Özgür Demir 15 Eylül 2014 Paylaş 15 Eylül 2014 Merhabalar, Tırnakları kırılmış olan makyaj aynası kapağını uzun süredir tamir etmeyi tasarlıyordum. Pek çok lüks araçta bile göremeyebileceğimiz kıymetli Mondeo'muzun ışıklı makyaj aynası kullanmaya değer bir aksesuar. Öncelikle güneşlikleri 2 vida ile tutturulduğu yerlerden sökmemiz gerekiyor. Boru içerisinden gelen elektrik kablosunun da soketini çıkardıktan sonra evimize getiriyoruz. Aynanın olduğu kısım ayrı bir parça. Fotoğraflarda görüldüğü gibi iki tarafından hafif uzunca tırnaklarla tutunuyor. Düz bir tornavida ile (yolcu koltuğunun parçası) sağ tarafından az biraz esneterek çıkarıyoruz. (Sürücü tarafındaki parça soldan esnetilmeli.) Gelelim en önemli kısmı olan yani ampullerin takılı olduğu ana kasaya. Bu parça tahmin ettiğinizden daha zor çıkıyor. Dikkatle tutunduğu sert kısımları tornavida ile tespit edin. Tornavida ile sert zeminini ararken çok narin davranın. Zira güneşliğin büyük kısmı köpük. Ufak darbeleriniz çirkin çöküntülere ve güneşliğin kaplama malzemesini yırtmanıza yol açabilir. Fotoğraftan referans alarak sert kısımları tahmin edebilirsiniz. Açılır kapanır kapağın tutunması için gerekli tırnakların kırık olduğu yerleri tespit ediyoruz. Fotoğrafta sağ tarafta küçük bir oyuk gibi duran yer. Bu arada varsa kontak olmuş ampullerinizi kontrol edin ve aynanızı güzelce temizleyin. İhtiyacımız olan 4 adet vida. Fakat bu vidaların kapaklardaki boşluklara dar veya bol gelmemesi önemli. Ne çok uzun olmalı, nede kısa. İşleme başlamadan önce mutlaka fotoğraftaki gibi boşluklara vidaları deneyiniz. Sırada vidaların kapakları tutacağı yerleri hazırlamak var. Bu kısmı biraz tehlikeli. Hatalarınız telafi edilemeyebilir. Delikleri açacağınız yer kapaklardaki boşluklara denk gelmeli. Çok yukarıdan delerseniz kapak düşer. Çok aşağıdan delerseniz kapak hiç açılmayacak kadar sıkı olur. Ben göz kararı ile deldim. Plastik kasanın yanlarında görünen kırık (tırnak) kısmın arkasını ince bir matkap ucu ile deliyoruz. Bu kasaya kablolar doğrudan bağlı. Bu yüzden çalışma alanını biraz dar kalabilir. Deliği kasanın dışından içeriye doğru deliyoruz. DİKKAT!!! Bu işlemi yapmadan önce herhangi bir malzemede aynı uç ile delik açıp vidanın bu deliğe bol gelmediğini kontrol edin. Tüm delikleri düzgün açtıkran sonra aynanın olduğu kısmı takın. (Gerekli temizlikleri yapmayı unutmayalım.) Sonra kapağı oturtup deliklerden vidaları takacağız. Kapağın mekanizması düzgün çalışıyorsa parçayı güneşliğe kenarlarından bastırarak oturtun. Her iki güneşliğide son kontrollerden sonra montajlayıp deneyelim. Veee sonuç muhteşem. Konu şahsıma ve FordClubTR ailesine aittir. Alıntı yapmak ve kaynak site belirtmek şartı ile paylaşıma açıktır. 10 Yorum bağlantısı
Misafir 15 Eylül 2014 Paylaş 15 Eylül 2014 Ellerinize sağlık,çok güzel bir paylaşım ayrıca.. Yorum bağlantısı
Özgür Demir 15 Eylül 2014 Yazar Paylaş 15 Eylül 2014 Ellerinize sağlık,çok güzel bir paylaşım ayrıca.. Teşekkür ederim birinin işine yarayacaksa ne mutlu bana. Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 15 Eylül 2014 Paylaş 15 Eylül 2014 Elinize sağlık,anlatım çok güzel olmuş. 1 Yorum bağlantısı
Ensari Tekel 15 Eylül 2014 Paylaş 15 Eylül 2014 Ellerinize sağlık. Benim sol taraftaki de aracı aldığım gün kırıldı, vaktim olduğu bir zaman buradaki referansla tamir etmeye çalışacağım. 1 Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 15 Eylül 2014 Paylaş 15 Eylül 2014 Sadece mondeo için değil benzer makyaj aynası olanlar için de çok güzel bir klavuz olmuş. Elinize sağlık. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 15 Eylül 2014 Paylaş 15 Eylül 2014 Tebrikler. Sizin icin keyif bizim icin bigi verici bir paylasim olmus. Saygilarimla. Yorum bağlantısı
İlhan Kol 15 Eylül 2014 Paylaş 15 Eylül 2014 tebrikler bende geçen hafta tamir ettim yalnız lambaların olduğu çerçeve sıcaktan dolayı tuz gibi dağıldı berbat oldu komple kapak boyunca tel yapıştırmak zorunda kaldım.. 1 Yorum bağlantısı
Serhat Böcek 15 Eylül 2014 Paylaş 15 Eylül 2014 Elinize sağlık.Güzel tamirat,faydalı paylaşım.Tebrikler. 1 Yorum bağlantısı
Özgür Demir 15 Eylül 2014 Yazar Paylaş 15 Eylül 2014 Güzel yorumlarınız için teşekkürler. Forumda buna benzer birkaç konuya rastladım. Böyle konuların fotoğraflı kılavuz halinde moderetörler tarafından derlenmesi iyi olur diye düşünüyorum. Birkaç parçaya daha bu tarz bir tamirat yapacağım. Sırada 6'lı CD değiştiricisi sürgüsü var. Çekmeceyi vermiyor. Bugün inceledim sökmek basit olacak gibi ama içini açtığımda neyle karşılaşırım bilmiyorum. Zaman buldukça yapıp burada paylaşmayı düşündüklerim: Kapı içi aksamı temizlik ve bakımı (Hoparlör değişimi, Cam kaldıraçları ve fitillerin bakım-temizliği, Kapı içi Neon kablo döşeme, kapı açık sensörleri bakımı-tamiri) 6'lı Cd değiştirici çekmece kızağı tamiri. Konsol, gösterge paneli iç aydınlatma güçlendirmesi ve takviyesi. Arka koltuk için tavandan (yada sağ sol arka direklerden) kitap okuma ışığı ve ön koltuk altından aydınlatma projesi (Tamamen akkor ampulle. Led gözü tırmalıyor bence) Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 15 Eylül 2014 Paylaş 15 Eylül 2014 Elinize sağlık, çok güzel iş olmuş, tebrikler 1 Yorum bağlantısı
Emre Emiroğlu 15 Eylül 2014 Paylaş 15 Eylül 2014 Elinize emeğinize sağlık super olmuş. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 16 Eylül 2014 Paylaş 16 Eylül 2014 Elinize sağlık. Yalnız anlamadığım her iki kapakta nasıl kırılmış ? Şoför tarafı en azından sağlam olmalıydı bence 1 Yorum bağlantısı
Misafir 16 Eylül 2014 Paylaş 16 Eylül 2014 Elinize, emeğinize sağlık. Basit gibi kulağa gelen bu işlem zormuş sanki.. Yorum bağlantısı
Özgür Demir 16 Eylül 2014 Yazar Paylaş 16 Eylül 2014 Elinize sağlık. Yalnız anlamadığım her iki kapakta nasıl kırılmış ? Şoför tarafı en azından sağlam olmalıydı bence Vallahi bende anlamadım aracı kusurlarıyla kabul edip aldım. Aldığımda böyleydi. Sanırım çoluk çocuk kırmış. İkisini birden kırmak hakikaten zor. Elinize, emeğinize sağlık. Basit gibi kulağa gelen bu işlem zormuş sanki.. Zordan ziyade riskli diyelim 16 yıllık aracın plastiklerinin ne kadar gevrek-kırılgan olabileceği malum. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 24 Mayıs 2015 Paylaş 24 Mayıs 2015 Ellerinize sağlık. Benim mondi'nin de iki ayna tırnakları kırık. Özgür kardeşimin paylaştığı resimlere bakarak tamir etmeye çalışacağım. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
ferit koçak 24 Mayıs 2015 Paylaş 24 Mayıs 2015 resimler açılmıyor. bir sorun mu var yoksa bu sorunu sadece ben mi yaşıyorum acaba. görebilseydim iyi olurdu çünkü benim aracımınd a makyaj aynası kırık. Yorum bağlantısı
önder deli 25 Mayıs 2015 Paylaş 25 Mayıs 2015 elinize sağlık fikrinizin alıntısını yapacağıma emin olun zira benim aracımında kapaklar kırık bantlamış eski sahibi.. Yorum bağlantısı
Misafir 31 Mayıs 2015 Paylaş 31 Mayıs 2015 Güzel yorumlarınız için teşekkürler. Forumda buna benzer birkaç konuya rastladım. Böyle konuların fotoğraflı kılavuz halinde moderetörler tarafından derlenmesi iyi olur diye düşünüyorum. Birkaç parçaya daha bu tarz bir tamirat yapacağım. Sırada 6'lı CD değiştiricisi sürgüsü var. Çekmeceyi vermiyor. Bugün inceledim sökmek basit olacak gibi ama içini açtığımda neyle karşılaşırım bilmiyorum. Zaman buldukça yapıp burada paylaşmayı düşündüklerim: Kapı içi aksamı temizlik ve bakımı (Hoparlör değişimi, Cam kaldıraçları ve fitillerin bakım-temizliği, Kapı içi Neon kablo döşeme, kapı açık sensörleri bakımı-tamiri) 6'lı Cd değiştirici çekmece kızağı tamiri. Konsol, gösterge paneli iç aydınlatma güçlendirmesi ve takviyesi. Arka koltuk için tavandan (yada sağ sol arka direklerden) kitap okuma ışığı ve ön koltuk altından aydınlatma projesi (Tamamen akkor ampulle. Led gözü tırmalıyor bence) Kardeşim Özgür bu çalışmalarını merakla bekliyorum. Makyaj aynası çalışmanı örnek ve klavuz olarak aldım ve bende söküp tamir ettim. Çalışman için çok teşekkür ederim. Benim mk2 nin kapı çamları çok yavaş çalışıyor, bazen hiç kalkmıyor. Senin yapacağın kapı içi çalışmandan sonra bende yapmaya çalışacağım. Selamlar, Allah yardımcın olsun. Yorum bağlantısı
Guest Gokhan Karaduz 16 Ağustos 2015 Paylaş 16 Ağustos 2015 Elinize sağlık çok güzel iş çıkarmışsınız. Benimde ihtiyacım olan bir konuydu bu, görünce hemen işe giriştim fakat herşey resimle anlatımla bilmiyormuş yetenek denen şey bende olmadığından mundar ettim aynalığı Çıkmacılardan bi aynalık bulmak şart oldu artık. Yorum bağlantısı
Recommended Posts