İçeriğe Yönlendir

Pancar Moturu Gibi Çalışan Ve Su Kaybeden Mondeom

Derviş Özhan

Recommended Posts

Derviş Özhan

uzun bir aradan sonra merhaba; arkadaşlar bugün düğün dönüşü araba birden pancar motoru gibi çalışmaya başladı. gaz verdikçe araç gitmiyor ve aşırı tekleme yapıyor arkamızdan bacanağım geliyordu aradı su akıyor arabandan dedi kenara çekip kaputu açtım suya baktım depoda su sıfır içini kokladım acayip şekilde benzin gibi koku geliyordu. Bakkaldan 5 lt bidon su alıp doldurdum hepsini içti neredeyse, sonra buji kablolar bobin vs. kontrol ettim görünürde sıkıntı yoktu. Egzoza baktım araç çalışırken suda atıyordu aracı bıraktım olduğu yerde sağ olsun bacanak getirdi. 

Daha önceden başına böyle bir olay gelen veya bilen  yardımcı olabilecek kimse varmı ?

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Motorunuz conta yakmış olabilir acilen motor ustasına gösteriniz.Mümkünse arabanızı KULLANMAYIN.

Yorum bağlantısı
Onur Bulut

Büyük ihtimal contayı yaktınız. Depoda su sıfırken hararet ne durumdaydı ? Motor yagına bir bakın birde beyazımsı bir köpük varmı diye yag doldurgunuz kapaga bakın.Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Talip Eren

Üst kapak contası gitmiş,şu silindire doluyor.Kapak açılıp conta yenilenecek,yarım motor dedikleri işlem yani.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

su depo kapağını açın aracı çalıştırın,fokurdama görürseniz şayet %1000 conta yakmış.Arıcı hiç yürütmeyin ALLAH muhafaza silindir kapağınıda çatlatabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Derviş Özhan

sanırım dediğiniz gibi conta yakmış ustamı aradım subaplara su giriyordur çekici ile aracı getir dedi masrafı ne kadar çıkar birde aracım otomatik triger setinin veya başka bir parçanın da değişmesi gerekir mi acaba bayram üzeri çok kötü oldu baya masrafı çıkacak mı bakalım teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Derviş Özhan

1 saat önce ustaelleri aradım aracı aldığım arkadaş orada 2013 mayıs ayında üst kapak subap çubukları vs. değişmiş yapılmış. bende sordum 1 yıl garantimiz var ama 1 yıl 4 ay olmuş bizi bağlamaz ayrıca sen hiç bakım için getirmemişsin bize dedi sabri usta. plakadan sorgulamış ama 2. kez aradım eski satan kişi adına (engin) diye kontrol etmişler halbuki ben yağı, buji, kabloları vs. ustaellerde değiştirtmiştim söyledim ama bizi bağlamaz dercesine savunmaya geçti zaten aracı aldığım kişi yan sanayi parça almış dedi üstelik. ama defalarca ustaellere gittim bir seferde daha önceki konularda yazdığım sorunlar için 5 gün bile onlarda kaldığı oldu aracımın hatta plakalıklarım bile ustaellerin bu saatten sonra yardımcı olmaya çalışmayan bu kişilere Allah göstermesin bir daha araç götürmek bir yana kimseye de Ustaelleri tafsiye etmiyeceğim.

ustam adanaya araç almaya gitmiş pazartesi gelince çekici ile aracı götürüp baktıracağım, bakalım inşallah fazla masrafı çıkmaz.

Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak
(düzenlendi)

Böyle bir problem için ustayi suclamaniz dogru değil çünkü bir aracın conta yakmasi sizin elinizde nekadar hararet gorurse arac okadar zarar görür yinede geçmiş olsun

tarihinde Cengiz Koşak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Derviş Özhan
(düzenlendi)

teşekkürler amacım kesinlikle ustayı veya firmayı suçlamak değil sorun benim onların müşterisi olduğum halde sen bakım yaptırmamışsın denmesi halbuki plakayı kontrol edince eski satan kişinin ismi ile işlem yapıp onu görmüşler bana gel sana yardımcı olalım müşterimiz kaçmasın sonuçta biz daha önce yapmışız yine yapalım dense amenna birde şu olay var aracım 100-150 mt mesafede bu olayları yaşadım ve bir mondici olarak gözüm hep hararet tedir. bu araçların 97-98 lerin hararet sıkıntısı ve conta yaktıklarını biliyorum sorunlarını iyi öğrendim öğrenmeyede devam ediyorum hayırlısı bakalım

tarihinde Derviş Özhan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Geçmiş olsun.Sabri ustanın bir şekilde çözüm bulacağına inanıyorum.. Yanlış bir anlaşılma olabilir. Yalnız bu işin garantisi olmaz. O bakımdan yardımcı olamamışlardır.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

1 saat önce ustaelleri aradım aracı aldığım arkadaş orada 2013 mayıs ayında üst kapak subap çubukları vs. değişmiş yapılmış. bende sordum 1 yıl garantimiz var ama 1 yıl 4 ay olmuş bizi bağlamaz ayrıca sen hiç bakım için getirmemişsin bize dedi sabri usta. plakadan sorgulamış ama 2. kez aradım eski satan kişi adına (engin) diye kontrol etmişler halbuki ben yağı, buji, kabloları vs. ustaellerde değiştirtmiştim söyledim ama bizi bağlamaz dercesine savunmaya geçti zaten aracı aldığım kişi yan sanayi parça almış dedi üstelik. ama defalarca ustaellere gittim bir seferde daha önceki konularda yazdığım sorunlar için 5 gün bile onlarda kaldığı oldu aracımın hatta plakalıklarım bile ustaellerin bu saatten sonra yardımcı olmaya çalışmayan bu kişilere Allah göstermesin bir daha araç götürmek bir yana kimseye de Ustaelleri tafsiye etmiyeceğim.

ustam adanaya araç almaya gitmiş pazartesi gelince çekici ile aracı götürüp baktıracağım, bakalım inşallah fazla masrafı çıkmaz.

1 yıl 4 ay önceki bir tamirattan dolayı bir ustayı nasıl suçlarsınız ki. Aynı sorun olup olmadığı bile belli değil.. 

İsmi yanlış anlamış, bakıma gelmemişsiniz demiş olabilir...

İsim düzeltilir, pardon gelmişsiniz denir, sonuç değişir mi, beklentiniz neydi.. ?

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Derviş Özhan
(düzenlendi)

öncelikle kendisiyle kişisel bir sorunum olamaz zaten sonuçta sıfır arabaya binmiyorum. beklentim yardıma hazırız denmesiydi direk ters cevap almak değildi. sonuçta herkesin durumu belli zaten bütçem fazla olsa gider sıfır alırım ben tek maaş çalışan kirada oturan çocuk okutan biriyim. tabi ki ben aracın daha önceden conta yakmış bir araca sıfır araç gibi yaklaşıp serviste garanti den parça değişecek diye birşeyde demedim diyemem sadece olayı anlamak için aradım konuşmaları yukarıda da açıkça yazdım beklentimin sadece yardımcı olalım halledelim sorunu sıkıntıyı bulalım dostane şekilde denmesini bekledim ilk etapta. sonuç ta birşey olunca ford severler  hani biz bir aileyiz deniliyor ya.  yukarıda yine yazdığım gibi beklentim buydu kişisel suçlama yapmadım sonuçta benimde sorunu en az zararla çözmeye çalışmam sanırım yanlış anlaşılıyor.

sonuçta bizler iyi olan herşey gibi sorunları da paylaşıp çözüme ulaştırmalıyız sanırım

tarihinde Derviş Özhan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Derviş Özhan

Geçmiş olsun.

teşekkür ederim sağolun

Geçmiş olsun.Sabri ustanın bir şekilde çözüm bulacağına inanıyorum.. Yanlış bir anlaşılma olabilir. Yalnız bu işin garantisi olmaz. O bakımdan yardımcı olamamışlardır.

teşekkürler garanti diye inanın ısrar etmedim sadece araştırıp konuyu çözmekti amacım zaten 98 model araba sıfır değil ama insan bu gibi durumda yardım edecek dost arıyor para her zaman kazanılır özellikle de dostlardan

geçmiş olsun.

teşekkür ederim

geçmiş olsun anlaşılan sıkıntı büyük

teşekkür ederim sanırım masrafı bol bol olacak

Büyük ihtimal contayı yaktınız. Depoda su sıfırken hararet ne durumdaydı ? Motor yagına bir bakın birde beyazımsı bir köpük varmı diye yag doldurgunuz kapaga bakın.Geçmiş olsun.

teşekkürler hararet ortada bile değildi daha marşa basıp 150 mt yol gitmedim dümdüz yerde araba hala kaldı bıraktım pazartesi çekici ile gidicek bakalım

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Tamamen objektif vesile olsun diye yaziyorum. Bu gibi benzeri durumlarda araci gormeden usta da muateri de sağlıklı bilgi sahibi olamaz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

öncelikle kendisiyle kişisel bir sorunum olamaz zaten sonuçta sıfır arabaya binmiyorum. beklentim yardıma hazırız denmesiydi direk ters cevap almak değildi. sonuçta herkesin durumu belli zaten bütçem fazla olsa gider sıfır alırım ben tek maaş çalışan kirada oturan çocuk okutan biriyim. tabi ki ben aracın daha önceden conta yakmış bir araca sıfır araç gibi yaklaşıp serviste garanti den parça değişecek diye birşeyde demedim diyemem sadece olayı anlamak için aradım konuşmaları yukarıda da açıkça yazdım beklentimin sadece yardımcı olalım halledelim sorunu sıkıntıyı bulalım dostane şekilde denmesini bekledim ilk etapta. sonuç ta birşey olunca ford severler hani biz bir aileyiz deniliyor ya. yukarıda yine yazdığım gibi beklentim buydu kişisel suçlama yapmadım sonuçta benimde sorunu en az zararla çözmeye çalışmam sanırım yanlış anlaşılıyor.

