İçeriğe Yönlendir

Parça Takıldıktan Sonra Cihazla Kontrol

Mehmet Kaya

Recommended Posts

Mehmet Kaya

Sabri babaya teşekkürle başlıyorum nedenine konu içinde değineceğim :)

Aracımı bilen bilir tırt mondi :)

2012 yılında bir usta hatası yüzünden 45 gün sanayide sökülmedik yer Bırakmadık. O dönemde kırılan gaz pozisyon sensörü yenisi ile değişti. O dönemde aracın tüm sensörleri yenisi ile değişti :)

Sorun çözüldü. Ancak araç 80 km hızda ( öyle zannediyordum) 1700-1900 devir aralığında gaza çok hafif dokunduğumda araç hafiften alıp vermeye başlıyordu. Bunu ben hissediyordum sadece. Ancak son zamanlarda eşimde hissetmeye başlayınca aklıma baktırmadığım gaz pozisyon sensörü kalmıştı. Değiştirmeden önce ustalar ustası Sabri Baba'yı aradım. Onda bir değer var o değer aralığında olmazsa araç saçmalar dedi. Değiştirdim parçayı. Ancak hafif kaldı. Sabri baba değiştirmeden direk değere bak değer 0.96-1.00 arasında olacak dedi.

Neyse ustama gittim. Ustaya anlattım. Usta bakalım dedi. Baktık değer 1.02 çıktı. Parçanın vidasını gevşetip aşağı yukarı oynamaz diye düşündüğüm parça milim oynadı değerle 0.84-1.05 arasında Değişti. Usta Değeri ayarladı araç şu anda saat gibi maşallah.

Benim usta bile inanamadı. Biz parçayı takıp bırakıyorduk dedi. Bu şekilde ayar yapmıyorduk dedi.

Sabri babaya teşekkürler. Ufacık bir hata nelere maloluyormuş bunu gördük.

Not: sorunu çözmek için 3 takım farklı tip buji ( orjinal )

3 takım buji kablosu (1 takım orjinal ) 1 bobin aldım. Hepsi duruyor :)

• Beğen 18
Yorum bağlantısı
Serkan Turan

Gözün aydın kardeşim bir büyük parçadan kurtardın desene.. :)

Sabri baba helal olsun.. :bravo:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Geçmiş olsun hocam. Bu baya takılmıştı kafanıza. Kendi adıma tırtlıktan çıkardım mondiyi. Zaten hiç tırt dememiştim. Hep dizelcilerin yakıştırmasıydı. :biggrin:

Sabirimi ustamın hakkını da vermek lazım tabii. Helal abi..

Not: Teknoloji alanındaki en önemli gelişme sensör icadıdır. Çip vs. değil.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

Senin adına sevindim Hocam,  Seni bu konuda ve sevincini çok iyi anlıyorum. bende çok değiştirdim potansiyometre, rolanti valfi,  hava akış metre, bobin... hepsinden yedeklerim var isteyene satarım:=) ama benim nie Sabri ustam yok diye haykırasım var...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Akif Özkan

f1 lerin 2000-2250 dev/dk aralığında gaz alıp vermesi de bundan kaynaklanabilirmi acaba?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Parça üzerindeki vida kanallarında kalibrasyon payı yok. Muhtemelen pc destekli bir ayar vardır. Nihayetinde hiçbir poatnsiyometre aynı konumda iken aynı değeri vermez. Ecu hafızasındaki istenen veri ile potansiyometrenin gönderdiği çakıştığı için aracın dengesiz çalışması normal

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Parça üzerindeki vida kanallarında kalibrasyon payı yok. Muhtemelen pc destekli bir ayar vardır. Nihayetinde hiçbir poatnsiyometre aynı konumda iken aynı değeri vermez. Ecu hafızasındaki istenen veri ile potansiyometrenin gönderdiği çakıştığı için aracın dengesiz çalışması normal

Abi bende senin gibi düşündüm. Ancak parçanın vidasını gevşetip hafif oynatınca Değerler 0.84 ile 1.05 arasında oynadı. Gaza tam bastığımda değerin 4.72 olduğunu göründüğümde o değerin ne kadar önemli olduğunu anladım. Nerdeyse yarım gaz Değeri abi.

Senin adına sevindim Hocam, Seni bu konuda ve sevincini çok iyi anlıyorum. bende çok değiştirdim potansiyometre, rolanti valfi, hava akış metre, bobin... hepsinden yedeklerim var isteyene satarım:=) ama benim nie Sabri ustam yok diye haykırasım var...

Sabri usta bir öm veya bir telefon kadar yakın.

f1 lerin 2000-2250 dev/dk aralığında gaz alıp vermesi de bundan kaynaklanabilirmi acaba?

Sabri baba buna en iyi cevabı verir.

Bendeki sorun hem LPG hem benzinde yapıyordu.

3 depo benzinle gezdim LPG 3 tl olduğunda o dönemde de sorun devam etti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Geçmiş olsun, Allah böyle arızaların tekrarından korusun. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

Sabri Usta ne yapılacağını söyler ondan yana şüphem yok ama bunu Eskişehir de kim yapacak  :unsure2:

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Sabri Usta ne yapılacağını söyler ondan yana şüphem yok ama bunu Eskişehir de kim yapacak :unsure2:

Benim 7 yıllık ustam araçta ne dersem yapıyor sorumluluk bana ait. Geçen bir arkadaşın avensinde vites Geçişi zordu. Baskı balata değişti. Bu sefer başka sorunlar çıktı. Baskıyı 2 sefer değiştirdi. Araç Antep'e gitti şanzuman indi. En son dedim başka marka baskı balata takın. Sorun düzelmezse parça ve işçilik bize Ait dedik. O marka parçayı daha önce sürekli kullandığını söyledi. Sorun olmadı dedi. Başka marka taktı düzeldi :) tek bir işçilik aldı. Sende böyle usta bul.

Araç stop etmeye başladığında 45 gün boyunca 2 kalfa benim araçtaydı ve akşama kadar uğraşıyoruz test için Sabahı bekliyorduk :)

Sağolsunlar o kadar uğraşa hiç para almadılar desem yeridir. Sorunu Subaplardan bulduk subap değişim ücreti aldılar geriye kalan işçilik için ücret almadılar Sağolsunlar.

Hocam fazla parçaların ilanı ne zaman açılacak. :seytan:

Ben satmam :) kalsın lazım olur :D bobini bir arkadaşa lazım oldu. Maf sensörü bir arkadaşa lazım oldu :) yeni balata bir arkadaşa

Şu an elinde

1 takım buji

1 takım orjinal buji kablosu

1 bobin birinde emanet

1 rolanti valfi

1 gaz pozisyon sensörü

Hangisi lazım söyle :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Afferin[emoji1]

Kime söylüyorsun aferini :)

Bir şey daha var Mehmet Hocam, Senin kadar anlamıyorum arabadan :(

Öğretiyorlar :D
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Gök

Abi gecmis olsun.. Sorunun cozuldugune sevindim.. Tirt olsa ne cikar,mondinin asaleti yeter... Ustamizin da,engin tecrubelerine saglik...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

hadi bununla geçmiş olsun, ama bi daha Sabri babayı böyle ufak tefek işler için meşgul etme. :p:D

Abi zaten işin içinden çıkamayınca arıyoruz :D
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Geçmiş olsun abi

Teşekkürler. 2 yıldır alışmıştık. :)
Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

Su meşhur sabri ustayla tanismayi çok istiyorum ama baya uzak.keşke sabri usta sivasta olsaydi.  :tongue:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Su meşhur sabri ustayla tanismayi çok istiyorum ama baya uzak.keşke sabri usta sivasta olsaydi. :tongue:

Izmiri gezmiş olursunuz :)

Geçmiş olsun.

Teşekkürler.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...