Baki Duran 16 Ekim 2014 Paylaş 16 Ekim 2014 İyi akşamlar 2008 Titanyum aracımdaki keyless çok düzensiz çalışıyor. Durum : Anahtarsız (düğmeye basmadan) giriş her daim çalışıyor. Mavi gösterge ekranı açılıyor Ancak start tuşuna bastığımızda (kavrama pedalı basılı olsa da) sisteme elektrik vermiyor. Çoğunlukla kumandadan açmayı+şoför kapısını açıp kapatmayı bekliyor. Sonrasında çalışma düzeni normale giriyor. Kapandıktan bir süre sonra 3-5 dk yine aynı hatalar devam ediyor. her seferinde kapıyı açıp kapatmadan çalışmıyor Anahtar cebimde uzaklaştığımda kapıları kapatmıyor.(kumandanın pili yeni değişti.) Servis immobilizer hatası sandı cihazda bir şey çıkmadı. Herşey yolunda diyor Şu an anahtar arızalı diyorlar (deneyemiyorum tek anahtar var) Ama anahtar arızası olsa girişte de sıkıntı olur diyorum. Aklıma mekanik arızadan çok programsal geliyor Fikir verebilecek üstadları bekliyorum Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Ekim 2014 Paylaş 16 Ekim 2014 sonradan takılmış elektronik aksesaur vb. var mı? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Ekim 2014 Paylaş 16 Ekim 2014 ilk akla gelen anahtar. bazı denemeleri kendiniz yapın servis bunu yapamaz: 1: pedala basıp marşa basacakkken arıza yaptığı anda. pedalı bırakın kontak II konumu yapar gibi start düğmesine basılı tutun bakalım normal kontak açılıacak mı sonra kapıyı açıp kapamadan kontağı kapatın pedala basıp marşa basın. düğme deki arıza ihtimali elenir. 2. uzaklaştınız kapıalrı kitlemedi. geri dönün kapıyı açıp kapatın sonra yine uzaklaşın düzelirse arıza araba üstünde aranmalı. her ikisinde de eskisi gibi düzelmemişse, anahtar arıza ihtimali bayağı güçlenir. son karar aracı inceleyecek olanda olacak tabii Yorum bağlantısı
Selim Kaya 16 Ekim 2014 Paylaş 16 Ekim 2014 Affınıza sığınarak bir alıntı paylaşmak istiyorum; Bill Gates, comdex bilgisayar fuarını gezdikten sonra şuaçıklamayı yapar: "Eğer Volkswagen firması son 25 yıl içinde bilgisayar sektörü kadarhızlı gelişmiş olsaydı bugün 500 dolara alacağımız arabalara 25 dolarlık benzin koyup dünya turu atmamız mümkün olacaktı." Volkswagen, Bill Gates'in bu sözleri üzerine, gazetelere şu ilanı verir: "VW teknolojisi Microsoft teknolojisi gibi olsaydı otomobiller şöyle olurdu: 1- Her aldığınız arabada tek koltuk olur, diğer koltuklar içinekstra lisans parası ödemek zorunda kalırdınız. 2- Arabalarımız sadece bizim ürettiğimiz benzinle çalışırdı. 3- Ortada hiç bir neden yokken otomobiller günde en az iki kere stopederdi. 4- Yol çizgileri her yeniden boyandığında yeni bir otomobil almakzorunda kalırdınız. 5- Otoyolda giderken birdenbire otomobilin bütün göstergelerikilitlenir ve sizin bunukabullenip arabayı bastan çalıştırmanızgerekirdi. 6- Bazen sağa dönüş gibi basit bir manevra, arabanın tamamen stopetmesine neden olur ve bu durumda motoru tekrar yüklemenizgerekirdi. 7- Macintosh güneş enerjisiyle çalışan daha güvenli, çok dahasüratli bir otomobil yapar ancak bu araba mevcut yolların sadeceyüzde beşinde gidebilirdi. 