İçeriğe Yönlendir

Otomatik Vites Araçlar Hakkında Bilgi

Emre Alliş

Recommended Posts

Caglayan Celiker

otomatik nasıl geri kaçıyor yokuşta?

Kendi aracım ve nissan x-trail i geri kaçırırken tecrübe ettim. Sonra sağa sola danışınca yüksek motor gücüne sahip olanların dışında otomatiklerin geri kaçırdığı sonucuna vardım. tabi burda bahsettiğimiz yokuş kavramı harbi yokuşlar. Ankarada dikmen yokuşları gibi, cinnah yokuşu gibi. yoksa orta ve ılımlı yokuşlarda geri kaçırma yaşamadım kendi aracımda.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

nasıl derken vites pedal ayak fren gaz pedalı arasındaki anlatım gibi merak ettim?

Yorum bağlantısı
Caglayan Celiker

Ayak herhangi bir pedala basmazken, viteste D konumunda iken denedim. P konumunda harbi bir dik yokuşta aracı test etmedim. orta seviye denebilecek bir yokuşta P vites konumunda el freni çekilmeden kaçırma yaşanmadığını test ettim ama dik yokuşta henüz yapmadım. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

gaza ve frene basmadan , viite d de yokuşta denendi doğru mudur? yokuşa geldik durduk vites D de ayak frenden çekild ve gaza basılmadı?

Yorum bağlantısı
Caglayan Celiker

Tam bu şekilde oldu. 

Ankara da yaşayan ve bilenler için haftaiçi nerdeyse hergün bu anlattığım olayı yaşadığım bir örnek vereyim.

Söğütözünde CHP genel merkezinin orda bir köprülü kavşak var. 3 katlı. en üst köprüden cepa ya gidiyorum. tam tepede trafik lambaları var. kavşak - cepa istikametinde yokuş ılımlı, ters istikamette ise sert bir yokuş var. ılımlı yokuşta vites D konumunda iken ayağımı tüm pedallardan çekdiğim de araç yerinde duruyor ne ileri ne geri gidiyor. Ancak ters istikametteki o sert yokuşta D konumunda ayağı gazdan çektimmi 1 sn duruyor araç sonra geri kaymaya başlıyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

gaza ve frene basmadan , viite d de yokuşta denendi doğru mudur? yokuşa geldik durduk vites D de ayak frenden çekild ve gaza basılmadı?

Tam otomatik kaçırmaz. Kaçırmıyor. Haaaa rampa çok dikse bir miktar kaçırır aman aman inmez.
Yorum bağlantısı
Caglayan Celiker

Suzuki SX4 2013 1.6 VVT benzin / lpg

S cross değil eski kasa olanından.

Tam otomatik geri kaçırıyor ama yüksek motor gücüne sahip olanlar hatırı sayılır yokuşlarda bile arabayı tutuyor. benim ki 1.6 ve ben burdayım diyen yokuşlarda geri kaçırıyor. tabi yokuş kavramı tamamen göreceli. Örnekle bilenler için kıyas yapmaya çalıştım. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yenisinde var da eskisinde hill holder var mı? bilmiyorum. hill holder yoksa. vites 2 ye alınmamışsa her otomatik araba geri kaydırır şanzıman tipinden bağımsız eğer ki rölanti devri yokuşu yenemeyecek kadar yükselmiyorsa

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Caglayan Celiker

yenisinde var da eskisinde hill holder var mı? bilmiyorum. hill holder yoksa. vites 2 ye alınmamışsa her otomatik araba geri kaydırır şanzıman tipinden bağımsız eğer ki rölanti devri yokuşu yenemeyecek kadar yükselmiyorsa

Aynı şeyi söylemişiz ki zaten. Yüksek CC li motorlar geri kaçırmayabilir ama onun dışında kiler kayda değer yokuşlarda geri kaçırır. Ancak her yokuşta geri kaçırma olmuyor benimkinde. Kayda değer yokuşlarda oluyor ama ılımlı yokuşlarda olmuyor. Bu arada yokuş destek sistemi yok.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Suzuki SX4 2013 1.6 VVT benzin / lpg

S cross değil eski kasa olanından.

Tam otomatik geri kaçırıyor ama yüksek motor gücüne sahip olanlar hatırı sayılır yokuşlarda bile arabayı tutuyor. benim ki 1.6 ve ben burdayım diyen yokuşlarda geri kaçırıyor. tabi yokuş kavramı tamamen göreceli. Örnekle bilenler için kıyas yapmaya çalıştım.

Kaçırır az da olsa.

Aynı şeyi söylemişiz ki zaten. Yüksek CC li motorlar geri kaçırmayabilir ama onun dışında kiler kayda değer yokuşlarda geri kaçırır. Ancak her yokuşta geri kaçırma olmuyor benimkinde. Kayda değer yokuşlarda oluyor ama ılımlı yokuşlarda olmuyor. Bu arada yokuş destek sistemi yok.

Yüksek cc düşük cc farkedeceğini sanmıyorum. Bende 2.0 ov var yine hatırı sayılı rampalarda az da olsa kaçırıyor.
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

3.0crd bile geri kaçar yokuşta gaza basılmazsa hill holder yoksa

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

otomatik almama yönünde bir aksiyon yapsanız? Eğitim felan, ikna turları ?

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Uzun yolda Sibel Can...ama fazla değil...bi blututtan müzik işini halletsem... Neler dinleye cem de...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

otomatik almama yönünde bir aksiyon yapsanız? Eğitim felan, ikna turları ?

bmw taş mı yesin? ne satacak o zaman?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...