İçeriğe Yönlendir

45 Bin Tl'ye Araç Tavsiyesi Istiyorum.

Bekir Burak Aydos

Recommended Posts

Bekir Burak Aydos

Anladığım kadarıyla Gti lara felan baktığınızdan performans arayışınız daha fazla. 

Önerebileceğim ilk sahibinden satılık bir araç var ama bilemedim şimdi önersem mi   :D

Düşünürseniz eğer satılıkta olan aracımızı değerlendirebilirsiniz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ilk-sahibinden-masrafsiz-ford-mondeo-175888214/detay/

Hocam araç güzel araç, daha önce konusunda görmüştüm forumda umarım istediğiniz fiyata satarsınız. Mondeo güzel yalnız benim itiyaçlarım biraz daha farklı yönde.

Yazılımlı Polo..

Hangisi hocam tdi, tsi, gti ?

Birde 1.6 ya kadar olan dizeller içerisinde en performanslı motora hangi marka sahip bunu hep merak etmişimdir.

Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos

Türkiye yolları diyorsanız en ideal araç Subaru Legacy 2.0 150hp olur.  Klasik japon sağlamlığı ve performans. Biraz daha yaşlı olsam ben de düşünebilirdim ama genç işi değil :) Bir de LPG li olursa sizin için ideal bir araç olur.

Genç işi değil derken tabi zevk meselesi bu arada :)

Araca baktımda 2.0 benzinli olanın manuel viteslisini bulamadım. 2.0 dizel 150 hp si var o araç gerçekten güzel araba ama Türkiye'de çok az var, bulması alması ve bakımı ilerde sıkıntı olabilir gibi geldi. Yoksa araba şahane.

bknz. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-subaru-4x4-2.0-turbo-dizel-subaru-sorunsuz-acillll-177912454/detay

Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu

İbiza cupra,polo gti,golf gti,alfa 159 jtd,corsa opc,corsa gsi,colt czt,clio rs 172-182. Seçenek çok abi [emoji51]

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Hocam araç güzel araç, daha önce konusunda görmüştüm forumda umarım istediğiniz fiyata satarsınız. Mondeo güzel yalnız benim itiyaçlarım biraz daha farklı yönde.

Hangisi hocam tdi, tsi, gti ?

Birde 1.6 ya kadar olan dizeller içerisinde en performanslı motora hangi marka sahip bunu hep merak etmişimdir.

Tsi benzin masrafından dolayı elediğiniz için TDI den bahsediyorum.

1.6  TDI Polo'yu yazılımla 140 hp civarında kullanabilirsiniz.

Dizel ve güçlü bir araç olmuş olur. 

Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos

İbiza cupra,polo gti,golf gti,alfa 159 jtd,corsa opc,corsa gsi,colt czt,clio rs 172-182. Seçenek çok abi [emoji51]

Bunların içinde alabileceğim araç rs172 ve polo gti ancak bunların benzinine günlük para yetiremeyeceğimden eledim, yoksa polo gti otomatik şanzıman olması dışında tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor. :)

Tsi benzin masrafından dolayı elediğiniz için TDI den bahsediyorum.

1.6  TDI Polo'yu yazılımla 140 hp civarında kullanabilirsiniz.

Dizel ve güçlü bir araç olmuş olur. 

Açıkcası bu fikir hoşuma gitmedi değil, araştırıyorum.

Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt

Focus tdci,yada golf tdi önerebilirim. Forumda arkadaşlarla denediğimizde iki araba yazılımla hemen hemen aynı performansı veriyordu.Bende golf 6 (buemotion)var araba yazılımlı ;145 hp 310 nm gibi değerlerde(dayno sapma değerlerini tam hesaplayamadım yoksa çıkan 155 e 320) tabi bir polo gti olamaz ama... örneğin 122 lik golf ten açık ara performanslı 2.0 tdi a4 ten de keza öyle .İstadiğin kadar da bas et şehir içi 6 lt yi geçiremedim.Genelde 5.5 litre şehir içi ile kullanıyorum. Ben sadece yazılımı yaptırdım, forumdan arkadşlarımızın yardımıyla, yani teknik olarak bilgili değilim ama terend 1.6 tdi 90 hp golflerinde, bendeki orjinali105 hp olanlar  gibi yazılımla aynı değerlere çıktığını söylüyorlar fiyatları daha uygun diye yazıyorum...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos

Focus tdci,yada golf tdi önerebilirim. Forumda arkadaşlarla denediğimizde iki araba yazılımla hemen hemen aynı performansı veriyordu.Bende golf 6 (buemotion)var araba yazılımlı ;145 hp 310 nm gibi değerlerde(dayno sapma değerlerini tam hesaplayamadım yoksa çıkan 155 e 320) tabi bir polo gti olamaz ama... örneğin 122 lik golf ten açık ara performanslı 2.0 tdi a4 ten de keza öyle .İstadiğin kadar da bas et şehir içi 6 lt yi geçiremedim.Genelde 5.5 litre şehir içi ile kullanıyorum. Ben sadece yazılımı yaptırdım, forumdan arkadşlarımızın yardımıyla, yani teknik olarak bilgili değilim ama terend 1.6 tdi 90 hp golflerinde, bendeki orjinali105 hp olanlar  gibi yazılımla aynı değerlere çıktığını söylüyorlar fiyatları daha uygun diye yazıyorum...

Söyledikleriniz ihtiyaçlarıma göre mantıklı şeyler, golfu tip olarak nedense sevemedim, onun yerine bir polo 1.6 tdi düşünülebilir. 130+ hp lik bir polo tdi bence hafif olmasınında avantajıyla iyi gider gibime geliyor.

Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt

Söyledikleriniz ihtiyaçlarıma göre mantıklı şeyler, golfu tip olarak nedense sevemedim, onun yerine bir polo 1.6 tdi düşünülebilir. 130+ hp lik bir polo tdi bence hafif olmasınında avantajıyla iyi gider gibime geliyor.

Golf le polo arasında tip olarak pek fark yok ama siz bilirsiniz tabiki zevk meselsi .Bendeki araç golf 6 bmt üstünde kendinden body kit var,1.5 cm de daha alçak.Forumdan pek çok fordçu arkadaşın bu haliyle beğenisini kazandı ;) .Hangisinin daha iyi gittiğini ölçmek için bir deneme yapmak lazım. Çünkü iki araba arasında sınıf farkından olabilir şanzuman oranları ve son hız açısından farklılıklar var. Hafiflik her zaman iyi hızlanma ve daha yüksek hızlara çıkma konusunda fayda sağlamıyor.Golfün dizel bir araç olarak kırmızıya girmeden birinci vitesinin 50 3. vitesinin 140 km ye kadar çıktığını söylersem sanırım anlatmak istediğim anlaşılır :rolleyes: .Yazılımsız olarak bu araçları test etme imkanım oldu 105 hp golf 90 hp polodan daha iyi hızlanıyor(ara hızlanmalardan bahsediyorum örneğin 80-90 km ile bastığınızda)bunun dışında özellikle hız yükseldiğinde golfün poloya göre daha stabil kaldığı da aşikar .140,150 km leri geçtiğinizde polonun içindeyken daha küçük ve alt sınıf bir arabada olduğunuzu anlıyorsunuz. İki arabayla viraja girdiğinizde de farklılıklar var; Golf daha güvende hissettiriyor. :good1:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu

Kia procee'd de olabilir abi dizeli chip vs ile hareketlendirebilirsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Korhan Şenörer

Hem performans hem ekonomi istiyorsunyz ama bu ikisi birarada pek olmaz. Ya performaslı bir araç alacaksınız yada konforlu ve ekonomik...

Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos

Hem performans hem ekonomi istiyorsunyz ama bu ikisi birarada pek olmaz. Ya performaslı bir araç alacaksınız yada konforlu ve ekonomik...

Evet Korhan bey bu ayrımı geç olsada bende kavradım :) O yüzden performans/yakıt/fiyat olarak en dengeli aracı bulmaya çalışıyorum. Yüksek beygir beklentilerimden bir süreyle vazgeçtim :)

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Bekir Burak Aydos

Arkadaşlar biraz geç oldu ama arabama kavuştum :) 2013 polo 1.6 tdi comfortline manuel aldım.

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Hayırlı olsun güle güle kullanın. Allah kaza bela vermesin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos

Hayırlı olsun güle güle kullanın. Allah kaza bela vermesin.

Çok teşekkürler, cümlemize amin.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...