sonuçta bizler iyi olan herşey gibi sorunları da paylaşıp çözüme ulaştırmalıyız sanırım

Biz hala bir aileyiz. Sabri baba yanına gidenin de, telefonla arayanında sorununa kesinlikle ve kesinlikle yardımcı olmuştur. Bence Sabri babayı siz yanlış anlamışsınız gibi. Sabri baba kesinlikle gelin bakalım demiştir. Ama siz başka noktalara odaklandığınız için o cümleyi duymamış olabilirsiniz.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

öncelikle kendisiyle kişisel bir sorunum olamaz zaten sonuçta sıfır arabaya binmiyorum. beklentim yardıma hazırız denmesiydi direk ters cevap almak değildi. sonuçta herkesin durumu belli zaten bütçem fazla olsa gider sıfır alırım ben tek maaş çalışan kirada oturan çocuk okutan biriyim. tabi ki ben aracın daha önceden conta yakmış bir araca sıfır araç gibi yaklaşıp serviste garanti den parça değişecek diye birşeyde demedim diyemem sadece olayı anlamak için aradım konuşmaları yukarıda da açıkça yazdım beklentimin sadece yardımcı olalım halledelim sorunu sıkıntıyı bulalım dostane şekilde denmesini bekledim ilk etapta. sonuç ta birşey olunca ford severler  hani biz bir aileyiz deniliyor ya.  yukarıda yine yazdığım gibi beklentim buydu kişisel suçlama yapmadım sonuçta benimde sorunu en az zararla çözmeye çalışmam sanırım yanlış anlaşılıyor.

Bir de ustayı dinlemek gerek... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Derviş Özhan

Biz hala bir aileyiz. Sabri baba yanına gidenin de, telefonla arayanında sorununa kesinlikle ve kesinlikle yardımcı olmuştur. Bence Sabri babayı siz yanlış anlamışsınız gibi. Sabri baba kesinlikle gelin bakalım demiştir. Ama siz başka noktalara odaklandığınız için o cümleyi duymamış olabilirsiniz.

insanlık hali hayatta herşey olabilir ama ben bazı tip insanlar olurya 3 kuruş için kendini parçalar o yapılmasın buna gerek yok salla tamir edilmesede olur lardan değilim bu ğüne kadar bir çok arabaya bindim bmw, hyundai, renault, ford ger birinde ne gerekiyorsa yapılsın sorun çıkmasın ailem zarar görmesin mantığıyla yaklaşırım olaya olaya direk garantisi geçmiş 4 ay zaten bakıma da gelmemişsin hiç denilince başka isme bakılarak siz olsanız aynı gidermisiniz çağırılsanız bile benim aradığım nitelikte buluşamadık demekki usta ile yinede teşekkürler

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

insanlık hali hayatta herşey olabilir ama ben bazı tip insanlar olurya 3 kuruş için kendini parçalar o yapılmasın buna gerek yok salla tamir edilmesede olur lardan değilim bu ğüne kadar bir çok arabaya bindim bmw, hyundai, renault, ford ger birinde ne gerekiyorsa yapılsın sorun çıkmasın ailem zarar görmesin mantığıyla yaklaşırım olaya olaya direk garantisi geçmiş 4 ay zaten bakıma da gelmemişsin hiç denilince başka isme bakılarak siz olsanız aynı gidermisiniz çağırılsanız bile benim aradığım nitelikte buluşamadık demekki usta ile yinede teşekkürler

1- çağrıldığınızı söylememişsiniz. Ben gider orada gerekeni konuşurdum. Direk burada çağrılmamış gibi yazmışsınız.

2-o işin garantisi olmayacağını sizde biliyorsunuz.

3- bakıma gidilmemiş yani yağ bakımı yapılıp yapılmadığı bilinmeyen araçta ne olup ne bittiği bilinmez.

Yorum bağlantısı
Derviş Özhan

1- çağrıldığınızı söylememişsiniz. Ben gider orada gerekeni konuşurdum. Direk burada çağrılmamış gibi yazmışsınız.

2-o işin garantisi olmayacağını sizde biliyorsunuz.

3- bakıma gidilmemiş yani yağ bakımı yapılıp yapılmadığı bilinmeyen araçta ne olup ne bittiği bilinmez.

olurmu bakıma geldiğimi söyledim plakadan bakarak aracı satmış kişi gibi konuşuldu zaten sonra ben 2.kez aradım abi ben bakım yaptırdım değişenler şunlar vs. dedim sonra baktılar eski aracı satan kişinin adına karne düzenlemişler çağırılma olayı ise en son söylenen siz gelinde bi bakalım idi ne olursa olsun ben gidemem bana ters ama tabi sizin eskiden süregelen sabri ustalarla dostluğunuz var sanırım ısrarla onu haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz gibi bu konuşma fazla uzadı malum konumuzun da dışına çıkmaya başladık  

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...