Mehmet Akın Çakar 23 Ağustos 2014 Paylaş 23 Ağustos 2014 arkadaşlar arabada bir sıkıntı yoktu ta ki yağ değişimine kadar. aracı alalı 2 ay oldu daha önce kaç numara yağ kullandıklarını bilmiyorum ama ben geçen hafta filtre ile birlikte yağ değişimi yaptım. 5-30 yağ koyduk. dün itibari ile motordan piston şıkırtı sesi gelmeye başladı. gaza bastıkça geliyor. büyük ihtimalle aldık elimize motoru. ama yağsız kalmadı araba bu nasıl olur. birde ustalara gösterdik hepsi rektefiye diyor. en iyi nasıl kurtarabilirim. ne yapmam gerekiyor. yardımcı olabilecek abilerim ustalarım var mıdır ? Yorum bağlantısı
Hüseyin Vuruşkan 23 Ağustos 2014 Paylaş 23 Ağustos 2014 Sesin nereden, ne şekilde geldiğini iyi dinlemek lazım tabii ki ama benim bir abimde 2001 civic vardı. Aynı gaza basınca şıkırtı sesi vardı. Göstermiş ustalara... 2500TL gibi fiyatlar çekerlerken, ver şu arabayı kendi tanıdığım 2 ustaya göstereyim dedim. Meğer fincanlardan geliyormuş 250TL hallettiler işçilik+parçalar dahil. Yani ustadan ustaya farkeder. Yetkili servisler LPG'li araçlara bakmıyor. Aracınızda LPG yoksa yetkili servise de danışıp arızayı daha net anlayıp sonra en uygun şekilde kurtulmaya çalışın bence. Yorum bağlantısı
Mehmet Akın Çakar 23 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 23 Ağustos 2014 yetkili servise götürdük direk sesi dinledi bir usta açıp bakmak lazım dedi tabi onlar orda aldığın nefese bile para yazdıkları için birşey diyemedik. orjinal motor istersen 13.000 tl . yan sanayi istersen 6.000 tl. dediler. direk para konuşuyor Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 24 Ağustos 2014 Paylaş 24 Ağustos 2014 yetkili servise götürdük direk sesi dinledi bir usta açıp bakmak lazım dedi tabi onlar orda aldığın nefese bile para yazdıkları için birşey diyemedik. orjinal motor istersen 13.000 tl . yan sanayi istersen 6.000 tl. dediler. direk para konuşuyor Peki aracın yağını kontrol ettiniz mi. Araçta yağ ne durumda? Yağ esiltme olmuşmu? Yorum bağlantısı
Mehmet Akın Çakar 24 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 24 Ağustos 2014 Mehmet abi, araç geçen hafta yağ eksilttiğini anladığım için değişim yapmıştım. meğersem karterden biyerlerden kaçırıyormuş. ama tamamen bitik yağ ile kuru bi şekilde kullanmadık hiç. ama 2-3 lt ekildiğini farketmiştim. onun üzerine değişimi yaptık. hiç yağ lambası yakmadı araba. Yorum bağlantısı
Semih OZCAN 24 Ağustos 2014 Paylaş 24 Ağustos 2014 Öncelikle çok geçmiş olsun. Aracınız büyük ihtimal yatak vuruyor. Size satan adam sesi kesmek için kalın yağ koymuş motora sizde alırken farketmediniz. daha sonra yağ değişiminde 5-30 yağ yani ince bir yağ koyduğunuz için tekrar ses meydana çıkmış 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 24 Ağustos 2014 Paylaş 24 Ağustos 2014 Mehmet abi, araç geçen hafta yağ eksilttiğini anladığım için değişim yapmıştım. meğersem karterden biyerlerden kaçırıyormuş. ama tamamen bitik yağ ile kuru bi şekilde kullanmadık hiç. ama 2-3 lt ekildiğini farketmiştim. onun üzerine değişimi yaptık. hiç yağ lambası yakmadı araba.Şu anda ses geliyor diyorsunuz. Şimdide mi eksik acaba. Öncelikle çok geçmiş olsun. Aracınız büyük ihtimal yatak vuruyor. Size satan adam sesi kesmek için kalın yağ koymuş motora sizde alırken farketmediniz. daha sonra yağ değişiminde 5-30 yağ yani ince bir yağ koyduğunuz için tekrar ses meydana çıkmışSemih beyin dediği aklıma geliyor ama getirmek istemiyorum. 1 Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 24 Ağustos 2014 Paylaş 24 Ağustos 2014 Öncelikle çok geçmiş olsun. Aracınız büyük ihtimal yatak vuruyor. Size satan adam sesi kesmek için kalın yağ koymuş motora sizde alırken farketmediniz. daha sonra yağ değişiminde 5-30 yağ yani ince bir yağ koyduğunuz için tekrar ses meydana çıkmış Bu fikre bende katılıyorum, aracı satarken kalın yağ ve katkı maddesi ile motor sesini azaltıyorlar. Vesile ile motor yağ katkısı diye satılan ürünler sorunu çözmez sadece gizler. Araçlarınıza üreticinin önerdiğinin dışında viskozitede ve herhangi bir katkı maddesi koymayın. Yorum bağlantısı
Mehmet Akın Çakar 24 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 24 Ağustos 2014 (düzenlendi) şu anda eksik değil yağı. peki bişey sorucam. yine 10-40 yağa dönsek içindekini komple atıp. sesin düzelme ihtimali varmıdır acaba ? Öncelikle çok geçmiş olsun. Aracınız büyük ihtimal yatak vuruyor. Size satan adam sesi kesmek için kalın yağ koymuş motora sizde alırken farketmediniz. daha sonra yağ değişiminde 5-30 yağ yani ince bir yağ koyduğunuz için tekrar ses meydana çıkmış Teşekkür ederim, benim düşüncemde o yönde. ben ne zaman 5-30 yani doğru olan yağı koydum. o zaman bu sorun oluştu. kesin onunla alakalı 24 Ağustos 2014 tarihinde Mehmet Akın Çakar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Akın Çakar 24 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 24 Ağustos 2014 Öncelikle çok geçmiş olsun. Aracınız büyük ihtimal yatak vuruyor. Size satan adam sesi kesmek için kalın yağ koymuş motora sizde alırken farketmediniz. daha sonra yağ değişiminde 5-30 yağ yani ince bir yağ koyduğunuz için tekrar ses meydana çıkmış şimdi semih kardeşim sana can alıcı bir soru, ben tekrar arabadaki yağı boşaltsam geri 10-40 koysam ses düzelirmi yani yine gizlenirmi ? Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu 24 Ağustos 2014 Paylaş 24 Ağustos 2014 (düzenlendi) Sorununuz lifter olmasın.Benimde yağ değişiminden sonra ses gelmeye başladı belli bir müddet sonunda ses kesildi. 24 Ağustos 2014 tarihinde Yalçın Dağlıoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Akın Çakar 24 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 24 Ağustos 2014 Sorununuz lifter olmasın.Benimde yağ değişiminden sonra ses gelmeye başladı belli bir müddet sonunda ses kesildi. lifter nedir ağabey. nasıl anlarım sorunun ondan olduğunu ? Yorum bağlantısı
Mehmet Akın Çakar 24 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 24 Ağustos 2014 Birde belirtmek istediğim birşey var, ses rolantide gelmiyor, hareket halinde iken geliyor ve rolantide gaza basınca geliyor 1500-2000 devirlerde başlıyor. Ustalar yardımlarınızı bekliyorum, 10 - 40 yağa dönsem ses düzelirmi ? Yorum bağlantısı
Misafir 24 Ağustos 2014 Paylaş 24 Ağustos 2014 10-40 a dönerseniz yine olan sorunu gizlersiniz, ses cikmadan içten içe motor daha büyük masrafa yol açabilir Yorum bağlantısı
Onur Bulut 24 Ağustos 2014 Paylaş 24 Ağustos 2014 10-40 a dönerseniz yine olan sorunu gizlersiniz, ses cikmadan içten içe motor daha büyük masrafa yol açabilir +1 Ozan'a katılıyorum.10-40 yağa dönüp sesi gizlesen ne değişecek ? Sorun varsa halledilip öyle binilmeli daha fazla masraf çıkmaması için. Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu 24 Ağustos 2014 Paylaş 24 Ağustos 2014 Araç rolantide cık cık sesi yapar Yorum bağlantısı
Mehmet Akın Çakar 24 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 24 Ağustos 2014 yok abi cık cık değil. yatak vurma sesi geliyor Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 24 Ağustos 2014 Paylaş 24 Ağustos 2014 (düzenlendi) yetkili servise götürdük direk sesi dinledi bir usta açıp bakmak lazım dedi tabi onlar orda aldığın nefese bile para yazdıkları için birşey diyemedik. orjinal motor istersen 13.000 tl . yan sanayi istersen 6.000 tl. dediler. direk para konuşuyor Benim tavsiyem; motor alma işine sakın girme, sat gitsin, attan düşen bilirmiş, Benim ömrümü yedi daha iyisini alırsın inşallah. 24 Ağustos 2014 tarihinde Cemil Çınar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emre Demir 24 Ağustos 2014 Paylaş 24 Ağustos 2014 Ayıplı mal olarak satacaksınız. Dişinden tırnağından para artırıp alan kişinin suçu ne olacak. Satılacak ise yaptırılmalı yada alan kişiye söylenmeli. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Akın Çakar 24 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 24 Ağustos 2014 bana yapılan namusuzluğu başkasına yapmam.kimseden korkumuz yokta Allah korkusu var. yaptırıcaz bi şekilde arabayı fakat en ucuz yolu bulmaya çalışıyorum 2 Yorum bağlantısı
Semih OZCAN 30 Ağustos 2014 Paylaş 30 Ağustos 2014 10-40 yağ sesi gizlemez 2 litre 75 80 yani şanzuman yağ koyun üstünü 15 40 koyun o zaman ses fln kalmaz 1 Yorum bağlantısı
Yasin Çalışkan 6 Eylül 2014 Paylaş 6 Eylül 2014 biyerde okumuştum yüksek oktanlı benzinle geçiyor dıe hatrlıyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Eylül 2014 Paylaş 6 Eylül 2014 10-40 yağ sesi gizlemez 2 litre 75 80 yani şanzuman yağ koyun üstünü 15 40 koyun o zaman ses fln kalmaz Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 6 Eylül 2014 Paylaş 6 Eylül 2014 10-40 yağ ile muhtemelen ses gelmeyecektir. Hatta o şekilde uzun bir süre daha araç sıkıntısız kullanılabilir. Biraz da şans işi.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts