İçeriğe Yönlendir

Araç Hareket Halinde Stop Ediyor Ve Arıza Uyarısı Veriyor

Ali Emuce

Recommended Posts

Ali Emuce

İyi günler arkadaşlar, ilk aracı olarak 2007 Otomatik bir focus almış birisi olarak başıma gelen sıkıntıyı paylaşmak istiyorum. Aracım ile yolda giderken birde gaz boşa düşüyor sonra araç stop ediyor ve hafızasında ne kadar arıza uyarısı varsa ekranda vermeye başlıyor. Şöyle ki motor arızası, yakıtta su, hidrolik direksiyon, fren derken uzayıp gidiyor. Aracı kapatıp biraz bekleyince bazen hemen hiç sorun yokmuş gibi çalışıyor bazen de ekran (focus yazan) yanıp sönmeye başlıyor. Tabi acemi bir sürücü olarak anlamadım derdinden sürmeye devam ettim ve oda isyan etti kapattı kendini artık çalışmıyor. Sürekli arıza bilgilerini ekrandan geçiriyor ve marş almıyor. İlk denemede anahtar dönüyor ama ikinci kez denemeye kalkınca dönmüyor bile. Forumda epey bir araştırma yaptım bununla alakalı ama bu şekilde bir sorun ile karşılaşanı görmedim. Siz ustalarım bu konuda ne tavsiye edersiniz ne oldu araca ? 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Anahtar dönüyordur da marş basmıyordur... 

Akünüzü kontrol ettirdiniz mi ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa KOŞAR

Buna benzer bir sorunlada ben şirket aracında karşılaşmıştım. tüm göstergeler yanıp sönüp ibrelet sürekli aşağı yukarı hareket ediyordu.
sorun aküdenmiş.
Aküyü kontrol ettirin.

Gelmiş olsun. Sizinkide inşallah sadece aküden ibarettir.

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Ali bey aramıza hoşgeldiniz. Umarım sorununuzun çözümünü en ekonomik şekilde ve en kısa sürede halledebilirsiniz. Mehmet abi zaten aküyü yazmış. Farklı bir çok arıza kodunun görünmesi ve çalışmaması sorunun biraz karmaşık ve önemli olduğuna işaret ediyor bence. Aracı sıfır almadınız değil mi? Sizden önce sel hasarına maruz kalmış, içine , ECU'ya su girmiş değildir inşallah. Sele maruz kalmış araçlarda gerekli tamirat ve onarım yapılsa da zamanla bu tarz arızaların oluştuğunu okumuştum. Umarım böyle bir durum söz konusu değildir. Çok karamsar bir tahmin oldu ama dediğim gibi inşallah en ekonomik şekilde bu sorunu çözersiniz. 

Yorum bağlantısı
Misafir

Merhaba ;

Akünüzü ölçtürün elektrikçide.Bu büyük ihtimalle akü kaynaklı sıkıntı olabilir.Ya da kutup başı gevşemiş olabilir.Tamamen iyimser oluyorum şuanda ;) umarım böyle bir sıkıntıdır.

Yorum bağlantısı
Ali Emuce

Cevaplarınız için teşekkür ederim, akü olabileceğini bazı arkadaşlar söylemişti, bu nedenle kendi imkanlarımla kutup başlarını söküp yeniden taktım ancak yine aynı arızayı verdi, farklı bir akü de denendi ancak yine arıza devam etti. Bu gün itibariyle ustanın bana söylemiş olduğu aracın daha önceden son ön taraftan bir darbesi olması nedeniyle far altındaki beyin hasar görmüş yenisi çok para tutuyor olsa da işinin ehli ustalar var yapılabilir dediler. Bende kararsız kaldım şimdi ne yapsam bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Cevaplarınız için teşekkür ederim, akü olabileceğini bazı arkadaşlar söylemişti, bu nedenle kendi imkanlarımla kutup başlarını söküp yeniden taktım ancak yine aynı arızayı verdi, farklı bir akü de denendi ancak yine arıza devam etti. Bu gün itibariyle ustanın bana söylemiş olduğu aracın daha önceden son ön taraftan bir darbesi olması nedeniyle far altındaki beyin hasar görmüş yenisi çok para tutuyor olsa da işinin ehli ustalar var yapılabilir dediler. Bende kararsız kaldım şimdi ne yapsam bilemiyorum.

Arıza kodlarını bi okutuver ve numaralarını paylaş burda belki başka bir sorundur

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...