Murat_Durmaz 26 Ağustos 2014 Paylaş 26 Ağustos 2014 selamlar, fiesta aracımı 1,5 yıldır gazlı olarak kullanıyorum. son günlerde özellikle klima açık iken gaz pedalından ayağımı çektiğimde devir saati 2000 de takılı kalıyor. 3-4 saniye sonra inmeye başlıyor. ayrıca klima kapalı iken devir saatinde dalgalanma oluyor. 800-1200 arası gidip geliyor. özellikle durmak istediğimde debriaja basım vitesi boşa attığımda önce ibre 800 ü görüyor sonra 1200 e çıkıyor. en sonunda 1000 de sabitleniyor. her durmak istediğimde ne zaman boşa atsam bu olay oluyor. gazcıya götürdüp makineye bağladılar , arıza bulunamadı. sonra motorcuya gittim. boğaz kelebeği temizlendi. sıkıntı yine devam ediyor. geçen hafta yine gittim gazcıya . 1000 bakımı gelmişti. filtreler değişti. arızayı söyledim yine bi sıkıntı bulamadılar. (test ettim hem gazda hem benzinde yapıyor) bu durumu motorcuda mı halletmem gerekli, yoksa gazcıda mı? değerli yorumlarınızı bekliyorum??? Yorum bağlantısı
Cem Işık 26 Ağustos 2014 Paylaş 26 Ağustos 2014 Aklıma gaz kelebeği geliyor benim, temizlettiniz mi? Kirlendiyse bu sorunu yapabilir. Temizlemek sorunu düzeltmediyse değişim gerekebilir. Ama motorcu çözecek bu sorunu.. 2 Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 26 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 26 Ağustos 2014 temizlendi gaz kelebeği, motorcu ile gazcı arasında mekik dokuyoruz Yorum bağlantısı
İnan Çınar 26 Ağustos 2014 Paylaş 26 Ağustos 2014 Forumda bu konu ile ilgili başlıklar mevcut. Konu açtığınız bölümdeki başlıkları incelerseniz faydalı olacaktır. Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 26 Ağustos 2014 Paylaş 26 Ağustos 2014 Yanlış değilsem hava filtresinin içerisinde bir sensör var.O sensörün yenisini alıp deneyin o arızalı olabilir. Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer 27 Ağustos 2014 Paylaş 27 Ağustos 2014 Ustalar, sensörlere baksınlar,özellikle km hız sensörü (bir ucu şanzımanda bir ucu yani fiş tarafı, kalorifer musluğu çıkışında) 1 Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ağustos 2014 Paylaş 27 Ağustos 2014 1-Arabanın hava hortumları kontrol edilmeli. 2-direksiyon basınç müşürü kabloları 3- gaz kelebeği 4-zannetmiyorum ama hız sensörü ama şöyle bir durum var hız sensörü söküldüğünde sorun giderse yenilecek derlerse yüzde yüz dogru değildir. Çalışan sistemi kandırıyorsunuz sökmekle yenisini takınca sorunun devam etme olasılığı var Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 28 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 28 Ağustos 2014 anladım. bu sabah aracı çalıştırdığımda gaza geçtiği anda stop etti.. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ağustos 2014 Paylaş 28 Ağustos 2014 İlginç aklıma araba bi yerden hava alıyor ondan mı diye bi düşünce geliyor ama tam da emin olamadım Yorum bağlantısı
Bora Garip 28 Ekim 2014 Paylaş 28 Ekim 2014 arabamı alalı iki gün oldu yaklaşık 60 kilmetre yaptıktan sonra düşük devirden yüksek devirlere geçmeye çalıştığımda ani hızlanmalarda kalkışlarda sendelemeye başladı. Pislikten ötürü olduğunu sandım boşa atıp devir yükselttim bir kaç kere düzeldi ancak ertesi sabah devir saatinde dalgalanmalar olmaya başladı. ve birkaç kez kendi kendine istop etti. Hemen servise gittim tüm kontroller yapıldığında 2 pistonun çalışmadığı anlaşıldı. ateşleme sistemi komple kontrol edildi ve sorunun indiksiyon bobininde olduğu anlaşıldı yenisi ile değiştiğinde sorun ortadan kalktı. belki sizinde böyle bir sorununuz olabilir. Yorum bağlantısı
