Evren Barış Özbek 13 Ekim 2014 Paylaş 13 Ekim 2014 Bilgisayarı açtığımda kasa çalışmaya başlıyor ancak monitöre görüntü gelmiyor. Monitör uyku moduna geçiyor. Şöyle bir detay daha var, bilgisayarı kapatmak için açma düğmesine 2-3 saniye basmak gerekiyor ya, bu arıza olduğundan beridir düğmeye basar basmaz kapanıyor. Monitörü ve kabloları kontrol ettim. Herhangi bir arızaları yok. Araştırdığım kadarıyla ana kart arızası diyen de var, ekran kartı arızası diyen de var, power supply arızası diyen de var. Nasıl bir çözüm önerebilirsiniz? Yorum bağlantısı
Tahir İlter 13 Ekim 2014 Paylaş 13 Ekim 2014 Power arızası gibi, kaçak akım veriyor bence. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 13 Ekim 2014 Paylaş 13 Ekim 2014 Öncelikle monitör yada kasa başka bir yerde denenmeli imkan varsa.. Yoksa onboard ekran kartı çıkışı varsa oradan bir denenmeli..Yine durum aynıysa power dan olma ihtimali olabilir. Bir de ekran kartı sökülüp tekrar takılmalı.. Bazen yerinden hafif çıkarrsa bu soruna yol açar.. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 13 Ekim 2014 Paylaş 13 Ekim 2014 Abi ilk önce monitör dene.Monitörden sonra harici ekran kartı varsa onu sök onboard girişe tak.yine gelmediyse harici ekran kartını tekrar tak onunla dene.O olmadı power supply kablosunu anakarttan çıkar bios pilini çıkar 10 sn bekle tekrar tak.anakart üstündeki pci slotlarında ne varsa sök.Rami çıkar nemli biz bezle sil kurut geri tak.Bunların hiçbiri olmuyorsa anakart.. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 13 Ekim 2014 Paylaş 13 Ekim 2014 Ekran kartı slotunun yerinden çıkmadığından emin olup tekrar denenmeli. Eğer olmuyorsa Çok büyük ihtimalle Power derim ben. Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 13 Ekim 2014 Paylaş 13 Ekim 2014 veya powerin 4lü soketide çıkmış olabilir 1 Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 13 Ekim 2014 Paylaş 13 Ekim 2014 anakart %90 aynı sorunla uğraşıyorum abi en son kasayı ikinci kattan aşağı atıyordum sinirden:D şu an bilgisayarcı anakart deyip sayıklıyordu 1 Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ 13 Ekim 2014 Paylaş 13 Ekim 2014 Bana kalırsa, 1- Önce pc açılır, monitöre görüntü gelmiyor ancak disk ışıklarından makinenenin windowsu açmaya çalışıp, çalışmadığı anlaşılır. Açmaya çalışıyorsa 4, açmaya çalışmıyorsa 2. adıma geçilmeli. 2- Makine açmadığı için en basiti ram'lerin kontrolü(sök-tak) ve ekran kartı on board değilse (sök - tak) kontrolü yapılır. Ramleri veya ekran kartınızı söküp açmaya çalıştığınızda makine sinyal sesi vermesi gerekiyor verip vermediği kontrol edilmeli, vermiyorsa muhtemel sıkıntı anakartınızda olabilir. 3- Anakartınızda var ise jumper ile bios reset yapılır ve tekrar denenir. 4. Ekran kartını değiştirip denenmesi gerekir veya onboard'da ekran kartı var ise oraya takılıp denenmelidir. 5. Monitör kablolarının kontrolü yapılmalıdır 6. Monitör değişimi ile test edilir... 