlantısı
Ömer Gencer 23 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 23 Ağustos 2014 İmmo ışığı araç çalışmazken zaten yanıp yanıp söner.. bu normaldir.. kontak açık marşa basma sırasında sönmesi lazım değili yanlış biliyorsam uyarın Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 23 Ağustos 2014 Paylaş 23 Ağustos 2014 kontak açık marşa basma sırasında sönmesi lazım değili yanlış biliyorsam uyarın Marş aldıktan sonra sönüyor bildiğim kadarıyla. Yani araç çalışınca. Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 23 Ağustos 2014 Paylaş 23 Ağustos 2014 Marş aldıktan sonra sönüyor bildiğim kadarıyla. Yani araç çalışınca. Malesef öyle değil,kontağı açarsın işık söner ve çalıştırırsın,eğer ışık yanıp yanıp sönüyorsa arıza var demektir. konsolda saatin yanında kırmızı ışık var immo ışığı hızlı hızlı yanıp sönüyo o zaman immo arızası olabilir çözüm nedir Araçda eğer şase var ise immo arızası verir bu immo arızalı olduğu anlamına gelmez,arıza başka yerlerde olur.Göstergenize bakın yanmaması gereken ışıklardan yanan varmı.Mesela bende yağpompasının kabloları birbirine hafif temas ettiği için immo arızası veriyordu ve aracı çalıştıramıyordum.Soyulmuş kabloları tamir ettim düzeldi.Arıza başlangıcı : Kontağı çeviriyorum immo ışığının sönmesini bekliyorum ama sönmüyor yanıp yanıp sönüyor normalde o ışık sönük.Sorunu halledince kontağı açıyorum immo anahtar tanıma işini bitirince sönüyor. 1 Yorum bağlantısı
Ömer Gencer 23 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 23 Ağustos 2014 Malesef öyle değil,kontağı açarsın işık söner ve çalıştırırsın,eğer ışık yanıp yanıp sönüyorsa arıza var demektir. Araçda eğer şase var ise immo arızası verir bu immo arızalı olduğu anlamına gelmez,arıza başka yerlerde olur.Göstergenize bakın yanmaması gereken ışıklardan yanan varmı.Mesela bende yağpompasının kabloları birbirine hafif temas ettiği için immo arızası veriyordu ve aracı çalıştıramıyordum.Soyulmuş kabloları tamir ettim düzeldi.Arıza başlangıcı : Kontağı çeviriyorum immo ışığının sönmesini bekliyorum ama sönmüyor yanıp yanıp sönüyor normalde o ışık sönük.Sorunu halledince kontağı açıyorum immo anahtar tanıma işini bitirince sönüyor. immo okumaması hem marşa basmıyor marşa düzkontak yapıyoruz bujilere elektrik gelmiyor yani immo araca marş dahi bastırmaz mı? Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 23 Ağustos 2014 Paylaş 23 Ağustos 2014 hayır immo kilitlense dahi araca marşı bastırır ama benzin yok gibi motor start almaz. sadece marş dinamosu döner durur. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 24 Ağustos 2014 Paylaş 24 Ağustos 2014 hayır immo kilitlense dahi araca marşı bastırır ama benzin yok gibi motor start almaz. sadece marş dinamosu döner durur. Malesef marşda almaz fordlarda.Sizin araçlarda immo arızası olduğunda marş alıyormu bilmem benim araçda immo arızasında marş almıyor neticede buda ford diğerleride ford fark olsa ne kadar olur.İmmo anahtarı okumassa marş almaz fordlarda bunu bana immocu söylemişti diğerlerinde aldığı oluyormuş.Neticede motor ve mekanik aksamda ford diğerlerinden çok üstün benim şahsi fikrim bu 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 24 Ağustos 2014 Paylaş 24 Ağustos 2014 benim başıma 2008 starexte gelmişti anahtar kilitlendi anahtarın üzerindeki ışık takılı kalmıştı, bende anahtarı açınca immo chipi aracına içerisine düştü, baya bir aradım chipsiz araç marş basıyordu hatta chipi bulduğumda anahtarın yanına yaklaştırıp marş basınca çalıştı, sonra chipi uzaklaştırıp basınca marş bastı ama çalışmadı. Fordda farklı mı bilmem ama büyük ihtimal aynıdır diye düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Özcan Keskin 24 Ağustos 2014 Paylaş 24 Ağustos 2014 hayır immo kilitlense dahi araca marşı bastırır ama benzin yok gibi motor start almaz. sadece marş dinamosu döner durur. ben anahtardan immoyu çıkararak denedim immo yoksa tık yok. yani sıfır hareket. akü yokmuş gibi 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts