İçeriğe Yönlendir

Honda Civic Hb 1.8 Sport

R.Bahadır Irmak

Recommended Posts

R.Bahadır Irmak

2008 Mayıs ayında foruma üye olmama sebep olan 6 yıl boyunca severek kullandığım beni yolda bırakmayan Focusumla yollarımızı 2,5 hafta önce ayırdık ve Civic'e merhaba dedik.

XFRR0sv.jpg?1

YycCDCd.jpg?1

pviMg6d.jpg?1

Vu1rXIq.jpg?1

0IOm66H.jpg?1

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak
(düzenlendi)

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın :nazar:

Sağolun Ali Bey.

Hayırlı olsun benimde aklımda olan bir araç ama şanzımandan ötürü yanaşamıyorum...

Şanzıman olayını ben de araştırdım, yarı otomatik i-shift için olumlu olumsuz bir çok yorum vardı. Arabam 6 ileri manuel vites.

tarihinde R.Bahadır Irmak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak

Manuel hangi donanımlarda var sadece sportta mı ?

Civic HB 1.8'lerde Türkiye için tek donanım paketi var o da sport. Sport donanımda da manuel, i-shift (yarı otomatik) ve otomatik şanzıman seçenekleri mevcut ama manuel nadir bulunuyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Hayırlı olsun. Ailecek beğendiğimiz bir araç.

Deneyimlerinizi merakla bekliyorum. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Demir

Manuel olması çook büyük artı. Çok az denk geldim. Gayet güzel bir araç. Sedanındansa HB 1.8 olanı tek geçerim. 

Güle güle kullanın...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Manuel olması çook büyük artı. Çok az denk geldim. Gayet güzel bir araç. Sedanındansa HB 1.8 olanı tek geçerim.

Güle güle kullanın...

Onur avantaj ne? Yani ov sorunlu mu?
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Demir

Onur avantaj ne? Yani ov sorunlu mu?

1.8 otomatik(şu yeni nesil beyinli olanlardan) kullanmıştım Abi, vites geçişleri çok garipti eski easytronic corsam gibi. Fazla yakıyordu ve performansı bence vasattı. 1.4 hb civic'im daha hızlı gibiydi :)

Otomatik otomatiktir Abi Honda yine bu otomatik konusunda piyasanın en iyilerinden. Ama Manueli herzaman tercih sebebidir. Honda demek devir demek, performans demek Bence, Type-R lar haricinde EK kasalardan sonrası artık performans ve devir konusundan gittikçe uzaklaşıyordu 1.8 manuel bir nebze o katagoriye yaklaştırıyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

1.8 otomatik(şu yeni nesil beyinli olanlardan) kullanmıştım Abi, vites geçişleri çok garipti eski easytronic corsam gibi. Fazla yakıyordu ve performansı bence vasattı. 1.4 hb civic'im daha hızlı gibiydi :)

Otomatik otomatiktir Abi Honda yine bu otomatik konusunda piyasanın en iyilerinden. Ama Manueli herzaman tercih sebebidir. Honda demek devir demek, performans demek Bence, Type-R lar haricinde EK kasalardan sonrası artık performans ve devir konusundan gittikçe uzaklaşıyordu 1.8 manuel bir nebze o katagoriye yaklaştırıyor.

Onur ov Rahatlık demek :) hele ki alışınca Manuel'e Geçmek istemiyorum :)
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Onur Demir

Onur ov Rahatlık demek :) hele ki alışınca Manuel'e Geçmek istemiyorum :)

Orası öyle, Ama Benim için çok zor ov bir araba. Hanım sulanır diye tırsıyorum :D Haliyle hiç rahat olacağımı sanmıyorum :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak

Hayırlı olsun. Ailecek beğendiğimiz bir araç.

Deneyimlerinizi merakla bekliyorum.

Teşekkür ederim Mehmet Bey. Yaklaşık 1000 km'ye yakın yol yaptım uzun yol dahil. Sürüşü gerçekten çok keyifli, performans tatminkar, özellikle 3500/4000 devirden sonra motor çok daha canlı ve istekli, motor sesi de bu devirden sonra sürücüyü tahrik edercesine değişiyor. Fabrikasyon olarak  225/45/17 lastik ve spor yay kullanıldığı için bozuk yollarda konfor focustan sonra bir hayli düşük. Yol tutuşu gayet başarılı internette okuduğum testlerden birinde yine yol tutuş konusunda focusa atıf yapılarak "Yol tutuş limitleri Ford Focus’la rekabet edecek kadar iyi olan Honda Civic HB.." ifadesine yer verilmiş. Manuel Fabrika verisi 0-100 km hızlanma 8,9 sn olarak verilmiş. Yakıt tüketimi de normal kullanımda 1.6 ile aynı diyebilirim. Antalya-Ankara arası kısmen klima açık ortalama 110/120 km hızla lpg'de km 23-24 kuruş yaktı. Bagaj sedan civic'ten geniş, donanım olarak bir hayli zengin.

7xDOYpK.jpg

jVBl4CR.jpg

Hayırlı Olsun  :nazar:

Sağolasın Zafer Kardeşim.

Güzel araç kazasız belasız

Tşk ederim Ömer Bey, sizin passattın da maşallahı var kazasız belasız.

Hayırlı olsun.

Tşk Ederim Serkan Bey

Hayırlı olsun

Tşk ederim Nuri Bey

Güle güle kullanın...

Sağolun Onur Bey, ben de özellikle manuelini arayıp buldum.

İyi günlerde kazasız belasız sağlıcakla kullanın. :) 41 kere :nazar:

Allah kimseye kaza bela vermesin, tşk ederim Öztunç Bey.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Onur Yeşil

Maşallah,benim de gayet beğendiğim bir model.Farklı ve dikkat çekici.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak

Maşallah,benim de gayet beğendiğim bir model.Farklı ve dikkat çekici.

Sağolun

Kazasız belasız güzel araç

Sağolun Caner BEy

Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

bagajının sedan civicten daha geniş olduğuna emin misiniz?

Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak

bagajının sedan civicten daha geniş olduğuna emin misiniz?

Rakamların söylediği daha geniş olduğu yönünde.

Alıntıdır : "Ayrıca Civic HB’nin 415 litrelik bagaj hacmi, kompakt sınıf hatchback’ler arasında en iyi değerlerden birisi. Hatta Civic HB, sedan karoserli kardeşinden bile daha büyük bagaja sahip. Honda Civic Sedan’ın 389 litrelik bagaj hacmi bir çok rakibinden geri kalsa da..."

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
(düzenlendi)

Maşallah. Sedan Civic Bagaji çok ufak yoksa bu aracın Bagaji çok büyük değil normal.

tarihinde Ahmet İhsan Akşen tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın  :nazar: Çok güzel ve benimde sevdiğim bir araç. Düşünmüştüm ama hem otomatiğindeki sıkıntı, hemde bütçe sebebi ile eledim..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...