AHMET OLCAY 11 Kasım 2014 Paylaş 11 Kasım 2014 Bnm arabadada ayni sorun vardi devir saati rolantide 800-1200 arasi dalgalanma yapiyordu rolanti sabitleyicisini sokup temizledim sonra motorun alt kisminda emme manifoldunun T seklinde borusu vardi degistirdim sorun duzeldi kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 11 Kasım 2014 Yazar Paylaş 11 Kasım 2014 Bnm arabadada ayni sorun vardi devir saati rolantide 800-1200 arasi dalgalanma yapiyordu rolanti sabitleyicisini sokup temizledim sonra motorun alt kisminda emme manifoldunun T seklinde borusu vardi degistirdim sorun duzeldi kolay gelsin. anladım. mesale benimki atıyorum kırmızı ışıkta diyelim. tam duracağım zaman devir 800 düşer sonra 1200 çıkar, akabinde 1000 gibi sabitlenirdi. yani sürekli duracağım zaman yapardı, rolanti beklerken durup dururken yapmazdı. sizinki de mi bu şekilde oluyordu? ayrıca rolanti sabitleyicisi dedğiniz sensör değil dimi? benim rolanti sensörü , boğaz kelebeği temizlendi, ama yine aynı durum devm ediyor Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 24 Kasım 2014 Yazar Paylaş 24 Kasım 2014 Akü bitmiş olabilir. 1 ay önce değişti Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 22 Ekim 2015 Yazar Paylaş 22 Ekim 2015 merhaba , dün aracımda bir şey farkettim. dün akşam eve gelip aracı stop ettirmek üzereyken ön camları kapatmak istediğimde aracın devrinin düştüğünü ve motor sesinin değiştiğini farkettim. sonra bu işlemi tekrar tekrar yaptım yine devir düştü ve motorun sesi değişti. zaten aracımda yukarıda bahsettiğim şekilde devir dalgalanması vardı. elektriksel bir arızamıdır, Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat 22 Ekim 2015 Paylaş 22 Ekim 2015 Rölanti sensörü varsa o bozuk gibi görünüyor. Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 22 Ekim 2015 Yazar Paylaş 22 Ekim 2015 Rölanti sensörü varsa o bozuk gibi görünüyor. rölanti sensörü var. diğer adı rolanti valfi mi? bu ise var. hatta temizlenmişti bi ara, ama yine dalgalanıyor Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat 22 Ekim 2015 Paylaş 22 Ekim 2015 Bazı araçlarda valf sensör ayrı oluyordu. Sizde tek olabilir görevi sizin yerinize rolantiyi dengelemek. Klima açıkken, araç soğukken yada yük bindiğinde deviri yüksek tutar. Bir ihtimal şarj dinamosu da olabilir sizin sorun. Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 22 Ekim 2015 Paylaş 22 Ekim 2015 havafiltresi motorun üstünde ise rolanti valfi havafiltresinin içerisinde siyah bir parça. Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 22 Ekim 2015 Yazar Paylaş 22 Ekim 2015 havafiltresi motorun üstünde ise rolanti valfi havafiltresinin içerisinde siyah bir parça. evet, hava filtresi motor üstünde , valf kaynaklımıdır diyorsunuz? Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 22 Ekim 2015 Paylaş 22 Ekim 2015 Direk o diyemiyorum ama bir pislik ya da su varsa problem yapabilir. Araba gaz yemez sıkıntılı çalışır. Yorum bağlantısı
Recommended Posts