İçeriğe Yönlendir

Kalkışta Gaz Kesme

Musa Doğru

Recommended Posts

Musa Doğru

Arkadaşlar 2011 connect ile ile başım dertte şöyle ki araç ilk kalkış esnasında yani gaz vermeden depriyaj yedirerek devir bi miktar yükseliyor ve araç tam harekete başlayıp gaz vermeye başlayacağım zaman ani ve sert bi yığılma oluyor ani araç benzinli araç gibi bir miktar gaz vermem gerekiyor stop etmiyor ama gaz vermeden yığılma oluyor bi süredir bu sorun devam ediyor ve artık can sıkıcı olmaya başladı forumda benzer bi konu var ama çözülmüş değil sizce sorun nedir.

Yorum bağlantısı
Nuri Alemdar

Önceki aracım poloda başıma çok geliyodu bahsettiğiniz olay, patinaj önleyici sistem vardı.Kalkışlarda  hızlı kalkmak istediğimde araç bi gaz kesiyodu ondan sonra hızlanmaya başlıyodu acaba aynı durummu sertmi kalkış yapıyosunuz

Yorum bağlantısı
Musa Doğru

Nuri bey benim sorunum ilk kalkış esnasında gaz vermeden debriyajdan ayağı yavaş bir şekilde kaldırırken devir bir anda 15 e çıkıyor ve bir anda geri düşüyor bilmiyorum forumda connect kullananlarda da aynı sorun varmı ama ciddi bi sorun

Yorum bağlantısı
umut muammer birlikbaş

devirin 1500 e çıkması tam kalkış anına mı denk geliyor? Bende de 2010 connect var. Aynısı bende de var, ama ben onu hiç sorun olarak düşünmedim, araç 94 Kartal değil( benim eski araç) size yardımcı olmaya çalışıyor kalkışta stop etmemek icin :)

Yorum bağlantısı
Musa Doğru

Evet tam kalkış anına denk geliyor tabiki eski bir araçla mukayese etmiyorum ama bu bi sorun çünkü aracı yabancı birisi kullandığı zaman sıkkntı var araçta diyorlar görüştüğüm bazı connect kullanıcıları da aynı konudan muzdarip bir miktar gaz yedirmeden kalkarkan yığılma yapıyor bu sorunun bi çözümü olmalı

Yorum bağlantısı
Mustafa Şimşek

yokuş kalkış desteğini devre dışı bırakın,

tekrar deneyin.

Yorum bağlantısı
Musa Doğru

Mustafa bey asr ve yokuş kalkış desteğini de kapatarak denedim ama nafile durum aynı yag değişim km geldi ve servise gitmem gerekiyor sizlerden öneri bekliyorum çünkü servis standart sorunların haricinde çok açıklayıcı değil forumdan yardım bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Musa Doğru

sanırım son çare servis gibi durum sonuçlanırsa benim gibi problemi olan araç kullanıcıları için paylaşırım.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Gaz kesiyor derken ?

pedal iş yapmaz konuma mı geliyor yoksa gaz yemesine rağmen gitmiyor mu?

Yorum bağlantısı
Musa Doğru

Çağlar bey aynı şüphedeydim ve egr ti iptal ettim yazılımsal ve uygulamalı olarak ama durum aynı

Yorum bağlantısı
Musa Doğru

Ertan bey sıkıntım kalkış esnasında oluyor şöyleki aracı kaldırırken devir bir anda 15 e çıkıyor ve bir anda geri düşüyor daha önce bu durum yoktu 15 çıkması ve inmesi anlık oluyor gaz pedalına basarak kalkmak durumunda kalıyorum oda iyi olmuyor

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Debriyaj baskı balata problemi olabilir mi? diye düşünüyorum ama kesinde bir fikrim yok işin açığı...

Debriyaj baskı balata problemi olabilir mi? diye düşünüyorum ama kesinde bir fikrim yok işin açığı...

Yorum bağlantısı
Musa Doğru

Tek şüphelendiğim yer yazılım araçdan memnundum son servis bakımında modül güncellemesi yapmışlar sonra bu durum meydana geldi işin garibi servis çalışanına sordum yazılım güncellemesi yapıyormusunuz diye bana söylenen araçta sıkıntı yoksa yapmıyoruz dediler ve bende araçtan memnun olduğu belirtmiştim durum bu

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
umut muammer birlikbaş

Musa bey son durum nedir araçdaki? Çözüldü mü sorun?

Yorum bağlantısı
Musa Doğru

Musa bey son durum nedir araçdaki? Çözüldü mü sorun?

maalesef bu konuyu aynı şekilde otokoç tada dile getirdim ve çogu connect te bu problem var ve kesinlikle depriyaj ile ilgili degil çünkü yazılım güncellemesinden sonra oluştu depriyaj ayarı olmadıgı için gaz pedalinda yada  ECU da yanı gaz vermeden stop etmeyi önlemek için anlık devir yükseltme yapıyor ya yazılım bu iki durumun birini bence olumsuz bir şekilde etkiledi arabam 23000 de iki kez gittim aynı ay içerisinde ama çözüm yok artık takıntı haline gelince mi ne bilimiyormda ışıkta bekleyen çogu connect te bu sıkıntı var bende herhangi bir sorun yok alıştıgım için de aracı yabancı biri kullanınca bariz belli oluyor

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...