2 Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil 13 Ekim 2014 Paylaş 13 Ekim 2014 Bu tarz sorunlar deneme yanılma yöntemi ile çözülür ztn arkadaşlarda gerekli bilgiyi vermişler, ilk olarak yapman gereken monitöre elektirik gelip gelmediğine bakman eğer geliyor ise ram,ekran kartı,hdd sırası pek farketmez ama en kolayından başlayarak söküp takılır,ekran gelmiyorsa eğer elinde varsa başka parçalar denenerek anlaşılır hepsini denedin olmadıysa anakart, power yada işlemcide sıkıntı vardır eğer elinde varsa da bu 3 ününde deneyerek sorunu çözebilirsin. Bilgisayarın birçok parçası olduğundan birçokda sorunu olabiliyor mesela bu bahsettiğin olayı hdd bozulduğu için yaşamışlığım var ama genelde ram yada ekran kartı olur. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen 13 Ekim 2014 Paylaş 13 Ekim 2014 Buna benzer bir sıkıntı da benim dizüstü bilgisayarımda var. Bilgisayar çalışıyor ama ekranda görüntü yok. Harici bir ekrana bağladığımda oradan normal görüntüyü alıyorum ve işlem yapabiliyorum. iki gündür bu durumda . Bu konuda fikri olan bu işten anlayan arkadaşlardan fikir alabilir miyim ben de Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil 13 Ekim 2014 Paylaş 13 Ekim 2014 Buna benzer bir sıkıntı da benim dizüstü bilgisayarımda var. Bilgisayar çalışıyor ama ekranda görüntü yok. Harici bir ekrana bağladığımda oradan normal görüntüyü alıyorum ve işlem yapabiliyorum. iki gündür bu durumda . Bu konuda fikri olan bu işten anlayan arkadaşlardan fikir alabilir miyim ben de monitör arızalanmıştır,eğer sökebiliyorsan monitörün kablosunu çıkar tak olmuyorsa monitör değişecek yada tamir ediliyorsa tamir edilecek. 1 Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek 13 Ekim 2014 Yazar Paylaş 13 Ekim 2014 Herkese teşekkür ederim. Az önce tekrar test ettim monitör çalışıyor. Haliyle güç ve görüntü kabloları da sağlam. Ana kart onboard değil. Sadece harici ekran kartı var. Yazdıklarınızı tek tek deneyerek elimden geldiğince kurtarmaya çalışacağım. Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 13 Ekim 2014 Paylaş 13 Ekim 2014 Bana kalırsa, 1- Önce pc açılır, monitöre görüntü gelmiyor ancak disk ışıklarından makinenenin windowsu açmaya çalışıp, çalışmadığı anlaşılır. Açmaya çalışıyorsa 4, açmaya çalışmıyorsa 2. adıma geçilmeli. 2- Makine açmadığı için en basiti ram'lerin kontrolü(sök-tak) ve ekran kartı on board değilse (sök - tak) kontrolü yapılır. Ramleri veya ekran kartınızı söküp açmaya çalıştığınızda makine sinyal sesi vermesi gerekiyor verip vermediği kontrol edilmeli, vermiyorsa muhtemel sıkıntı anakartınızda olabilir. 3- Anakartınızda var ise jumper ile bios reset yapılır ve tekrar denenir. 4. Ekran kartını değiştirip denenmesi gerekir veya onboard'da ekran kartı var ise oraya takılıp denenmelidir. 5. Monitör kablolarının kontrolü yapılmalıdır 6. Monitör değişimi ile test edilir... Oktay abi hepsini denedim tık yok en son care bilgisayarcıya gönderdim en son bios pilini bile yeniledim bios reset bile denemiş olabilirim Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ 13 Ekim 2014 Paylaş 13 Ekim 2014 Oktay abi hepsini denedim tık yok en son care bilgisayarcıya gönderdim en son bios pilini bile yeniledim bios reset bile denemiş olabilirim Bunların hepsini bilgisayarcıda yapacak. Anakart değiştirip çalıştıracak,sonra haliylen anakart değişmesi gerek, sorun anakartta diyecek ve anakart parası isteyecek. Bilgisyarcıların bir çoğu anakart onarımı yapmıyorlar, bilgisyarcılara verilecekse anakart onarımı da yapan bilgisayarcılar tercih edilmeli. Geçmiş olsun sizede Herkese teşekkür ederim. Az önce tekrar test ettim monitör çalışıyor. Haliyle güç ve görüntü kabloları da sağlam. Ana kart onboard değil. Sadece harici ekran kartı var. Yazdıklarınızı tek tek deneyerek elimden geldiğince kurtarmaya çalışacağım. Hocam bu durumlarda pc "bip" sesleri belirleyici oluyor. Bu da gelmiyorsa başta RAM lerin slotları değiştirilerek veya tek tek takarak deyebilirsiniz. Ekran kartı arızalarının genelinde bipleme yapar.Ayrıca, Anakarttan kasaya giden hoparlörün, anakart üzerinde takılı olduğuna emin olun.Kolay gelsin. 1 Yorum bağlantısı
Eren Yavuz 16 Ekim 2014 Paylaş 16 Ekim 2014 Bilgisayarı açtığımda kasa çalışmaya başlıyor ancak monitöre görüntü gelmiyor. Monitör uyku moduna geçiyor. Şöyle bir detay daha var, bilgisayarı kapatmak için açma düğmesine 2-3 saniye basmak gerekiyor ya, bu arıza olduğundan beridir düğmeye basar basmaz kapanıyor. Monitörü ve kabloları kontrol ettim. Herhangi bir arızaları yok. Araştırdığım kadarıyla ana kart arızası diyen de var, ekran kartı arızası diyen de var, power supply arızası diyen de var. Nasıl bir çözüm önerebilirsiniz? aynı sorun oğlumun bilgisayarında olmuştu,bende çok araştırdım ve dediğiniz sorunları bulmuştum.Bende önce psu'yu söktüm ve fanını falan iyice temizledim.Şişen kondansatör falan var mı diye baktım ama bu işlerden pek anlamadığım için yanan birşey gözüme çarpmadığından psu'yu yeniden topladım. Sökmüşken ekran kartınıda çıkardım.Bununda fanını temizledim,macununu yeniledim.1 tane 2 gb ram vardı onuda söktüm tozunu aldım ve bakır kısmını silgiyle hafifce sildim.(bilgisayar tamircilerinden görmüştüm.)Bu remi farklı slota geri taktım.Bari bios pilinede bakayım dedim söküp onuda güzelce geri oturttum yerine. Söktüğüm parçaları yerlerine geri taktım ve makina artık sorunsuz çalışıyor 1 Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek 16 Ekim 2014 Yazar Paylaş 16 Ekim 2014 Hayatımda ilk kez bilgisayarı dağıttım. Ram'leri ve ekran kartını söktüm ve tekrar taktım. Sonuç, şimdilik çalıştı. Yol gösteren herkese teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 16 Ekim 2014 Paylaş 16 Ekim 2014 Hayatımda ilk kez bilgisayarı dağıttım. Ram'leri ve ekran kartını söktüm ve tekrar taktım. Sonuç, şimdilik çalıştı. Yol gösteren herkese teşekkürler. gecmis olsun abi ben hepsini yaltim tik yok:( son care bilgisayarci tanidiga verdim cevap bekliyorum not ben neler yaptim neler calismadi ramleri sokup calistirmayi mi denemedim islemci fanini mi anlatamam 1 Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ 16 Ekim 2014 Paylaş 16 Ekim 2014 gecmis olsun abi ben hepsini yaltim tik yok:( son care bilgisayarci tanidiga verdim cevap bekliyorum not ben neler yaptim neler calismadi ramleri sokup calistirmayi mi denemedim islemci fanini mi anlatamam Vesileyle işlemci fanını sökerken dikkat etmek gerek. Geri montaj aşamasında termal macunu tekrar sürmeniz gerekebilir.[emoji6] Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 17 Ekim 2014 Paylaş 17 Ekim 2014 Vesileyle işlemci fanını sökerken dikkat etmek gerek. Geri montaj aşamasında termal macunu tekrar sürmeniz gerekebilir.[emoji6] biliyorum abi macun olmadığı için elimde ona bulaşmadım sade 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts