Osman Tekindemir 11 Ekim 2014 Paylaş 11 Ekim 2014 Arkadaşlar Merhaba 2011 model focus colection sahibiyim arac daha 27.5oo kmde. Aracimi sabah erken saatte havanin cok sıcak olmadığı bi günde dahi yeni çalıştırdığımda hararet göstergesi daga 90'a bile gelmeden araci stop ettiğimde arac fan açıyor. Bu bi ariza mi? Yada bir ariza öncesi bi işaretmidir? lütfen bilgi verirmisiniz. Yorum bağlantısı
Ali Eren 11 Ekim 2014 Paylaş 11 Ekim 2014 Araç dizel galiba, dpf rejenerasyon yapmak istiyordur. 2 Yorum bağlantısı
Osman Tekindemir 11 Ekim 2014 Yazar Paylaş 11 Ekim 2014 (düzenlendi) ali bey anlamadım lütfen biraz acarmısınız dpf nedir? ne yapmam lazım... arrac dizel doğru.... 11 Ekim 2014 tarihinde Osman Tekindemir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Eren 11 Ekim 2014 Paylaş 11 Ekim 2014 (düzenlendi) ali bey anlamadım lütfen biraz acarmısınız dpf nedir? ne yapmam lazım... arrac dizel doğru.... Osman Bey, fanın bu şekilde devreye girmesi muhtemelen dpf ile ilgilidir diye düşünüyorum. dpf euro5 dizel motorlarda bulunan çevreci bi sistem. Detaylı bilgileri aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/186413-diesel-partik%C3%BCl-filtresi-dpf/ Genel mantığı şudur: Yakıtın içindeki yanmamış partikülleri egzozdan çıkmadan önce toplayan bi filtre. Topladığı partikülleri bu filtre içinde araç çalışır durumda iken 600 derecede yakıyor. Böylelikle çevreye daha az zarar veriyor. Dpf sistemi belli bir doluluğa ulaştığında rejenerasyon (kurum yakma) işlemi başlatıyor. Araç çalışır durumda iken sistem devreye girdiğinde motor daha gürültülü ve sarsıntılı çalışıyor, fan devreye giriyor, rolantide anlık tüketim 0.3 veya 0.4 olması gerekirken 0.7 veya 0.8 gösteriyor. Dpf çoğu zaman uzun yolda dpf kurum yakma işlemi yaptığında hissedilmeyebilir. Ancak şehir içinde dpf kurum yakma işlemi yaptığını hissettiğimizde mümkünse aracı stop etmeden 15-20km boyunca 3000 devirin altına düşmeden kullanmak gerekir. İşlem tamamlandığında motor sesi azalır, fan devreden çıkar, rolantide anlık tüketim normale düşer. Eğer dpf kurum yakma işlemi yaparken aracı stop edersenizaraç ilk fırsatta tekrar kurum yapma işlemi yapmayı deneyecektir. 11 Ekim 2014 tarihinde Ali Eren tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Osman Tekindemir 11 Ekim 2014 Yazar Paylaş 11 Ekim 2014 ali bey çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için şimdi biraz daha bazı şeyleri anlaya biliyorum ama ben aracı sabah 4 aksam 4 km kullanıyorum tam bu sırada araç dpf sistemi jenerasyon (kurum yakma) işlemine başlıyorsa eğer 15 -20 km daha mı aracı kullanmam gerekiyor. sanırım bütün sorun benim aracı az kullanmamdan kaynaklanıyor... Yorum bağlantısı
Ali Eren 11 Ekim 2014 Paylaş 11 Ekim 2014 (düzenlendi) Kısa mesafe kullanımda işlem tamamlanamadığı için her defasında tekrar yapmaya çalışıyor olabilir. Dediğiniz gibi bi 15-20 km kadar 3. veya 4.viteste 3000 devirin altına düşmeden kullanın. Kurum yakma işlemi tamamlansın. Vaktiniz varsa yarın müsait bi yolda dediğimiz şekilde kullanın. 11 Ekim 2014 tarihinde Ali Eren tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Osman Tekindemir 11 Ekim 2014 Yazar Paylaş 11 Ekim 2014 bu dediğinizi yarın kesinlikle yapıcam ali bey. sizede cok teşekkür ederim aracımda herhangi bi arıza olmaması beni cok mutlu etti teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts