İçeriğe Yönlendir

Triger Değişimi Sonrası Sorunlarım

Mustafa Kabadayı

Recommended Posts

Mustafa Kabadayı

öncelikle herkese merhaba. 2009 otomatik 1.4 trend lpgli fiestamı 8 ay önce aldım. razaman bayramından bir hafta önce genel bakımını yaptırıp trigeri değiştirdim. arabayı ustadan aldıktan sonra araba vites geçişleri aşırı sert hissediliyordu ve araba 90 kmde 3500 devir 110 km hızda 4500 devirde gidiyordu. ve arabanın motor arıza lambası yanıyordu. sonra ustaya götürdüm sildi lambayı sonrasında yolda yine yandı. yine ustaya götürdüm beni şanzumanda sorun olabilir diye maslak sanayi sitesine bir ustaya gönderdi. o ustayla 4-5 dükkana gittik trak sensörü bozuk gözüküyor değiştirlim dedi iyi dedik yine sorun hallolmadı sonra orada bir fordçuya gittik bana illa yetkili servise gitmen lazım dedi. servise götürdüm anlattım bakmadan usta sentede problem dedi ileri bir tarihe randevu verdi. sonra kendi ustamı aradım sentedeymiş dedim getir bir daha bakayım dedi yaptı 10 gün sorunsuz kullandım. sonra halkalıdan gelirken aynı anda yağ, motor arıza ve akü lambası hızlı bir şekilde yanıp sönüyor ve araba tekliyor o anda. sonra 2 km gidip aynısını yapıyor. yine yetkili servise götürdüm o serviste konuştuğum ustaya yaşananı anlattım. usta arabayı senteye aldı. su borusunu değiştirdiler. usta arabayı teyebe varana kadar söktüm şasilere baktım bilgisayar arıza göstermiyor dedi ama lambalar aynı dediğin gibi yanıyor iş beyime gidiyor dedi. bana lpgni servise götür beyinden ayırsınlar öyle getir deha sağlıklı bakarız dedi. 1 aydır arabanın sorunu çözülemedi çok soğudum arabadan. sorun ne olabilir ilk arabamdı ve araba hakkında çok birşey bilmiyorum. ustalara çok para vermek istemiyorum. yardımcı olursanız sevnirim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cemil Çınar
(düzenlendi)

Servise gidip trigere tekrar baktırın, o gittiğiniz ustaya bir daha gitmeyin. Triger Baskı balata gibi parçaları her usta değiştiremez, bazen kullandıkları parçadan bile sıkıntı olabiliyor.

Yanlış baskı balata yüzünden focusta uzun süre sıkıntı çekmiştim.

Geçmiş olsun.

tarihinde Cemil Çınar tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Öncelikle geçmiş olsun, anlattığınız şekilde sorun LPG'den kaynaklı gibi görünüyor. Benzinli Fiesta'ların LPG'yi çok sevmedikleri forumumuzda daha önce de konuşulmuştu. Ancak siz bana göre birçok usta dolaşmakla yanlış yapıyor, şifayı farklı yerde arıyorsunuz. Bence sürekli aynı yetkili servise götürmenizde fayda var, hem garantili yapıyorlar hem de ellerinde bilgisayar ve teknik ekipman biraz daha fazla olduğu için deneme yanılma yoluyla da tamir yapıyorlar. Sürekli yetkili servise gitmenizde fayda var. Problem belkide sizin zannettiğiniz kadar büyük değildir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Kabadayı

Servise gidip trigere tekrar baktırın, o gittiğiniz ustaya bir daha gitmeyin. Triger Baskı balata gibi parçaları her usta değiştiremez, bazen kullandıkları parçadan bile sıkıntı olabiliyor.

Yanlış baskı balata yüzünden focusta uzun süre sıkıntı çekmiştim.

Geçmiş olsun.

servis trigeri senteye aldı problem sentede değil dedi lpgyi ayırtıp bugün servise verdim. haftaya bakacaklar ama gereksiz şeyleri değiştirelim derse servis pahalı oluyor. ne yapacağımı şaırdım valla yapılsın satacam o kadar bunaldım

Öncelikle geçmiş olsun, anlattığınız şekilde sorun LPG'den kaynaklı gibi görünüyor. Benzinli Fiesta'ların LPG'yi çok sevmedikleri forumumuzda daha önce de konuşulmuştu. Ancak siz bana göre birçok usta dolaşmakla yanlış yapıyor, şifayı farklı yerde arıyorsunuz. Bence sürekli aynı yetkili servise götürmenizde fayda var, hem garantili yapıyorlar hem de ellerinde bilgisayar ve teknik ekipman biraz daha fazla olduğu için deneme yanılma yoluyla da tamir yapıyorlar. Sürekli yetkili servise gitmenizde fayda var. Problem belkide sizin zannettiğiniz kadar büyük değildir.

arabayı lpgden ayırttım servise giderken yine aynı sorunu yaptı cevaplarınız için teşekkür ederim. problem ne bir türlü belirlenemiyor çıkamadım işin içinden

Yorum bağlantısı
Osman Nuri Köknar

Aracın triger setini değiştirdiğim zaman çevremdekiler bu gibi parçaların yetkili serviste değişmesinin daha faydalı olacağını söylediler. Nitekim yetkili servis ile usta arasında 100 lira gibi fark vardı. Hem parça garantili oluyor hemde o parçadan kaynaklanan sorunlar servis tarafından çözülüyor. Çok geçmiş olsun. İnşallah bir an önce sorunlarınızı çözersiniz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Kabadayı

Sorunum neden kaynaklaniyordur acaba problem beyinde olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Araç beyin problemleri genelde net olur.Kısaca beyin bozulursa araç çalışmaz :) O yüzden beyinle ilgili sıkıntı olacağını zannetmiyorum.Sizin probleminiz büyük ihtimalle hala sente sıkıntısı. Osman ustaya götürün bence aracınızı. 

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Bendeniz iyi usta ( Osman+Fatih yada noname ) buldum neden başımı derde sokayım diye başka marka araba bakmaktan vazgeçtim. sizler nasıl aynı sorun için başka başka yerlere gösteriyorsunuz bir türlü anlayamıyorum. Evet bazı semtlere biraz uzak olabilir Maslak ,ama aynı tamirat için 3 farklı yere gitmekten daha ucuza gelecektir.

Yorum bağlantısı
Murat Okan

Maslağa gidince No Name Servise uğramalıydınız.Osman Usta hallederdi

Hocam trigeri değiştirmeyi düşünüyorum. No name tavsiye ediyorsanız oraya gideyim

öncelikle herkese merhaba. 2009 otomatik 1.4 trend lpgli fiestamı 8 ay önce aldım. razaman bayramından bir hafta önce genel bakımını yaptırıp trigeri değiştirdim. arabayı ustadan aldıktan sonra araba vites geçişleri aşırı sert hissediliyordu ve araba 90 kmde 3500 devir 110 km hızda 4500 devirde gidiyordu. ve arabanın motor arıza lambası yanıyordu. sonra ustaya götürdüm sildi lambayı sonrasında yolda yine yandı. yine ustaya götürdüm beni şanzumanda sorun olabilir diye maslak sanayi sitesine bir ustaya gönderdi. o ustayla 4-5 dükkana gittik trak sensörü bozuk gözüküyor değiştirlim dedi iyi dedik yine sorun hallolmadı sonra orada bir fordçuya gittik bana illa yetkili servise gitmen lazım dedi. servise götürdüm anlattım bakmadan usta sentede problem dedi ileri bir tarihe randevu verdi. sonra kendi ustamı aradım sentedeymiş dedim getir bir daha bakayım dedi yaptı 10 gün sorunsuz kullandım. sonra halkalıdan gelirken aynı anda yağ, motor arıza ve akü lambası hızlı bir şekilde yanıp sönüyor ve araba tekliyor o anda. sonra 2 km gidip aynısını yapıyor. yine yetkili servise götürdüm o serviste konuştuğum ustaya yaşananı anlattım. usta arabayı senteye aldı. su borusunu değiştirdiler. usta arabayı teyebe varana kadar söktüm şasilere baktım bilgisayar arıza göstermiyor dedi ama lambalar aynı dediğin gibi yanıyor iş beyime gidiyor dedi. bana lpgni servise götür beyinden ayırsınlar öyle getir deha sağlıklı bakarız dedi. 1 aydır arabanın sorunu çözülemedi çok soğudum arabadan. sorun ne olabilir ilk arabamdı ve araba hakkında çok birşey bilmiyorum. ustalara çok para vermek istemiyorum. yardımcı olursanız sevnirim.

Gg.olsun ..Servis triger değiiişimi için ne fiyat vermişti?
Yorum bağlantısı
Mustafa Kabadayı

Teşekkürler ben serviste değil sanki sanayi sitesinde komşunun tavsiyesi üzerine bir üstada yaptirdim onbin bakimi arti trger 500 tlye

Ama bin pismanim

Yorum bağlantısı
Osman Nuri Köknar

Ben sadece triger setini 370 TL' ye değiştirmiştim yetkili serviste. V kayışıda beraber değişmişti tabi

Yorum bağlantısı
Murat Okan

Ben sadece triger setini 370 TL' ye değiştirmiştim yetkili serviste. V kayışıda beraber değişmişti tabi

Devir daim pompası değiştimi?
Yorum bağlantısı
Osman Nuri Köknar

Devir daim pompası değiştimi?

Hayır sadece triger kayışı ile v kayışı değişti. Dİğer bakımlarını daha sonra yaptırdım. Nisan ayında yaptırmıştım.

Yorum bağlantısı
Mustafa Kabadayı

Herkese selam. Az önce servisten geldim aracin LPG beyni bozulmuş. Lavoto LPG var arabada. Maslak veya ikitellide onerebileceginiz LPG beyin tamircisi var mi acaba?

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Aracın lpg beyni bozuksa benzinde aynı problemleri yaşamamanız lazım.

Yorum bağlantısı
Mustafa Kabadayı

Ford yetkili servisibsorun LPG beyninde dedi. Arabada sorun kalmadi dedi. Arabayi bugün aldim sorun yasamadim. Haftasonu lavato servisine gideceğim. Durumu yeniden yazarim

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...