Çağdaş Başlılar 19 Eylül 2014 Paylaş 19 Eylül 2014 Arkadaşlar kardeşim öğretmen ataması Van özalp çıktı, nasıl bir yerdir bilgisi olan varsa paylaşmasını rica ederim. Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 19 Eylül 2014 Paylaş 19 Eylül 2014 VAN.. Doğunun parisi derler.. Yaşam iklimsel olarak zaman zaman zorlaşsa da, insanların sıcaklığı tüm zorlukları kolay hale getiriyor. Hele ki böylesine ulvi bir görev için orada bulunacaksa, heryeri güzeldir... Eski günlerden bir kare... Yorum bağlantısı
Misafir 19 Eylül 2014 Paylaş 19 Eylül 2014 Öncelikle hayırlı olsun.Valla sizi üzmek yada korkutmak istemiyorum ama Allah sabır ve kolaylık versin ilk olarak. Eşim 2012-2013 döneminde orada göreve başladı.Kırkçalı köyündeydi.1 hafta ziyaretine gittim ve gördüklerim çok üzdü beni. Memur sömürülme yeri diyebilirim. Vana 60 km irana 30 km uzaklıkta.Sosyal imkan sadece öğretmeneviydi. Kışları çok sert geçiyor. Eşimin evinin yanında jandarma lojmanları vardı.Bir gece oraya roket atarla saldırı bile yapılmıştı. Yani detaya inmeden ne demek istediğimi anladınız sanırım. Hayrettin Bahadir yazdı: VAN.. Doğunun parisi derler.. Yaşam iklimsel olarak zaman zaman zorlaşsa da, insanların sıcaklığı tüm zorlukları kolay hale getiriyor. Hele ki böylesine ulvi bir görev için orada bulunacaksa, heryeri güzeldir... :i-ih: Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 19 Eylül 2014 Paylaş 19 Eylül 2014 Eren Erdoğan yazdı: Öncelikle hayırlı olsun.Valla sizi üzmek yada korkutmak istemiyorum ama Allah sabır ve kolaylık versin ilk olarak. Eşim 2012-2013 döneminde orada göreve başladı.Kırkçalı köyündeydi.1 hafta ziyaretine gittim ve gördüklerim çok üzdü beni. Memur sömürülme yeri diyebilirim. Vana 60 km irana 30 km uzaklıkta.Sosyal imkan sadece öğretmeneviydi. Kışları çok sert geçiyor. Eşimin evinin yanında jandarma lojmanları vardı.Bir gece oraya roket atarla saldırı bile yapılmıştı. Yani detaya inmeden ne demek istediğimi anladınız sanırım. :i-ih: Sen gel ben seni korurum Yorum bağlantısı
Misafir 19 Eylül 2014 Paylaş 19 Eylül 2014 Hayrettin Bahadir yazdı: Sen gel ben seni korurum Beni görenin bakışları değişiyordu abi ne Koruması. Bakkala gidiyorum sende öğretmen tipi yok ne iş yapıyorsun dediklerinde serbest meslek ne iş olsa yaparım diyordum. Yani askerim desem :D Bak ama Van merkezi gezdim gevaşı gezdim Edremit'i gezdim çok güzeldi Yorum bağlantısı
Emrullah Gül 19 Eylül 2014 Paylaş 19 Eylül 2014 Öncelikle hayırlı olsun bende bu sene van/muradiyeye atandım yaklaşık 2 aydır burdayım jandarma olarak görev yapıyorum özalp hakkında pek bilgim olmasada terör yönünden biraz sıkıntılı bi yer ama emin ol daha kötü yerleri de var başkale çatak gibi merkezi ve erciş,edremit,gevaş gibi ilçeleride aksine çok güzel yerler Allah kolaylık versin Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 19 Eylül 2014 Paylaş 19 Eylül 2014 (düzenlendi) 2 kuzenimin askerlik yaptığı yer biri 18 diğeri 15 ay,allahtan denk gelmedi 1 taneside 12 ay yapmadı vatan toprağı ama yaşayanlar pek vatandaş değilmiş..allah yardımcısı olsun...kuzenlerim pek iyi şeyler anlatmadilar kışları söylemeye gerek yok epeyce soğuk!! 19 Eylül 2014 tarihinde Erdem Bozkurt tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 19 Eylül 2014 Paylaş 19 Eylül 2014 Benim ilk görev yerim.1979-1982 yılları arasında çalışmıştım.Aşağı Sağmalı Köyü idi şimdi belediyelik olmuş diyorlar.Tainden sonra gitmek nasip olmadı.O yıllarda insanlar çok misafir perver ve cana yakın gariban insanlardı.Şimdi son durum nedir bilmiyorum... Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya 19 Eylül 2014 Paylaş 19 Eylül 2014 bende yeni vandan geldim sivas a. 3 yıl van baskalede calıstım. özalp de baskale kadar uzak olmasada profil olarak aynı. merkezi guzel ve cazip bir sehir van. başkale çatak özalp gibi ilçeler örgütün yogun gucunun ve baskısının oldugu yerler. 3 yıldır baskalede kalmame ragmen kimse karısmadı bana bende onlara . eger siyasi çizginizi belli etmeden sadece işine gidip gelerek ve halkıyla fazla samımı olmamayı basarabilirse cok sıkıntı cekeceğini sanmıyorum.insanlarının cogu riyakardır menfaatleri doğrultusunda iyilerdir yuzunuze guleç görünürken arka planlarında hep bir türk-kurt karsılastırması vardır. gariban halkı cok saf ve temizdir ama onu bulmak zordur cunku orgut baskısı yuzunden kamufle olmak zorundadırlar.sonuc olarak gidilmeyece bir yer değil. ilk baska cok yardırgarken zamanla alısırsınız. otlu peyniri bile seversiniz. tekrar hayırlı olsun. cok korkulacak bırsey yok cokta iyi bolgeler değiller kısaca. Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 19 Eylül 2014 Paylaş 19 Eylül 2014 Caldıranda çaliştım. İklimi adamı çok zorluyor. Yorum bağlantısı
Çağdaş Başlılar 19 Eylül 2014 Yazar Paylaş 19 Eylül 2014 Arkadaşlar abiler bilgiler için hepinize tektek teşekkür ederim. İnşallah sıkıntısız bir süreç olur çok içimiz sinmesede zorunlu 1 senemiz var önümüzde daha sonra eş durumu ile tayîn isteyecek. Ailesinden uzak gurbette yaşayan çalışan herkezin Allah yardımcısı olsun. Yorum bağlantısı
Misafir 19 Eylül 2014 Paylaş 19 Eylül 2014 Eş durumu avantajınız olması sevindirici. Bizde 1 sene sıktık dişimizi sonuç olumlu oldu. Inşaallah sizin içinde öyle olur. Yorum bağlantısı
Mahmut Adın 20 Eylül 2014 Paylaş 20 Eylül 2014 Eşim 2 sene öğretmenlik yaptı. Farklı 2 köyde. 2 sene önce çok şükür oradan kurtuldu. Çok iyi bir yer olmadığın söylemeye gerek yok sanırım. İmkanları oldukça kısıtlı ve öğretmeni sömürmeye çalışan bir yer(taksi benzeri taşıtlar, lokantalar vs) Hangi köye atandı eşiniz? + eşimin zamanında ilçe mem maalesef çok kötüydü. Mevzuat vs hiç bilgileri yoktu. Yorum bağlantısı
Çağdaş Başlılar 20 Eylül 2014 Yazar Paylaş 20 Eylül 2014 Mahmut Adın yazdı: Eşim 2 sene öğretmenlik yaptı. Farklı 2 köyde. 2 sene önce çok şükür oradan kurtuldu. Çok iyi bir yer olmadığın söylemeye gerek yok sanırım. İmkanları oldukça kısıtlı ve öğretmeni sömürmeye çalışan bir yer(taksi benzeri taşıtlar, lokantalar vs) Hangi köye atandı eşiniz? + eşimin zamanında ilçe mem maalesef çok kötüydü. Mevzuat vs hiç bilgileri yoktu. Köy yazmıyor "merkez özalp ih ortaokulu" diyor. Yorum bağlantısı
Serkan Turan 20 Eylül 2014 Paylaş 20 Eylül 2014 Merkezde imamhatip ortaokulu. 2,5 sene baldız görev yaptı lisede.. Memurları kimse sevmez terör bölgesidir. Vana uzaktır 70 km civarı. Yolu yeni yapıldı güzel. Kışı çok çetin geçer kar kalkmaz. Bu söylediklerim yanlış anlaşılmasın gördüklerimi söylüyorum çok gidip geldim. Baldızdan dolayı içlerini öğrendik malesef. Bu sene yeni tayinleri çıktı değiller. Orda olsalar her türlü yardımcı olurdum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts