Deniz Sarı 9 Eylül 2014 Paylaş 9 Eylül 2014 Arkadaşlar herkese merhaba deneyimli arkadaşların bilgisine ihtiyacım var .Aldıgım kişi söylemedi araç çalışsada çalışmasada hararet kadranı hep tam ortada gece bırakıp sabah baktıgımdada aynı .Hararet müşürü motor soketinden çıkarıldı (usta müşürden olsa çıkarınca düşer dedi) Paneli elektronikçi bir arkadaş söktü tüm yollar saglam dedi . çözüm bulamayınca kendim söktüm wd40 temizledim falan az bi hareketlenme yada düşme olur gibi oldu ama her ne hikmetse 3-4 kontak aç kapa sonrasında yine aynı yerde sabit panelin soketini sökünce hangi tarafa çevirirseniz o tarafa dogru akıyor ama soketini taktıgım anda tam ortada sabit kalıyor birşekilde ortada sabitleniyor varmı başına gelen gören duyan ... soruna ait resimler aşagıda eklenmiştir Yorum bağlantısı
Abdurrahman Cam 9 Eylül 2014 Paylaş 9 Eylül 2014 (düzenlendi) abi gösterge çubuğunu sıfıra gelecek kadar soldan taksan yine soketi taktığında ortaya mı geliyor. soket takılıyken sıfıra gelecek kadar soldan tak sonra fan açıncaya kadar beklesen. belki çok kara düzen bir çözüm oldu bu ama. ilk aklıma gelen buydu. 9 Eylül 2014 tarihinde Abdurrahman Cam tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Deniz Sarı 9 Eylül 2014 Yazar Paylaş 9 Eylül 2014 abi gösterge çubuğunu sıfıra gelecek kadar soldan taksan yine soketi taktığında ortaya mı geliyor. soket takılıyken sıfıra gelecek kadar soldan tak sonra fan açıncaya kadar beklesen. belki çok kara düzen bir çözüm oldu bu ama. ilk aklıma gelen buydu. şuan araç sökük durumda yarın sabah tekrar denerim ama o dedigini bgun yaptım ortada duruyordu çektim ibreyi fazla bastırmadan taktım kontak aç kapa yine aynı yarın sabah motor soguk olacagı icin marşa basmadan yarı kontak yapıp 0 a takayım biraz çalıştırayım diyorum ama bi bit yenigi var orda sabit kalmasının tavsiyen için teşekkürler Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 9 Eylül 2014 Paylaş 9 Eylül 2014 Gauge menu yü kontrol etiniz mi? Belki arabanın hararet sorunu var ama gizlendi sizden, kadranı bozmuş olabilirler. Yorum bağlantısı
Deniz Sarı 9 Eylül 2014 Yazar Paylaş 9 Eylül 2014 gauge menüyü bugun ögrendim daha önceden hiç ford kullanmamıştım hiç araç çok ısındı bende çok yoruldum birazda gerginlik var yarın herşeyi tek tek deneyecegim araç açık durumda .Hararet olsa fan açar diye düşündüm şehir içi sıkışık trafikte epey dolandım 2 defa 300 km yol gittim geldim . Saf oldugum için hiç aklıma gelmedi hararete bakmak . ama şuan çok güzel çalışıyor araç o resmini çektigim bobinde var gibi sorun diger ibreler güzel çalışıyor sadece benzinde bi gariplik var yarımda duruyor araç çalıştıgında normale dönüyor o yüzden sorun etmedim . Yardımınız için teşekkür ederim Sn Mod 1 Yorum bağlantısı
Gürkan Çakıroğlu 9 Eylül 2014 Paylaş 9 Eylül 2014 İlginç ve bir o kadar da can sıkıcı... İst Ataşehir Herford servise telefonla bir sorsan derim, Nihat veya Yalçın usta çok güvendiğim isimlerdir. Yardımcı olacaklardır diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur 9 Eylül 2014 Paylaş 9 Eylül 2014 Geçmiş olsun...eski aracımı satın alırken son anda fark ettim ! benzin ve hararet göstergesi düzensiz ve yol bilgisayarı düzgün çalışmıyordu.servise gittim incelediler,gösterge paneli arızası denildi fiyat uçuk ( 1800,2000) tl arasıydı sanırım..araç sahibini aldım ,bu tür işlerle uğraşan bir tamircinin yanına gittik,elinde olan çıkma paneli taktı her şey normal çalışıyor...biraz inceledi,panel arkasında bulunan entegre arızası dedi..500 tl ye anlaştılar ,çıkma panelin km sini ayarlayıp taktı,sorunsuz bir şekilde kullandım... çevrenizde deneme amaçlı alabileceğiniz panel varsa öyle bir deneyin. Yorum bağlantısı
Deniz Sarı 9 Eylül 2014 Yazar Paylaş 9 Eylül 2014 tavsiyeleriniz için teşekkürler Aldıgım arkadaş yemin ederek verdi hiçbir sorunu yok diye güvenerek kaybettim yarın arkadaşların bir kaç önerisini deneyecegim sonrasında olmama durumunda çıkma parça satan yerler var pazarlık edip almaya çalışacagım aldıgım kişiyide arayarak bu sorunu belirtip iyi niyetliyse zararımı karşılamasını aksi halde hakkımı helal etmeyecegimi söyleyecegim .. herkese teşekürler tekrar tekrar Yorum bağlantısı
Ali Gürbüz 9 Eylül 2014 Paylaş 9 Eylül 2014 Şase bağlantı sorunu olabilir. Bi yerden tam şase alamaz ise bu tip sorunlar çıkıyor. Kontrol ettirmenizde fayda var Yorum bağlantısı
Deniz Sarı 9 Eylül 2014 Yazar Paylaş 9 Eylül 2014 Ali bey ne şasesi mesela tam ortada sabitleniyor şase yapsa böyle standart bi arıza verebilirmi digerleri normal ? Gürkan bey olmassa yarın bi ararım istanbula gitme şansım yok ama yardımcı olurlar umarım Yorum bağlantısı
Çağdaş Başlılar 9 Eylül 2014 Paylaş 9 Eylül 2014 Zamanında benim göstegede hararet ibresi takılı kalmıştı ama ortada değil sürekli kırmızı yerde duruyordu oto elektrikçi şase yapmış gibi bişeyler dedi bir kablo çekti düzeldi parada istemedi ben 10tl vermiştim ama burda tam ortada duruyor şase denen şeyle alakalı olabilirmi bilmiyorum. Km tamircisine veya oto elektrikçiye göstermekde fayda var. Yorum bağlantısı
Deniz Sarı 10 Eylül 2014 Yazar Paylaş 10 Eylül 2014 Arkadaşlar Gauge ekranında kadran hareket etmedi anlaşılan ibrenin altındaki bobin arızalı birkaç yer gezdim yapılmadıgını tekte satılmadıgını kadranı çıkma olarak almam gerektigini söylediler artık çıkma kadran araştırıyorum bi arkadaş forumdan ankarada birkaç elektronikçi ismi verdi onlarla görüşüp duruma göre bi çözüm bulmaya çalışacagım tavsiye ve yardımda bulunan herkese teşekkürler . Ben güvenerek çok incelemeden aldım aracı siz siz olun herkesi kendiniz gibi zannetmeyin hem zamandan hem paradan olmayın .... Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 10 Eylül 2014 Paylaş 10 Eylül 2014 Gauge menude hararet normal ama, di mi? Yorum bağlantısı
Mustafa Erhan 11 Eylül 2014 Paylaş 11 Eylül 2014 Fordlar pek hararet yapmıyor ama sorunun elektriksel oldugunu pek dusunmuyorum. Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 11 Eylül 2014 Paylaş 11 Eylül 2014 (düzenlendi) Bana kalırsa, iyi bir elektronikci sorunu net şekilde çözer. Sargılara, düşükten yüksege doğru akım verdiğinizde, buna paralel olarak ibrede oynama oluyormu? Egerki hareket varsa elinizdeki parça büyük ihtimalle sağlamdır. Sargılara gelen akım yada direnç araba ısındıkça değişmiyorsa, sorun elinizdeki kısımda değil farklı bir yerden kaynaklanıyordur. (ilave not : gösterge çalşma mantığı, 0-80 derece arası ortaya dogru hareketlenme, 80-110 derece arası ortada sabit, 110-120 derece arası kırmıza doğru hareketlenme. 120 dereceden sonra zaten göstergeden daha farklı sorunlarınız olur.. ) 11 Eylül 2014 tarihinde Cem Yilmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 11 Eylül 2014 Paylaş 11 Eylül 2014 Arkadaşlar Gauge ekranında kadran hareket etmedi anlaşılan ibrenin altındaki bobin arızalı birkaç yer gezdim yapılmadıgını tekte satılmadıgını kadranı çıkma olarak almam gerektigini söylediler artık çıkma kadran araştırıyorum bi arkadaş forumdan ankarada birkaç elektronikçi ismi verdi onlarla görüşüp duruma göre bi çözüm bulmaya çalışacagım tavsiye ve yardımda bulunan herkese teşekkürler . Ben güvenerek çok incelemeden aldım aracı siz siz olun herkesi kendiniz gibi zannetmeyin hem zamandan hem paradan olmayın .... Geçmiş olsun. Gauge menü çalıştırılınca tüm ibreler sona dayanmalı daha sonra olması gereken yerlere gelmeli. Bu zaten ibrelerin kontrolü için yapılan bir test. Siz iyice kontrol etmeden aldım falan demişsiniz ama kontrolle anlaşılacak bir durum yok aracınızda.. Yani kendinizi suçlamayın kim olsa bu aracı bu şekilde alırdı. Çünkü Focuslar da ibre hep ortada durur. İlk çalışmadan sonra kısa sürede ortaya gelir ki yaz sezonunda bunu fark edemezsiniz bile.. Yorum bağlantısı
Çözüm Deniz Sarı 11 Eylül 2014 Yazar Çözüm Paylaş 11 Eylül 2014 Gauge menude hararet normal ama, di mi? yok malesef testtede hareket etmedi sorunu komple kadran değişimi ile çözdüm elektronik beyin tamircisine gittim bi kaç tane hepsi kendini ordinaryus prof sanıyor galiba 200-250 lira para istediler bende kendim söktüm komple degiştirdim tertemiz oldu tırnağın varsa başını kaşı abi aldıgım adama dedim sen nası böyle bindin bana niye söylemedin ya hararet yapsaydı araba yolda yaksaydım motoru dedim baktırsaydın diyo millet ne hale gelmiş abilerim digital ekrandan motor sıcaklıgını actım o çok güzel degişim gösterdi 104 te fan açtı ama kadran çalışmadı o yüzden hep kadranda bulduk sıkıntıyı motordan hararet müşürünü çıkardık yine inmedi kendim söktüm değiştirdim bursada güçmanlar oto var cıkmacı sagolsunlar yardımcı oldular verdiler takıp teste çıktım çok şükür hallettim yemin etmiştim bana bozuk sattılar ben satmam diye satarsamda içim rahat kafam yastıga rahat koyarım bu olaylar soguttu hafif bayram sonrası aracı satmayı düşünüyorum aldıgım eleman aklıma geldikce binesim gelmiyor arabaya yardım ve tavsiyeleriniz için tek tek teşekkür ederim 2 Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 12 Eylül 2014 Paylaş 12 Eylül 2014 Bu tip insanlar için can sıkmaya değmez. Geçmişi boşverin, Arabanızın tadını çıkartın.. Yorum bağlantısı
Hami Erışık 12 Eylül 2014 Paylaş 12 Eylül 2014 Ben aracimi alirken;sahibi anahtari uzattı al göster begenirsen alirsin dedi.gösterdim aldim. Ayni sekilde satarken;alıcı geldi neyi var arabanın dedi,bende dedimki al göster kardesim sonra bana şunu soylemedin,buda varmış deme... Anahtari verdim,gosterdi geldi,aldim dedi. Bu arada;araç alirkende güven,i ortadan kaldırın,öylesine olsada bi gosterin.sonra oyleymis,boyleymis demezsiniz.saygilar Yorum bağlantısı
Deniz Sarı 12 Eylül 2014 Yazar Paylaş 12 Eylül 2014 arac alırken güven ortadan kaldırın nedir hocam ekmekmi alıyorsun bir aracı 10 dk da kimse anlayamaz uzun yola gitmeden şehir içinde binmeden rampada sıkıştırmadan kimse bilemez en iyi binicisi bilir hiç bir usta arabadan sahibi kadar anlamaz aldıgım adam hararet kadranının oynamadıgını bu güne kadar görmemiş olamaz vede arkadaşlarında dedigi gibi sıcak motorda bu tür arızaların tesbiti imkansız araç bi gece yattıktan sonra fark ettim olayı sonuç olarak bu işler ticarettir hak hukuk işidir eğer siz bir kusur varsa söylersiniz dürüst olmanız gerekir al kardeşim baktır araba bu veya bi avuç civata gibi söylemler doğru degil ben bu araca 10 yıllık sermayemi bağladım arayıp durumu izah etmeme ragmen banane baktırsaydın gibi bir uslupta varsa Allah yedirmez o parayı çıkartır ... Yorum bağlantısı
Recommended Posts