Emin Uz 15 Eylül 2014 Paylaş 15 Eylül 2014 Aracımda son günlerde dikkatimi çeken bir sıkıntım oldu.Normalde yokuşlarda ne geriye doğru nede ileriye doğru kaçma yapmayan araba şimdi kaçar oldu .. Bu nnasıl oluyor anlamadım Şanzıman da problem mi var acaba? ??? Yorum bağlantısı
Selahattin Topçu 15 Eylül 2014 Paylaş 15 Eylül 2014 valla benim izlemime göre...mesela vitese takıp direk frenden ayağını çekersen kaçırıyor...Bir kaç saniye bekleyip cekersen kaçırmıyor..Aynı şey geri vites için de geçerli. Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 15 Eylül 2014 Paylaş 15 Eylül 2014 Muhtemelen yağ seviyesi düşük olduğundan yeterli basınç oluşturamıyor. Seviye kontrolü yaptırıp eksiği tamamlamalıdır. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 15 Eylül 2014 Paylaş 15 Eylül 2014 Az biraz yavaş yavaş kaçırması normaldir. Yorum bağlantısı
Emin Uz 15 Eylül 2014 Yazar Paylaş 15 Eylül 2014 Muhtemelen yağ seviyesi düşük olduğundan yeterli basınç oluşturamıyor. Seviye kontrolü yaptırıp eksiği tamamlamalıdır. Motor yağınımı kastediyoruz? Az biraz yavaş yavaş kaçırması normaldir. Daha önce hiç kaçırmıyordu. Kaskatı duruyordu . By durum yeni başladı Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen 15 Eylül 2014 Paylaş 15 Eylül 2014 Vites kolunu D veya R pozisyonuna aldıktan sonra 2-3 saniye içerisinde frenden ayağınızı çekerseniz, henüz selenoidler tam olarak verilen hareketi yerine getirmediği için, şanzıman vitese geçinceye kadar az biraz kaçırır ama sonrasında hemen toplar, tork konvertörlü, yokuş kalkış desteği bulunmayan araçlar için bu durum normaldir. Vites kolunu D veya R pozisyonuna aldıktan sonra yeterli süre bekledikten sonra frenden ayağınızı çekerseniz, aracınız yolun durumuna göre ya ileri gider, ya olduğu yerde durur ya da geri kaçırır. Eğer çok dikse (mesela yer altı otopark çıkışları gibi) biraz geri kaçırması yine normaldir. Daha önceden aynı yerde, aynı şartlar altında geri kaçırma yapmıyordu da şimdi yapıyorsa çok küçük bir ihtimal rölanti ayarında problem olabilir. Şanzıman yağında eksilme de düşük devirlerde yeterli basıncın oluşmaması adına bir sebep olabilir. Motorun ve şanzımanın sıcak-soğuk durumuna göre de değişebilir. Çok dik bir yer ise ve hiç geri kaçırmadan çıkmak istiyorsanız vites kolunu (eğer mümkünse) 2 konumuna alarak geri kaçırma yapmadan kalkmak mümkün oluyormuş, ben hiç denemedim. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 15 Eylül 2014 Paylaş 15 Eylül 2014 Benim aracım focus 2 ve otomatik..Aldığımdan beri aynı kaçırıyor..kullandığım diğer otomatik focuslarda bu şekilde. Vites boştaymışcasına değil ama hafif bir kaçırma yapıyor. Yorum bağlantısı
Emin Uz 15 Eylül 2014 Yazar Paylaş 15 Eylül 2014 daha önceki otomatik vites aracımda 2 konumuna getirdiğim zaman rampa ne kadar dik olursa olsun kesinlikle geri kaçırmıyordu fakat bu aracım triptonik yani 2 konumu yok sadece R ve D var aynı şartlar altında geçen hafta kaçırmadığı yerde bu hafta kaçırıyor evimin önünde park ederken fark ettim şanzıman yağını da eksilme olabiliyor mu.. Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 15 Eylül 2014 Paylaş 15 Eylül 2014 şanzıman modeline göre geri kaçırma olur lakin sonra toplar ileri atılır,yani devamlı geri kaçırmaz eğerki sizinki vites d de iken az geri kaçıp sonra tutuyorsa veya ileri gidiyorsa bu normaldir ama devamlı geri kaçıyorsa bence sıkıntı vardır.Benim araç yaşı itibari ile baya eski ama şanzımanım yeni,vitesi d ye atarsam normal yokuşda ileri atılıyor çok dik yokuş ise yerinde kalıyor.Bu sıkıntılar rolanti ayarındanda kaynaklanabilir neticede sorunu sadece şanzımana yüklemek doğru olmaz.Yanlış teşhisler gereksiz ödemelere neden olur.Şanzımanda soru var ise bunu sadece geri kaçırarak yapmaz aynı şanzıman vites geçişlerinde vuruntuda yapar ayrıca vites geçiş devirlerini normal devirler dışındada yapar kararsız vites geçişleri olur.Benim gözüm genelde motor devir saatinde ve hararet göstergesinde olur devamlı vites geçiş devirlerini kontrol ederim,verdiğim gaza göre hangi devirde vites değiştireceğini öğrendim,bağzen rampa çıkarken kontrol ederim bakalım kaçıncı vitesde rampa çıkıyor diye,o-d on/kullanıp 4 vites kullandırırım 2 ye alıp sadece 2.vites kullandıddırıp doğrumu yoksa yanlışmı vitesde gidiyor devamlı kontrol ederim.Gereksiz açıklama oldu belki ama 3bine şanzıman yaptırınca insanın gözü,aklı devamlı kontrolde oluyor.Kendi başına asla bırakmam. daha önceki otomatik vites aracımda 2 konumuna getirdiğim zaman rampa ne kadar dik olursa olsun kesinlikle geri kaçırmıyordu fakat bu aracım triptonik yani 2 konumu yok sadece R ve D var aynı şartlar altında geçen hafta kaçırmadığı yerde bu hafta kaçırıyor evimin önünde park ederken fark ettim şanzıman yağını da eksilme olabiliyor mu.. Normalde olmaz ama olabiliyor,araç çalışır vaziyette vites konumu r ye alınıp eksikmi değilmi kontrol edilebilir.yarım veya bir litre yağ eksiklikle sıkıntı çıkarmaz gerekli basıncı yine elde eder,çok eksiği olmalıki fark etmeli diye düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 15 Eylül 2014 Paylaş 15 Eylül 2014 Motor yağınımı kastediyoruz? Şanzıman yağından bahsediyorum. Zaten Mehmet Emin bey de belirtmiş. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Eylül 2014 Paylaş 16 Eylül 2014 2 konumu, karlı /buzlu zemin koşulları için tasarlanmıştır. Araç 2'de yokuş ne kadar dik olursa olsun asılı kalmaktadır. Ancak bu vites normal kullanımlarda uygun değildir. Kuru zeminde ve dik bir yokuşta 2 konumunda kalkmak aracı inanılmaz zorlamaktadır. Önceki aracım otomatik Civic'de çok dik olmayan bir yokuşta denemiştim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts