Bekir Burak Aydos 11 Ekim 2014 Paylaş 11 Ekim 2014 Merhaba Arkadaşlar, Aracım normalde soğuk-sıcak her zaman tek marşın bile yarısında tak diye çalışırken yaklaşık son 2 haftadır bir süre çalışmadan beklediği sabah veya akşam saatlerinde (5-6+ saat çalışmadığında) marşa basınca yaklaşık 5 sn marşı çevirip öyle zar zor çalışıyor. Eğer marşa basma sırasında hafif gaz verirsem tak diye çalışıyor. Eğer yarım kontakta bekleyip çalıştırmadan önce biraz gaz pompalarsamda yine göreceli olarak daha rahat çalışıyor. Aracım benzin + LPG'li. Uzun zamandır benzini aynı opetten alıyorum ve daha önce böyle bir sorunumda yoktu. Benim aklıma gelen tek şey, benzin pompası bozulmaya yaklaşıyor olabilir ama fikrinizi almak istedim. Belki benzin borularında, basıncında vb. de sorun olabilir gibi. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Önder Kuru 11 Ekim 2014 Paylaş 11 Ekim 2014 Takipteyim, cevapları merakla bekliyorum. Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 11 Ekim 2014 Paylaş 11 Ekim 2014 (düzenlendi) hocam lpg tank üzerinden kapat ertesin gün aracı çalıştır sorunsuz çalışacak mı deneyin? sonucu paylaşın. bu sorun araç sadece ilk çalıştırma olan birşey olması lazım. lpg ne zamandır takılı araçta.markası nedir. 11 Ekim 2014 tarihinde Serkan Ünsalan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Önder Kuru 11 Ekim 2014 Paylaş 11 Ekim 2014 hocam lpg tank üzerinden kapat ertesin gün aracı çalıştır sorunsuz çalışacak mı deneyin? sonucu paylaşın.bu araç sadece ilk çalıştırma olan birşey olması lazım. lpg ne zamandır takılı araçta.markası nedir. Gaz(lpg) kesicisiyle bir alakası mı var acaba? Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 11 Ekim 2014 Paylaş 11 Ekim 2014 beyinle ilgili muhtemelen. arabayı çalıştırmaya başladığın anda gaz pedalına basınca araç çalışıyor muhtemelen. beyin gaz kaçırdığı için yapıyor tahminim.benim başıma gelen olay bu şekildeydi. Yorum bağlantısı
Önder Kuru 11 Ekim 2014 Paylaş 11 Ekim 2014 beyinle ilgili muhtemelen. arabayı çalıştırmaya başladığın anda gaz pedalına basınca araç çalışıyor muhtemelen. beyin gaz kaçırdığı için yapıyor tahminim.benim başıma gelen olay bu şekildeydi. İlk çalıştırmalarda gaz pedalına hiç dokunmuyorum. Gerçi bu sabah yapmadı ama. Karbüratörlü araçlarda çok daha fazla görülüyor bu durum, kesici yüzünden. Dediğin sorunu ustaya bir anlatayım. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 11 Ekim 2014 Paylaş 11 Ekim 2014 Büyük ihtimalle benzin pompasında sıkıntı var. Yorum bağlantısı
Hami Erışık 11 Ekim 2014 Paylaş 11 Ekim 2014 (düzenlendi) arabayı biraz benzinde kullanın aynı problemi yapacak,mı. A-Benzin,dede yaparsa pompa. B-Benzinde yapmaz ise problem tüpün beyninde.. benim araçta başıma gelmişti,araştırdım bu şekilde test yapın diyorlardı,benimki benzinde yapmadı.şuan ara ara (tüpte) geç çalışıyor gittigi yere kadar diyorum. 11 Ekim 2014 tarihinde Hami Erışık tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos 11 Ekim 2014 Yazar Paylaş 11 Ekim 2014 (düzenlendi) hocam lpg tank üzerinden kapat ertesin gün aracı çalıştır sorunsuz çalışacak mı deneyin? sonucu paylaşın. bu sorun araç sadece ilk çalıştırma olan birşey olması lazım. lpg ne zamandır takılı araçta.markası nedir. Hocam lpg markas Atiker ve yaklaşık 3 yıldır takılı. Toplamda max 20.000 - 25.000 km yapıldı. Lpg tankı üzerinden nasıl kapatıyoruz, herhangi bir switch mandal vs.. varmı ? Ben daha önce motor kısmından LPG sigortasını çıkartarak sistemi iptal ediyordum bundanmı bahsediyorsunuz ? 11 Ekim 2014 tarihinde Bekir Burak Aydos tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos 11 Ekim 2014 Yazar Paylaş 11 Ekim 2014 (düzenlendi) Şöyle bir temsili resim üzerinden gösterebilirmisiniz nerden kapatılacağını ? http://store.donanimhaber.com/28/2f/a9/282FA9A3B6BD5C858FE58C449E953F1F.jpg http://o1304.hizliresim.com/18/r/mcctj.jpg 11 Ekim 2014 tarihinde Bekir Burak Aydos tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 11 Ekim 2014 Paylaş 11 Ekim 2014 Hocam lpg markas Atiker ve yaklaşık 3 yıldır takılı. Toplamda max 20.000 - 25.000 km yapıldı. Lpg tankı üzerinden nasıl kapatıyoruz, herhangi bir switch mandal vs.. varmı ? Ben daha önce motor kısmından LPG sigortasını çıkartarak sistemi iptal ediyordum bundanmı bahsediyorsunuz ?Hizli resim yukle yazan sitedeki resimde sag kosede vana var mavi kablo usttunde.ondan kapatacaksiniz.Benzinde gec calismaya baslarsa benzin pompasi eger benzinde yapmazsa tup beyni Atiker ise 20000km sonra kesin yapiyor demekki benimkide 20000km yapmisti arabayı biraz benzinde kullanın aynı problemi yapacak,mı. A-Benzin,dede yaparsa pompa. B-Benzinde yapmaz ise problem tüpün beyninde.. benim araçta başıma gelmişti,araştırdım bu şekilde test yapın diyorlardı,benimki benzinde yapmadı.şuan ara ara (tüpte) geç çalışıyor gittigi yere kadar diyorum. Kesin cozum bu zaten Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 11 Ekim 2014 Paylaş 11 Ekim 2014 Lpg sigortasını çekin kaputun içinde akünün yanlarında bir yerlerdedir. Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos 11 Ekim 2014 Yazar Paylaş 11 Ekim 2014 Tamam arkadaşlar araçtaki lpg bitmek üzere zaten, bugün yarın benzinle denemeye çalışacağım. 1 Yorum bağlantısı
Önder Kuru 14 Ekim 2014 Paylaş 14 Ekim 2014 Tamam arkadaşlar araçtaki lpg bitmek üzere zaten, bugün yarın benzinle denemeye çalışacağım.Var mı bi gelişme? Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos 14 Ekim 2014 Yazar Paylaş 14 Ekim 2014 Var mı bi gelişme? Araçtaki LPG bu sabah bitti, yarına en geç cevap yazıcam Yorum bağlantısı
Önder Kuru 14 Ekim 2014 Paylaş 14 Ekim 2014 Araçtaki LPG bu sabah bitti, yarına en geç cevap yazıcam Ok. Mümkünse lpg sistemini vanadan yada elektriksel olarak kapatın. Ben de yarın sabah bir deneme yapacağım. 2 Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 14 Ekim 2014 Paylaş 14 Ekim 2014 Ok. Mümkünse lpg sistemini vanadan yada elektriksel olarak kapatın. Ben de yarın sabah bir deneme yapacağım. vanadan kapatın direk en etkili çözüm 1 Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos 14 Ekim 2014 Yazar Paylaş 14 Ekim 2014 Tamamdır beyler hem vanayı kapattım hem sigortayı söktüm, neticeyi yakında alırız inş 2 Yorum bağlantısı
Önder Kuru 14 Ekim 2014 Paylaş 14 Ekim 2014 (düzenlendi) Araç saat 17.30 gibi kontak kapatmış, işten saat 19.00 gibi geldim. Kontağa bastığımda araç yine geç çalıştı. Yani 1,5 saatlik soğumayla aynı sıkıntıyı yaşadım. Sonra LPG vanasını kapatıp araç kendiliğinden benzine geçinceye kadar çalıştırdım ve kalan lpg de bitip benzine geçince yaklaşık 1-2 dk. aracı çalıştırdım bu arada bir kaç kez lpg düğmesine basıp lpgye geçmeye zorladım sonra kontağı kapattım. Yaklaşık 15-20 dk. önce saat 23.10 gibi yani Son çalışmadan 3,5 saat sonra bir deneme yaptım ve araç kibrit gibi cavladı... Yarın sabah bir deneme daha yapacağım... 14 Ekim 2014 tarihinde Önder Kuru tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Önder Kuru 15 Ekim 2014 Paylaş 15 Ekim 2014 Yaklaşık yarım saat önce deneme yaptım araç kibrit gibi cavladı yine. Yani sorun LPG sisteminden kaynaklanıyor... diyebilirim değil mi artık? 2 Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos 15 Ekim 2014 Yazar Paylaş 15 Ekim 2014 Arkadaşlar aracı 2 gün boyunca vana ve sigorta kapalı olarak benzinde kullandım. Bu sabah bir hevesle kontağa bastım ama eskisinden çok bir farkını göremedim. Yine biraz zorlanarak çalıştı. Bu durumda LPG sistemi arızası olduğunu düşünmüyorum. Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 15 Ekim 2014 Paylaş 15 Ekim 2014 Arkadaşlar aracı 2 gün boyunca vana ve sigorta kapalı olarak benzinde kullandım. Bu sabah bir hevesle kontağa bastım ama eskisinden çok bir farkını göremedim. Yine biraz zorlanarak çalıştı. Bu durumda LPG sistemi arızası olduğunu düşünmüyorum. benzin pompasında o zaman sıkıntı. Yaklaşık yarım saat önce deneme yaptım araç kibrit gibi cavladı yine. Yani sorun LPG sisteminden kaynaklanıyor... diyebilirim değil mi artık? evet abi lpg beyni değişecek. lpg beyni dğeiştikten sonra tekrar sızdırmazlık proje çizim gibi işlemler yapılacak demişlerdi.bu konuya dikkat edin hocam Yorum bağlantısı
Önder Kuru 15 Ekim 2014 Paylaş 15 Ekim 2014 benzin pompasında o zaman sıkıntı. evet abi lpg beyni değişecek. lpg beyni dğeiştikten sonra tekrar sızdırmazlık proje çizim gibi işlemler yapılacak demişlerdi.bu konuya dikkat edin hocam Beyinden kastın regülatör degil mi? 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts