İçeriğe Yönlendir

Düşük Devirde Tekleme(1100-1200), Egzosta Patlama Sorunu?

Önder Zengin

Recommended Posts

Önder Zengin

Herkese selamlar.

Aracimda 2 gündür hissettigim 1100_1200 devir civarinda tekleme soruni var. Bu devirlerde iken gaza yuklenince kendini daha cok belli ediyor. Bazanda egzosdan geldigini dusundugum patlama sesi geliyor. Ayrica az once dik bir yokus cikarken aracin eskisi gibi cekmedigini farkettim ayrica yokus cikarken patlama sesi cogalmakta. Son 1 aydir aracimin egzos sesininde degistigini dusunuyordum ama tam eminde degilim. Egzos sanki daha pitirli kesik krsik bir ses cikarmakta.

Siz degerli forum uyeleri bana fikir verebilirmi acaba? Arac 2003 model zavolli tüplü.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Bujilerin bağlandığı distiributöre bir baktırın muhtemelen orada sorun var.

Yorum bağlantısı
Önder Zengin

Bu arada bakim 2 bin km önce yaptirildi. Bujiler filtreler ve yağ degistirildi.

Yorum bağlantısı
Tuncay Bektas

buna benzer sorun bende de olmuştu buji kablolarının gidiği bobin arızalanmıştı.bobin değişince düzeldi.

Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş

buji kabloları atlatma yapıyo muhtemelen kablolardandır lpg olduğu için

Yorum bağlantısı
Önder Zengin

Buji kablolarim orjinal degiller. Ilk onlara baktiracam sonrada geriye bobin kaliyor. Bobin orjinali ne kadar bilen varmi?

Yorum bağlantısı
Önder Zengin

Sanayideki usta orj8nal motocrafti bulmanin imkansiz oldugunu piyasadakilerin tamamina yakininin sahte oldugunu soyledi. Bu yuzden bosch takalim dedi

Yorum bağlantısı
Koray Demir
  Önder Zengin yazdı:

Buji kablolarim orjinal degiller. Ilk onlara baktiracam sonrada geriye bobin kaliyor. Bobin orjinali ne kadar bilen varmi?

Forum sponsorumuza bir sorun bakalım.
Yorum bağlantısı
Önder Zengin

Bugun parçalari forum sponsoru olan er-ol otomotivden aldim fiyat olarak

fomeco buji kablosu 65 tl

motorcraft ateşleme bobini 90 tl ( orjinali yok dendi. 3 adet daha atesleme bobini vardi visteon marka 65 tl idi)

Birde sag ön motor kulagi ( takozu) bozuktu onuda 90 tl ye ithal olani aldim. Yerli 55 tl idi.

hepsi toplamda 245 tl ben 230 tl ödedim ve ciktim. 20 tl de bunlari degistirmesi icin ustama verdim. Aracin uzerindeki atesleme bobini visteon markaydi zannedersem daha önce degismis. Uzerinde orjinali visteon degildir diye dusunuyorum.

Kisa bir test yapma sansim oldu daha sonra deneyecegim. Arac cok sessizlesti bunun nedenide zannedersem motor kulaginin degismesi. Umarim sorun tekrarlamaz.

Yorum bağlantısı
Koray Demir
  Fırat Toptaş yazdı:

üzerindekiler orjinali motorcraft tır

Üzerinde motorcraft yazıp da sahte olan çok fazla ürün var piyasada.
Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş
  Koray Demir yazdı:

Üzerinde motorcraft yazıp da sahte olan çok fazla ürün var piyasada.

yıllar önce alınıpta rafda duran ürün orjinalde şimdikiler replica olabilir bişey diyemem

Yorum bağlantısı
Önder Zengin

Satici 3 adet bobin gosterdi aralarinda en iyi motocraft dedi. Orjinali zaten piyasada yok en kalitelisi bu dedi. Herkes orjinal diye satiyor dedi. En azindan acikca soylemesi bile yeterli.

Yorum bağlantısı
Tamer Kurt

Triger değiştirme esnasında supapların boşluklarına mutlaka baktığınız

Ateşleme sisteminde sorun yoksa motordaki tekleme eksozdaki patlama sesi ve güç kaybı supapların açık kalması sebebi ile olması muhtemeldir.

Erken bulunursa kapak sökturmeden supapların yanmadan halledilebilir

Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş

motor külbülatör kapağı gümüş ise iç havuz kısmı yani tapetler subaplar motor kendi ayarlar hidroliktir ayar yapılmaz eğer siyah kapaksa ayarlanır

Yorum bağlantısı
Tamer Kurt

2000 model focus 1.6 ztec-s motor külbütör üzerinde siyah plastik kapak var.

Benim aracımdada tekleme eksozdan patlama ve rampada gazda kesik kesik vurunu ve çekişten düşme vardı

Kapak sökülmedin tapetlerden supaplar ayarladı şu anda nazar degmesin

Yorum bağlantısı
Önder Zengin

Batuhan bey bujiler orjinal ve 2 ay once takildi o yuzden bujileri tekrar degistirmedim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...