İçeriğe Yönlendir

Connect Motor Ve Esp Arızası

Latıf Kaya

Recommended Posts

Latıf Kaya

arkadaşlar iki gün önce bide bu gün yolda seyir halinde iken birden ekranda motor arıza lambası motor arızalı esp arızalı yazısı çıktı ilk başta takmadım bugün gene yaptı şöyle oldu motor soğukken bu öncesindede vardı bugün gene denedim gaza bastım bıraktım bastım bıraktım bi kaç defa tekrarladım bu yazılar çıktı her iki seferde böyle oldu gaza basıp bırakmamın sebebi ise baktım gaza basıp tekrar basınca gaza geç tepki veriyor tekiyor sonra hızlanıyor ama ısınınca hiç sorun yok gazı bırakıp basınca fırlıyor sorun yok sizce sorun nedir yardım lütfen bide fotoğraf ekiyecem inşallah ....

Yorum bağlantısı
Latıf Kaya
(düzenlendi)

RmaI2sL.jpg

ekran aynen bu şekilde oluyo....

tapi bazen ekranda motor arızalı yokuş kalkış desteği aktif değil esp arızalı gibi değişiyo

arkadaşlar iki gün önce bide bu gün yolda seyir halinde iken birden ekranda motor arıza lambası motor arızalı esp arızalı yazısı çıktı ilk başta takmadım bugün gene yaptı şöyle oldu motor soğukken bu öncesindede vardı bugün gene denedim gaza bastım bıraktım bastım bıraktım bi kaç defa tekrarladım bu yazılar çıktı her iki seferde böyle oldu gaza basıp bırakmamın sebebi ise baktım gaza basıp tekrar basınca gaza geç tepki veriyor tekiyor sonra hızlanıyor ama ısınınca hiç sorun yok gazı bırakıp basınca fırlıyor sorun yok sizce sorun nedir yardım lütfen bide fotoğraf ekiyecem inşallah ....

her şeh gaza basıp bırakınca oldu bi kaç defa denedim

tarihinde Latıf Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

Aracınız garantili olması lazım bence servise götürün bir baktırın yada kullanım kitapçığı mevcut ise bir göz atın 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

garanti 2 gün önce bitti ya :(

Müşteri memnuniyeti adı altında yardımcı olurlar belki. Şimdiye kadar hep servisi kullandıysanız tabi.

Yorum bağlantısı
Latıf Kaya

aradım garanti bittiği için bişey yapamayız dediler :(

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

aradım garanti bittiği için bişey yapamayız dediler :(

Garanti boyunca hiç serviste garanti sebebiyle bekledi mi aracınız? Eğer ki beklediyse garanti süresine eklenmeli. Bu durmda garantiniz hala devam ediyor olabilir.

Yorum bağlantısı
Latıf Kaya

Valla abi bekledide hani okadar uzun Süreli değil..

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
umut muammer birlikbaş

Latif bey arızalar halkındaki son durum nedir? Çözdünüz mü problemi?

Yorum bağlantısı
Latıf Kaya

valla umut bey şu şekilde geçenlerde bi daha bu lambaları yaktı bunlara ek abs lambasıda yandı tabi kontağı kapatıp açınca düzeliyor o ayrı meselede bizim burda çok iyi bi usta var onun yanına götürdüm bana mazottandır dedi mazot aldığın yeri değiştir dedi bende değiştirdim sürekli artık faturalı alıyorum valla o günden bugüne araba düzeldi onun demesiyle mazot kötü olduğu için enjektörlerde sorun oluyor o yüzden bu arıza lambalarını yakıyo dedi....ha bide benim akü su eksiltmişti arabanın orijinal aküsü neyse su ilave ettik akü göstege karardı gitti hiç yeşil olmadı bundanda yaparmı bilmiyorum ama sanki aküm biraz zayıf peki sizin bi fikrinizmi var veya tafsiyeniz :)

Yorum bağlantısı
Kaya Yasak

Aynı arızayı benim araçta yaptı. Bilgisayarda voltaj yüksek yazıyordu. Akü tesisatı su almış izalosyonunu yaptılar,tekrar ederse getir akü tesisatını değiştircez dediler. Bilgin olsun.

valla umut bey şu şekilde geçenlerde bi daha bu lambaları yaktı bunlara ek abs lambasıda yandı tabi kontağı kapatıp açınca düzeliyor o ayrı meselede bizim burda çok iyi bi usta var onun yanına götürdüm bana mazottandır dedi mazot aldığın yeri değiştir dedi bende değiştirdim sürekli artık faturalı alıyorum valla o günden bugüne araba düzeldi onun demesiyle mazot kötü olduğu için enjektörlerde sorun oluyor o yüzden bu arıza lambalarını yakıyo dedi....ha bide benim akü su eksiltmişti arabanın orijinal aküsü neyse su ilave ettik akü göstege karardı gitti hiç yeşil olmadı bundanda yaparmı bilmiyorum ama sanki aküm biraz zayıf peki sizin bi fikrinizmi var veya tafsiyeniz :)

su birikintilerine süratli girerseniz veya motoru yıkarsanız tekrar edebilir. Bilginize.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Akif Acer

Şuan bu olay benim araçda oluyor 2 kez tekrar etti. Kontağı kapatınca göstergeler kıpırdırıyordu. Ne yapacağız bu olay hakıkında

Yorum bağlantısı
Latıf Kaya

Aynı arızayı benim araçta yaptı. Bilgisayarda voltaj yüksek yazıyordu. Akü tesisatı su almış izalosyonunu yaptılar,tekrar ederse getir akü tesisatını değiştircez dediler. Bilgin olsun.

su birikintilerine süratli girerseniz veya motoru yıkarsanız tekrar edebilir. Bilginize.

valla abi galiba haklısınız yeni aklıma geldi bu arıza lambalarının yanmamasından tahmin edersem bi kaç gün öncesinde motoru yıkatmıştım galiba dediğniz gibi tesisat su falan almış olabilir :biggrin:  :bravo:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
umut muammer birlikbaş
(düzenlendi)

valla senin dediğine benzer bende yaşamıştım, latif bey. yakıtta su arızası cıktı bilgisayara baglayınca. mazotu da farklı yerden almıştım, opet in farklı istasyonundan. sonra hataları biligisayarla sildiler. su an için 2 ay geçti herhangi bir arıza lambası yanmadı, yakıt olabilir. araç kalkarken attıgı hafif duman haricinde duman atıyor mu? sabit devirde giderken? hafif rampada kalkarken titreme yapıyormu? 

tarihinde umut muammer birlikbaş tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kaya Yasak

valla abi galiba haklısınız yeni aklıma geldi bu arıza lambalarının yanmamasından tahmin edersem bi kaç gün öncesinde motoru yıkatmıştım galiba dediğniz gibi tesisat su falan almış olabilir :biggrin:  :bravo:

Aynı şikayeti yaşadım. Dediğim gibi akü tesisatının izalasyonundanmış. Benim su birikintilerinden ( fazla birikintikerden ) hızlı geçince de yapıyordu. Takip edin veya garantisi varsa serviste cihaza bağlattırın derim.

Yorum bağlantısı
Latıf Kaya

valla senin dediğine benzer bende yaşamıştım, latif bey. yakıtta su arızası cıktı bilgisayara baglayınca. mazotu da farklı yerden almıştım, opet in farklı istasyonundan. sonra hataları biligisayarla sildiler. su an için 2 ay geçti herhangi bir arıza lambası yanmadı, yakıt olabilir. araç kalkarken attıgı hafif duman haricinde duman atıyor mu? sabit devirde giderken? hafif rampada kalkarken titreme yapıyormu? 

valla duman da rampada kalkışlardada titreme falan yok şimdilik düzelmiş bakalım :biggrin:

Yorum bağlantısı
umut muammer birlikbaş

Enjectorler temiz merak etme keyfine bak:). Kaç bin km oldu arabaya?

Yorum bağlantısı
Latıf Kaya

Aynı şikayeti yaşadım. Dediğim gibi akü tesisatının izalasyonundanmış. Benim su birikintilerinden ( fazla birikintikerden ) hızlı geçince de yapıyordu. Takip edin veya garantisi varsa serviste cihaza bağlattırın derim.

valla garanti bitmiş ama takip edicem teşekkür ederim bilgilendirdiğinize :biggrin:

Yorum bağlantısı
Ramazan Danış

Merhaba bu uyarı benimde başıma gelmişti hatta forumda konuda acmistim.bende enjektör arızası çıkmıştı.serviste üçüncü enjektör revizyona girmişti.servis enjektorun fazla mazot geri dönüşüm sisteminde arıza var demişti.eylül ayında olmuştu tekrar etmedi revizyondan sonra.bende yakıtı opetten alıyordum artık kesinlikle almıyorum.aracı iyi bir kontrol ettirin.bu uyarıyı birçok sebepten yapabiliyor.ama enjektorleri muhakkak kontrol ettirin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...