Onur Yeşil 30 Ekim 2014 Paylaş 30 Ekim 2014 2003 model focus LPG'li aracım arıza lambası yaktı.Elm327 ile bilgisayardan bağlandım ve bu arıza kodunu aldım.LPG'den olabileceğini düşünüyorum.Ama fakir karışım falan yazmıyor.Yakıt ve hava diyor...Ayrıca simota karbon hava filtresi var.Sizce sorun ne olabilir? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Ekim 2014 Paylaş 30 Ekim 2014 dtc 0171 bank1 fakir karışım karışım ölçen hego aşırı fakir karışım belirlemiş: lpg kalibrasyonu / ömrünü doldurmuş hego sensörü / aşırı kurum birikimi sonucu beynin yakıtı kısması sebebplerden başlıcaları dır ayrı ayrı bakılacak yerler var. 1 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 30 Ekim 2014 Paylaş 30 Ekim 2014 Maf sensörü temizliği ile başlanabilir sanki Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 30 Ekim 2014 Paylaş 30 Ekim 2014 Ben ilk oradan başlardım valla..Bi araştıralım bakalım Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 30 Ekim 2014 Paylaş 30 Ekim 2014 DTC P0171: 00 Yakıt kesme sistemi çok zayıf TESPİT DURUMU • PCM döngü yakıt kontrolünü kapalı kısa dönem yakıt ince (SHRTFT) ve uzun süreli yakıt trim (LONGFT) değerlerini izler. LONGFT ve bu yakıt kapaklarının toplamı programlanmış kriterleri aşarsa, PCM yakıt sistemi çok zayıf olduğunu belirler. Teşhis destek notu • Bu sürekli bir monitör (yakıt sistemi). Aynı arıza DTC PCM saklanan ederken PCM iki ardışık sürüş çevriminde veya bir sürüşünde yukarıdaki arıza durum algıladığında • MIL yanar. PCM ilk sürücü çevrimi sırasında yukarıdaki arıza durum algıladığında • KODU Askıdaki mevcuttur. • Freeze Frame Veri (Mod 2) / Snapshot veri kullanılabilir. • DTC PCM hafızada saklanır. MUHTEMEL NEDEN • PCM Düzensiz sinyal - APP sensörü sinyal arızası - ECT sensörü sinyal arızası - MAF sensörü sinyal arızası - TP sensörü sinyal arızası - VSS sinyal arızası - İlgili konnektör ve terminal arıza - İlgili kablo demeti arızası • A / F sensörü ısıtıcı arızası • A / F sensör arızası • Gevşeme A / F sensörü • Kaçak egzoz sistemi • A / F sensörü bozulma Emme havası sisteminde • Hava emiş • MAF sensörü arızası • tahliye kontrol sistemi Uygun olmayan çalışma - Süpürme selenoid valf arızası (açık kalmış) - Süpürme selenoid hortumlar yanlış bağlantı • Değişken supap zamanlaması kontrol sistemi Uygun olmayan çalışma • Yüksek basınç tarafı yakıt dağıtım sistemi arızası - Yakıt basınç sensörü (built-in yakıt dağıtım borusu) arıza - Dökülme valf kontrol selenoid vana kontrol devresi arıza (toprak sistemine kısa devre nedeniyle PCM sürücüye zarar) - Dökülme valf kontrol selenoid valf (dahili yüksek basınçlı yakıt pompası) arızalı - Tahliye vanası (built-in yakıt dağıtım borusu) arıza - Yüksek basınçlı yakıt pompası arızası • Düşük basınç tarafı yakıt dağıtım sistemi arızası - Düşük basınç tarafı yakıt hattı kısıtlama (yakıt pompa ünitesi ve yüksek basınçlı yakıt pompası arasında) - Yakıt filtre tıkanma - Basınç regülatörü (built-in yakıt pompası ünitesi) arıza - Yakıt pompası cihaz arızası • Ateşleme sistemi arızası - Buji arızası - Ateşleme bobini arızası - Ateşleme bobini ile ilgili kablo demeti arızası • Yetersiz motor kompresyon • Yakıt enjektörü Uygun olmayan çalışma • Tekleme • PCM arıza Tanı yöntemi ADIM DENETİM EYLEM 1 Freeze Frame Veri İÇİN TETİK DTC TESPİT (MODE 2) • Freeze Frame PID Veri Erişim Prosedürü uygulayın. (Bkz ON-BOARD TEŞHİS TEST [MZR 2.0 DISI i-stop] .) 00 DONDURMA ÇERÇEVE DATA (Mod 2): • DTC P0171 mi? Evet Bir sonraki adıma git. Hayır DONDURMA ÇERÇEVE DATA DTC (Mod 2) için sorun giderme prosedürü gidin. (Bkz DTC TABLO [MZR 2.0 DISI i-stop] .) 2 DOĞRULA Freeze Frame Veri (MODE 2) / FOTOĞRAF VERİ VE TANI İZLEME TEST SONUÇLARI GERÇEKLEŞMİŞTİR • Freeze Frame Veri (Mod 2) / anlık veri ve TANI TAKİP TEST SONUÇLARI (yakıt sistemi ile ilgili) kaydedilmiştir mı? Evet Bir sonraki adıma git. Hayır Freeze Frame Veri (Mod 2) kaydedin / anlık veriler ve onarım sipariş üzerine TANI İZLEME TEST SONUÇLARI, sonra bir sonraki adıma geçin. 3 İLGİLİ HİZMET BİLGİLERİ edınız DOĞRULA • Hizmet Bilgisi durumunu ilgili doğrulayın. • ilgili herhangi Hizmet Bilgisi kullanılabilir mi? Evet Mevcuttur Hizmet Bilgilere göre onarım ya da tanı gerçekleştirin. Araç tamir değilse •, bir sonraki adıma geçin. Hayır Bir sonraki adıma git. 4 İLİŞKİLİ BEKLEYEN KODU VE / VEYA DTC DOĞRULA • ON, sonra kapalıya (motor kapalı) kontağı açın. • Bekleyen Hata Kodu Erişim Prosedürü ve DTC Okuma Prosedürü uygulayın. (Bkz ON-BOARD TEŞHİS TEST [MZR 2.0 DISI i-stop] .) • başka Askıdaki kodları ve / veya DTC mevcut mu? Evet Tekleme DTC varsa: • 11 Adım gidin. Diğer DTC varsa: • Uygulanabilir DTC muayene gidin. (Bkz DTC TABLO [MZR 2.0 DISI i-stop] .) Hayır Sürücü yeteneği endişe varsa: • 11 Adım gidin. Sürücü yetenek endişe mevcut değilse: • Bir sonraki adıma geçin. 5 AKIM GİRİŞ SİNYALİ DURUMU DOĞRULA • M-MDS kullanılarak aşağıdaki PID'leri erişin: (Bkz ON-BOARD TEŞHİS TEST [MZR 2.0 DISI i-stop] .) - APP1 - APP2 - EKT - MAF - TP REL - VSS • Kontak AÇIK açık ve motor çalışır zaman çok spesifikasyon dışında herhangi bir sinyal var mı? (Bkz PCM MUAYENE [MZR 2.0 DISI i-stop] .) Evet Sonra 24 Adım gidin, onarın veya denetim sonuçlarına göre arızalı parçaları değiştirin. Hayır Bir sonraki adıma git. 6 Freeze Frame Veri ALTINDA AKIM GİRİŞİ SİNYALİ DURUMU OLUN (MODE 2) DURUMU Dikkat • Bu adımı gerçekleştirirken, her zaman güvenli ve yasal bir şekilde sürün. • M-MDS sürüş sırasında monitör sistem durumunu gözlemlemek için kullanıldığı zaman, seninle bir başka teknisyen var, ya da PID / VERİ MONITÖRÜ VE KAYIT yakalama işlevini kullanarak M-MDS verileri kaydetmek ve daha sonra kontrol ediniz. • FREEZE ÇERÇEVE DATA (Mod2) koşullarında simule ederken Adım 5 olarak aynı PID'ler erişin. (Bkz ON-BOARD TEŞHİS TEST [MZR 2.0 DISI i-stop] .) • köklü değişikliklere neden olan herhangi bir sinyal var mı? Evet Sonra 24 Adım gidin, onarın veya denetim sonuçlarına göre arızalı parçaları değiştirin. Hayır Bir sonraki adıma git. 7 A / F SENSÖRÜ ISITICISI KONTROL EDİNİZ • A / F sensör ısıtıcı kontrol edin. (Bkz HAVA YAKIT ORANI (A / F) SENSÖRÜ MUAYENE [MZR 2.0 DISI i-stop] .) • Herhangi bir arıza var mı? Evet A / F sensörünü değiştirin, sonra 24 adım gidin. (Bkz HAVA YAKIT ORANI (A / F) SENSÖR ÇIKARILMASI / KURULUM'dur [MZR 2.0 DISI i-stop].) Hayır Bir sonraki adıma git. 8 A / F SENSÖRÜN GÜNCEL GİRİŞ SİNYALİ DURUMU DOĞRULA • A / F sensörünü kontrol edin. (Bkz HAVA YAKIT ORANI (A / F) SENSÖRÜ MUAYENE [MZR 2.0 DISI i-stop] .) • Herhangi bir arıza var mı? Evet Bir sonraki adıma git. Hayır 11 Adım gidin. 9 A / F SENSÖR MONTAJ KONTROL EDİNİZ • A / F sensörü gevşek yüklüyse kontrol edin. • A / F sensörü sıkıca takılmış mı? Evet Bir sonraki adıma git. Hayır A / F sensörü yeniden sıkın, sonra 24 adım gidin. 10 EGZOZ GAZI kaçağını KONTROL EDİNİZ • Görme egzoz manifoldu ve A / F sensörü arasındaki egzoz gazı sızıntısı olup olmadığını kontrol edin. • Herhangi bir kaçak var mı? Evet Sonra 24 Adım gidin, onarın veya denetim sonuçlarına göre arızalı parçaları değiştirin. Hayır A / F sensörünü değiştirin, sonra 24 adım gidin. (Bkz HAVA YAKIT ORANI (A / F) SENSÖR ÇIKARILMASI / KURULUM'dur [MZR 2.0 DISI i-stop].) 11 MAF SENSÖRÜ MEVCUT GİRİŞ SİNYALİ DURUMU DOĞRULA • DLC-2 M-MDS bağlayın. • Motoru çalıştırın. • M-MDS kullanılarak MAF PID erişin. (Bkz ON-BOARD TEŞHİS TEST [MZR 2.0 DISI i-stop] .) • MAF PID değeri değiştiğinde hızlı motor devrine göre doğrulayın. • MAF PID değeri normal mi? (Bkz PCM MUAYENE [MZR 2.0 DISI i-stop] .) Evet Adım 13 gidin. Hayır Bir sonraki adıma git. 12 ALIM HAVA SİSTEMİ AŞIRI HAVA EMME İÇİN KONTROL EDİNİZ • Görme hava emiş sistemi üzerinde gevşetin, çatlak ya da zarar hortumları kontrol edin. Not Pas nüfuz ajanı hava emiş alanına püskürtüldüğü zaman • Motor devri değişebilir. • Herhangi bir arıza var mı? Evet Sonra 24 Adım gidin, onarın veya denetim sonuçlarına göre arızalı parçaları değiştirin. Hayır MAF / IAT sensörünü değiştirin, sonra 24 adım gidin. (Bkz EMME-HAVA SİSTEMİ ÇIKARILMASI / MONTAJ [MZR 2.0 DISI i-stop] .) 13 TİP KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMASINI KONTROL EDİNİZ • Purge Kontrol Sistemi Kontrolü gerçekleştirin. (Bkz MOTOR KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMASI DENETLEME [MZR 2.0 DISI i-stop] .) • Herhangi bir arıza var mı? Evet Sonra 24 Adım gidin, onarın veya denetim sonuçlarına göre arızalı parçaları değiştirin. Hayır Bir sonraki adıma git. 14 DEĞİŞKEN TRİGER KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMASINI KONTROL EDİNİZ • Kontrol Sistemi Çalışması Muayene Zamanlama Değişken Valf gerçekleştirin. (Bkz MOTOR KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMASI DENETLEME [MZR 2.0 DISI i-stop] .) • Herhangi bir arıza var mı? Evet Sonra 24 Adım gidin, onarın veya denetim sonuçlarına göre arızalı parçaları değiştirin. Hayır Bir sonraki adıma git. 15 YAKIT BASINÇ (YÜKSEK-YAN) KONTROL EDİNİZ • M-MDS kullanılarak FUEL_PRES PID erişin. (Bkz ON-BOARD TEŞHİS TEST [MZR 2.0 DISI i-stop] .) • şartname dahilinde FUEL_PRES PID değeri var mı? (Bkz PCM MUAYENE [MZR 2.0 DISI i-stop] .) Evet 20 Adım gidin. Hayır Bir sonraki adıma git. 16 YAKIT BASINÇ SENSÖR VEYA YÜKSEK BASINÇ YAKIT POMPA İLE Neden IDENTIFY • aracın normal performansını hızlandırmak mı? Evet Bir sonraki adıma git. Hayır 18 Adım gidin. 17 YAKIT BASINÇ SENSÖRÜ KONTROL EDİNİZ • Yakıt basıncı sensörü kontrol edin. (Bkz YAKIT BASINÇ SENSÖRÜ MUAYENE [MZR 2.0 DISI i-stop] .) • Herhangi bir arıza var mı? Evet Yakıt dağıtım borusunu değiştirin, sonra 24 adım gidin. (Bkz YAKIT ENJEKTÖR ÇIKARILMASI / MONTAJ [MZR 2.0 DISI i-stop] .) Hayır 20 Adım gidin. 18 YERE KISA İÇİN SPILL VANA KONTROL SOLENOİD VANA KONTROL DEVRE KONTROL EDİNİZ • kapalı olarak kontağı açın. • Yüksek basınçlı yakıt pompası ve PCM konnektörlerini ayırın. • Yüksek basınçlı yakıt pompası terminali A arasındaki sürekliliği (kablo demeti tarafı) ve vücut toprak için kontrol edin. • süreklilik var mı? Evet Onarım veya şasiye kısa bir olası için kablo demetini değiştirin, sonra 24 adım gidin. Hayır Bir sonraki adıma git. 19 YÜKSEK BASINÇ YAKIT POMPASI KONTROL EDİNİZ • Yüksek basınç yakıt pompasını değiştirin. (Bkz YÜKSEK BASINÇ YAKIT POMPA ÇIKARMA / KURULUM [MZR 2.0 DISI i-stop] .) • M-MDS kullanılarak FUEL_PRES PID erişin. (Bkz ON-BOARD TEŞHİS TEST [MZR 2.0 DISI i-stop] .) • şartname dahilinde FUEL_PRES PID değeri var mı? (Bkz PCM MUAYENE [MZR 2.0 DISI i-stop] .) Evet Dökülme vana kontrol selenoid valf (built-in yüksek basınç yakıt pompası) ya da yüksek basınçlı yakıt pompası arızası • 24 Adım gidin. Hayır Tahliye vanası (built-in yakıt dağıtım borusu) arıza • yakıt dağıtım borusunu değiştirin, sonra 24 adım gidin. (Bkz YAKIT ENJEKTÖR ÇIKARILMASI / MONTAJ [MZR 2.0 DISI i-stop] .) 20 YAKIT BASINÇ (DÜŞÜK-YAN) KONTROL EDİNİZ • Yakıt pompası ve yüksek basınçlı yakıt pompası arasındaki yakıt basınç göstergesi bağlayın. • Düşük taraf yakıt basıncını ölçün. (Bkz YAKIT HATTI BASINÇ KONTROLÜ [MZR 2.0 DISI i-stop] .) • şartname dahilinde alçak taraf yakıt basıncı mı? Evet Bir sonraki adıma git. Hayır Aşağıdaki için kontrol edin: • Yakıt hattı kısıtlama • Yakıt filtre tıkanma - Bir arıza varsa: • Onarım veya denetim sonuçlarına göre arızalı parçayı değiştirin. - Tüm öğeleri normal ise: • Yakıt pompası ünitesini değiştirin. (Bkz YAKIT POMPA ÜNİTESİ ÇIKARILMASI / MONTAJ [MZR 2.0 DISI i-stop].) 24 Adım gidin. 21 ATEŞLEME SİSTEMİ OPERASYON KONTROL EDİNİZ • Spark Testi gerçekleştirin. (Bkz MOTOR KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMASI DENETLEME [MZR 2.0 DISI i-stop] .) • Güçlü mavi kıvılcım Her silindir en görünür mi? Evet Bir sonraki adıma git. Hayır Sonra 24 Adım gidin, onarın veya denetim sonuçlarına göre arızalı parçaları değiştirin. 22 MOTOR COMPRESSION KONTROL EDİNİZ • Motor sıkıştırma kontrol edin. (Bkz SİKİŞTİRMA MUAYENE [MZR 2.0 DISI i-stop] .) • Herhangi bir arıza var mı? Evet Sonra 24 Adım gidin, onarın veya denetim sonuçlarına göre arızalı parçaları değiştirin. Hayır Bir sonraki adıma git. 23 YAKIT ENJEKTÖR OPERASYON KONTROL EDİNİZ • Yakıt Enjektör Operasyonu İncelemeye yapın. (Bkz MOTOR KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMASI DENETLEME [MZR 2.0 DISI i-stop] .) • Herhangi bir arıza var mı? Evet Onarın veya denetim sonuçlarına göre arızalı parçaları değiştirin, sonra bir sonraki adıma geçin. Hayır Bir sonraki adıma git. 24 DTC ARIZA TAMAMLANDI DOĞRULA • Tüm bağlantısız yeniden bağlayın emin olun. • M-MDS kullanılarak PCM bellek temizleyin DTC. (Bkz ONARIM İŞLEMİ [MZR 2.0 DISI i-stop] SONRA ). • Drive Modu 03 (A / F sensörü ısıtıcı, HO2S ısıtıcı, A / F sensörü, HO2S'yi ve TWC Doğrulama Sürücü Modu Onarım) gerçekleştirin. (Bkz OBD SÜRÜŞ [MZR 2.0 DISI i-stop] .) • Aracı durdurun ve Sürücü Modu tamamlanma durumunu incelemek için GEMİDE HAZIRLIĞI TEST erişin. • evet FUEL_EVAL PID değişiklikleri doğrulayın. - Aksi takdirde, tekrar Drive Modu 03 (A / F sensörü ısıtıcı, HO2S ısıtıcı, A / F sensörü, HO2S'yi ve TWC Doğrulama Sürücü Modu Onarım) gerçekleştirin. (Bkz OBD SÜRÜŞ [MZR 2.0 DISI i-stop] .) • Bekleyen Hata Kodu Erişim Prosedürü uygulayın. (Bkz ON-BOARD TEŞHİS TEST [MZR 2.0 DISI i-stop] .) • Askıdaki KOD bu DTC mevcut mı? Evet Adım 1 muayene tekrarlayın. Arıza tekrar ediyorsa, • PCM değiştirin. (Bkz PCM ÇIKARILMASI / MONTAJ [MZR 2.0 DISI i-stop] .) Bir sonraki adıma git. Hayır Bir sonraki adıma git. 25 ONARIM İŞLEMİ SONRA DOĞRULA • "SONRA ONARIM İŞLEMİ" gerçekleştirin. (Bkz ONARIM İŞLEMİ [MZR 2.0 DISI i-stop] SONRA ). • herhangi bir DTC mevcut mu? Evet Uygulanabilir DTC muayene gidin. (Bkz DTC TABLO [MZR 2.0 DISI i-stop] .) Hayır DTC giderme tamamlandı. Karışık çıkmış olabilir şu link gugul çevirisi ile bakın..Karışık bi durum çok sebebi olabiliyormuş maf ta dahil https://euroesi.mazda.co.jp/esicont/eu_eng/mazda3/20110724140058/html/id0102d4934200.html 1 Yorum bağlantısı
Onur Yeşil 30 Ekim 2014 Yazar Paylaş 30 Ekim 2014 dtc 0171 bank1 fakir karışım karışım ölçen hego aşırı fakir karışım belirlemiş: lpg kalibrasyonu / ömrünü doldurmuş hego sensörü / aşırı kurum birikimi sonucu beynin yakıtı kısması sebebplerden başlıcaları dır ayrı ayrı bakılacak yerler var. LPG'yi taktırdıktan hemen sonra yine yanmıştı,montajı yaptırdığım yerde sildirdim,fakir karışım olduğu söylendi ayar yapıldı.3000 km oldu olmadı yine yandı dün akşam... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Ekim 2014 Paylaş 30 Ekim 2014 başlıca sebep dışı benzin pompası düşük basıncı bile olabili rde, mesela maf arızasında fakir karışımdan önce, servise kadar zor gittim araba gaz vermedikçe stop ediyordu gibi ibareler de oluyor. LPG'yi taktırdıktan hemen sonra yine yanmıştı,montajı yaptırdığım yerde sildirdim,fakir karışım olduğu söylendi ayar yapıldı.3000 km oldu olmadı yine yandı dün akşam... nadir olmayan bir durum hava da soğudu o da ayrı etkendir. bir ayar daha yapılırsa lamba sönecektir bu arada bujilerinde iyi durumda ve lpg ye uygun tırnak aralığında olması başlıca kontrol edilecek nokta Yorum bağlantısı
Onur Yeşil 30 Ekim 2014 Yazar Paylaş 30 Ekim 2014 Bu kadar detaya nasıl ulaştınız? başlıca sebep dışı benzin pompası düşük basıncı bile olabili rde, mesela maf arızasında fakir karışımdan önce, servise kadar zor gittim araba gaz vermedikçe stop ediyordu gibi ibareler de oluyor. nadir olmayan bir durum hava da soğudu o da ayrı etkendir. bir ayar daha yapılırsa lamba sönecektir bu arada bujilerinde iyi durumda ve lpg ye uygun tırnak aralığında olması başlıca kontrol edilecek nokta Buji tırnak aralığı ayarlanalı 1000 km civarı oldu,buji-buji kablosu-ateşleme bobinini yeni değiştirdim.Sanırım bir LPG kalibrasyonuyla sıyrılabilirim bu işten. İnşallah... Yorum bağlantısı
Onur Yeşil 31 Ekim 2014 Yazar Paylaş 31 Ekim 2014 Çağlar Abi bu gün gittim LPG ayarı yaptırdım,lambayı söndürttüm.Yapan ustanın dediğine göre benzin ayarında da sıkıntı varmış.Benzin ayarı düşük olduğu için LPG de kendini otamatik olarak ona göre ayarlayıp düşüyormuş.Şimdi ne gibi bi işlem yapılacak benzin ayarını yapmak için,meşakkatli bir işlem var mı?Yoksa LPG ayarı gibi bilgisayara bağlanıp basit bir şekilde ayar mı yapılacak? Yorum bağlantısı
Enver Çatak 31 Ekim 2014 Paylaş 31 Ekim 2014 LPG kitiniz karışım verilerini aracın ecusundan alıyorsa ve benzin verileri fakirdeyse lpg ayarları da bozulur. Benzin ayarlarının bozulmasının nedeni de ateşleme, egzoz sistemindeki arıza olabilir. Ömrünü doldurmuş oksijen sensöründen de olabilir. Ustanın teşhisi doğruysa arıza tespiti - onarımdan sonra ecu sıfırlanıp lpg ayarları yapılır. En sağlıklı ayar yolda devirlere, yüke, eğime göre yakıt verilerine bakılarak yapılan ayardır. 1 Yorum bağlantısı
Yakup Başaran 7 Kasım 2014 Paylaş 7 Kasım 2014 aracı bir müddet benzinde kullanın. aynı arızayı benzinde de veriyorsa. Benzini komple bitirip tekrar benzin alın. ejektörleri temizletin. araç %95 düzelecektir. LPG de de düzelir. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Kasım 2014 Paylaş 7 Kasım 2014 Çağlar Abi bu gün gittim LPG ayarı yaptırdım,lambayı söndürttüm.Yapan ustanın dediğine göre benzin ayarında da sıkıntı varmış.Benzin ayarı düşük olduğu için LPG de kendini otamatik olarak ona göre ayarlayıp düşüyormuş. Şimdi ne gibi bi işlem yapılacak benzin ayarını yapmak için,meşakkatli bir işlem var mı?Yoksa LPG ayarı gibi bilgisayara bağlanıp basit bir şekilde ayar mı yapılacak? Uzun süre lpg ile sürülünce orjinal beyinde, uzun dönem yakıt bilgisi sapıtır. 1. ids (orjinal ford teşhis cihazı) bağlanır yazılım restlenir. 2003 focus a özel SADECE 2003 e özel yeni yazılım da yükletin. zaten yüklenmemişse i ds e bağlanınca bunu otomatik yapar, bağlayaan kasap değilse. 2. 6-7 depo lpg sonrasında 1 tam depo sadce benzinde kullanın. Yorum bağlantısı
Onur Yeşil 7 Kasım 2014 Yazar Paylaş 7 Kasım 2014 LPG kitiniz karışım verilerini aracın ecusundan alıyorsa ve benzin verileri fakirdeyse lpg ayarları da bozulur. Benzin ayarlarının bozulmasının nedeni de ateşleme, egzoz sistemindeki arıza olabilir. Ömrünü doldurmuş oksijen sensöründen de olabilir. Ustanın teşhisi doğruysa arıza tespiti - onarımdan sonra ecu sıfırlanıp lpg ayarları yapılır. En sağlıklı ayar yolda devirlere, yüke, eğime göre yakıt verilerine bakılarak yapılan ayardır. aracı bir müddet benzinde kullanın. aynı arızayı benzinde de veriyorsa. Benzini komple bitirip tekrar benzin alın. ejektörleri temizletin. araç %95 düzelecektir. LPG de de düzelir. Uzun süre lpg ile sürülünce orjinal beyinde, uzun dönem yakıt bilgisi sapıtır. 1. ids (orjinal ford teşhis cihazı) bağlanır yazılım restlenir. 2003 focus a özel SADECE 2003 e özel yeni yazılım da yükletin. zaten yüklenmemişse i ds e bağlanınca bunu otomatik yapar, bağlayaan kasap değilse. 2. 6-7 depo lpg sonrasında 1 tam depo sadce benzinde kullanın. Bir haftadır kullanıyorum LPG ayarı yaptırdıktan sonra,bir sıkıntı yok çok şükür.Yarın da benzin ayarı için bir göstereceğim yine de ustaya tecrübeleri buradan paylaşırım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Kasım 2014 Paylaş 7 Kasım 2014 ustadaki ids cihazı ile omuyor 2003 e yeni! yazılım Yorum bağlantısı
Onur Yeşil 7 Kasım 2014 Yazar Paylaş 7 Kasım 2014 ustadaki ids cihazı ile omuyor 2003 e yeni! yazılımServise mi gitmeliyim? Yorum bağlantısı
Onur Yeşil 7 Kasım 2014 Yazar Paylaş 7 Kasım 2014 servis ids i şartAnladım,tamamdır abi. Yorum bağlantısı
Onur Yeşil 10 Kasım 2014 Yazar Paylaş 10 Kasım 2014 Arabayı gösterdim.Benzin değerlerinde sıkıntı çıkmadı.Maşallah diyelim şu an herşey normal. Bir depo bitene kadar benzinde kullanmam tavsiye edildi.Duruma göre sıkıntı olursa tekrar bakılacak. Yorum bağlantısı
Recommended Posts