Korhan Şenörer 25 Ekim 2014 Paylaş 25 Ekim 2014 (düzenlendi) Değerli arkadaşlarım merhaba, uzun zamandır Crossover/SUV segmentinde bir araç, özellikle de Mitsubishi ASX almak istiyordum. B Max aracımı satmaya karar verip satış ilanını verdikten sonra 5 hafta kadar Mitsubishi ASX ile ilgili sayfalarca forum ve bilgi okudum. Sınıfına göre İnanılmaz yakıt ekonomisi, görünüşü, sağlamlık ve güvenliği ile beni etkileyen ASX'e 5 gün önce B Max ile takas ederek kavuştum. Hem eski aracımı değeri fazla düşmeden değerinde satmış oldum. Hemde çok temiz düşük kilometreli yeni ASX'imi uygun bir fiyata almış oldum. Kesinlikle içime sinen bir alışveriş oldu. Forumda Mitsubishi aracı olan başka üyelerimiz varmı bilmiyorum ama Barış Ünal kardeşimle birlikte Mitsubishi araçlar konusunda artık sorularınızı cevaplayabiliriz. Gelelim ASX'in özelliklerine; Aracım şuan için 35 plaka ama yakında 09 olacak. 2011 model Granit Kahverengi. 16300 km.de aldım. 5 günde 16650 km. oldu. Tamamen orijinal. Boyanan her hangi bir yeri yok. Araçların satışını yapmadan önce İzmir Otokentte expertiz yaptırdık. Sıfır ayarında bir araç. 15 Bin bakımı eylül ayında yapılmış. Masrafsız. 1.6 MIVEC motor. Mitsubishi mühendislerinin emekleri boşa gitmemiş. Araç düşük devirlerde sınıfına göre inanılmaz yakıt tüketimi ile ekonomi sağlarken, yüksek devirlerde ise müthiş bir performans sağlıyor.Hele ki B Max'ten sonra araç bana öyle güçlü geliyor ki.. 117 BG fabrika verisine sahip ASX'im expertiz motor testinde 115 BG güç üretti. ASX'in yakıt tüketim değerleri ise şehir dışı 4.9/100 km. , şehiriçi 7.5 lt/100 km. 4 gün İzmirde kaldım. Konak-Alsancak-Hatay güzergahında 8 lt. lik ortalama tüketim elde ettim. İzimirden Aydına dönerken otoyol bağlantı yoluna girince hız sabitleyiciyi 100 km. hıza ayarladım ve Aydın çıkışında 5.4 lt/100 km. lik bir yakıt tüketimi elde ettim. 9 adet hava yastığı, ASTC (ESP'nin gelişmiş modeli), Yokuş kalkış desteği, far ve yağmur sensörü ve AS&G (Start&Stop) özelliği ve Analog görünümlü Otomatik Kliması var. İlk izlenimlerim çok çok olumlu. En çok eleştirilen yanı yalıtımın iyi olmaması ve içeri aldığı yol ve lastik sesi olan ASX beni o konuda çok fazla hayal kırıklığına uğratmadı. Tabiki B Max'e göre yalıtım kötü ve içeri giren ses fazla ama forumlarda okuduğum kadar eleştirilecek kadar da değil. İlk izlenimlerim bunlar. İlk modifiye çalışmalarım ise plaka aydınlatmasını beyaz yapmak, tavan çıtası taktırmak ve bagaja şerit led ile aydınlatma yapmak oldu. Gelelim ASXimin fotoğraflarına.. Maşallah demeyi unutamayalım. İki gözlü kolçak. Üst bölümü öne doğru kayıp kol dayama şeklini alıyor. Koltuğu yükselttiğim için kol dayama biraz aşağıda kalıyor ama yinede görevini yapıyor. ASX'in eleştirilen diğer bir tarafı ise sade ön konsol. CD/MP3 çalar bölümünün yerine dokunmatik multimedya ekran, geri görüş kamerası ve navigasyon takılabiliyor. İleride düşünüyorum inşallah. Trim ve plastik sesi araç 4 yaşında olmasına rağmen yok. Umarım hiç olmaz. Aracı aldığımda var olan Cenmax 8 sensörlü ön/arka park sensörü. İşçilik güzel yapılmış. Park etmede büyük kolaylık sağlıyor. Dikiz aynasının yanındaki far ve yağmur sensörü. Mitsubishi amblemi ve ben.. Analog görünümlü Otomatik Klima Fordlarda motor bölümünde boş yer olmazken, ASX'te motoru ilk gördüğümde baya şaşırdım. Akşam ve gece çekimlerim. Arka sis farı orta aşağıda konumlandırılmış. Parklar, kısa farlar ve sis farları beyaz ve xenon gibi görünüyor ama hepsi normal ve sarı ampul. Renkli bilgi ekranı Her aracımda yaptığım, olmazsa olmazım beyaz şerit ledli bagaj aydınlatması. 2x30 cm. 3 çipli şerit led kullandım. Bagajım artık Vodafone Arena gibi.. İlk açtığım konuda fotoğraflar görünmüyordu o yüzden konuyu tekrar açtım. Umarım sorun yoktur. 25 Ekim 2014 tarihinde Korhan Şenörer tarafından düzenlendi 29 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 25 Ekim 2014 Paylaş 25 Ekim 2014 şimdi resimler gelmiş, tekrar hayırlı olsun Korhan, kazsız belasız kullanın, plakada ayrı güzel. 3 Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 25 Ekim 2014 Yazar Paylaş 25 Ekim 2014 şimdi resimler gelmiş, tekrar hayırlı olsun Korhan, kazsız belasız kullanın, plakada ayrı güzel. Teşekkürler abicim. Amin sağolasın. Plaka değişecek ama.. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 25 Ekim 2014 Paylaş 25 Ekim 2014 hey maşallah canavar gibi.güle güle kullan abi allah kaza bela vermesin 1 Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin 25 Ekim 2014 Paylaş 25 Ekim 2014 Abi hayırlı olsun . Çok tatlı bir araba. Bunlara LPG takılıyor di mi? 1 Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 25 Ekim 2014 Paylaş 25 Ekim 2014 Aradığınız arabayı bulduğunuza sevindim, güle güle kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 25 Ekim 2014 Paylaş 25 Ekim 2014 Allah kazasız belasız iyi günler de kullanmak nasip olsun. 1 Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 25 Ekim 2014 Yazar Paylaş 25 Ekim 2014 değiştirme bence Artık çok geç, noter satışına yazdırdım. 1 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 25 Ekim 2014 Paylaş 25 Ekim 2014 Abi hayirli ugurlu olsun. Begendigin gonlune yatan araci aldin sonunda 1 Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 25 Ekim 2014 Yazar Paylaş 25 Ekim 2014 Bagaj fotoğrafını unutmuşum. şimdi resimler gelmiş, tekrar hayırlı olsun Korhan, kazsız belasız kullanın, plakada ayrı güzel. :nazar: hey maşallah canavar gibi.güle güle kullan abi allah kaza bela vermesin Abi hayırlı olsun . Çok tatlı bir araba. Bunlara LPG takılıyor di mi? Aradığınız arabayı bulduğunuza sevindim, güle güle kullanın. Allah kazasız belasız iyi günler de kullanmak nasip olsun. Abi hayirli ugurlu olsun. Begendigin gonlune yatan araci aldin sonunda Hepinize çok teşekkür ederim. Sağolun, Allah sizlere de daha iyisini versin. Abi hayırlı olsun . Çok tatlı bir araba. Bunlara LPG takılıyor di mi? Evet Ertan. Özellikle BRC ile tam uyumlu. AS&Go (Start&Stop) direkt lpgde başlıyor. Yani her seferinde benzinle çalışmıyor. LPG'deki değerleri inanılmaz ekonomik. Kışı bir geçireyim duruma göre taktırabilriim. 3 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 25 Ekim 2014 Paylaş 25 Ekim 2014 Bagaj fotografini gorunce aklima geldi abi. http://www.n11.com/tarz-mitsubishi-asx-3d-bagaj-havuzu-P10811248 Boyle bir urunu musait oldugunda tercih edersen sanirim daha kullanisli ve guzel goruntulu olabilir bagaj bolumun.. 1 Yorum bağlantısı
Osman Ozturk 25 Ekim 2014 Paylaş 25 Ekim 2014 Hayırlı uğurlu olsun,güle güle kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Akif Eren 25 Ekim 2014 Paylaş 25 Ekim 2014 Hayırlı olsun yeni aracınız. Benzinli araçlar ne kadar ekonomikte olsa yakıyor. 1 Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 25 Ekim 2014 Yazar Paylaş 25 Ekim 2014 Abi hayirli ugurlu olsun. Begendigin gonlune yatan araci aldin sonunda Samicim öyle oldu gerçekten. Allah tüm arkadaşlarımın gönlüne göre versin. Crossover/SUV ayrı bir dünyaymış onu anladım. ama bu siyah değil? Gönlümdeki beyazdı ama bu oldu. Beyaz çok yakışıyor abi. Hayırlı olsun yeni aracınız. Benzinli araçlar ne kadar ekonomikte olsa yakıyor. Sınıf ve kasasına göre en ekonomik olan araç. Bagaj fotografini gorunce aklima geldi abi. http://www.n11.com/tarz-mitsubishi-asx-3d-bagaj-havuzu-P10811248 Boyle bir urunu musait oldugunda tercih edersen sanirim daha kullanisli ve guzel goruntulu olabilir bagaj bolumun.. Geçici bir çözüm. Bagaj havuzunu sonraya bıraktım. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 25 Ekim 2014 Paylaş 25 Ekim 2014 Tekrar hayırlı olsun abi Artık mitsubishisi olmayanlarda görebiliyor fotoğrafları Allah kaza bela vermesin Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 25 Ekim 2014 Paylaş 25 Ekim 2014 bu marka acayip kışkırtıcı geliyor bana kazasız belasız inşallah abim 1 Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 25 Ekim 2014 Yazar Paylaş 25 Ekim 2014 Hayırlı uğurlu olsun,güle güle kullanın. Hayırlı olsun yeni aracınız. Benzinli araçlar ne kadar ekonomikte olsa yakıyor. Hayırlı olsun Gule gule kullanin. Teşekkür ederim arkadaşlar. Tekrar hayırlı olsun abi Artık mitsubishisi olmayanlarda görebiliyor fotoğrafları Allah kaza bela vermesin Evet Eren haklısın. Biraz uğraştırdı ama oldu sonunda.. Amin çok sağol. Yorum bağlantısı
Fatih Kasa 25 Ekim 2014 Paylaş 25 Ekim 2014 Hayırlı uğurlu olsun,güle güle kullanın.Maşallah.. 1 Yorum bağlantısı
Konuralp Aracı 25 Ekim 2014 Paylaş 25 Ekim 2014 Maşallah . Kazasız belasız iyi günlerde kullanın inşallah. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts