Selçuk Kara 2 Eylül 2014 Paylaş 2 Eylül 2014 Merhaba arkadaşlar. Bugün başıma ilginç bir olay geldi. Adana'dan Ankara'ya giderken, oğlumu tuvalete götürmek için, aracımı durdurdum. Tekrar aracı çalıştırdığımda, vitesi P konumundan hareket ettiremedim. Vites P'de takılı kalmıştı. 10-15 dakika denemediğim yöntem kalmadı, ancak bir sonuç alamadım. Sonra Aksaray'daki ford servisinin numarasını bulup yardım istedim. Çekici yönlendirdiler ve yaklaşık 1 buçuk saatte geleceğini söylediler. Çaresizce çekicinin gelmesini beklerken, etraftan bir tornavida buldum. Sanki daha önce forumda, aynı sorunla karşılaşanların tavsiyelerini okumuştum. Aklımda öyle kalmış, ancak nasıl olduğu hakkında hiç bir fikrim yoktu. Tamamen deneme yanılma yöntemiyle, vitesin çerçeve kısmını tornavida yardımıyla çıkarttım. Belki içerisinde takılan bir şeyler vardır diye vites kutusunu kurcalamaya başladım. Sonra bir parçaya denk geldim. Tornavidayla o parçayı ittirip, mandala bastığımda vitesi P konumundan çıkartmayı başardım. Ancak P' ye aldığımda tekrar takılıyordu. Aynı yöntemle tekrar çıkarıp hiç P' ye almadan, benzin alacağım zaman N konumunda bırakarak, Aksaray'a kadar geldim. Yetkili servisteki eleman vites kutusunun sağını kurcaladı, solunu kurcaladı, bilgisayardan vites kutusunun nasıl söküleceğini yazan bir kılavuza baktı. Ben zaten kılavuzdan bir şeylere baktığını gördüğüm anda, elemanın bu konuda hiç bir bilgisinin olmadığını fark ettim. Baktım bu iş çok uzayacak, arabayı daha fazla kurcalatmadan servisten çıktım, Ankara'ya kadar geldim. Şimdi gelelim asıl meseleye. Bu sıkıntının kaynağı ne olabilir? Yarın sanayiye gitmeyi düşünüyorum. Araştırmalarıma göre arızanın kaynağının fren müşürü olduğu söyleniyor. Sizce bu arızadan elektrikçi mi, şanzumancı mı yoksa tamirci mi anlar ? Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 3 Eylül 2014 Paylaş 3 Eylül 2014 Aksaray serviste Yaşar usta var siz onu bulun. O size yardımcı olacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 3 Eylül 2014 Paylaş 3 Eylül 2014 (düzenlendi) Geçmiş olsun. Frene bağlı olarak kilidi açan bir dil var. Bu dilde bir arıza oluşmuş sanırım. Mondeolarda daha pratik olarak aracın anahtarı ile açabilmek için hemen şanzıman kolunun yanında bir boşluk var. Zaten bu öngörülebilecek bir problem. Bence bilen bir usta için zor bir arıza değildir. Saygılarımla. 3 Eylül 2014 tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Kara 3 Eylül 2014 Yazar Paylaş 3 Eylül 2014 Aksaray serviste Yaşar usta var siz onu bulun. O size yardımcı olacaktır. Şu an Ankara'dayım Mehmet Bey. Bu çevrede bir ustaya götüreceğim. Geçmiş olsun. Frene bağlı olarak kilidi açan bir dil var. Bu dilde bir arıza oluşmuş sanırım. Mondeolarda daha pratik olarak aracın anahtarı ile açabilmek için hemen şanzıman kolunun yanında bir boşluk var. Zaten bu öngörülebilecek bir problem. Bence bilen bir usta için zor bir arıza değildir. Saygılarımla. Evren Bey sigortadan olabileceğini söyleyenler de var. Fren müşürünü besleyen bir sigorta atmış olabilirmiş. Şaşmaza götüreceğim. Önce elektrikçiye mi göstersem? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 3 Eylül 2014 Paylaş 3 Eylül 2014 Şu an Ankara'dayım Mehmet Bey. Bu çevrede bir ustaya götüreceğim. Evren Bey sigortadan olabileceğini söyleyenler de var. Fren müşürünü besleyen bir sigorta atmış olabilirmiş. Şaşmaza götüreceğim. Önce elektrikçiye mi göstersem? Ankara'da çok meşhur ov ustası vardı. Aydoğanlarmı neydi. Forumdan Furkan AVCI ile görüşün. O Eskişehir'den gidip şanzuman yaptırmıştı. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 3 Eylül 2014 Paylaş 3 Eylül 2014 Şu an Ankara'dayım Mehmet Bey. Bu çevrede bir ustaya götüreceğim. Evren Bey sigortadan olabileceğini söyleyenler de var. Fren müşürünü besleyen bir sigorta atmış olabilirmiş. Şaşmaza götüreceğim. Önce elektrikçiye mi göstersem? Şaşmazda benim arkadaşlarımın yanına gidin. Onlar sizi yönlendirsin. Yeşilçam Blokları. Roma Kaporta Hacı Usta. Lovato Damla Otogazın yanı. Telefonu: 533 596 15 94. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 3 Eylül 2014 Paylaş 3 Eylül 2014 Muhtemelen Fren müşürü arızalanmıştır. Değiştirince geçer geçmiş olsun.. 1 Yorum bağlantısı
ozkanzorlu 3 Eylül 2014 Paylaş 3 Eylül 2014 Benim bir arkadaşım Honda accord aracında başımıza gelmişti. Işıklarda beklerken P konumuna alıp beklemeye başladı. Yeşil yanınca P'den çıkartamadı aracı, dörtlüleri yakıp servisi aradı. Gelen eleman yaptığı kontrollerde stop lambalarından birinin yanmadığını gördü. Stop lambasını değiştirdiler ve vites P'den çıkıp eski haline kavuştu. Belki sizde de bu tarz bir şey olmuş olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Kara 3 Eylül 2014 Yazar Paylaş 3 Eylül 2014 Şaşmazda benim arkadaşlarımın yanına gidin. Onlar sizi yönlendirsin. Yeşilçam Blokları. Roma Kaporta Hacı Usta. Lovato Damla Otogazın yanı. Telefonu: 533 596 15 94. Saygılarımla. Muhtemelen Fren müşürü arızalanmıştır. Değiştirince geçer geçmiş olsun.. Benim bir arkadaşım Honda accord aracında başımıza gelmişti. Işıklarda beklerken P konumuna alıp beklemeye başladı. Yeşil yanınca P'den çıkartamadı aracı, dörtlüleri yakıp servisi aradı. Gelen eleman yaptığı kontrollerde stop lambalarından birinin yanmadığını gördü. Stop lambasını değiştirdiler ve vites P'den çıkıp eski haline kavuştu. Belki sizde de bu tarz bir şey olmuş olabilir. Değerli arkadaşlar, şaşmazda babamın tanıdığı bir kaportacı var. Onun tanıdığı bir ustayla bugün şaşmazın altını üstüne getirdik. Usta elindeki işi bıraktı 2 saat benim sorunumla uğraştı. 2-3 tane şanzumancı gezdik, hepsi de ya sigortadan ya da fren müşüründen kaynaklanır dedi. Elektriksel bir sorun çıkmadı. Belki fren müşürü arızalıdır diye orijinal fren müşürü aldık ve denedik. Yine sorun çözülmedi. Bilgisayara bağlattık, hiçbir arıza çıkmadı. En son gittiğimiz bir şanzumancı vites topuzunun altında mandalı tetikleyen bir motor olduğunu ve büyük bir ihtimalle onun arızalandığını, bu parçanın tek satılmadığını, komple vites topuzu ve gövdesiyle değiştiğini söyledi. Bana pek mantıklı gelmedi. Ne yapmalıyım? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 3 Eylül 2014 Paylaş 3 Eylül 2014 benzer bi sorun bize de olmuştu. o emniyet mekanizmasını sabitleyerek kullanmaya devam etmiştim. can sıkıcı bir şey. emniyeti bırakan dişli var galiba motorda o sıyırıyor Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 3 Eylül 2014 Paylaş 3 Eylül 2014 Mandal ile alakalı basit bir sorun olmasın.. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 3 Eylül 2014 Paylaş 3 Eylül 2014 mandal kilit mekanizmasını tetikliyor. ama o kiliti açan motor -dişli arıza yapınca sıkıntı yaratıyor P den çıkmıyor. Yorum bağlantısı
Selçuk Kara 3 Eylül 2014 Yazar Paylaş 3 Eylül 2014 Vallahi ne yapacağımı şaşırdım. Komple vites topuzunu değiştirmek pek mantıklı gelmiyor. Başka bir yolu olmalı ama ne? Yorum bağlantısı
Sedat Beşer 3 Eylül 2014 Paylaş 3 Eylül 2014 Bende ki sorun sizinki gibi herhalde. Benim aracta p modundan çıkarsam bile p yanıp sönüyor ama bunun aracın kullanımı ile ilgili hiç bir sorun oluşturduğunu görmedim. Sanki topuzdaki mandal bir şeye takiliyor gibi ama cozemedim Yorum bağlantısı
Emin Bengisu 3 Eylül 2014 Paylaş 3 Eylül 2014 Vallahi ne yapacağımı şaşırdım. Komple vites topuzunu değiştirmek pek mantıklı gelmiyor. Başka bir yolu olmalı ama ne? Ankara şaşmaz da Aydoğmuş şanzıman var En azından bi telefonla da olsa bilgi almanızı tavsiye ederim. Ayrıca otokoç yetkili servisten arıza tespiti yaptırıp formda mevcut referanslı bir özel serviste gerekli işlemi yaptırabilirsibiz.. Geçmiş olsun inşallah kolay yoldan sıkıntıyı çözersiniz Yorum bağlantısı
Selçuk Kara 3 Eylül 2014 Yazar Paylaş 3 Eylül 2014 Ankara şaşmaz da Aydoğmuş şanzıman var En azından bi telefonla da olsa bilgi almanızı tavsiye ederim. Ayrıca otokoç yetkili servisten arıza tespiti yaptırıp formda mevcut referanslı bir özel serviste gerekli işlemi yaptırabilirsibiz.. Geçmiş olsun inşallah kolay yoldan sıkıntıyı çözersiniz Aksaray'daki ford servisi hiçbir şey yapamayınca Ankarada otokoca götürmek istemedim. Şaşmazda gezmediğim şanzumancı kalmadı. Onlarla da görüşürüm. Inşallah arızanın çok basit bir çözümü vardır. Bende ki sorun sizinki gibi herhalde. Benim aracta p modundan çıkarsam bile p yanıp sönüyor ama bunun aracın kullanımı ile ilgili hiç bir sorun oluşturduğunu görmedim. Sanki topuzdaki mandal bir şeye takiliyor gibi ama cozemedim Bende p konumundan çıkmıyor farklı bir sorun var Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Eylül 2014 Paylaş 4 Eylül 2014 şanzımancı değil, elektrikçi bakacak. fren pedalı sinyal yollar, mandal da kilidi çözer. 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Kara 6 Eylül 2014 Yazar Paylaş 6 Eylül 2014 şanzımancı değil, elektrikçi bakacak. fren pedalı sinyal yollar, mandal da kilidi çözer. Çağlar bey elektrikçi de baktı ancak birşey yok dedi. Ankaraya tayinim çıktığı için ev bulma, taşınma işleriyle uğraşıyorum o yüzden araçla ilgilenemedim. Bugün Gaziantep'e dönerken vitesi manuele aldım ancak manuele aldığımı algılamadı. Yine d konumunda kaldı. Acaba başka bir sorun mu var. Yorum bağlantısı
Selçuk Kara 29 Eylül 2014 Yazar Paylaş 29 Eylül 2014 (düzenlendi) Geçen cumartesi aracımı yiğit otoya götürdüm. Deneme amaçlı başka bir aracın vites kolunu bizim araca taktık. Mandal p konumudan takılmadan çıktı. Mekanizmadaki mandali boşa çıkartan motor arızalı ve tek satılmıyormuş. Komple vites mekanizmasının çıkmasına 250 dediler. Sıfırı 600-800 arası. Çıkmanın ne kadar ömrü olacağını bilmiyorum ancak sıfırı çok pahalı. Şimdilik tornavida ile idare ediyorum ama nereye kadar? 29 Eylül 2014 tarihinde Selçuk Kara tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 3 Ekim 2014 Paylaş 3 Ekim 2014 Geçen cumartesi aracımı yiğit otoya götürdüm. Deneme amaçlı başka bir aracın vites kolunu bizim araca taktık. Mandal p konumudan takılmadan çıktı. Mekanizmadaki mandali boşa çıkartan motor arızalı ve tek satılmıyormuş. Komple vites mekanizmasının çıkmasına 250 dediler. Sıfırı 600-800 arası. Çıkmanın ne kadar ömrü olacağını bilmiyorum ancak sıfırı çok pahalı. Şimdilik tornavida ile idare ediyorum ama nereye kadar?Tornavidayla nasıl yapıyorsunuz. Fotoğraf ekleyebilir misiniz ? Bu arada sorunu bulduğunuza sevindim. Keşke sorun olmasaydı ama bilgi sahibi olduk... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Ekim 2014 Paylaş 3 Ekim 2014 biraz ince işçilik ile motor ve veya içerdeki sıoket tamir olabilir Yorum bağlantısı
Selçuk Kara 3 Ekim 2014 Yazar Paylaş 3 Ekim 2014 Tornavidayla nasıl yapıyorsunuz. Fotoğraf ekleyebilir misiniz ? Bu arada sorunu bulduğunuza sevindim. Keşke sorun olmasaydı ama bilgi sahibi olduk...En kısa zamanda fotoğrafı yüklerim.biraz ince işçilik ile motor ve veya içerdeki sıoket tamir olabilirBelki çok basit bir arızadir ancak kimse onu tamire yanaşmıyor. Elektronik bilgim olsa nerdeyse ben söküp bakacağım. Yorum bağlantısı
Selçuk Kara 3 Ekim 2014 Yazar Paylaş 3 Ekim 2014 Aslında mantıklı ama aracın boş günü yok. vites mekanizmasını söktürüp tv tamircisi gezmek gerekiyor. Uygun bir zamanı kollamak lazım Yorum bağlantısı
Recommended Posts