Serhat Demirtas 27 Ekim 2014 Paylaş 27 Ekim 2014 Arkadaşlar merhaba; Aracım 2004 focus c max Aracımın yaklaşık bir aydır sağ ön kapısını açamıyorum servise gittim kapı kilidi bozuk dediler değişecek dediler Sanayiye götürdüm bir iki ustaya derdimi anlattım onlarda açıp bakmak lazım dediler fethiye de güzel bir usta bulamadım Bana bir yardımcı olsanız!!! 1 Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ekim 2014 Paylaş 27 Ekim 2014 Merhaba Serhat Bey, Sorununuzu daha net anlatırsanız yardımcı olmaya çalışalım. Şöyle ki kapıyı açamamanız tam olarak nasıl? Kumandadan açılınca o kapının kilidi mi açılmıyor? Kapı kolundan yokladığınızda mı kapı açılmıyor? vb.. Yorum bağlantısı
Serhat Demirtas 29 Ekim 2014 Yazar Paylaş 29 Ekim 2014 Kerem bey merhaba Hem anahtardan acilmiyor hem hem iceriden hem disaridan ek olarak kumandadan da acipkapatirken de kapidan bir ses gelmiyor Aracin.sigortalarina kadar baktim ama yok yardiminiz icin simdiden.tesekkurler Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ekim 2014 Paylaş 30 Ekim 2014 O kapının kilit mekanizması komple sökülüp bakılacak ozaman. Kilit üzerinde zamanla kirler tortulaşmış ve çalışmasına engel olmuş olabilir. Dişliler sıyırmış vs olabilir. Önce Wd-40 tarzı bir ürün ile tarafınızdan güzelce temizlenerek denenebilir. Olmaz ise Ehil bir ustaya baktırarak tamir olabiliyorsa tamir edilecek, yoksa değişim.. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 30 Ekim 2014 Paylaş 30 Ekim 2014 Ben olsam hiç sökmeden anahtar deliğinden ve kilit mekanizmasından bol bol wd-40 sıkar bir kaç saat sonra değişiklik var mı bakardım..İşe yarama ihtimali yüksektir 1 Yorum bağlantısı
Serhat Demirtas 31 Ekim 2014 Yazar Paylaş 31 Ekim 2014 arkadaşlar önerileriniz için teşekkür ederim bir gelişme olursa paylaşacağım Yorum bağlantısı
Mustafa AYSAN 6 Kasım 2014 Paylaş 6 Kasım 2014 Ben olsam hiç sökmeden anahtar deliğinden ve kilit mekanizmasından bol bol wd-40 sıkar bir kaç saat sonra değişiklik var mı bakardım..İşe yarama ihtimali yüksektir O kapının kilit mekanizması komple sökülüp bakılacak ozaman. Kilit üzerinde zamanla kirler tortulaşmış ve çalışmasına engel olmuş olabilir. Dişliler sıyırmış vs olabilir. Önce Wd-40 tarzı bir ürün ile tarafınızdan güzelce temizlenerek denenebilir. Olmaz ise Ehil bir ustaya baktırarak tamir olabiliyorsa tamir edilecek, yoksa değişim.. sizlerin tarifinden sonra kafama şöyle birşey takıldı. wd-4o'ın yağ olması hasebiyle ısınan yağın akması sonucu kapı mekanizmasındaki kapı otomatiği, cam otomatiği gibi elektrik devreleri kısa devre yaparak zarar görmez mi? bildiğimden değil sadece mantık yürüterek soruyorum. sizlerin bu tarz uygulamalarınız olmuştur diye düşünüyorum. tecrübeleriniz paylaşırsanız. hepimiz için daha bilgilendirici olur gibime geliyor Yorum bağlantısı
Misafir 7 Kasım 2014 Paylaş 7 Kasım 2014 sizlerin tarifinden sonra kafama şöyle birşey takıldı. wd-4o'ın yağ olması hasebiyle ısınan yağın akması sonucu kapı mekanizmasındaki kapı otomatiği, cam otomatiği gibi elektrik devreleri kısa devre yaparak zarar görmez mi? bildiğimden değil sadece mantık yürüterek soruyorum. sizlerin bu tarz uygulamalarınız olmuştur diye düşünüyorum. tecrübeleriniz paylaşırsanız. hepimiz için daha bilgilendirici olur gibime geliyor Herhangi bir sorun olmaz Mutafa Bey. Wd-40 denen sprey, yağlamak dışında pas sökücü ve temizleyici + uçucu özelliğe sahip. Sprey olarak kullanıldığından homojen dağılım sağlıyor. Bildiğimiz yağ gibi tabaka oluşturmuyor yada herhangi bir aksama zarar vermiyor. Kaldı ki zaten sıkılacağı yerim cam otomatiği yada herhangi bir elektrik devresine yakınlığıda yok. Olsa dahi sprey oraya ulaşana kadar bunca zaman aracın yediği yağmur, kar suları, buhar vb çoktan ulaşmıştır. Yorum bağlantısı
Serhat Demirtas 7 Kasım 2014 Yazar Paylaş 7 Kasım 2014 arkadaşlar; Sanayiye gittim herkes kaçtı arabadan en wd-40 sıktım 1 kutu olmadı en son çare olarak da artık yetkili servise götürdüm artık komple değişecek dediler bende 400 lira vererek değiştiriyorum Bir de aksi gibi parça yokmuş 3 gün bekleyeceksin dediler durum bundan ibaret Yorum bağlantısı
Mustafa AYSAN 11 Kasım 2014 Paylaş 11 Kasım 2014 arkadaşlar; Sanayiye gittim herkes kaçtı arabadan en wd-40 sıktım 1 kutu olmadı en son çare olarak da artık yetkili servise götürdüm artık komple değişecek dediler bende 400 lira vererek değiştiriyorum Bir de aksi gibi parça yokmuş 3 gün bekleyeceksin dediler durum bundan ibaret hayırlısı olsun. ne demiş atalarımız. akacak para cepte durmazmış. Yorum bağlantısı
Muharrem Kutlu 12 Kasım 2014 Paylaş 12 Kasım 2014 Kapı bazen sadece kilitle açılabilmekte, bazen hiç açılmamakta.Bende aynı sorunu yaşadım hemde ön iki kapıda da servise gittim kilit değişimi gerekiyor masraf hayli yüksek tek kapı kilit değişimi 600 tl gibi, işçilik ve malzeme .Ankara da olanlar ostim sanayisini bilir. Oraya uğradım 4 kapı kilidi hemde komple takım olarak 400 tl verip aldım. Evde kendim her iki ön kapıların kilitlerini söktüm.Aşağıda verebilirsem resim ekleyeceğim orda sadece plastik beyaz bir parça değişimi ile sorun düzeliyor.Bu parça kışın kapı donmalarında ve içten kapı açma zorlamalarında kırılabiliyor.Başkada diğer parçalar çabuk arıza verecek durumda değildir. 2 Yorum bağlantısı
Muharrem Kutlu 12 Kasım 2014 Paylaş 12 Kasım 2014 Resim nasıl eklerim.Bilgi verebilecek varmı Yorum bağlantısı
Muharrem Kutlu 12 Kasım 2014 Paylaş 12 Kasım 2014 4 kapı kilidi takım olarak sadece tek kapı kilidi takım halinde kapının kırılan parçası beyaz plastik kısım. Burdaki sağlam hali 2 Yorum bağlantısı
Mustafa AYSAN 12 Kasım 2014 Paylaş 12 Kasım 2014 güzel paylaşım. sağolun. ama bir de montaj aşamalarının da fotoğraflarını paylaşsanız daha bir harika olurmuş. Yorum bağlantısı
Muharrem Kutlu 12 Kasım 2014 Paylaş 12 Kasım 2014 Mustafa bey haklısınız .ön iki kapı kilidi değişimini aynı anda yaptım ,hayli zor bir iş bir daha kine bütün fotolarını çekip paylaşırım.Ama yinede bu konuda sorun yaşayan arkadaşlar,mesaj bırakırlarsa telefonla da olsa yardımcı olurum. Yorum bağlantısı
Serhat Demirtas 15 Kasım 2014 Yazar Paylaş 15 Kasım 2014 Arkadaşlar; Aracı yetkili servise verdim bugün arabamı sabırsızlıkla bekliyorum kapım açılacak die artık Yorum bağlantısı
Serhat Demirtas 16 Kasım 2014 Yazar Paylaş 16 Kasım 2014 sonunda mutlu son 400 lirayı yedik mutlu olduk 1 Yorum bağlantısı
Mustafa AYSAN 16 Kasım 2014 Paylaş 16 Kasım 2014 geçmiş olsun. kuş gibi olmuşsunuzdur. neyse ağız tadıyla kullanmak dileğiyle. Yorum bağlantısı
Serhat Demirtas 17 Kasım 2014 Yazar Paylaş 17 Kasım 2014 Teşekkürler mustafa bey kuş değil de tüy gibi olduk Bu arada yardımcı olan ağbilerimize teşekkürler Yorum bağlantısı
Cem Karaca 18 Eylül 2015 Paylaş 18 Eylül 2015 Mustafa bey haklısınız .ön iki kapı kilidi değişimini aynı anda yaptım ,hayli zor bir iş bir daha kine bütün fotolarını çekip paylaşırım.Ama yinede bu konuda sorun yaşayan arkadaşlar,mesaj bırakırlarsa telefonla da olsa yardımcı olurum. Yorum bağlantısı
Ahmet Karahan 28 Mart 2016 Paylaş 28 Mart 2016 Konunun üzerinden baya geçmiş ama dün benim 2004 cmax da aynı problemi yaptı.Icerden tüm kapıları kilitlemiştim sonra açınca hepsi açıldı, sağ ön kapı kilitli kaldı.Cam açma tuşu çalışıyor ama kapı ne içerden ne dışardan ne de kumandadan açılıyor.Kol hareket ediyor ama bırakınca kilit tuşu da kapalı halini alıyor.Bir tek anahtarla dışardan denememiştim.En son onu da denedim ve 3 ay önce aldıgımız arabanın anahtarla dışardan açılmadığını yeni farkettim.Bagajı açıp kilitliyor ama şoför kapısında anahtar hiç dönmüyor. Yorum bağlantısı
Ahmet Karahan 7 Nisan 2016 Paylaş 7 Nisan 2016 Usta kapı döşemesinin bi tırnağını kırarak ancak sökebildi.Tırnagın kirilmasi bi sorun oluşturmadı.kilit motorunun için de bir parça kırılmış zaten onun haricinde de motorun kendisi de arızalanmış.Ankaradan çıkma bi kilit motorunu 150 tlye temin ettik.50tl de işçilikle 200 tlye sorunu hallettik şükür.hayırlı akşamlar Yorum bağlantısı
Recommended Posts