İçeriğe Yönlendir

Boyatmalı Mıyım?

Serdar Samancıoğlu
Çözüme git Çağlar Bayur tarafından,

Recommended Posts

Serdar Samancıoğlu

Bagaj kapağımda arkadan araç dokundurması sonucu 6 7 cm lik göçük var. Sağ arka çamurlukta da park halinde başka aracın sürtmesi sonucu hafif eğiklik ve çizikler oluşmuş. Autoking'e götürüp araca baktırdım ancak boyasız yapamayacaklarını söylediler. Ben ise boyatmayı istemiyorum çünkü henüz aracta ne boya ne değişen var ve satarken değer kaybetmesine neden olur diye çekiniyorum. Fotoğrafları aşağıya ekliyorum sizce boya işlemi olmadan neler yapılabilir? Tavsiyeye ihtiyacım var şimdiden teşekkürler.

https://imagizer.imageshack.us/v2/3264x1840q50/674/KjBMmu.jpg

https://imagizer.imageshack.us/v2/386x685q90/537/nQz8NL.jpg

https://imagizer.imageshack.us/v2/1215x685q90/742/gl8XhU.jpg

gl8XhU.jpg

nQz8NL.jpg

KjBMmu.jpg

Yorum bağlantısı

Bence bagajda boyaya kesinlikle ihtiyaç yok...İyi kaporta ustası bu işi halleder..

Tekerleğin olduğu yer malesef boya istiyor ama..

Diğer bir seçenek ise,güzelce pasta cila atılır o bölgeye ve kalan yerlere rötuş yapılır göze batmaz..

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal
(düzenlendi)

Ben olsam bu kadar küçük şeyler için kaskomu bozdurmazdım.... Karar sizin ama boyasız olmaz...

tarihinde Erkut Uysal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Ben olsam bu kadar küçük şeyler için kaskomu bozdurmazdım.... Karar sizin ama boyasız olmaz...

Sanırım mini onarım hakkından faydalanıcak Erkut,bu kaskoyu bozmaz..

Yorum bağlantısı
Serdar Samancıoğlu

Bence bagajda boyaya kesinlikle ihtiyaç yok...İyi kaporta ustası bu işi halleder..

Tekerleğin olduğu yer malesef boya istiyor ama..

Diğer bir seçenek ise,güzelce pasta cila atılır o bölgeye ve kalan yerlere rötuş yapılır göze batmaz..

Biraz olsun içim rahatladı, bagaj kapağının alt kısmını komple boyamaları gerektiğini söylemişti oradaki yetkili.

Tekerin olduğu yer için de bildiğin bi ustaya götürüp yağlı çekiçle düzelttirirsin biz boyarız dedi. Ama dediğiniz gibi pasta cila ile geçerse çok iyi olur. Plastik tampondaki boya kalkmaları benim için sorun değil kaportadaki çizikler geçsin yeterli olur.

Yorum bağlantısı

Bagajı boyası göçük düzelten yerler halleder. Çamurluğu da iyi bir kaportacıya tamir ettirebilirsiniz. Sorun kalmaz. Otoking herşeye boya diyor. Ustaları işi öğreniyor, daha sonra Otoking ten ayrılıp ayrı dükkan açıyorlar ve bu işi daha iyi yapıyorlar.. Para bozuyor milleti.. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

Biraz olsun içim rahatladı, bagaj kapağının alt kısmını komple boyamaları gerektiğini söylemişti oradaki yetkili.

Tekerin olduğu yer için de bildiğin bi ustaya götürüp yağlı çekiçle düzelttirirsin biz boyarız dedi. Ama dediğiniz gibi pasta cila ile geçerse çok iyi olur. Plastik tampondaki boya kalkmaları benim için sorun değil kaportadaki çizikler geçsin yeterli olur.

boyaya gerek yok diye düşünüyorum bende. tampon hiç önemli değil milyon kere boyatın 

Yorum bağlantısı

Hangi yakadasınız ? Avrupamı ?

Yorum bağlantısı
Muhammed Salih YILDIZ

Bendede bordo renkli fiesta var benimkinde de sol arka çamurlukta cok ufak göçük ve çok ufak cizikler var nazarlik niyetine yaptirmiyorum

Yorum bağlantısı
Serdar Samancıoğlu

Hangi yakadasınız ? Avrupamı ?

Evet, şişlide oturuyorum iş yerim de esenler davutpaşada.

Bendede bordo renkli fiesta var benimkinde de sol arka çamurlukta cok ufak göçük ve çok ufak cizikler var nazarlik niyetine yaptirmiyorum

Aslında çamurluk çok çok önemli değil de bagaj kapağı iyice gözüme batmaya başladı onu kesin yaptırmam lazım.

Yorum bağlantısı
Serdar Samancıoğlu

O halde Hakan ustanın yanına mutlaka gidiniz,sizede yakınmış zaten..

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/249722-istanbul-maslak-kaporta/?p=2128188

Aslında haftaiçi götüreceğim için maslak biraz ters kalıyor teknik oto sanayi sitesi bana çok yakın, ama olmazsa dediğinizi düşüneceğim teşekkürler.

Yorum bağlantısı
onurdursun

boyaya gerek yok bagaj kapağı boyasız düzelir, camurluk ağzına güzel bir pasta sonrası fırçayla rütuş yapılır çiçek gibi olur, boyatırsan değer düşmesini geçtim rengini tutturamazlar damalı eşşeğe çevirirler arabayı

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Bagaj kalsın diğer tarafı boyatmak şart.

