yusuf gökyokuş 21 Ekim 2014 Paylaş 21 Ekim 2014 aracım 2003 model ov dizel mondeo emniyet kemeri uyarı ikazı ve vitesin kaçta olduğunu ekranda göstermiyor.bunlar orjinalden mi yok yoksa devre dışımı bırakılmış.aynı model aracı olan arkadaşlar bir yardım eder mi lütfen Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 21 Ekim 2014 Paylaş 21 Ekim 2014 Vitesin D P R ekranda gösterir. Kemer ikazı da var. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Ekim 2014 Paylaş 21 Ekim 2014 D konumunda ise vitesin kaçta olduğunu göstermez, sadece D yazar ekranda, görebilmek için manuel mod'a geçmek gerekir... Emniyet kemeri uyarısını ekranda gösterir ve sesli uyarı verilir... Toka falan takılmış olmasın ? Yorum bağlantısı
yusuf gökyokuş 21 Ekim 2014 Yazar Paylaş 21 Ekim 2014 Vitesin D P R ekranda gösterir. Kemer ikazı da var. vites sadece p konumunda gödteriyor diğer konumlarda göstermiyor.kesinlikle kemer ikazı da uyarısıda yok D konumunda ise vitesin kaçta olduğunu göstermez, sadece D yazar ekranda, görebilmek için manuel mod'a geçmek gerekir... Emniyet kemeri uyarısını ekranda gösterir ve sesli uyarı verilir... Toka falan takılmış olmasın ? sadece P konumda gösteriyor diğerkonumlarda ve manuelde göstermiyor.ayrıca kemer sürekli kullanmama rağmen ne ikaz ne ses var 1 Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 21 Ekim 2014 Paylaş 21 Ekim 2014 vites sadece p konumunda gödteriyor diğer konumlarda göstermiyor.kesinlikle kemer ikazı da uyarısıda yok sadece P konumda gösteriyor diğerkonumlarda ve manuelde göstermiyor.ayrıca kemer sürekli kullanmama rağmen ne ikaz ne ses var Sürücü tarafı koltuğun altını fotoğraflama şansınız var mı? Yorum bağlantısı
İlker Yüksel 22 Ekim 2014 Paylaş 22 Ekim 2014 Vitesin D P R ekranda gösterir. Kemer ikazı da var. bu özellikler sadece dizelde mi mevcut yoksa benzinlide de varmı? Yorum bağlantısı
Onur Oflaz 22 Ekim 2014 Paylaş 22 Ekim 2014 bu özellikler sadece dizelde mi mevcut yoksa benzinlide de varmı? benzinlide vites goatergesi yok. emniyet kemeri ikazi sadece sofor koltugunda var. diger koltuklarda olmamasi buyuk eksiklik bence 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 22 Ekim 2014 Paylaş 22 Ekim 2014 bu özellikler sadece dizelde mi mevcut yoksa benzinlide de varmı?Benzinlide ekranda Birşey yazmıyor. Yorum bağlantısı
yusuf gökyokuş 22 Ekim 2014 Yazar Paylaş 22 Ekim 2014 bu gün görüştüğüm ford özel servis bazılarında var bazılarında yok diyor doğruluk derecesi nedir Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 22 Ekim 2014 Paylaş 22 Ekim 2014 bu gün görüştüğüm ford özel servis bazılarında var bazılarında yok diyor doğruluk derecesi nedirHangisi için dedi? Yorum bağlantısı
yusuf gökyokuş 22 Ekim 2014 Yazar Paylaş 22 Ekim 2014 2003 dizel otomatik Hangisi için dedi? 2003 mondeo dizel için otomatik dizel Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 22 Ekim 2014 Paylaş 22 Ekim 2014 2003 dizel otomatik 2003 mondeo dizel için otomatik dizel Yusuf Bey, Şöför koltuğu altında büyük bir soket konnektör grubu vardır. Bu konnektöre Emniyet kemeri' nin alt taraftaki tüpünden iki çift kablo gelmesi lazım. Bu kablolardan bir tanesi Hava yastığı sistemi içindir diğeri de Emniyet Kemeri ikazı içindir. Bu ikaz kablosu da kemer içinde basit bir mekanizmadan kontak alarak çalışır. O kablo demetini kontrol ettirin. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 22 Ekim 2014 Paylaş 22 Ekim 2014 2003 dizel otomatik 2003 mondeo dizel için otomatik dizel Kemer ikazının olmadığını mı söylediler. Yorum bağlantısı
yusuf gökyokuş 22 Ekim 2014 Yazar Paylaş 22 Ekim 2014 Kemer ikazının olmadığını mı söylediler. görüştüğüm ford özel servis 2003 model dizel otomatik araçların 6.aydan önce çıkanlarda sadece emniyet kemeri uyarısı var ama sesli değil,ekranda vites gösterme yok dedi ama ne derece doğru onu bilmiyorum. Yorum bağlantısı
yusuf gökyokuş 22 Ekim 2014 Yazar Paylaş 22 Ekim 2014 forumda 2003 model dizel otomatik vites aracı olupta benim aracımda ekranda vites gösteriyor kemer ikazı var sesli görsel çalışıyor diyecek arkadaşlar yokmu Allah aşkına net bir sonuca varalım örneğin aracım trafiğe çıkış tarihi şu ve bu özellikler aktif çalışıyor şeklinde Yorum bağlantısı
Akan Belen 22 Ekim 2014 Paylaş 22 Ekim 2014 Vitesi ekranda göstermeme sorunu bende de var.Aynı şekilde sadece p konumunda gösteriyor.N-D-R konumları ve manuel konumda vites sayılarını göstermiyor.Serviste baktılar bir arıza bulamadılar ekran bozuk dediler.Arıza kodu bulamayıp bozuk demeleride ayrı bir durum tabiki.Bende dert etmedim öyle kullanıyordum.Geçen bir yolculuğum sırasında oldukça bozuk bir yolda giderken bir anda geldi ekran [emoji2] Gelip gitmeye başladı sonrada sanki temassizlik var gibi geldi bana şimdi yine yok mesela .Bozuk olsa hiç göstermez sanırım.Benimki kafasına göre gidip geliyor çok da dert etmiyorum açıkçası Yorum bağlantısı
yusuf gökyokuş 23 Ekim 2014 Yazar Paylaş 23 Ekim 2014 2003 model ford mondeo kullanıcı el kitabında aynen şöyle yazıyor: aracın hızı 7 km/saati aştığında sürücü emniyet kemerinin tokası takılı değil iseemniyet kemeri hatırlatma sistemi uyarı ışığı yanar ve sesli bir uyarı duyulur.sesli ikaz 10 dakika sonra durur.uyarı ışığı,sürücü emniyet kemerini takana dek sönmez.emniyet kemeri hatırlatma sistemi,sürücü emniyet kemerini taktığında bekleme kipinde kalır.sürücü emniyet kemerini çözerse yeniden devreye girer.emniyet kemeri hatırlatma sistemini göz ardı etmek için asla takılmış olan bir emniyet kemerinin üzerine oturmayınız.güvenlik sistemi ancak yolcular emniyet kemerlerini takarlarsa düzgün bir şekilde çalışabilir. emniyet kemer hatırlatıcısının bir kontak çevrimi için devre dışı bırakılması: sürücü,kontak açıkken emniyet kemerini 3 saniye içinde takıp yeniden çıkarılmalıdır. emniyet kemer hatırlatıcısının kalıcı olarak devre dışı bırakılması / yeniden etkinleştirilmesi: emniyet kemeri hatırlatıcısının kalıcı olarak devre dışı bırakılıp daha sonra yeniden etkinleştirmek için lütfen ford yetkili servisi ile temas kurunuz.yetkili servisiniz ya size gerekli bilgileri verecek yada devre dışı bırakma / yeniden etkinleştirme işlemini gerçekleştirecektir. Yorum bağlantısı
Yavuz Kara2 23 Ekim 2014 Paylaş 23 Ekim 2014 (düzenlendi) arkadaşlar benim araç emniyet kemeri sesli ikaz ve ekrandaki ikazıda sorunsuz çalişiyor.vites degişiklerinide ekranda izliyorum sıkıntısız . ayrıca 2003 model arkadaşimda var ve üstte anlattıgım şeylerin aynısını yapıyor. 23 Ekim 2014 tarihinde Yavuz Kara2 tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Yavuz Kara2 23 Ekim 2014 Paylaş 23 Ekim 2014 Vitesi ekranda göstermeme sorunu bende de var.Aynı şekilde sadece p konumunda gösteriyor.N-D-R konumları ve manuel konumda vites sayılarını göstermiyor.Serviste baktılar bir arıza bulamadılar ekran bozuk dediler.Arıza kodu bulamayıp bozuk demeleride ayrı bir durum tabiki.Bende dert etmedim öyle kullanıyordum.Geçen bir yolculuğum sırasında oldukça bozuk bir yolda giderken bir anda geldi ekran [emoji2] Gelip gitmeye başladı sonrada sanki temassizlik var gibi geldi bana şimdi yine yok mesela .Bozuk olsa hiç göstermez sanırım.Benimki kafasına göre gidip geliyor çok da dert etmiyorum açıkçası mrb akan bey vites kolunun orada ekrana vites konumunu gönderen bir entegre bölümü var sökülüp temizlendigi ana ekranınız düzelecektir arkadaşın mondeosunda 2003 model onunkini bizzat ben söküp kontac spreyiyle temizleyip taktım ve düzeldi 1 yıldır sorunsuz kullanıyor bilginize Yorum bağlantısı
Akan Belen 23 Ekim 2014 Paylaş 23 Ekim 2014 mrb akan bey vites kolunun orada ekrana vites konumunu gönderen bir entegre bölümü var sökülüp temizlendigi ana ekranınız düzelecektir arkadaşın mondeosunda 2003 model onunkini bizzat ben söküp kontac spreyiyle temizleyip taktım ve düzeldi 1 yıldır sorunsuz kullanıyor bilginizeKolay sökülüyormu acaba.Vites kolunun olduğu metal benzeri yer sökülecek o zaman.Bir bakmak lazım nasıl söküldüğüne o zaman Yorum bağlantısı
yusuf gökyokuş 27 Ekim 2014 Yazar Paylaş 27 Ekim 2014 arkadaşlar mondeo için emniyet kemeri sesli ve görsel uyarı için araç hareket halindeyken kemeri 9 kere tak çıkar kontağı ilk kapatıp açtığında aktif hale geliyor.benim araç 2003 model ov dizel mondeo şuan aktif halde kullanıyorum bilginiz olsun.şimdi sıra vites ekranda göstermeye geldi.onun hakkında hala bir gelişme yok maalesef. Yorum bağlantısı
Mustafa Kayaalp1 28 Ekim 2014 Paylaş 28 Ekim 2014 mrb akan bey vites kolunun orada ekrana vites konumunu gönderen bir entegre bölümü var sökülüp temizlendigi ana ekranınız düzelecektir arkadaşın mondeosunda 2003 model onunkini bizzat ben söküp kontac spreyiyle temizleyip taktım ve düzeldi 1 yıldır sorunsuz kullanıyor bilginize Bu bilgiye ve mevcutsa fotoğraflarına benim de ihtiyacım var. Tşk ederim. Yorum bağlantısı
Yavuz Kara2 30 Ekim 2014 Paylaş 30 Ekim 2014 Bu bilgiye ve mevcutsa fotoğraflarına benim de ihtiyacım var. Tşk ederim. mustafa bey üzgünüm ama bu işlemi yaparken fotograflamamıştım. dilimden geldigince anlatayım çokta kolay bir iş aslında.öncelikle vites topuzunun ön tarafında küçük alyan anahtarla vidasını alıyoruz ve vites topuzu çıkıyor. ahşap görünümlü plastik parçayı 2 üstte bunlar bardaklıgın altına geliyor biri digeride esp tuşunun altına denk geliyor. iki tanede ahşap kaplamanın dar alt iki köşesine denk geliyor bunlar geçmedir çok ince uçlu tornavida ile kastırıyoruz hatta ben ahşap zedelenmesin diye ufak bez parçası sararak tornavidaya öle kastırdım. iki dar köşedeki geçmeler çıktıktan sonra kendinize ve yukarıya dogru çektiginizde üzteki geçmeler hemen çıkıyor zaten. ahşabı alınca zaten ne yapcagınız açık olarak görünüyor metal görünümlü vites kolunun geçtigi parça vidalari var alıyosunuz ve hemen altında sag tarafta entegreyi görürsünüz temizliyosunuz ve aynı sıralamada takıyorsunuz. saygılar Yorum bağlantısı
Faruk Bakan 4 Mayıs 2015 Paylaş 4 Mayıs 2015 arkadaşlar mondeo için emniyet kemeri sesli ve görsel uyarı için araç hareket halindeyken kemeri 9 kere tak çıkar kontağı ilk kapatıp açtığında aktif hale geliyor.benim araç 2003 model ov dizel mondeo şuan aktif halde kullanıyorum bilginiz olsun.şimdi sıra vites ekranda göstermeye geldi.onun hakkında hala bir gelişme yok maalesef. Merhaba, benim aracın (2006 Ghia-X OV LPG) sağ ön koltuğundaki kişi kemeri takmadığında uyarı vermiyor. Ayrıca sürücü tarafındaki de hareket halindeyken çıkarınca uyarı vermiyor. Ancak önceki aracım da 2003 modeldi. Sürekli iki taraftaki koltuk için de uyarı veriyordu. Sizin söylediğiniz gibi bir ayarlamamı yapmak lazım, yoksa orjinalde mi böyledir? Yorum bağlantısı
Recommended Posts