İçeriğe Yönlendir

Hız Sabitleyici (Cruise Control) Taktırmak

Kerem Erkişi

Recommended Posts

Kerem Erkişi

Merhaba arkadaşlar. Foruma yeni üye oldum. Sizler bir sorum olacak.

2. el 2013 model Fiesta 1.6 Trend Powershift almış bulunmaktayım. Trend X ya da Titanium almak isterdim ama Trend almak için bile bütçemi baya zorlamıştım.

Çok da büyük fark yok aralarında ama yokluğundan en çok rahatsız olduğum özellik Trend X'de olan hız sabitleyici. Uzun yollarda hem rahatlık hem de bir miktar yakıt tasarrufu sağlıyor.

Yetkili serviste hız sabitleyici özellikli direksiyon takarak bunu halledebilirler mi ve kaça malolur? 

Yorum bağlantısı
Serdar Samancıoğlu

Yetkili servisler bu işi yapmıyorlar. Ama forumdan yapan kişiler var ancak kendi uğraşlarıyla bir şekilde yapabilmişler. Aslında bu cc için forum içi bi organizasyon yapılsa, bir şekilde kolaylık sağlansa böyle kişisel olarak tek tek uğraşmak yerine çok iyi olur. Ben de taktırmak istiyorum ama sanırım birinin önayak olmasını bekliyorum :) . Ayrıca bu işi yapan üyeler tam olarak nasıl yaptıklarını da anlatabilirse güzel olur. Misal illa titanyum direksiyon mu bulmamız gerekiyor, mevcut direksiyon üzerindeki hava yastığı ne olacak bilen birileri bizleri aydınlatsa ve hatta kendi de makul bir kar yapacak şekilde bu işi organize etse çok güzel olur :good1: .

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/256018-trend-fiesta-h%C4%B1z-sabitleyici-donan%C4%B1m%C4%B1/page-2

Bu sayfandan ya da sorunlar ve çözümleri kısmında bir başlık altından konuya devam etmenizi tavsiye ederim. Forumda iki farklı yerde konuşuldu.

Kısaca tesisat kontrol edilir uygunsa cruise kontrol tuşları takılır. Ecu'ya my fiesta bir aracın yazılımı çakılır. Bu çakma esnasında çok çok düşük olsa da ecunun kitlenme ihtimali olabilir. Ya da As_built dosyası fordun sitesinden sonra alındıktan sonra bir parametre değiştirilip arabaya geri yüklenir ve cruise bundan sonra aktif edilir. 

İngilizce bir forum sitesinde ayrıntısı mevcut özelden bana sorarsanız linki veririm.

Ben riskin ne olduğunu bilemediğimden ECU yu kitlemekten kortuğumdan yapamadım. Öğrenip yapacağım. Galip Bey forumda 3 araca yaptırdı. Hİç problemsiz kullanıyorlar.

Yorum bağlantısı
Ekin Güney

kocaelide cruse control takan ustalar var arkadaşım başka bir model aracına 1000tl gibi bir paraya taktırmıştı. doğal olarak direksiyon falan değişmişti. 4-5 günü bulmuştu takılması. fiestalara sonradan takılırmı bilmem ama garantisi devredışı kalcağı kesin aracın.

Yorum bağlantısı
Emre Usta

Yetkili servisler bu işi yapmıyorlar. Ama forumdan yapan kişiler var ancak kendi uğraşlarıyla bir şekilde yapabilmişler. Aslında bu cc için forum içi bi organizasyon yapılsa, bir şekilde kolaylık sağlansa böyle kişisel olarak tek tek uğraşmak yerine çok iyi olur. Ben de taktırmak istiyorum ama sanırım birinin önayak olmasını bekliyorum :) . Ayrıca bu işi yapan üyeler tam olarak nasıl yaptıklarını da anlatabilirse güzel olur. Misal illa titanyum direksiyon mu bulmamız gerekiyor, mevcut direksiyon üzerindeki hava yastığı ne olacak bilen birileri bizleri aydınlatsa ve hatta kendi de makul bir kar yapacak şekilde bu işi organize etse çok güzel olur :good1: .

Aynen organize olup bi hafta sonu yaptirsak fiestalarimiza ne guzel olurdu
Yorum bağlantısı
Kerem Erkişi

Biraz gözümde büyüdü açıkçası. Gıcır gıcır direksiyonumu eski çıkma bi direksiyonla değiştirmem gerekecek, ayrıca Ford'un kurduğu yazılımla oynama fikri içime sinmedi. Zaten yüzde 90 İstanbul trafiğinde kullanılacak bir araba için meşakkatli bir iş. Arabanın hala 1 yıl garantisi var, onu da bozmak istemiyorum.

Cevaplar için çok teşekkürler, umarım bu konuda bilgi edinmek isteyen arkadaşlara yardımcı olur bu konu.

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Arkadaşlar forumda zaten konuşuldu bu konu farklı konu açmak forum içinde kirliliğe sebep oluyor.

Ben buraya da yazacağım,

Öncelikle direksiyon simidi değişmiyor. Tuşlar ile direksiyonun üstündeki plastik çerçeveyi değiştiriyorsunuz. Araca farklı bir aracın Ecusunu kopyalamak direk aracın garanti dışı kalması demek oluyor. Ve ufak da olsa ben ECUnun susma ihtimali olabileceğini görüyorum. (Yapanlar oldu kimse sıkıntı yaşamadı) (vaktimin olmamasından ben konuyla ilgilenemiyorum. Riski gördüğümden de bilinçsiz denemek istemiyorum. ECUnun susması demek araca yeni ECU aramanız demek ve maliyetini oturun siz tahmin edin ve garanti dışı kalan aracınızı...

Focuslardaki gibi ve opellerdeki gibi kolu tak bilgisayara bağla cruise on seçeneği aktif hale gel demekle bizim arabalarda olmuyor. Ford araçda tesisat olsada yazılım kısmında o seçeneği size kapatmış. Mecbur başka aracın beynini atmak ya da fabrikanın dosyasını alıp parametreyi el ile değiştirip araca geri atmak dışında çare kalmıyor. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...