İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk2 Hoparlor Kablo Renkleri

Misafir

Recommended Posts

Elimdeki jvc marka teybi baglamaya çalışıyorum. Ancak hoparlor kablo dizimi biraz tuhaf geldi. Asagida resmini ekledim renkler Soldan saga dogru soyle;

Gri

Beyaz

Gri-kirmizi

Beyaz- kirmizi

Gri -beyaz

beyaz -mor

Gri -siyah

Beyaz -siyah

Simdi hb ublarin hangileri sol on sol arka sag on ve sag arkadir bilen varsa lutfen yardim etsin.tahmini bagladim cok degisik gulu gulu ses cikti :)

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Bence gri kabloyu kes.  :D  Filmlerde genelde maviyi mi kesiyorlardı. Bu aparlö işleri hep karışıktır zaten. :biggrin:  Aydın Akdeniz yada Oktay abi çözer bunu.  :good1:

Yorum bağlantısı
Ensari Tekel

Hocam şansa bende bugün yeni teybi taktırdım. Yarım saat kablolar felan uğraştı tek tek deneyerek adam.Keşke dikkat etseydim, 1 kaç fotoğraf çektim başlıkta açacağım zaten konuyla ilgili. Çektiğim fotolar inşallah işinize yarar. Ama şunu söylemek isterim, teybi takan usta birkaç kombinasyon yaptı örneğin mavi beyaz dan sol arka ses veriyor diyelim, ama mavi kırmızı ile daha net ve daha temiz ses verdi. nasıl oldu bilmiyorum ama yanımda bana da sordu hangisi daha temiz ses veriyor diye. O yüzden deneme yanılma diyorum  ve o kadar kablo arasında Allah sabır versin. Fotoları yüklemeye çalışacağım. 

Yorum bağlantısı
Ensari Tekel

Yunus Emre hocam çok bir faydası olur mu bilmem, keşke takmadan çekseydim resmini ama olduğu kadar.

XuRaPNs.jpg

27lnk6E.jpg

Yorum bağlantısı

http://imgur.com/SfCGg4o

Bu arada resmi yuklemeyi unutmusum. Gariptir ben mantik olarak ayni renklerin seritli seritsizini esliyordum sokette yan yana olmamasina ragmen. Ama deneme yanilma yoluyla buldum.

Gri : arka sag

Beyaz :arka sag

Gri-kirmizi: on sag

Beyaz- kirmizi:onsag

Gri -beyaz: arka sol

beyaz -mor: arka sol

Gri -siyah:on sol

Beyaz -siyah:on sol

Ama sıkıntı simdi baska:) teybin sari kalin kablosu kontaga bagli 12v baglaniyor kirmizi ince kablo hafiza kablosu olarak soylemisti daha once taktirdigim elektrikci onu surekli 12v gelene bagliyorum ama nafile. Kapat ac yapinca kontagi s i l bastan oluyor. Ne yapmam lazim ustalarim

Yorum bağlantısı
Ensari Tekel

Ayrıca usta bana kontaktan mı olsun, yani kontağa mı bağlı olsun yoksa ana hatta mı diye sordu, bende ana hatta dedim. Muhtemelen başka bir kabloya yani ana güce bağlamanız gerekecek hocam.

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Ben hoparlör uçlarını bulma yöntemini yazmaya çalışırken bulduğunu yazmışsın.

Cdçalar için bağlantı uçları tam tersi, kalın sarı hafıza, ince kırmızı ana besleme ucu.

Yorum bağlantısı

Ben hoparlör uçlarını bulma yöntemini yazmaya çalışırken bulduğunu yazmışsın.

Cdçalar için bağlantı uçları tam tersi, kalın sarı hafıza, ince kırmızı ana besleme ucu.

Her iki kombinasyonu da denedim. Ancak sariyi surekli 12v bagladigimda kontaktan kapanmiyor teyp. Yani sari besleme eger yanlis yorumlamadiysam. Ayrica sokette iki tane sase var biri kalin biri ince kablo. Saseyi de her ikisinden denedim.ama nafile hafiza olayini bir turlu yapamadim. Farlar acikken isigin azalmasini bile yaptim ama bunu yapamadim :)

burda paylamıştım abi. soketin şekline göre uçları bulabilirsin.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/247547-oto-teyp-soketlerinin-bağlantı-uçları-voltaj-ses-vs/

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Her iki kombinasyonu da denedim. Ancak sariyi surekli 12v bagladigimda kontaktan kapanmiyor teyp. Yani sari besleme eger yanlis yorumlamadiysam. Ayrica sokette iki tane sase var biri kalin biri ince kablo. Saseyi de her ikisinden denedim.ama nafile hafiza olayini bir turlu yapamadim. Farlar acikken isigin azalmasini bile yaptim ama bunu yapamadim :)

Sarı uç tek başına bağlandığında cd çaların çalışmaması lazım.

Yorum bağlantısı

Sarı uç tek başına bağlandığında cd çaların çalışmaması lazım.

Buradaki cd calar teyp degil mi sadece cd kismini kastetmiyorsunuz yani.

Calisiyor diye hatirliyorum ama yarin denemee devam edecegim. O zamana kadar fikirleri de bekliyor olacagim :)

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
(düzenlendi)

Buradaki cd calar teyp degil mi sadece cd kismini kastetmiyorsunuz yani.

Calisiyor diye hatirliyorum ama yarin denemee devam edecegim. O zamana kadar fikirleri de bekliyor olacagim :)

Sarı uç tek başına bağlandığında çalışmaması gerekiyor dememdeki kasıt o anda kırmızının nereye bağlandığına cevap gelmesi içindi.

Bağlamaya çalıştığın cihazın cd çalar olduğunu algıladım yanlış mı algılamışım ? yoksa radyo kasetçalar mı bağlamaya çalışıyorsun?

Teyp deyince şimdi kafam karıştı, teyplerde radyo özelliği olmadığı için hafıza da olmaz.

Eğer cd çalara teyp diyorsan aynı şeyden bahsediyoruz.

Muhtemelen hafıza özelliği çalışmayacak, kontaktan cd çalar kapanacak şekilde bağlantı istiyorsan.

Büyük ihtimalle mevcut tesisat ( arabanın tesisatı) hafıza özelliğini -12 volt üzerinden destekliyor.

Ben yerinde olsam sarı ve kırmızıyı +12 volta direkt bağlardım.

Arabanın orijinal cihazı kontak kapalı iken de açık bırakıldığında bir süre sonra kapandığı için tesisat beslemesi farklı. Yani orijinal cihaza göre tasarlanmış bir tesisat mevcut.

tarihinde Nihat Palolu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hasen Kara

Bende mayıs ayında jvc marka almıştım ve düşüdüm en güzeli jvc yetkli servise taktırmak. Yanlış bağlantı felan yaparsınız Allah korusun 285 lira verdim en azından 2 yıl garantisi bozulmaz.

Ayrıca benimde arabayı çalıştırdıktan sonra teyp resetleniyor. Yani kapanıp yeniden açılıyor. Bence çok problem değil. Usta direk bağlamaya felan çalışmıştı ama olmadı. Hiç hafıza problemi felan da yok gayet memnunum. 

Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı

Sarı uç tek başına bağlandığında çalışmaması gerekiyor dememdeki kasıt o anda kırmızının nereye bağlandığına cevap gelmesi içindi.

Bağlamaya çalıştığın cihazın cd çalar olduğunu algıladım yanlış mı algılamışım ? yoksa radyo kasetçalar mı bağlamaya çalışıyorsun?

Teyp deyince şimdi kafam karıştı, teyplerde radyo özelliği olmadığı için hafıza da olmaz.

Eğer cd çalara teyp diyorsan aynı şeyden bahsediyoruz.

Muhtemelen hafıza özelliği çalışmayacak, kontaktan cd çalar kapanacak şekilde bağlantı istiyorsan.

Büyük ihtimalle mevcut tesisat ( arabanın tesisatı) hafıza özelliğini -12 volt üzerinden destekliyor.

Ben yerinde olsam sarı ve kırmızıyı +12 volta direkt bağlardım.

Arabanın orijinal cihazı kontak kapalı iken de açık bırakıldığında bir süre sonra kapandığı için tesisat beslemesi farklı. Yani orijinal cihaza göre tasarlanmış bir tesisat mevcut.

Teyp agiz aliskanligi olmus artik. Direk bağlayıp sonradan kapaniyor mu bir deneyeyim. Tesekkurler.

Bende mayıs ayında jvc marka almıştım ve düşüdüm en güzeli jvc yetkli servise taktırmak. Yanlış bağlantı felan yaparsınız Allah korusun 285 lira verdim en azından 2 yıl garantisi bozulmaz.

Ayrıca benimde arabayı çalıştırdıktan sonra teyp resetleniyor. Yani kapanıp yeniden açılıyor. Bence çok problem değil. Usta direk bağlamaya felan çalışmıştı ama olmadı. Hiç hafıza problemi felan da yok gayet memnunum. 

Kolay gelsin.

Her kontak actiginizda resetliyorsa zaten hafiza problemi yasiyor olmaniz lazim. Bendeki jvcnin ozelligi hafiza beslemesi olmazsa yani resetlenince cihaz acilip sonra kapaniyor. Kendiniz aciyorsunuz :)

Yorum bağlantısı
Hasen Kara

Her kontak actiginizda resetliyorsa zaten hafiza problemi yasiyor olmaniz lazim. Bendeki jvcnin ozelligi hafiza beslemesi olmazsa yani resetlenince cihaz acilip sonra kapaniyor. Kendiniz aciyorsunuz :)

Yok gerçekten hiçbir hafıza sıkıntısı olmuyor. Usb çıkarıp takıtığımda dahi parça kaldığı yerden devam ediyor. Fm kanallarda aynı şekilde. 

Yorum bağlantısı

Teyp resetlenmiyordur sadece kapanip aciliyordur kontaga bagli olarak o zaman.

Sari kabloyu cok cok eminimki 12v baglayip kirmiziyi kontaga baglayarak denemistim ama hafiza olayini gerçekleştirmemisti. Bugun tekrar denedigimde oldu su an sıkıntısız kullaniyorum. Herkese tesekkur ederim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...