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Sanırım mini onarım hakkından faydalanıcak Erkut,bu kaskoyu bozmaz..

Mini onarım tekini karşılamaz mı abi... ?

Yorum bağlantısı

Mini onarım tekini karşılamaz mı abi... ?

İstenirse bagajı düzeltip bırakır ve çamurlukta işlem yapabilir..Kaskoda etkilenmez..Çünki mini onarımın içinde 8 adet göçük düzeltme hakkı var (Yeri ve çapı önemli ama)

Yorum bağlantısı

Araçlara fazla anlamlar yüklüyoruz.

Boyatın, düzgün arabaya binin.

Örneğin yüzünüz çizildi. Doktora gidip yaraya operasyon yaptırmalı, mikrop kaplasına harşı önlemler aldırmalısınız.

"Tüh ya arabamda hiç boya yoktu. Boyalı damgası yedi" diye düşünülüyor. Hiç takmayın. Noolcak abi boyanırsa, ne kaybedilecek?

Mesela Amerika'da aracın parçasını boyatmaktansa değiştirirler. Nedeni de, düzeltilmiş parça yerine yeni parça kullanılmak istenmesidir. Bizde ise tam tersi. Örneğin benim kaput hasar almıştı, özellikle değiştirilmesiniz istedim. Şimdi yeni kaputum var. Eskisinden daha iyi. Diğer kaput 5 yıllıktı. Şimdi ise kaputum 1 yıllık.

Aman boyatmayayım, hadi boyattım, değiştirmeyeyim. Bu nedir ya! Hasar alan yer mümkün mertebe değiştirilmelidir. Acilen Amerikan zihniyeti yerleştirilmeli :)

Yorum bağlantısı
Atilla Cifter

Merhaba,

Benim boyasız 2013 Fiesta'nın sağ çamurluğundaki birilerinin oturması sonucu olusan buyuk gocugu Maslak Mtc oto sıfır hata ile duzeltti. Bence bagaj ve arka camurlugu boyasız duzelttirin, arka tamponda boya gereksinimi var gibi bunu Autoking'de boyatabilirsiniz, tampon boyası aracı 2-3 yıl daha kullanacaksanız aracın degerini etkilemeyecektir. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Geçmiş olsun, içinize sinmez ise boyatın gitsin, dahada düşünmeyin, sonuçta araba lüks, aldın anında zarar, kullan keyfine bak sat gitsin, zarara bakılmaz bu araçlarda, zaten alırken zarardasın, dediğim gibi içine sinmez ise boyat gitsin, takma kafana...

Yorum bağlantısı
enver volkan bayrakcı

bnmde arka tamponda aynı sizinki gibi bir sürtünmede dolayı boya gitti. kaskoyu aradım bir sürü prosedür çıkardılar başıma adamla anlaşıp kaportacıya götürdüm...plastik aksam olduğundan bir günde boyayıp sorunu çözdü.kafanıza takmayın plastik aksamlarda kasko delinmiyor dediler ama güvenemedim

Yorum bağlantısı
Serdar Samancıoğlu

Geçmiş olsun, içinize sinmez ise boyatın gitsin, dahada düşünmeyin, sonuçta araba lüks, aldın anında zarar, kullan keyfine bak sat gitsin, zarara bakılmaz bu araçlarda, zaten alırken zarardasın, dediğim gibi içine sinmez ise boyat gitsin, takma kafana...

uzun süre binme niyetim olsa hiç düşünmem dediğinizi yaparım ama, araba henüz temiz ve yeniyken elden çıkarma düşüncem var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Çağlar Bayur

Bu bolge boyasiz duzelebilir ancak catlak riski var. Denebilir. Catlasa da bu alt kisim tek boyanabilir. Olcumde buraya bakilmaz bile, diylimki bakildi bunun sonradan cikaracagi masraf yyok, aksine boyle de satin almaya gelen bayagi istesiz olur

Yorum bağlantısı
Serdar Samancıoğlu
(düzenlendi)

Bu bolge boyasiz duzelebilir ancak catlak riski var. Denebilir. Catlasa da bu alt kisim tek boyanabilir. Olcumde buraya bakilmaz bile, diylimki bakildi bunun sonradan cikaracagi masraf yyok, aksine boyle de satin almaya gelen bayagi istesiz olur

Hocam cumartesi sabahtan açık olursanız maslaktaki yerinize gelmeyi isterim. Hafta içi işyerim biraz ters kalıyor o yüzden zor.

tarihinde serdar samancıoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa İnceboz

Selam;

Çok iyi kaportacı bağaj kapağını düzeltebilir diye düşünüyorum, ütücü tabir edilen kaportacılar var onları biraz pahalı olmasına rağmen yaparlar, diğer tarafada boya yaptırıp orjinalliğini bozmayın derim aracın pasta ile kapandığı kadar...

Yorum bağlantısı
Serdar Samancıoğlu

Selam;

Çok iyi kaportacı bağaj kapağını düzeltebilir diye düşünüyorum, ütücü tabir edilen kaportacılar var onları biraz pahalı olmasına rağmen yaparlar, diğer tarafada boya yaptırıp orjinalliğini bozmayın derim aracın pasta ile kapandığı kadar...

Plastik tampon için aracın renginde sprey boya aldım, çamurluğa pasta cila yapmayı düşünüyorum bakalım olduğu kadar. Deneyip görücez. Teşekkürler

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...