İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Depoda Duran Benzinin Yapısı Zamanla Bozulur Mu ?

Ahmet Erdoğan Özkan

Recommended Posts

Ahmet Erdoğan Özkan

Arabam 2.0 lpg çok gerekmedikçe benzin almam alırsamda çeyrek depoya yakın alırım aracı 2 3 gün kullanmadım havalarda soğudu buji yağ vs vs periyodik bakıma götürecektim bindim kontağı çevirdim gıy gıy gıy çalışmıyor akü sağlam ışıklar yanıyor yani tık deyip kalmıyor.Sonra gaz vererek çalıştırdım çok doğru bi uygulama değil ama.Gazdan ayağımı çekiyorum stop ediyor.Yarım debriyajla servise kadar gittim.Anlattım durumu çalıştır bakalım dediler.Çalıştırdım araba tekte çalıştı kapadım bi daha yine tekte çalıştı.Servisteki usta buji buji kabloları bobin baktı.Sıkıntı yok Maşşallahı var dedi.Dedim niye böyle oldu dedi benzin pompasına filtresine yarın bakalım bi ama arabaya benzin al depoda çok bekletme özelliğini kaybeder zamanla dedi.Uzun süreden kastımda 10 15 gündür.Böyle bişey mümkün mü acaba ?

Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

yazın depoyu tam doldurtup yaklaşık 3-4 ay benzini neredeyse hiç eksiltmeden kullandım. bir müddet sonra arabayı birazda benzinle çalıştırayım da benzini bitireyim derken araba benzinde bir kaç kez sapıttı. enjektörden vs. deseler de sabırla birkaç gün içinde şüphelendiğim o bir depo benzini bitirdim. sonra yeniden benzin alıp Kayseriye oradan da Sivas a geri döndükten sonra ver elini Söke'ye gittim geldim. şeytan kulağına kurşun bir sıkıntı yok maşallah. benzin 10-15 günde bozulmuyorsa bile birkaç ayda bozulabiliyorumuş.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

benzin sanırım uzun yıllar alıyor katılaşması.D.channelda bir programda görmüştüm.Yıllarca beklemiş benzin katı küf gibi bir hal alıyor.

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

LPG'li araçları arada bir benzinle sürmek lazım. Ben ayda bir benzinle sürüyorum.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

benim tükkanda benzinli jenaratör var senede 1-2 defa bilemedin 3-5 kere çalışır ama maşallah tık demez içindeki benzinde malum kaç aylık benzin,benzinin bozulduğunu hiç duymadım ama lpg'li araçlarda benzin lpg dönüşlerinde genelde nedense bir sıkıntı var....

Yorum bağlantısı
Ahmet Erdoğan Özkan

Ne bileyim malum sabah soğuk öğlen sıcak akşam soğuk 10 15 günde çeyrek depo benzine bişey olur mu olmaz mı bilemedim kontrol ettirelim bakalım benzin pompasını.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Benzin birkaç ayda bozulur, jeneratör fark etmez ama elli tane sensörü olan motor fark eder... :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos

Benzinin yapısı depoda beklemekten öyle kolay kolay bozulmuyor. Ben yaz sezonunda 3-4 ay aynı depo benzinle çalıştırdığımı ve her seferinde tek marşta aldığını söyleyebilirim. Senin sorun arkadaşlarında dediği gibi benzin pompasının lpg kullanımından kaynaklı dezavantajlardan dolayı ömrünün sonuna yaklaşmasından kaynaklanıyor. Daha önce clio aracımda aynı problemi yaşadım ve pompa bozulmuştu yenisi takılınca saat gibi oldu. Bu sıralar focus aracımda da ara sıra zor çalıştığı oluyor, bu da benzin pompası sinyali.

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

1 ayda bozuluyorsa ben araçta çeyrek altına düşürmek istemiyorum. o zaman nasıl olucak. bu demekki arada benzinde sürmek gerekiyor

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

10-15 günle bir şey olmaz. Muhtemelen pompanız gidici.

kaç günde bir şey olur :D

Yorum bağlantısı
Bedri Baki

Ben 1,5 yıl önce tüp taktığımda depoyu benzin doldurmuştum ve ara ara azaldıkça tekrar dolduruyordum. Şimdi epeydir ellemedim, yarının altına indi. İyice bitsin tekrar dolduracağım. Uzun süre aynı benzini kullanmak iyi değil diye duymuştum ama ne kadar doğru bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Ahmet Erdoğan Özkan

Şu arabaya harcadığım parayla bi şahin alırdım ama çok garip bişey sana verelim jetta astra falan deseler değişmem içim razı olmaz yani 18.500 e aldım 24 verdiler satmadım satmayıda düşünmüyorum.Otobanda passat insignia gibi klas arabaları sollarken camdan bakıyolar ya böyle çok hoşuma gidiyo ya :)

Yorum bağlantısı
Can Ergül

2-3 sene önce babamın arabasıyla kaza yapmıştım, hurdacıya vermeye kıyamadık köydeki evin garajında yatıyordu, 2-3 aydır kendimiz parçalıyoruz arabayı deposundan 8 litre kadar benzin çıkarıp arabaya koyduk tereddüt ederek, ama hiçbi olumsuzluk hissetmedim ben

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Benzin şöyle ki sürekli üzerine ilave ediliyorsa bir kaç ayda bir birşey olmaz..  Ben hiç sorun yaşamadım.

Yorum bağlantısı
Yakup Başaran

konuyla ilgili şöyle bir bilgi var.

ALINTI : http://www.reismakina.com/images/stories/kilavuz/kamabyreis/KIPKG270-390.pdf

Benzin depolandığında oksitlenme ve bozulma yapar. Eski benzin motorun zor çalışmasını sağlar ve zamk tortusu yaparak benzin sistemini tıkar. Eğer saklanması esnasında motorunuzun içindeki benzin bozulursa karbüratör ve benzin sistemi elemanları servise ihtiyaç gösterir ya da değiştirilmesi gerekir. Yakıt tankınızın içindeki benzinin saklanma süresi, benzin karışımı, saklama sıcaklığı ve benzin deponuzun tamamen ya da kısmen dolu olması gibi faktörlere bağlıdır. Kısmen dolu olan bir depoda bulunan benzin bozulmaya çok elverişlidir. Çok sıcak saklama şartları benzinin bozulmasını hızlandırır. Depoya koyduğunuz benzin eski ise birkaç ay ya da daha kısa bir süre içinde bozulma problemi ortaya çıkacaktır. Saklama hazırlıklarının ihmal edilmesinden kaynaklanacak benzin sistemi ve motor performans problemleri garanti kapsamına girmemektedir. Yakıt depolama ömrünü bu amaç için formüle edilmiş olan bir yakıt dengeleyici (stabilazör) katarak ya da yakıt sistemini ve karbüratörü boşaltarak yakıt bozulma problemini çözebilirsiniz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Ceviz

geçtiğimiz yıllarda aracın avans vurması nedeniyle servise gittim usta  içindeki benzini bitir yeni benzin al tekrar dene dedi ançak içinde baya bi benzin vardı bende bu benzin böyle bitmez abi araçın motoru parçalanacak dedim sonra aracı life aldı ve depoyu söktü içindeki benzin berraktı ançak  benzin hiç kokmuyordu deponun benzinini boşalttık ve çırağa benzin alması için bideon verdi yeni benzini koyduk ve araç avans vurmayı bıraktı ve canavar gibi oldu usta dediki ya benzin aldığın yerde sorunlu benzin doldurmuşlar yada uzun süre depoda benzin beklediği için yapısı bozulmuş dedi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Lpg dönüşümünü bilmiyorum ama scooter tarzı motorum var uzun zamandır arızalıydı 9-10 ay kadar sonra yaptırdım içinde benzin vardı tık demeden çalıştı.. Benzin akış borularında yada pompada bir sorun olmadığı sürece bir sıkıntı yaratacağını sanmam..

Yorum bağlantısı
Yakup Başaran

forumda yukardaki yorumları okuduktan sonra en son benzin bozulması ile ilgili alıntıyı yapmıştım. Benim araba da tekleyip duruyordu. buji, buji kablosu, bobin komple değiştirip denedik. sanayide birkaçta farklı ustaya gittim. sente dediler, sübap dediler vs vs... en son ford yetkili servisten ayrılma bir vatandaş vardı. ona gösterdim. aracı bırak ben fırsat bulunca bakayım dedi. geçmişini anlattım. sente durduk yerde atlamaz. başka bir şey vardır dedi. arabayı bıraktım. yarım saat sonra telefon geldi. abi senin arabadaki benzin bozuk dedi. enjektörleri temizlemeye verdim. buji, kablosu ve bobini de sıfır taktım dedi. eğer ejektörlerden sonra düzelirse eski bujilerini kablonu ve bobini  takarız  deneriz dedi. enjektörler temizlendikten sonra, aracı çalıştırdık citizen saat gibi. eski bujileri kablosunu ve bobini taktık. 10 numara. meğer benzin bozukmuş. birde enjektörlerden biri aşırı tıkalı imiş. şimdi çalışmada bir sıkıntısı yok. benzininizi güvenilir yerden alıp arada sırada depoyu bitirmek lazım zannımca.

Yorum bağlantısı
  • 5 yıl sonra...
Ahmet Çalışkan

LPG'li aracımın benzin deposunu fulletmek gibi bir hata yaptım. Acaba depoda bekleye bekleye bozulur mu?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

benzinle çalışmıyor mu araç isterseniz?

bozulur evet. birkaç aydan sonra bozulma başlar.

Yorum bağlantısı
Ovun Bagci

Benzin depodayken havayla temas etmiyorki havasız ortamda bikaç ayda özelliğini yitireceğini sanmıyorum

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...