İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk2- Gündüz Farı Montajı

Ozan Akkaya

Recommended Posts

Münir Nurettin Taşova

Montaj öncesi resim. Bundan iki adet yaptım. sonra carbon fiber ile kaplayıp tampon altına monte ettim.

Hazır gündüz ledi aldığınızda (15-100 Tl. arası) 2-3 ayda ikisinden biri bozuluyor. Bu şekilde arızalanan merceği değiştiriyorum.

146670619847991.jpg

Bu mercek ledler de çok ısınıyor, beş dakika sonra el değmiyor. Araç üzerinde son halini paylaşabilir misiniz?

Yorum bağlantısı
Ozan Akkaya

Evet mercekler çok fazla ısınıyor. Yaklaşık 2 haftadır araçta takılı ve arızalanan olmadı. Arızalanan olursa yedekte 3 adet mercek led mevcut.

En kısa zamanda montajlı halini paylaşırım.

Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova
(düzenlendi)

Evet mercekler çok fazla ısınıyor. Yaklaşık 2 haftadır araçta takılı ve arızalanan olmadı. Arızalanan olursa yedekte 3 adet mercek led mevcut.

En kısa zamanda montajlı halini paylaşırım.

Sabitleme için kullandığınız panel plastik sanırım. Kapı, pencere doğramalarında kullanılan alüminyum parçalardan kullanılsa ısıyı dağıtabilir.

"Alüminyum, diğer metaller gibi serbest iletkenlik elektronlarına sahip olduğu için hem iyi bir elektrik iletkeni, hem de iyi bir ısı iletkenidir. iletkenliği sağlayan şey serbest iletkenlik elektronlarının varlığıdır. Aluminyum; güğüm, çaydanlık, tencere gibi ev gereçlerinde de kullanılır çünkü ısıyı iyi iletir."

tarihinde Münir Nurettin Taşova tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ozan Akkaya

Münir bey. Parça plastik değil. Pencere imalatçısından aldığım alüminyum.

VYQJdv.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova

Sonradan bir mercek daha ekleyeceksiniz herhalde, boş bir yuva gördüm.  :)  Elinize sağlık çok kibar duruyor.  :bravo:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ozan Akkaya

Fazladan mercekleri arkadaşa verdim montaj sırasında 2 tanesine daha el koydu. Burada tanesini 20 liradan satıyorlarmış. Ben aliexpressten yeni sipariş verdim. Gelince eksik gözleri tamamlayacağım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Kılınç
(düzenlendi)

Hocam küçük olmuş gibi plaka hizasından hava bitiş kısmına kadar olamaz mıydı?

30dkuuq.jpg

tarihinde Selim Kılınç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ozan Akkaya

Buraya en fazla 5 mercek olur. 6.mercek takılmaz.

Selim'in yaptığı gibi öncesinde tampon üzerinde led sayısında denemeler yaptım.

Benca en ideali 4 veya 5 mercek.

Ayrıca gündüz 3 mercek ile bile görünürlüğü güzel.

Yorum bağlantısı
Selim Kılınç

Buraya en fazla 5 mercek olur. 6.mercek takılmaz.

Selim'in yaptığı gibi öncesinde tampon üzerinde led sayısında denemeler yaptım.

Benca en ideali 4 veya 5 mercek. Ayrıca gündüz 3 mercek ile bile görünürlüğü güzel.

Göndermiş olduğum resimde 9 adet denk geldi burada anlatmak istediğim şey oradaki kısmı dolgun hale getirmek idi. Genelde yeni araçların hepsinde aynı kural var gibi geldi bana. çünki çektiğiniz fotolarda gündüz farı açıkken çok küçük duruyor aracın ön heybetini yansıtmıyor.
Yorum bağlantısı
Ozan Akkaya

Merhaba.

Aslında yapabilsem far altı tampon üzerine (tamponun üst kısmını keserek) montaj yapacağım ama olmaz ise tampon gidecek.

Ayrıca tampon altı yerine panjur köşelerine :. .: şeklende 3er mercek eklemek istedim ama mercekler arası mesafe kısa kalıyor. Bu tampona uygun en güzel yer benim taktığım yer.

Fotodaki gibi değil görüntü. Daha parlak. Gece bakılmayacak derecede parlak. Merceksiz xenon takanlar için gece açmayı bile düşünüyorum bazen. ;) Ama far sensörüne bağlı olduğu için gece açılmıyor.

Yorum bağlantısı
Selim Kılınç

Aklıma geldi duruşlarına baktığımda fazlada abartılı değil gibi geldi seçin akadaşlar.

2i9jp74.jpg

24odc02.jpg

2n7e5v5.jpg

33a5vzr.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ozan Akkaya

1 ve 4 güzel.

3de aradaki boşluk az. 2 de far üstüne monte edilecek yer yok. Esnek ledler hem gündüz görünmüyor hemde 2 ay sonra içten yanıyor.

Sonucu bekliyoruz.

Yorum bağlantısı
Selim Kılınç

1 ve 4 güzel.

3de aradaki boşluk az. 2 de far üstüne monte edilecek yer yok. Esnek ledler hem gündüz görünmüyor hemde 2 ay sonra içten yanıyor.

Sonucu bekliyoruz.

Sonuç yok hocam bir tane daha aklıma geldi onuda çizim gönderim arkadaşlar ona da baksınlar da sonra karar vereceğiz.
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

far üstüne şerit döeşnip iç yansımasından yararlanmak lazım veya far açılıp içine

Yorum bağlantısı
Selim Kılınç

23jjvki.jpg

Çağlar hocam far açmayı hiç düşünmedim forumda açıklanmış ama ben cesaret edemiyorum. En basit çözüm resimdeki yerlerin araç başında ölçüleri alınıp ya sıfırdan yapılıp montajlanacak yada aliexpress ten ölçülerine göre ya led yada drl led alıp kolayca montajlamak diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Ozan Akkaya

Çağlar abi. Far içine şerit led olabilir ama onlarda hemen bozuluyor. Gündüz görünmüyor gece görünüyor.

Far içine merceği eklesek bu defa hava almayacağı için mercek soğumayacak.

Panjura taksan iki far arası mesafe çok az. En fazla 40 cm. mesafe kalıyor.

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Ozan Akkaya

ZMPagz.jpg

Selim'in tavsiyesi ile mercek sayısı 6'ya çıkarıldı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...