8- Yağ, hararet ve akü ikaz ışıklarının hepsi ortadan kalkar ve tekbir "Genel Koruma Hatası" sinyali olurdu. 9- Yeni koltuklar herkesin ayn boy ve ağırlıkta olmasını gerektirirdi. 10- Bazen araba durup dururken kilitlenir ve aynı anda kapı kilidiniaçıp marşa basıpbir elle de anteni tutmadıkça blokaj çözülmezdi.(Ctrl+Alt+Delete) 11- VW her yeni model otomobili piyasaya çıkardığında müşterilerinaraba kullanmayı bastan öğrenmeleri gerekirdi." 12- Kaza anında, hava yastıkları açılmadan evvel "Emin misiniz?" diyesorardı. Kısaca teknolojisi arttıkça problemlerde çoğalıyor. 6 Yorum bağlantısı
Baki Duran 17 Ekim 2014 Yazar Paylaş 17 Ekim 2014 Çağlar Bey teşekkür ederim, yarın ilk işim denemek olacak. İyi akşamlar Yorum bağlantısı
Soner Alp 18 Ekim 2014 Paylaş 18 Ekim 2014 Anahtar cebinizde uzaklaştığınız zaman MONDEO kapıları kilitliyor mu? Ben inince Sürücü ve Ön yolcu kapı dış kulpundaki butona basarak kilitliyorum. Uzaklaşınca kililemiyor. Ve anahtar ile telefon aynı cepte ise araç anahtarı tanımıyor. Yorum bağlantısı
Baki Duran 20 Ekim 2014 Yazar Paylaş 20 Ekim 2014 Soner Bey haklısınız, benim sorunum temeli de bundan kaynaklı imiş anladığım kadarıyla eki arabamda (Laguna) kapılar otomatik kapanıp açılıyordu. Mondeo da kapı kolundaki düğme ile kapanması zorunlu imiş. K Kapı kolundan kapatınca Keyless start sorunsuz çalışıyor. Bir de arka kapı uğraştırmadan açılsa tamam diycem. Anladığım kadarıyla sadece ön kapıyı açınca merkezi kilit devreden çıkmıyor Yorum bağlantısı
Soner Alp 21 Ekim 2014 Paylaş 21 Ekim 2014 Onu ayarlayabiliyorsunuz, dilerseniz 4 kapı kilidi aynı anda açılır dilerseniz sadece sürücü kapısı, bir nevi şehir içi güvenlik uygulaması. Kapı kilitleme düğmesi bagaj kapağında da var Oda gayet işe yarıyor. Yorum bağlantısı
Baki Duran 21 Ekim 2014 Yazar Paylaş 21 Ekim 2014 (düzenlendi) 4 kapıyı aynı anda açmak için tam olarak ne yapmak gerekiyor? Ben 3-5 şey denedim, herşey birbirine girdi, şimdi sadece şoför kapısı açılıyor vaziyette bıraktım. 21 Ekim 2014 tarihinde Baki Duran tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hikmet Türker 22 Ekim 2014 Paylaş 22 Ekim 2014 Kumanda üzerinden açma ve kapama düğmelerine aynı anda 3 sn kadar basılı tutun.Dörtlülerin yanıp sönmesi sonrası 4 kapıda aynı anda açılacaktır.İşlemi tekrarlarsanız tekrardan sadece şoför tarafı açılacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Baki Duran 22 Ekim 2014 Yazar Paylaş 22 Ekim 2014 Bilgi için teşekkürler, dörtlülerin yanıp sönme sayısına hiç bakmamıştım. İyi akşamlar Yorum bağlantısı
İlker Kazma 9 Aralık 2014 Paylaş 9 Aralık 2014 benim aracımda anahtarsız çalışyor fakat aracın yanından uzaklaşınca kilitleme özelliği varmı mondeoda? varsa nasıl devereye sokarım? 2008 1.6 benzin selective aracım Yorum bağlantısı
AHMET ONUR 24 Nisan 2015 Paylaş 24 Nisan 2015 Bu reklemda kapılar araca yaklaşınca kendiliğinden açılıyor ve kapanıyor https://www.youtube.com/watch?v=cZT_5EF0w-A Yorum bağlantısı
Recommended Posts